HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Σκοπεύω να δώσω ένα ποσό 400e (πολύ βαριά 500) για να αγοράσω Blu Ray και Media player, το ερώτημα είναι, με αυτά τα λεφτά μπορώ να φτιάξω ένα htpc που να έχει καλύτερη εικόνα στην Panasonic 50st30 και να παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα? Η αλήθεια είναι πως προτιμώ htpc για πολλούς λόγους (αναβαθμίσεις, δυνατότητες ενός pc κ.τ.λ) αλλά δεν ξέρω αν θα έχω την ίδια καλή εικόνα π.χ. που θα έχω με το blu ray panasonic dmp320 και με το boxee box.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Ξέχασα να προσθέσω πως με ενδιαφέρει να βλέπω mkv, 3dmkv, bd.iso και να έχω πολύ καλό upscaling στα παλιά μου dvd , με ενδιαφέρει επίσεις να χρησιμοποιώ και web explorer.
Φυσικά αν χρειάζεται να ξοδεύσω και λιγότερα για να τα πετύχω αυτά ακόμη καλύτερα.

19 June 2006
35,670
Το HTPC θα σου παίξει τα πάντα και αναλόγως των επιλογών hardware+software με άριστα αποτελέσματα. Αυτά είναι τα συν.

Τα πλην είναι ότι δεν είναι plug 'n play. Θέλει ψάξιμο. Αυτά είναι τα πλην.

Οι διαφορές ποιότητας σε HD υλικό τύπου BD ή mkv, είναι πολύ μικρές έως μηδαμινές. Στο upscaling και το deinterlacing, όμως, μπορεί να δεις διαφορές αναλόγως του τσιπ που φοράνε τα μεν και του πακέτου που έχεις επιλέξει (φίλτρα, decoders, renderers) για το δε.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Το HTPC θα σου παίξει τα πάντα και αναλόγως των επιλογών hardware+software με άριστα αποτελέσματα. Αυτά είναι τα συν.

Τα πλην είναι ότι δεν είναι plug 'n play. Θέλει ψάξιμο. Αυτά είναι τα πλην.

Οι διαφορές ποιότητας σε HD υλικό τύπου BD ή mkv, είναι πολύ μικρές έως μηδαμινές. Στο upscaling και το deinterlacing, όμως, μπορεί να δεις διαφορές αναλόγως του τσιπ που φοράνε τα μεν και του πακέτου που έχεις επιλέξει (φίλτρα, decoders, renderers) για το δε.

Για το ψάξιμο σε hardware δεν υπάρχει πρόβλημα είναι η δουλειά μου (τεχνικός) και γενικά ότι έχει να κάνει με software φίλτρα κ.τ.λ , με την δικιά σας βοήθεια θα την βρω την άκρη . Αυτό που λες για το upscaling και το deinterlacing οι διαφορές είναι υπέρ του htpc σε σχέση με ένα καλό media player ή blu ray?
Γενικά να προχωρήσω σε ένα καλό htpc?

19 June 2006
35,670
Άλλες φορές είναι υπέρ του, άλλες όχι. Γι' αυτό έγραψα πιο πριν για διαφορετικά τσιπάκια και επεξεργασία.

Είναι θέμα καθαρά προσέγγισης και φιλοσοφίας. Το HTPC είναι all around μηχάνημα με όλα τα καλά και όλα τα κακά του. Αν οι ανάγκες σου δεν περιορίζονται αυστηρά στην αναπαραγωγή και θέλεις ή έχεις διάθεση για πειραγματάκια, ψαξίματα, μετατροπές, αρχεία με περίεργους κόντεκς, ή να μπαίνεις και στο φόρουμ, που λέει ο λόγος, ή οτιδήποτε άλλο, το HTPC είναι μια πλήρης πρόταση.

Αν πάλι είσαι τύπος που δεν θέλει να μπλέκει με διαολομηχανήματα :D στην οικιακή του διασκέδαση, πηγαίνεις στα standalone μηχανάκια.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Ετοιμάζομαι για HTPC!!! ;)

Να μπω σε ποιο ουσιαστικές ερωτήσεις να κοιτάξω για i5 με ati 7750 low profile ή να περιμένω τον νέο A10-5800K με ενσωματωμένη ati 7660 που λογικά θα είναι και ποιο οικονομικό πακέτο?

nikoskouklos

Supreme Member
20 September 2008
3,631
HTPC φτιάχνεις όχι gaming rig. Θεωρώ πως με μια hd5850 (fanless) και έναν i3 θα είσαι κομπλε. Αν μπορείς να βρεις και κανά διαθέσιμο G530 και να κάνεις τεστ, γιατί όχι;

