htpc και dac γνωμες και τη βοηθεια σας.Βοηθεια μας !

@$p$

New member
14 March 2009
32
Καλησπερα σας,

Μετα την ολοκληρωση της κατασκευης του htpc που ειχα αρκετο καιρο κατα νου τωρα τιθεται και το εξης ζητημα.
Ακροαση μουσικης.
Αν εχει σημασια η συνδεση ειναι:htpc μεσω hdmi σε εναν denon 1910.
Δε λεω καλουτσικος ο ηχος μεχρι τωρα αλλα σκεφτομουν οτι ισως ενα usb dac να βελτιωνε περισσοτερο την κατασταση.
Δεν εχω ασχοληθει καθολου με dac οποτε δε ξερω τελικα αν θα δωσει κατι καλυτερο στη προκειμενη περιπτωση για να αξιζει τον κοπο μια τετοια αγορα.
Διευκρινιζω πως
H hdmi στο htpc ειναι καρφωμενη σε μια gtx660 ti.

Ευχαριστω

1ον Ευχαριστω για το αμεσο responce.
2ον Αυτο ειναι και το προβλημα.
Λοιπον ας δωσω και μια ακομα πληροφορια.
Η μητρικη που εχω ειναι αυτη: https://www.asus.com/ROG/MAXIMUS_V_GENE/ η οποια εχει realtek onboard καρτα ηχου που πανω τις καθεται μια ψευτο xfi.
Ολα καλα μεχρι εδω αλλα επειδη προεκυψαν καποια προβληματα με το xbmc (που μαλλον ανηκουν σε αλλο section του forum) δε τη χρησιμοποιω οποτε δυστηχως δεν παιζει η οπτικη.

Απάντηση: Re: htpc και dac γνωμες και τη βοηθεια σας.Βοηθεια μας !

1ον Ευχαριστω για το αμεσο responce.
2ον Αυτο ειναι και το προβλημα.
Λοιπον ας δωσω και μια ακομα πληροφορια.
Η μητρικη που εχω ειναι αυτη: https://www.asus.com/ROG/MAXIMUS_V_GENE/ η οποια εχει realtek onboard καρτα ηχου που πανω τις καθεται μια ψευτο xfi.
Ολα καλα μεχρι εδω αλλα επειδη προεκυψαν καποια προβληματα με το xbmc (που μαλλον ανηκουν σε αλλο section του forum) δε τη χρησιμοποιω οποτε δυστηχως δεν παιζει η οπτικη.

Από την στιγμή που μιλάμε για htpc
που θες να μεταφέρεις εικόνα και πολυκάναλο ήχο,
δεν αξίζει να μπλέξεις.

Δηλαδη προτεινεις να το αφησω ως εχει;Εναλλακτικα μια καρτουλα ηχου θα εκανε δουλεια;

Καταρχάς πες μας όλο το setup σου, συμπεριλαμβανομένων και των ηχείων σου να δούμε αν αξίζει τον κόπο η αγορά κάποιου DAC για μουσική. Επίσης το XBMC παίζει σε Windows ή Linux; Θα ακούς μουσική από XBMC ή με κάποιον external player σε περιβάλλον windows;
Συνήθως πάντως πρώτο μέλημα είναι το καλό ηχείο για μουσικές ακροάσεις και δεύτερος ο ενισχυτής. Αν π.χ. δεν έχουμε κάποιο "μουσικά" καλό ηχείο ή αν ο ενισχυτής μας είναι απλά νορμάλ σε μουσική ακρόαση (όπως όλοι οι φτηνοί AV) τότε πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο η αγορά άλλου DAC. Αν όμως το ηχείο σου είναι καλό και μουσικό και θες να παίξεις μουσική με external player αλλά και με καλό υλικό (Losless π.χ. FLAC κ.λ.π.) τότε η αγορά ενός DAC έστω και με USB θα σου έδινε ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα απ' τα DAC του ενισχυτή σου.

Λοιπον το setup εχει ως εξης:
HTPC
MB:Asus Maximus Gene v
CPU:i5 2500k
GPU:Nvidia gtx 660 ti
RAM:8 GB

AVR:Denon 1910
Ηχεια Eltax LCR+LS,RS SW:Klipsch Ksw-10
TV:46' Samsung LE-A656.

To XBMC παιζει σε windows οπως αναφερω και στο setup και θα ηθελα να ακουω μουσικη απ αυτο περισσοτερο σε Losless υλικο.Ξερω υπαρχει και το foobar που ειναι σαφως καλυτερο αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο θα βολεψει να το χρησιμοποιησω ως external player χωρις βεβαια να εχω δοκιμασει το συνδυασμο.
Tωρα τα ηχεια δεν ειναι ιδανικα για μουσικη αλλα ο ηχος τους δεν ειναι κακος οπως επισης και ο AVR μου πιστευω πως ειναι οκ.
Αυτο που ειχα αρχικα στο μυαλο μου ηταν ενα αρκετα οικονομικο usb dac για να δεσει μεταξυ του pc και του AVR.
Ως εχει το πραγμα ο ηχος μεσω hdmi δεν ειναι τραγικος απλως δε μου καθεται τοσο καλα στο αυτι εξου και η σκεψη του usb dac.
Τωρα αν οντως δε θα προσφερει κατι καλυτερο τοτε θα ειναι και πεταμενα λεφτα.

Απάντηση: Re: htpc και dac γνωμες και τη βοηθεια σας.Βοηθεια μας !

To XBMC παιζει σε windows οπως αναφερω και στο setup και θα ηθελα να ακουω μουσικη απ αυτο περισσοτερο σε Losless υλικο.Ξερω υπαρχει και το foobar που ειναι σαφως καλυτερο αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο θα βολεψει να το χρησιμοποιησω ως external player χωρις βεβαια να εχω δοκιμασει το συνδυασμο.

Σε αυτό θα διαφωνήσω, δεν ισχύει το σαφώς καλύτερο.
Αν σεταριστεί με τον ίδιο τρόπο (WASAPI) δεν θα υπάρξει διαφορά.
Ρίξε μια ματιά στο wiki του xbmc:
AudioEngine/HOW-TO: Configure audio
Windows Settings for AudioEngine

Κατά την ταπεινή μου γνώμη από τη στιγμή που για την αναπαραγωγή μουσικής χρησιμοποείται πολυκάναλος ενισχυτής δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι σημαντικό η αγορά ενός dac. Αν είχες δικάναλο ενισχυτή τότε θα είχε κάποιο νόημα η έρευνα αγοράς του.

Αφού υπάρχει πρόβλημα με την οπτική / coaxial της onboard μητρικής στο xbmc μόνο μπορείς να δοκιμάσεις το foobar και να το σετάρεις να περνάει ήχο μέσω αυτών.