HTPC-Κατεβαστήρι

Lion75

New member
13 March 2009
56
Καλησπέρα! Θέλω να φτιάξω ένα HTPC που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατεβαστήρι-άρα πολλές ώρες ανοιχτό-άρα να έχει μικρή κατανάλωση.
Επίσης επειδή θα μπει στο σαλόνι θα ήθελα να είναι σε ένα μικρό κουτί όπως αυτό εδώ http://www.msystems.gr/index.php?category=1225&product=12273
και το όλο σύστημα να μην ξεπερνά τα 400

Είμαι μεταξύ :

- i3 2100 + MSI H61 MU-E35 + Sapphire 6450 (όμως το τροφοδοτικό του παραπάνω κουτιού τα σηκώνει αυτά; Χωράνε στο κουτί; Και τι γίνεται με το θέμα κατανάλωση; )

-i3 2100 + Gigabyte H67N-USB3.0 (αν δεν κάνω λάθος εδώ δε χρειάζεται κάποια άλλη κάρτα γραφικών. Η on board κάρτα κάνει τη δουλειά;)

-Liano A8 X4 3850 + ECS A75F-M2 (εδώ θα χρειαστεί άλλη κάρτα γραφικών; Και τι γίνεται πάλι με την κατανάλωση; )

Θα ήθελα να μπορεί να τρέχει 1080p χωρίς hardware acceleration (μπορούν και τα δύο παραπάνω συστήματα να το κάνουν αυτό; )

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο setup που να πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις;

Ευχαριστώ πολύ! :-)

Last edited:
Τελικα παιδιά το τροφοδοτικό του Thermaltake element Q αρκει για να καλυψει ενεργειακα το συνδυασμο i3 2100 + gigabyte H67N ; Θα χρειαστει αλλη καρτα γραφικων; Θα παιζει απροβληματιστα αρχεια 1080p;

Απάντηση: Re: HTPC-Κατεβαστήρι

Τελικα παιδιά το τροφοδοτικό του Thermaltake element Q αρκει για να καλυψει ενεργειακα το συνδυασμο i3 2100 + gigabyte H67N ; Θα χρειαστει αλλη καρτα γραφικων; Θα παιζει απροβληματιστα αρχεια 1080p;

Για πλάκα αντέχει. Σε Full Load 100% αποκλείεται να καταναλώνει πάνω από 150w. Σε idle χρήση όμως και για καηθημερινή χρήση δεν θα ξεπερνάς τα 60 - 80w.

Απροβλημάτιστα θα παίζει τα πάντα, λαμβάνοντας όμως υπόψη σου τα bug του Sandy bridge όσον αφορά τα σπασίματα an;a 40" (σωστό 23,976) και το Macroblocing. Είναι βέβαια πολύ πιθανόν να μην σε χαλάσει και τίποτα και να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Last edited:
τι να τον κάνεις τόσο ισχυρό επεξεργαστή?

Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με τους πολύ πιο χαμηλής κατανάλωσης 2100Τ, G620, G840, G850...

Οι Llano σε load δεν τα πάνε και τόσο καλά...

Βασικά μπορείς και με κάποιο μικρό APU E350 να κάνεις την δουλειά σου... αν και στα υπόλοιπα θέματα, θα ήθελες την ισχύ των άλλων.

Διάβασε και αυτό: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620.html και ειδικότερα εδώ: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_8.html#sect0

Και αυτό: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2100t.html

τι να τον κάνεις τόσο ισχυρό επεξεργαστή?

Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με τους πολύ πιο χαμηλής κατανάλωσης 2100Τ, G620, G840, G850...

Βασικά μπορείς και με κάποιο μικρό APU E350 να κάνεις την δουλειά σου... αν και στα υπόλοιπα θέματα, θα ήθελες την ισχύ των άλλων.

Διάβασε και αυτό: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620.html και ειδικότερα εδώ: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_8.html#sect0

Και αυτό: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2100t.html

Και εγώ συμφωνώ πως αν δεν κάνεις χρήση Frame Interpolation ένας G620 όχι απλά φτάνει, αλλά και περισσεύει κιόλας. Για όλες τις χρήσεις XBMC, MPC-HC + Madvr είναι υπεραρκετός και δεν θα ζοριστεί πουθενά. Αν δε, προσθέσει και μια καρτούλα γραφικών φτηνή π.χ. Nvidia GT 430 ή ATI 5570 τότε έχεις ένα πλήρες από όλες τις απόψεις HTPC.

.. να συμπληρώσω ότι μιλάω για τον Α8 / 3850, τον ισχυρότερο (και με το υψηλότερο TDP) που είδα μετρήσεις, μιας και για τους μικρότερους ακόμα δεν έχουμε μετρήσεις...

η GT520 (ψοφόκαρτα, αλλά fanless, low profile, φτηνή) δεν μας κάνει?

