HTPC εως 900E με δυνατοτητα Αναβάθμισης και Wifi.

sprsk

Senior Member
10 November 2007
673
Μετά την απόφαση για αγορά TV. 47' ήρθε η ώρα για το Media center PC.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι το κόστος και η απόδοση και η δυνατότητα αναβάθμισης .

Η Αγορά θα γίνει έως 12/12 που είναι και σημαδιακή ημερομηνία λόγο εορτής.

ΜΑΧ. 900 Euro αλλά βασικά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 800. Οτι ποιο χαμηλά είναι φυσικά ευπροσδεκτο.

Κάνοντας μία βόλτα σε γνωστή αλυσίδα " Π " εφτιαξα την εξής προσφορά.
Διαβάζοντας όμως πολυ καιρό τώρα τις προσπάθειες σας και τον ζήλο σας είπα να σας ζητήσω βοήθεια .

Βασικά το υλικό που θα παίζει είναι H.D + BlueRay και άντε και κανένα παιχνίδι. Το υλικό το διαβάζει απο σκληρό , γιαυτό και δεν με ενδιαφέρει άμεσα HD CD ή BR CD. Αργότερα βλέπουμε.

Βασικοί κανόνες
1ος ΟΜΟΡΦΟ Case για να μπορεί να μπεί σε σαλόνι και να μην φάω παντοφλια απο την γυναίκα.
2ος να υπάρχει δυνατότητα Remote Control και να μπορώ να χρησιμοποιήσω Wireless πληκτρολογιο και ποντίκι στα 5 μέτρα.
3ος να παίζει απρόσκοπτα 1080p
4ος να μπορώ να γράψω κανα σέριαλ στο σκληρό (έτσι για να την καλοπιάσω) και να μπορεί να συνδεθεί και η δορυφορική
5ος να είναι ΑΘΟΡΥΒΟ
6ος να συνδεθεί ηχητικά με τον 6καναλο Yamaha για να παίξει 5.1
7ος να έχει HDMI 1.3 (χωρίς να ξέρω ακριβώς γιατί)

εως τώρα έχω καταλήξει στα ....

Case Desktop ____ATX TT Mozart vc4000sns ...................= 84.03

Motherboard ____ Asus p5k Deluxe wifi-ap(s775,DDR2) ...... = 117,65

Memory Ram ____ DDR2 2GB Kit Teamxtreem 1066 Dark ..... = 108,40

CPU ___________ Intel core Duo 2 4500 (s775/2.2Ghz) ...... = 92,44

Cooler Cpu ______ AVC T15-12 ...................................... = 5,88

HarDDisk _______ Satta II 250 GB SEAGATE 16MB 7200 ...... = 57,98

SVGA CARD _____ PCI-X GeCube HD3870 512MB DDR4 ........ = 175.63

DVDRW_________ Sata Lightscribe Asus 1814 BLT ............. = 27,73

Power __________ OEM 550W Τροφοδοτικο ...................... = 16,80

Συνολο : 686,54 + ΦΠΑ = 816,99

Απο αυτά που σας αναφέρω έχω να προσθέσω.

1) Δεν μου γέμισε το μάτι το Case ...
2) Για την κάρτα δεν έχω καμία γνώση για να δω τις επιδόσεις της , απλά βασίστικα στο ότι έχει νέο τσιπάκι και 512 μνήμη και αντικαθιστά την προηγούμενη σειρά και έχει πλέον μνήμη DDR4
2α) Αν η 2600ΧΤ ή η 2900pro ή κάποια άλλη δουλέυει καλύτερα πείτε το.
3) Δεν ξέρω τι κάρτα Tv να βάλω και πόσο κάνουν .
4) Αν θα μπορώ να κάνω PIP TV με SAT αν έχω κάρτα
5) αν μπορώ να γράφω στο σκληρό και με τι ποιότητα
6) Τι κάρτα ήχου να βάλω και άν χρειάζομαι κάτι παραπάνω απο αυτή που έχει η μητρική.
7) πως θα συνδέσω τον ήχο με το Yamaha

