HTPC για αποκλειστική σύνδεση με το προβόλι! Γιούρια!

Λοιπόν μόνος μου έφτιαξα αυτό εδώ:

Κουτί = Silverstone Gradia Black SST-GD01B-MXR

936502.gif

Τροφοδοτικό = Zalman ZM460-APS - power supply - 460 Watt

815748.gif

Μητρική = Asus P5B DELUXE WIFI EDITION

906417.gif

Επεξεργαστής = Intel Core 2 Duo 6400

Ψήξη επεξεργαστή = Zalman 9500 Led

780618.gif

Μνήμη = OCZ Ram 1GB KIT (2x512ΜΒ) DDR2 667 Value Pro

915874.gif

Κάρτα Γραφικών = MSI RX1650 Pro 256MB

936928.gif

Σκληρός Δίσκος = Seagate 250 GB (7200rpm, 8MB Cache, SATA 2)

Ο παραπάνω συνδιασμός έρχεται στα 833 ευρώπια + ΦΠΑ

Μπορούν να ταιριάξουν όλα αυτά στο κουτί και να είναι συμβατά; Προτείνεται κάτι καλύτερο;

Τέλειος!!! ΚΑΙ για τη μητρική... Asus για πάντα (εκτός και αν η αξιοπιστία είναι παράγοντας και θα το έχεις ανοιχτό όλη μέρα οπότε κοιτάς προς intel και ειδικά τροφοδοτικά)...
Σα να ήμουν στο μυαλό σου... άργησα να "μπω" στο thread αλλά από την αρχή αυτά ακριβώς θα πρότεινα...
Απλά καθώς πας σε 1650 ψάξε μήπως για μια με παθητική ψύξη ειδικά αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος...

Για μητρική μήπως να κοίταγες την Deluxe HD της Asus. Έχει καμιά 10αριά ευρώ παραπάνω αλλά από reviews που έχω διαβάσει είναι λίγο καλύτερη από την Wi-fi (υπόψη ότι η HD είναι και αυτή Wi-fi). Έχει και remote control (Η wi-fi δεν ξέρω αν έχει).

Εγώ αυτήν έχω πάρει -bye-

Θάνο σωστός για την κάρτα γραφικών. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Εχεις καμμιά υπ' όψιν σου με παθητική ψήξη; Με ενδιαφέρει να μην το κλείνω ποτέ. Τα desktop συνήθως δεν τα κλείνω ποτέ οπότε ένας λόγος παραπάνω ο συγκεκριμένος να μην κλείνει ποτέ. Γιατί intel αν δεν κλείνει ποτέ;

Nektar την είδα την Deluxe αλλά τουλάχιστον στο πλαίσιο είναι αρκετά ακριβότερη, περί 40 ευρώπια νομίζω. Θα το δώ και θα σου πώ. Το remote control καλό ακούγεται!

Re: Απάντηση: HTPC για αποκλειστική σύνδεση με το προβόλι! Γιούρια!

Θάνο σωστός για την κάρτα γραφικών. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Εχεις καμμιά υπ' όψιν σου με παθητική ψήξη; Με ενδιαφέρει να μην το κλείνω ποτέ. Τα desktop συνήθως δεν τα κλείνω ποτέ οπότε ένας λόγος παραπάνω ο συγκεκριμένος να μην κλείνει ποτέ.

Δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=143613&postcount=82

Re: Απάντηση: HTPC για αποκλειστική σύνδεση με το προβόλι! Γιούρια!

Θάνο σωστός για την κάρτα γραφικών. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Εχεις καμμιά υπ' όψιν σου με παθητική ψήξη; Με ενδιαφέρει να μην το κλείνω ποτέ. Τα desktop συνήθως δεν τα κλείνω ποτέ οπότε ένας λόγος παραπάνω ο συγκεκριμένος να μην κλείνει ποτέ. Γιατί intel αν δεν κλείνει ποτέ;

Nektar την είδα την Deluxe αλλά τουλάχιστον στο πλαίσιο είναι αρκετά ακριβότερη, περί 40 ευρώπια νομίζω. Θα το δώ και θα σου πώ. Το remote control καλό ακούγεται!

197 κάνει η Deluxe HD Και 183 η Deluxe Wi-fi στο πλαίσιο.

Στο remote Μπορείς να βάλεις όποια εφαρμογή θες να κοντρολάρεις για τις βασικές λειτουργίες (Volume, Next, pause, play...). Ιδιαίτερα χρήσιμο για θέαση DVD αλλά και για άκουσμα μουσικής :antlers:

Τελικά αποφάσισα να στήσω το HTPC αφού κουράστηκα να μεταφέρω το MacBook και να το συνδέω ή αποσυνδέω όλη την ώρα για να δώ ταινία και μάλιστα σε μέτρια ποιότητα.

Τελικά μετά από σχετική ερευνα έχω αποφασίσει για το σύστημα που βλέπετε στα συνημμένα.

Εχω κολλήσει στην κάρτα γραφικών αφού δεν ξέρω τι να επιλέξω ώστε να είμαι έτοιμος και για Blu-Ray, HD-DVD drives στο μέλλον. Δώστε συμβουλές. Αυτή εδώ σας πούμε τι λέει;

Πείτε μου επίσης αν κάτι δεν σας κολλάει στο σύστημα ή πρέπει να το αντικαταστήσω και γιατί.

