Htpc ή media player και γιατι?

Status
Not open for further replies.

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Καλησπέρα.

Επειδή είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο ΑΞΙΟΛΟΓΟ media player σαν το mede8er med600x3d που κοστίζει 160 ευρώ ή να φτιάξω ένα htpc μιας και με 200-250 ευρώ φτιάχνω ένα σχετικά αξιόλογο htpc σύστημα όχι πολύ δυνατό αλλά τη δουλεία του(Να παίζει όλα τα media files μέχρι και bluray rips) θα την κάνει.

Τι προτείνετε να κάνω και γιατί?

Last edited by a moderator:
Η δικη μου γνωμη ειναι ειναι αμα εχεις pc για τα downloads και οτι αλλο θες και βαριέσαι να μπεις στην διαδικασια προγγραματων και ρυθμισεων, παρε media player!Aμα δεν εχεις παρε htpc ανεξαρτητα ποσο κανει το καθενα!

Δεν υπάρχει htpc των 200-250 που να κάνει αυτά που κάνει και όπως τα κάνει το med600.

Αν όμως έχεις βρει κάποια σύνθεση αθόρυβη, να κλειδώνει 23,976 και να παίζει iso 3D fp να την δούμε.

Το θέμα είναι οικονομικό και το έθεσε πολύ ωραία ο φίλος πιο πάνω.

Το μεγα θεμα ειναι ομως οτι το htpc θα κρατησει στανταρ πολυ περισσοτερο απο το οποιοδηποτε media player ειδικα αν αρχισουν και βγαινουν νεοι τυποι αρχειων.

στάνταρ δεν είναι τίποτα με τα htpc. Yπάρχουν και εκεί πολλά αν και εφόσον.

κατα τα άλλα ότι πληρώνεις παίρνεις.
Ένα htpc των 500 και άνω ευρώ, με ένα χρήστη που ξέρει να το σετάρει και να γουλανδρίσει τις ιδιοτροπίες του, είναι καλύτερο και πιο future proof απο το media player των 160 ή 260 .

ΟΠΑ ρε φιλε αν ειναι να δωσεις και τα διπλα λεφτα απο ενα media player τοτε ποιος ο λογος....

Ειπαμε στο οριο των 200 αντε με πολυ ζορι 300 ευρω οχι παραπανω....

Νομίζω πως σου απάντησα ότι δεν γίνεται σε αυτά τα χρήματα htpc με τις επιδόσεις του med600.
Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ποια σύνθεση είδες στα 200-250-300 ?

Επίσης όσοι δίνουν αρκετά περισσότερα χρήματα προφανώς βρίσκουν και το λόγο, έτσι δεν είναι? Δε νομίζω κάποιος να πετάει τα χρήματα κατα αυτό το τρόπο.

πσ. επίσης ζήτα απο κάποιον mod να σβήσει το λινκ που έχεις βάλει στο πρώτο post γιατί κάτι δεν πάει καλά με αυτό.

Μαλλον ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ το λινκ που εχω βαλει στο 1 μου ποστ.
Αν το εβλεπες θα διαπίστωνες οτι ΜΙΑ ΧΑΡΑ γινεται htpc με 250-300 ευρω.

Οχι πολυ δυνατο αλλα μια χαρα αξιοπιστο και ισαξιο με τα αντιστοιχα media player.

για κάποιο λόγο εμένα αντί για htpc το λινκ σου με προτρέπει να σφαλιαρίσω ένα όμορφο ποπό :-)

Re: Απάντηση: Htpc ή media player και γιατι?

Μαλλον ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ το λινκ που εχω βαλει στο 1 μου ποστ.
Αν το εβλεπες θα διαπηστωνες οτι ΜΙΑ ΧΑΡΑ γινεται htpc με 200-300 ευρω.

Οχι πολυ δυνατο αλλα μια χαρα αξιοπιστο και ισαξιο με τα αντιστοιχα media player.
Ωραιο link να γεμισουμε spam....

για κάποιο λόγο εμένα αντί για htpc το λινκ σου με προτρέπει να σφαλιαρίσω ένα όμορφο ποπό :-)
Ναι εεεε??
Για πεσμου το λογο...

Τι λαθος εχω στο εν λογο λινκ?
Δεν μπορουσα να σας αποδειξω με αλλο τροπο οτι μια χαρα φτιαχνεις htpc με 250-300 ευρω.