Οπως είπα είναι η πρώτη μου προσπάθεια και δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα . Οποιος βουτάει όμως μαθένει κολύμπι ....lol

Κάθε γνώση που έχετε είναι ξαναλέω ευπρόσδεκτη ,
Αν κάτι δεν είναι οκ απο τα παραπάνω το αλλάζουμε.
Αν κάτι δεν έχει δουλέψει καλά σε εσάς το αλλάζουμε.
Αν υπαρχει κάτι καλύτερο το αλλάζουμε .
Αν κάτι δεν μπορεί να γίνει το αφαιρούμε.
Αν μπορείτε να κόψετε απο κάπου κόστος .....κ.ο.κ.

Αναμένω με αγωνία απαντήσεις σας.

Δεν γίνετε το HDMI 1.3. Δεν υπάρχει κάρτα που να το υποστηρίζει.

Τι TV έχεις και πόση είναι η απόσταση θέασης (απ' το κέντρο της TV μέχρι τα μάτια σου)???

Edit: Αν θες "πραγματικά" αθόρυβο HTPC, πάρε passive water cooling (πχ Zalman ή Silverstone) για την CPU, κάρτα γραφικών ή και το τροφοδοτικό. Αν θες πάρε fanless τροφοδοτικό ή με water cooling (www.silentmaxx.de - δεν είναι διαθέσιμο σε κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα).

Last edited:
Δεν ηξερα ότι δεν εχουν 1,3 ? ! ! ! !
Περιμένω την Toshiba 47z3030DG η απόσταση μου είναι απο 3,20 μέχρι 5,80 ανάλογα σε πιο καναπέ κάθομαι ... :D
Και το PS3 γιατι έχει :FSGSFGS4: grrrrrrrrr

Έτσι και αλλιώς το PS3 δεν μπορεί να βγάλει HD ήχο. Οπότε χάνει την κύρια διαφορά που έχει το HDMI 1.3 από το 1.2. :p

Συγνώμη βρε Μάνο , αλλά από πότε είναι αθόρυβο το watercooling; πιο αποδοτικό ναι , αλλά όχι και αθόρυβο ... Το ψυγείο συνήθως έχει 3 ανεμιστήρες πάνω ... μπορεί να μην κάνουν πολύ θόρυβο , αλλά αθόρυβο το water cooling ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... ( άσε που είναι και ακριβό , πιάνει πολύ χώρο και δεν φαίνεται ωραία στο σαλόνι , σαν συντριβάνι ένα πράγμα )

HDMI 1.3 δεν είναι απαραίτητο στο pc αφού περνάει 8 κανάλια ήχου αναλογικά στον ενισχυτή χωρίς άλλο έξοδο ( ενσωματωμένη κάρτα ήχου )

Deep Colour δεν υπάρχει σε κανένα δισκάκι , και δεν προβλέπεται ( τουλάχιστον από όσο ξέρω )

1) υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν χρειάζεται να πάρεις το συγκεκριμένο
2)μια χαρά καρτούλα είναι με HA σε H.264 υλικό
2α)το ίδιο κάνει
3)έχεις πολλές επιλογές , από 50 ευρώ εως 150 ... προτείνω κάτι σε Hauppauge που θεωρούνται αυτές με τους καλύτερους drivers , και όλες οι άλλες ( έχω lifeview και με αρέσει )
4)εαν έχεις 2 κάρτες σίγουρα μπορείς , ενώ στην ίδια κάρτα γίνεται με το πρόγραμμα της κάρτας ( πχ lifeview γίνεται pap μεταξύ Sat , Αναλογικής και ψηφιακής επίγειας )
5)πάλι έχει να κάνει με το software , και γράφεις σε ότι θες ( προτίμηση σε x.264 , και πριν mpeg2 όπως το dvd )
6)είναι μια χαρά ... Μόνο hiendάδες πάνε σε x-meridian :p
7)είναι 6κάναλος ο yamaha αρα έχεις 2 επιλογές , μία είναι η οπτική έξοδος , οπτική είσοδος στον yamaha ( δεν μας λες τι έχεις ) η άλλη είναι αναλογική σύνδεση με 3 καλώδια ( 2 κανάλια κάθε καλώδιο )

ΥΓ πάλι ρε Μανο πιάνεις το ps3 στο στόμα σου; αφού είναι HD και βγάζει 8 κανάλια ήχου pcm , και σε μελλοντική έκδοση θα έχει και master HD και τι άλλα ...