Για Madvr - Lavcuvid, όχι διότι έχει λίγους Cuda Cores σε σχέση με την GT 430. Σε Linux επίσης υπάρχει ασυμβατότητα και γενικότερα ψιλοπροβληματάκια με παλιούς Kernel και με τους πιο καινούργιους είναι ψιλορίσκο. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά κάρτα για απλή χρήση σε Win7. Αλλά σκέψου ότι με πολύ μικρή διαφορά 10 παίρνεις την GT 430 που υπάρχει πληρότητα κυριολεκτικά παντού.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: HTPC-Κατεβαστήρι

Για πλάκα αντέχει. Σε Full Load 100% αποκλείεται να καταναλώνει πάνω από 150w. Σε idle χρήση όμως και για καηθημερινή χρήση δεν θα ξεπερνάς τα 60 - 80w.

Απροβλημάτιστα θα παίζει τα πάντα, λαμβάνοντας όμως υπόψη σου τα bug του Sandy bridge όσον αφορά τα σπασίματα an;a 40" (σωστό 23,976) και το Macroblocing. Είναι βέβαια πολύ πιθανόν να μην σε χαλάσει και τίποτα και να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Μάλιστα. Άρα ποια λύση θα μου πρότεινες γι'αυτό το κουτάκι, που να παίζει απροβλημάτιστα 1080p και να έχει και χαμηλή κατανάλωση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κατεβαστήρι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC-Κατεβαστήρι

Μάλιστα. Άρα ποια λύση θα μου πρότεινες γι'αυτό το κουτάκι, που να παίζει απροβλημάτιστα 1080p και να έχει και χαμηλή κατανάλωση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κατεβαστήρι;

Μητρική Giganyte H67N-USB3

Η σύνθεση που πρότεινες με τον 2100 και την Gigabyte μητρική είναι πολύ δυνατή και με πολλή καλή κατανάλωση 65w. Αν όμως το μηχάνημα δεν κάνει άλλες δουλειές, παρά μόνο utorrent συν ένα Media Player για να βλεος τις ταινίες σου, τότε και ο μικρός SandyBridge G620 είναι μια χαρά.

Ειχα όμως την αίσθηση διαβάζοντας πιο πάνω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με σπασίματα (23,976) με αυτό το setup. Γι´αυτό ρώτησα ποιο θα μου πρότεινες (για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 1080p. Και πάλι ευχαριστώ!

Ειχα όμως την αίσθηση διαβάζοντας πιο πάνω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με σπασίματα (23,976) με αυτό το setup. Γι´αυτό ρώτησα ποιο θα μου πρότεινες (για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 1080p. Και πάλι ευχαριστώ!

Εμένα προσωπικά με τον ι3 530 με ενοχλούν απίστευτα τα σπασίματα γι' αυτό πήρα εξωτερική κάρτα γραφικών. Ξεκίνα αν θες το setup σου χωρίς κάρτα και αν ενοχλούν και σένα την προσθέτεις αργότερα.

Απόλυτα κατανοητό. Έχω καταλήξει και είμαι μεταξύ 2100 και 2100Τ.
Σαφώς μικρότερη κατανάλωση στη δεύτερη περίπτωση. Μεγάλη η απώλεια στην απόδοση;

Απόλυτα κατανοητό. Έχω καταλήξει και είμαι μεταξύ 2100 και 2100Τ.
Σαφώς μικρότερη κατανάλωση στη δεύτερη περίπτωση. Μεγάλη η απώλεια στην απόδοση;

2100 δαγκωτό. Οι Τ δεν έχουν απλά λόγω ύπαρξης αυτήτη στιγμή. Η διαφορά στην κατανάλωση δεν είναι καθόλου μεγάλη αλλά η διαφορά στην απόδοση είναι. Σαν μια υποχρονισμένη έκδοση του 2100, πιο ακριβή και χωρίς τη δύναμή του. Αν ενδιαφέρεσαι για την κατανάλωση απλά υποχρονίζεις λίγο τον 2100 και είσαι κομπλέ.

δεν νομίζω ότι ο υποχρονισμός κάνει τόσο την διαφορά, όσο το undervolting... ο Τ δουλεύει με χαμηλότερα ρεύματα... συν ότι έχει την μικρότερη intel HD 1000... με επίσης χαμηλότερες συχνότητες λειτουργίας.
Συνολικά πάντως σε μαμά καταστάσεις, ο Τ είναι αρκετά ακριβός, σχετικά γρήγορος, και απίθανα ολιγαρκής σε κατανάλωση.

δεν νομίζω ότι ο υποχρονισμός κάνει τόσο την διαφορά, όσο το undervolting... ο Τ δουλεύει με χαμηλότερα ρεύματα... συν ότι έχει την μικρότερη intel HD 1000... με επίσης χαμηλότερες συχνότητες λειτουργίας.
Συνολικά πάντως σε μαμά καταστάσεις, ο Τ είναι αρκετά ακριβός, σχετικά γρήγορος, και απίθανα ολιγαρκής σε κατανάλωση.

Μάλλον αυτό εννούσα, σωστή η διόρθωση.

Τελικά κατέληξα στα :

-thermaltake element Q
-Intel 2100
-Gigabyte H67N
-4Gb RAM

Το μηχανάκι τα σπάει πραγματικά. Κανένα σπάσιμο σε 1080p (χωρίς κάρτα γραφικών εξωτερική). Κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής ο μετρητής κατανάλωσης δείχνει 45VA (νομίζω μια χαρά)...