Ωραιο link να γεμισουμε spam....
Ε τι αλλο να απαντησω στον dalanik?

Last edited:
Ναι εεεε??
Για πεσμου το λογο...

Τι λαθος εχω στο εν λογο λινκ?
Δεν μπορουσα να σας αποδειξω με αλλο τροπο οτι μια χαρα φτιαχνεις htpc με 250-300 ευρω.

Ε τι αλλο να απαντησω στον dalanik?

Μπορείς να γράψεις τη σύνθεση? Να σου απαντήσω προσπαθώ.
το link που έβαλες δεν δουλεύει σε μένα, ούτε πρόκειται να κάνω download απο μη έμπιστη πηγή.
παλά γράψε τη σύνθεση, δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο σημαντικό για να το συζητάμε 2 σελίδες τώρα...

Το αρχειο .mht το εχω ανεβαζει εγω και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ.....

Παρολα αυτα να σου κανω το χατιρη και να σου πω τη συνθεση που ΒΑΡΙΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ....

Μητρικη: Gigabyte B75M-D3H -> 61,91
Επεξεργαστης: Intel Pentium G2020 -> 49,45
Μνημη: Corsair RAM DDR3 4GB Dimm 1333MHz XMS3 -> 43,90
Καρτα γραφικων: Sapphire 5450 1GB DDR3 -> 30,50
Σκληρος δισκος: Western Digital HDD SATA III 320 GB Blue LP -> 45,90
Κουτι: Turbo-X Sphere III Midi Tower -> 29,90

Ολα απο πλαισιο με συνολο 261,56

Last edited:
Ναι εχεις δικιο και ελεγα τι ξεχασα....

Βαλε αυτο που ειναι και φτηνο
Turbo-X 400W Value Series
Οποτε το συνολο πλεον φτανει στα 291,56

Και αν θελετε καποιο καλυτερο τοτε βαλτε αυτο Turbo-X 550W Value Series που κοστιζει 45 ευρω.

Last edited:
Software windows7

Ψυξη η μαμα με τα ανεμηστηρακια σαν αρχη. Μετα αν θελει καποιος την αλλαζει με υδροψυξη ή με παθητικη ψυξη για εντελως αθορυβη λειτουργια.

Απο θορυβο δεν το λες αθορυβο αλλα δεν σηκωνει και την πολυκατοικια στο ποδι νορμαλ db θορυβου.

Λογικα θα παιζει αφου απο τη στιγμη που ειναι hd.

Εχω κι εγω στο βασικο μου pc μια παρεμφερει καρτα γραφικων και μια χαρα παιζει τα παντα και 3d και ολα.

ΜΗΝ ξεχνας οτι τα 3d κατα βαση ειναι θεμα software και οχι τοσο hardware αν εξαιρεσεις οτι η τηλεοραση που θα το συνδεσεις πρεπει να υποστηριζει 3d τοτε θα εισαι μια χαρα.

Εγώ λέω ότι θα κάνει θόρυβο (αν όχι την πρώτη μέρα μετά λίγους μήνες) και δεν ξέρω αν πάρεις 3d απο την hdmi (αν κάποιο παιδί ξέρει μας λέει).

(εννοείται όλο το software μαύρο, έτσι?)

Όμως μοιάζει καλή φάση, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις και να μας πεις.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ 3D απο hdmi...

Σου ειπα ηδη οτι εχω μια πραπλησια καρτα γραφικων και μια χαρα παιζει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 3D και να του βαλω αρκει να το εχω συνδεσει σε 3d tv....

Οσο για τον θορυβο αν θες δινεις λιγα παραπανω βαζεις μια παθητικη ή μια υδροψυξη και καθαρισες με τον θορυβο που εισαι τοσο κολλυμενος...

Αν και αυτο που λες για το μετα απο λιγους μηνες παλι ειναι παντελως ακυρο.....

Εδω σε desktop με πολυ περισσοτερα ανεμηστηρια και πρεπει να περασει τουλαχιστον 6μηνο για να αρχησουν να ακουγωνται λογο σκονης κυριως που τα καθαριζεις μια φορα το 6μηνο και ολα οκ.

Για να μην μιλησω του οτι αν βαλεις ενα ηχομονομενο κουτι δεν θα ακους απολυτως τιποτα απο θορυβο οποτε......

Status
Not open for further replies.