Είπα passive watercooling. Δλδ fanless.
Εννοούσα ότι δεν βγάζει DD HD & DTS HD σήμα.

Re: Απάντηση: HTPC εως 900E με δυνατοτητα Αναβάθμισης και Wifi.

HDMI 1.3 δεν είναι απαραίτητο στο pc αφού περνάει 8 κανάλια ήχου αναλογικά στον ενισχυτή χωρίς άλλο έξοδο ( ενσωματωμένη κάρτα ήχου )
Ok Tnx
Deep Colour δεν υπάρχει σε κανένα δισκάκι , και δεν προβλέπεται ( τουλάχιστον από όσο ξέρω )
Αρα σε μελοντική αναβάθμιση βλέπω και κάνω ....σωστά
1) υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν χρειάζεται να πάρεις το συγκεκριμένο
Για πες κανα άλλο ....ομορφο ..(χωρις να κοστίζει μια περιουσία) ...
2)μια χαρά καρτούλα είναι με HA σε H.264 υλικό
2α)το ίδιο κάνει
α) Δηλαδή για να καταλάβω είναι συμαντική διαφορά απο τις 2600ΧΤ και 2900pro και 2900ΧΤ ..? ... ή δεν θα πάρω χαμπάρι...
β) Θα μπορούσα να πάω σε διάταξη με 2κάρτες 2600pro ή 2900pro ...?
γ) θα κέρδιζα ή θα έχανα
Ρωτάω γιατι 2 2600pro έχουν κανα 120άρι αν κερδιζα και σε απόδοση και σε κόστος είναι super .....'η μήπως λέω Μ@Λ.... :D
3)έχεις πολλές επιλογές , από 50 ευρώ εως 150 ... προτείνω κάτι σε Hauppauge που θεωρούνται αυτές με τους καλύτερους drivers , και όλες οι άλλες ( έχω lifeview και με αρέσει )
4)εαν έχεις 2 κάρτες σίγουρα μπορείς , ενώ στην ίδια κάρτα γίνεται με το πρόγραμμα της κάρτας ( πχ lifeview γίνεται pap μεταξύ Sat , Αναλογικής και ψηφιακής επίγειας )
5)πάλι έχει να κάνει με το software , και γράφεις σε ότι θες ( προτίμηση σε x.264 , και πριν mpeg2 όπως το dvd )
6)είναι μια χαρά ... Μόνο hiendάδες πάνε σε x-meridian :p
Hauppauge ? ποιο συγκεκριμένα ? μοντέλο ? και άσε τα 150 κατα μέρους :D πιο χαμηλά που έλεγε και το σοφο λαικό άσμα.
7)είναι 6κάναλος ο yamaha αρα έχεις 2 επιλογές , μία είναι η οπτική έξοδος , οπτική είσοδος στον yamaha ( δεν μας λες τι έχεις ) η άλλη είναι αναλογική σύνδεση με 3 καλώδια ( 2 κανάλια κάθε καλώδιο )
Είναι ο yamaha RX-v640 και έχει οπτική.

Και πάλι ευχαριστώ

1) δεν είναι απαραίτητο να πάρεις σόι και καλά οριζόντιο ,μπορείς και όρθιο ... Από οριζόντια υπάρχουν πολλά
2)α) σε ταινίες δεν έχει διαφορά , σε παιχνίδια είναι περίπου ίδια με την 2900XT , αλλά έχει καλύτερη θερμική απόδοση ... επίσης στα μικρά κουτιά δεν χωράνε 2πλοφέτες , οπότε πας για 3850 ...
β)να τιμήσεις τις νέες κάρτες , έχουν καλύτερη θερμική απόδοση ... τώρα για cross , θα πρέπει να είσαι μέγας λάτρης των βαριών games ...
γ)κέρδος σε παιχνίδια , όχι σε video ... καλύτερα να πάρεις δυνατή CPU παρά 2η κάρτα γραφικών ...

http://www.hauppauge.com/pages/prods.html

διαλέγεις και παίρνεις ...