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    110.6 KB · Views: 27
Ο quad ειναι υπερβολικος για Htpc.
Arkei ενας 6600.
Οσον αφορα τη καρτα γραφικων , ακομη το τοπιο ειναι θολο.
Με μια ατι 2600 κανεις τη δουλεια σου (που ειναι και φτηνη) και αργοτερα βλεπεις.

Γιάννη δεν είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή περίπου στα 100 ευρώ. Τώρα θα μου πείς έτερον εκάτερον. Δηλαδή με τον αυτόν είμαι εντάξει;

Core 2 Duo 6750 (s775/2,66GHz)
978523.gif

Για την μητρική τι λές ίσως η DDR3 να είναι και αυτή πολύ;

Από κάρτα γραφικών με αυτήν εδώ είμαι OK; Και από θόρυβο;

988421.gif

Απάντηση: Re: HTPC για αποκλειστική σύνδεση με το προβόλι! Γιούρια!

Οπως τα λεει ο Γιαννης. Επισης βαλε 2 terra τουλαχιστον, θα τα χρειαστεις! ;)

Τάκη έχω 3 Terra σε εξωτερικούς ήδη. Ούτως ή άλλως το κουτί έχει θέσεις για σκληρούς οπότε αργότερα προσθέτουμε ότι θέλουμε.

Αυτό που με κόπτει είναι αν είμαι συμβατός με τις επιλογές. Μητρική, τροφοδοτικό, επεξεργαστής κ.ο.κ. Για δείτε το λίγο ενδελεχώς.

εισαι μια χαρα!!

Thanx!!! Προχώρησα στην αγορά και αύριο αρχίζει η κατασκευή... άντε να δούμε. 15 χρόνια έχω να φτιάξω σύστημα!

κοιτα!δες το σαν απολαυση:smile: ! μην πεσεις με τα μουτρα:BDBDG54: ! κανε καφεδακι, παρε σπιτι κανα φιλο για καλη παρεα:BDGBGDB55: :ernaehrung004: και οταν τελειωσεις, απολαυστε την πρωτη ταινια! (εγω ετσι ειχα κανει):Banane0: :Banane0: !

κοιτα!δες το σαν απολαυση:smile: ! μην πεσεις με τα μουτρα:BDBDG54: ! κανε καφεδακι, παρε σπιτι κανα φιλο για καλη παρεα:BDGBGDB55: :ernaehrung004: και οταν τελειωσεις, απολαυστε την πρωτη ταινια! (εγω ετσι ειχα κανει):Banane0: :Banane0: !

Δεν το συζητώ πως θα το απολαύσω, ειδικά όταν έχω να το κάνω τόσα χρόνια... (πολύ σεξουαλικό μου ακούγεται :flipout: )

Στα νιάτα μου είχα φτιάξει πάνω από 200 συστήματα και έκανα homework για τα καινούργια. Μάλλον τυφλοσούρτης θα είναι. Αρκεί να μου χωρέσει η ψύκτρα!

Απ´ότι θυμάμαι αν το παραγγείλεις ΠΛΑΙΣΙΟ στο παραδίνουν στημένο. Αν θες να το στήσεις μόνος σου πες τους να στο δώσουν χύμα
Εγώ επίσης θα πρότεινα να βάλεις και εναν μικρό δίσκο (80ρι ίσως) γιά το λειτουργικό γιά να μη παιδεύεται αυτός πολύ
Πάντως ρε παιδιά οι τιμές έχουν ξεφτιλιστεί. Πριν 2 χρόνια έφτιαξα HTPC με AMD64 4200+, 1GB, ASUS P8 deluxe, ATI 800 XT, 1 80ρι και 1 250ρι με 1300 ευρώπουλα. Αυτός του φίλου´σκίζει και είναι στη μισή τιμή περίπου

Last edited:

Απ?ότι θυμάμαι αν το παραγγείλεις ΠΛΑΙΣΙΟ στο παραδίνουν στημένο. Αν θες να το στήσεις μόνος σου πες τους να στο δώσουν χύμα
Εγώ επίσης θα πρότεινα να βάλεις και εναν μικρό δίσκο (80ρι ίσως) γιά το λειτουργικό γιά να μη παιδεύεται αυτός πολύ
Πάντως ρε παιδιά οι τιμές έχουν ξεφτιλιστεί. Πριν 2 χρόνια έφτιαξα HTPC με AMD64 4200+, 1GB, ASUS P8 deluxe, ATI 800 XT, 1 80ρι και 1 250ρι με 1300 ευρώπουλα. Αυτός του φίλου?σκίζει και είναι στη μισή τιμή περίπου

Στήθηκε ήδη!! Θα επανέλθω με φωτό και παρουσίαση στα Projects.

Πάντως αν μιλάς για μισή τιμή στο δικό μου σύστημα κάνεις λάθος φίλε μου. Συνολικά το κόστος βγήκε στα 1200 ευρώ για το συγκεκριμένο. Η διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες. Απλά φτιάχνεις με τα ίδια χρήματα καλύτερο σύστημα.