HTPC και JVC-DLA-HD1

TRIN

New member
5 August 2006
63
Καλημέρα από Χανιά !

Νομίζω ότι είναι ώρα πλέον να πούμε ο καθένας τις απορίες,σκέψεις η τις γνώσεις του για τη διασύνδεση HTPC και JVC-DLA-HD1 ,τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν...
Δηλώνω ότι ΔΕΝ είμαι ειδικός , έχω βοηθηθεί πολύ παραλολουθώντας ...σιωπηρά τα forums - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ όλα τα παιδιά...

Αρχίζω εγώ με απορίες και όταν βρω τις λύσεις υπόσχομαι να σας πω την γνώμη και πως ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο JVC HD1 που παρέλαβα πριν 3 μέρες...Οι πρώτες εντυπώσεις ΑΡΙΣΤΕΣ...

1.To HTPC μου (dual core 6600,asus p5w deluxe,asus 8800 gts 640 mb[/B],creative Xfi Xtreme audio) ΔΕΝ κατάφερα ακόμη να το συνδέσω με τον HD1 σε 1920χ1080p στα 50 Hz παρα μόνο στα 60...Οταν προσπαθώ η αναλυση γυριζει στα 1920χ1080i ...Χρησιμοποιώ ZOOM player και THEATERTEK ,RECLOCK,FFDSHOW κλπ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ στα guides του FORUM μας...
Τι κάνω λάθος;
2.H Xfi Xtreme audio (coaxial) αρνείται να περάσει τιW παλμοσειρές DD - DTS στον ενισχυτή μου DENON 4306 και δινει ΜΟΝΟ stereo...???
3.Τι αρχικές ρυθμίσεις ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ τόσο για τον HD1 όσο και για το HTPC;...

Ευχαριστώ και το AVCLUB και σας που διαβάζετε..
Νίκος

Καλημέρα από Χανιά !

Ευχαριστώ και το AVCLUB και σας που διαβάζετε..

Νίκος

Συνέχεια...

4.Το POWERSTRIP ...αρνείται να ανοιξει τα advanced timing options και να περάσει σε custom resolutions - είναι απενεργοποιμένο ...???Γιατί;
5.Υπάρχουν ΕΤΟΙΜΑ PROFILES γιά POWERSTRIP-FFDSHOW-RECLOCK-ZOOM-THEATERTEK ;

Φιλε Trin καλωσηρθες! Δυστηχως με την 8800 εχω ξαναδει το προβλημα με το κλειδωμα σε 1080i αντι p, αλλα σε εναν Sony Pearl. Και σε αυτο το συστημα δεν δουλευε το powerstrip. Ο κατοχος του τελικα αγορασε αλλη καρτα γραφικων (ΑΤΙ Χ1950pro) και το προβλημα λυθηκε.
Ομως, εχε υποψην σου οτι με τον JVC και την 1950 δεν εχουμε ακομα καταφερει να κλειδωσουμε σε 24fps (που θα παει θα βρουμε ακρη..)

Απ'όσο ξέρω καμιά κάρτα γραφικών δεν δουλεύει στα 50hz, επειδή αυτό θεωρείται ενοχλητικό για τα μάτια λόγο αργού refresh. Δοκίμασε 75 ή 100Hz στα 1920 x 1080 και λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι η συχνότητα refresh να είναι ακέραιο πολλάπλάσιο του 50.

Συνέχεια...

4.Το POWERSTRIP ...αρνείται να ανοιξει τα advanced timing options και να περάσει σε custom resolutions - είναι απενεργοποιμένο ...???Γιατί;

πριν μερες κατεβαζοντας ενα σκασμο εκδοσεις απο το μουλαρακι κατεβασα και μια που ητανε "σπασμενη".......δεν γλυτωνεις και τιποτα μονο τα τιπς στην αρχη με αυτην και την δοκιμασα....αλλα ειχε το ιδιο προβλημα με σενα,
τα advanced timing options απενεργοποιημενα.......
Ξαναβαλα την επισημη trial και ηρεμησα......ασε που μορφωνομαι κι ολας....

Το ίδιο πρόβλημα με το power strip αντιμετώπισα και εγω πριν αρκετό καιρό.Προσπάθησα και εγκατέστησα ξανά την trial version ,αλά και πάλι άκρη δεν έβγαλα.Τελικά επειδή χρειαζόμουν το pwer strip και γιά άλλες οθόνες εκτός του home cinema ,αγόρασα το κανονικό πρόγραμμα και το πρόβλημα λύθηκε διά παντός.

