HTPC κουτάκι που να "χωράει"...

Balidor

Senior Member
15 January 2010
411
Γαϊδάρι....
Εδω θα ήθελα μια συμβουλή για τα cases που κυκλοφορούν.
Θέλω να βάλω μέσα το υπάρχον PC μου έτσι ώστε να γίνε ένα καλό/δυνατό HTPC και για gaming, στο μελλοντικό μου HT.
:BDGBGDB55:

Ας πάμε στο τι θα βάλουμε μέσα, έχω ήδη:
Inter Core2Quad Q8200 @ 2.33 πάνω σε μια μητρική
Asus P5Q3 και θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα ATI Radeon 4800(κάτι) στο 1giga μνήμη με μια "δυνατή" μεγαλύτερη σειράς (μάλλον) HD5870, με HDMI. Θα μπεί και BR διαβαστήρι, κι ένας μικρός σκληρούλης πάνω και τα 4gb RAM που υπάρχουν ήδη.

Μιλάω για ΑΤΙ πάντα επειδή θυμάμαι πολύ καιρό τώρα εδώ που διαβάζω το φόρουμ είναι οι μόνες (τότε όμως, με φρέσκια την σειρά 5) που έκαναν bitstream τον ήχο για να κάνει το decoding ένας AV Receiver (ναι, επιτέλους dst-hd).
:violent-smiley-030:

Σε ποιά HTPC Cases πιστεύεται ότι πρέπει να πάω έτσι ώστε να χωρέσουν μητρική και κάρτα γραφικών κυρίως, από τα γνωστά κομπιουετάρικα (είτε αλυσίδες, είτε Στουρνάρι);;;

Να πω ότι δεν θα ήθελα να κοστίσει πάνω απο 300Ε. Θα προτιμούσα τα 200!

Π.χ.:
Silverstone SST-CW01B-R
(μάλλον οτι καλύτερο βρήκα, χωράει όμως?)
ή
Zalman HD160.

Θένξ ιν αντβάνς, φίλτατοι συνφορουμίτες

edit:μόλις θυμήθηκα και το 800w τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά που πρέπει επίσης.

:afro:

Last edited:
Να πω ότι δεν θα ήθελα να κοστίσει πάνω απο 300Ε. Θα προτιμούσα τα 200!

?
Δηλαδη θα δωσεις περισσοτερα χρηματα σε κουτι, το οποιο ειναι απλα στραντζαριστη λαμαρινα, απο εναν επεξεργαστη, μια καρτα γραφικων, το μονιτορ που εχεις και ενα σωρο αλλα...

Μαλιστα, αρα να υποθεσω πως εχεις ενισχυτη των 3000 και ηχεια 5.1 των 5000 ....

Γιατι ετσι ειναι. Αν εχεις να δωσεις 300 σε λαμαρινες τοτε εχεις και 3000 για ενισχυτη.

Και αν βαλεις οτι αγοραζεις ενα κουτι στα 300 και ειναι της πλακας κιολας, αρα με αυτη την λογικη στον ενισχυτη των 3000 που εχεις αντιστοιχει κουτι των 1200 , αφου κατασκευαστικα ειναι κλασεις ανωτερο.
Και πως τοτε ενας ενισχυτης των 250 εχει κλασεις ανωτερο σασι (κουτι) απο αυτο που πουλανε οι αλλοι χαβιαρι;

Λυπαμαι, σε αυτα τα λεφτα δεν εχω καποια προταση. Μιας και η τσεπη μου δεν πεταει 300 ετσι για πλακα.

Μην δινεις τροφη σε αυτους που θελουν να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

ΥΓ. Αν θελεις την συμβουλη μου τοτε παρε ενα κουτι κανονικο, που εχει χωρο για να μπορει να κυκλοφορει φρεσκος κρυος αερας ωστε να μην ψηνεται ο υπολογιστης σου με την τερας καρτα γραφικων κτλ, και να μπορει να δεχθει 12cm αργοστροφους ανεμιστηρες, στις 800 στροφες και κατω.
Διαφορετικα θα παθουν τα αυτια σου αλλά θα κολλαει συνεχεια κιολας. Και θα νομιζεις πως φταινε τα windows...