στην περίπτωση του ενισχυτή , μπορεί να ακούγεται καλύτερα με οπτική , ή το αντίθετο , να ακούγεται καλύτερα η αποκωδικοποίηση στο pc και να στέλνεις με 3 καλώδια αναλογικά ... Με x-meridian ( Hi-end product !!! ) βεβαίως και είναι καλύτερα αναλογικά ...

http://www.pixmania.com/gr/gr/45153...pJMk1EczFNakE1OzExOTYwMDI0NDU7#fichetechnique

http://www.e-gate.gr/v2/egate/Product.aspx?id=001575

http://www.e-gate.gr/v2/egate/Product.aspx?id=000998

http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=2&item_id=54

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1220&v_Item=2155

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=929859

μπορώ να βάλω αρκετά ακόμα ... ψάξε και μόνος ...

ΠΡΟΣΟΧΗ , τα κουτιά αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα χωρέσουν τα κομμάτια που θέλεις ...

Επίσης αμα πιάνουν τα χέρια σου , παίρνεις ένα tower midi των 15 ευρώ και του φτιάχνεις εσύ μία μούρη , μοναδική και πρωτότυπη ....

Εβαλα στο Skroutz να δω για ATI 2900 XT και έπαθα . 300 + κάνει δεν το είχα καταλάβει .....Αρα συμφέρει η νέα κάρτα με την καλύτερη θερμική απόδοση για να μην Ψηνεται το μηχανακι. ... Για να γλυτώσουμε και κανα 150αρι.
Το όρθιο δεν βολέυει αναγκαία πάω σε επίπεδο.
Οσο Αφορά το τροφοδοτικό ... πόσο πρέπει να είναι ?
Τα χέρια ποιάνουν άλλά δεν θα την γλυτώσω την παντόφλα ...γιαυτό θέλω κάτι που να μοιάζει με Ενισχυτή...:D

Motherboard ____ Asus p5k Deluxe wifi-ap(s775,DDR2) ...... = 117,65
είσαι σίγουρος για την παραπάνω τιμή; μάλλον την απλή asus p5k εννοείς καθώς η deluxe είναι από 180ε και πάνω και έχει dd3 ενώ ddr2 έχει η premium πάλι ~180ε

Αν και δεν την βλέπω στο Site απο το Πλαισιο τώρα που μπήκα , έχω τυπωμένη προσφορά .
Κωδικός προιόντος 962120 ( 90 - MBB6F0 ) Asus p5k Deluxe WiFi-AP (S775,DDR2) 117.65 pro ΦΠΑ

Κάνε οικονομία σε όλα, εκτός από το τροφοδοτικό. Τα Enermax Liberty είναι αρκετά καλά και φτηνά. Δες πχ. στο πλαίσιο τα 400W και 500W, για HTPC δε χρειάζεται παραπάνω.

Μάλλον για το 500αρι θα πάω .
Την Δευτέρα που έρχετε θα καταλήξω στα κομάτια και θα παραγγείλω.

Απο λειτουργικό τι λέτε να βάλω ?
-Vista ?
-XP ?
-MediaCenter ?

πάντα έχω σαν σκέψη την Λειτουργεία ασύρματου σε προτόκολο σε 802.11n
για αναπαραγωγή 1080p (θεωρητικά τουλάχιστον).

Όσο για την ασύρματη μεταφορά 1080p το βλέπω λίγο χλωμό προς το παρόν...
-bye-
Για το υφιστάμενο g, δεν το συζητάμε καν.

Με το n λογικά θα παίζει αλλά πάντα μιλάμε για ασύρματο όπου οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα είναι πολλοί.

Γιαυτό μίλησα για " n " . Απο ότι έχω διαβάσει σε RAΜ , Hightec , PCmag k.l.p. λένε ότι μπορεί να γίνει. Απλά δεν ξέρω αν το έχει επιχειρήσει κανείς εδώ ώστε να μας πεί την γνώμη του.