Απ'όσο ξέρω καμιά κάρτα γραφικών δεν δουλεύει στα 50hz, επειδή αυτό θεωρείται ενοχλητικό για τα μάτια λόγο αργού refresh. Δοκίμασε 75 ή 100Hz στα 1920 x 1080 και λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι η συχνότητα refresh να είναι ακέραιο πολλάπλάσιο του 50.

Αυτο δεν ειναι ακριβες. Ολες οι συγχρονες καρτες γραφικων δινουν οτι refresh rate επιθυμησεις (24,50,60,75 κλπ) απλα το προβολικο μεσο συνηθως υποστηριζει καποιες ή ολες απο αυτες.

Re: Απάντηση: HTPC και JVC-DLA-HD1

Αυτό ισχύει για τις οθόνες crt τεχνολογίας και μόνον. Οι φηφιακές οθόνες γενικότερα δεν έχουν το πρόβλημα. Λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Στα υπόλοιπα ότι είπε ο Τάκης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !
Χθές εγκατέστησα ΝΕΟΥΣ DRIVERS για την ASUS 8800 GTS και τα προβλήματα ΛΥΘΗΚΑΝ !...O JVC HD1 ΚΛΕΙΔΩΣΕ αμέσως στα 1080p τόσο στα 50hz όσο & στα 25 hz !...Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις στην καρτα - ισως η ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΤΟ SATURATION -που ρυθμίζει τα χρώματα του προβολέα πολύ καλά!...
Πάρα πολύ ευχαριστημένος και από το HTPC αλλά περισσότερο απο τον DILA HD1 !!!...Η διαφορά μέρα με νύχτα με τον παλιό μου VPL-VW10HT SONY που με συντόφεψε κάποια χρόνια...
Αλλαξα και την XFI EXTREME AUDIO με την XFI PLATINUM και η παλμοσειρά DD &
DTS ΠΕΡΝΑΕΙ στον DENON 4306 αν και όχι σε όλα τα formats ...To ψάχνω ακόμη...
Ευχαριστώ όλους που με βοήθησαν σ´αυτό το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ FORUM που έχει εκπληκτικούς και ενημερωμένους ανθρώπους ...
ΥΓ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ
Μήπως πρέπει να οργανώνουμε ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΕΚΔΡΟΜΕΣ ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ & ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ...ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ

Trin πολυ ωραια τα νεα που μας φερνεις!
Ευχαριστουμε για τα καλα λογια και σε περιμενουμε σε μια απο τις επομενες μαζωξεις μας!

Trin, κάθε μήνα έχουμε και μία συνάντηση... Κάνε υπομονή... Καλως ήρθες στην παρέα μας...

Τωρα θα σου ελεγα τιποτε εσενα, αλλα θα το κανουμε τσατ.
(οπου συναντιομαστε, ειναι...μονοδρομος)

Φίλε ΝΤΙΝΟ
Με τα καλώδια ακόμη ΨΑΧΝΟΜΑΙ...Αυτά που χρησιμοποιώ είναι δύο PROLINK.Το ενα απο HTPC 5 μέτρα - βγάζει 1080p....Το άλλο απο DENON 12 μέτρα μόνο 1080i...Σκέφτομαι να παραγγείλω MONOPRICE απο Αμερική....

Εχει κανεις γνώμη για τα καλωδια HDMI απο MONOPRICE ;
HDMI Tin-Plated Copper CL2 Rated (For In-Wall Installation) Cable (22AWG) - 35ft
- Certified to perform at standards set by HDMI™

- Supports 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

Πράγματι βγήκαν καινούργιοι driver απο την nvidia για τα ΧΡ που φαίνεται ότι λείνουν πολλά προβλήματα. Θα τους δοκιμάσω το συντομότερο...

Απάντηση: Re: HTPC και JVC-DLA-HD1

Πράγματι βγήκαν καινούργιοι driver απο την nvidia για τα ΧΡ που φαίνεται ότι λείνουν πολλά προβλήματα. Θα τους δοκιμάσω το συντομότερο...

Αντε, σε περιμενουμε να δουμε τι κανει το "θηριο" σου -bye-:grinning-smiley-043