Αγοραζοντας κανονικο κουτι δεν θα πληρωσεις κοροϊδιστικα χρηματα και θα κανεις την δουλεια σου καλυτερα, εφοσον θα ειναι και gaming pc.
Υπαρχουν πολυ σοβαρα, αισθητικα σωστα κουτια που μπορουν να σταθουν σε οποιοδηποτε σαλονι.
Τα οποια κουτια μπαινουν και οριζοντια αν θες.
Και αν δεν σου αρεσει το κρυβεις κιολας, και βγαζεις μονο ενα κουμπι on-off και δυο θυρες usb.

Χαχαχαχα,
απλά υπέθεσα ότι σε λιγότερα λεφτά δεν θα μπορέσω να βρω κάτι "μεγάλο" να έχει τα απαραίτητα για μοναστηράκια κπ κλπ κλπ...
Τα ηχεία και ο ενισχυτής ναι. Θα είναι ακριβούτσικα, απλά το κουτί "θα μείνει" διότι αναλόγως το κουτί θα σχεδιάσω και το έπιπλο που θα μπει στο σαλόνι. Οπότε θέλω κάτι που θα φιλοξενήσει και τις επόμενες (αν γίνουν) αναβαθμίσεις.

Τωρα έχω ένα case την NZXT το LEXA. Πανέμορφο για geekουλες (like me), απλά θέλω κάτι για σαλόνι. Δεν με νοιάζει ο θόρυβος, μονάχα η θερμοκρασία.

Εάν υπάρχουν προτάσεις και με λιγότερα λεφτά, τότε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα... εννοείται!

Υ.γ.: Απο καρτα γραφικών NVidia ή ΑΤΙ ????????????
τι λένε οι ειδικοί;;;;;

Θενξ για τον κόπο!
:afro:

Ωραίο φαίνεται :)

ΚΑΙ σε λογική τιμή... που είχα αγχωθεί να πω την αλήθεια!
Οπότε αν απο το μπάτζετ μου μείνουν 100Ε, θα τα χώσω στην κάρτα γραφικών...!

Last edited:
Στη θέση σου για gaming και HTPC θα πήγαινα σε ποιοτικό tower. Δεν θεωρώ ότι τα κοινά HTPC cases μπορούν να παραμείνουν αθόρυβα με τέτοια παραγωγή θερμότητας στο εσωτερικό τους. Ίσως αν πήγαινες σε κανένα τέρας, αλλά βγαίνει πολυυυυυυ πάνω από το budget σου.

Σκέψου πόσο θα πήγαινε αυτό με έναν AV receiver της Marantz, κουκλί θα ήταν!
300τόσα έχει ρε συ, σε ένα στο σκρουτζ που το είδα, σνιφ, σνιγ, σνιφ!

Δύσκολο έως ακατόρθωτο....
δεν με νοιάζει ρε γμτ, σε αθόρυβο, αλλά σίγουρα για θερμότητα.
άντε πιο μετά να βάλω ένα σύστημα ψυξης καλύτερο... αλλά να γίνεται!

Εαν παίξουμε με Silverstone τα GD01 ή LC10 ????

Last edited:
Θα χωρέσουν αυτά που σκοπεύεις να βάλεις μέσα (με μια επιφύλαξη για το τροφοδοτικό.. κάποια 800άρια έχουν μεγάλο βάθος), αλλά θα πρέπει να βάλεις αρκετούς ανεμιστήρες σε σεβαστές στροφές για να διατηρήσεις ασφαλείς θερμοκρασίες, οπότε θα έχεις θόρυβο. Επίσης θα χρειαστεί προσεκτικό cable management για να έχεις σωστή ροή αέρα.