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

HTPC φτιάχνεις όχι gaming rig. Θεωρώ πως με μια hd5850 (fanless) και έναν i3 θα είσαι κομπλε. Αν μπορείς να βρεις και κανά διαθέσιμο G530 και να κάνεις τεστ, γιατί όχι;

Σιγά εσύ!! Να σου φέρω να μου παίξεις ματρόσκα και μπλε στα 60 καρεδάκια με τον I3 και την 5850??:drummer:

Φίλε dimitris78, και entry level επεξεργαστή και κάρτα να διαλέξεις αυτή τη στιγμή, μια χαρά θα τα παίξουν όλα. Και οι 2 επιλογές που ανέφερες παραπάνω υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της αναπαραγωγής. Οπότε πήγαινε στην πιο οικονομική λύση. :D

Αν θέλεις βέβαια, να κάνεις και άλλα πραγματάκια σαν αυτά που λέγαμε παραπάνω, ένας 2,5άρης I5 είναι ό,τι πρέπει.

13 June 2010
3,048
Re: Απάντηση: Re: HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

Σιγά εσύ!! Να σου φέρω να μου παίξεις ματρόσκα και μπλε στα 60 καρεδάκια με τον I3 και την 5850??
Για να το λεει ο Γιαννης ο Αρχιατρος των 60 καρε , κατι θα ξερει παραπανω .............

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

Για να το λεει ο Γιαννης ο Αρχιατρος των 60 καρε , κατι θα ξερει παραπανω .............

Όχι και αρχίατρος, βρε Ευάγγελε!!!

Αρχίατροι είναι οι Ρώσσοι. Εγώ είμαι απλός νοσηλευτής!!!:D:D

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135

Θα κάνω μια έρευνα αγοράς για i5, board με pci-express 3 αν και νομίζω πως και με pci-express 2 για την δουλεία που το θέλω δεν θα έχω πρόβλημα, να δούμε τιμές και για την SAPPHIRE HD 7750 low profile και αναμένουμε τιμές kai ειδικά κάποιο καλό review για τον A10-5800k το κακό εδώ είναι πως δεν έχω καμιά ιδέα πότε θα βγει mini-itx με fm2.

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,027
Dystopia
Ετοιμάζομαι για HTPC!!! ;)

Να μπω σε ποιο ουσιαστικές ερωτήσεις να κοιτάξω για i5 με ati 7750 low profile ή να περιμένω τον νέο A10-5800K με ενσωματωμένη ati 7660 που λογικά θα είναι και ποιο οικονομικό πακέτο?

Προφανώς αξίζει να περιμένεις.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται τόσο δυνατός επεξεργαστής (i5). Δεν το λέω για να κάνω κουμάντο στη τσέπη σου,
απλά για να μην τρομάζει κάποιος όταν σκέφτεται να φτιάξει Htpc με celeron ή Brazos.
Βέβαια αν υπάρχουν τα χρήματα μην το σκέφτεσαι καν.
ΘΑ είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατό σύστημα από το trinity.
7750 Low Profile έχει ανακοινωθεί αλλά εγώ δεν την έχω δει πουθενά , ούτε σε μαγαζί ουτε σε review.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Επειδή μου αρέσουν τα pc είναι η δουλειά μου έχω και το μικρόβιο να ψάχνομαι και να ασχολούμαι με ότι σχέση γύρω από αυτό , επιπλέον σιχαίνομαι τα πολλά τηλεκοντρόλ (ήδη έχω 3 στο σαλόνι) και να έχω ένα σωρό συσκευές , αποφάσισα να φτιάξω ένα καλό HTPC με 400 πολύ βαριά 500e που να συνδυάζει ότι θα έπερνα από ένα καλό blu ray + media player . Με ενδιαφέρει όμως ιδιαίτερα να έχω καλό upscaling στα παλιά μου dvd και γενικά να έχω μια καλή εικόνα στην tv από ταινίες που κατεβάζω. Θα μπορέσω να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω?
Υ.Γ. Δεν είμαι και τόσο ψείρας για να κάθομαι να συγκρίνω αν το media player ας πούμε έχει λίγο καλύτερη κίνηση με ενδιαφέρει το συνολικό αποτέλεσμα να είναι καλό.

dimitris78

Established Member
22 October 2011
135
Επειδή μου αρέσουν τα pc είναι η δουλειά μου έχω και το μικρόβιο να ψάχνομαι και να ασχολούμαι με ότι σχέση γύρω από αυτό , επιπλέον σιχαίνομαι τα πολλά τηλεκοντρόλ (ήδη έχω 3 στο σαλόνι) και να έχω ένα σωρό συσκευές , αποφάσισα να φτιάξω ένα καλό HTPC με 400 πολύ βαριά 500e που να συνδυάζει ότι θα έπερνα από ένα καλό blu ray + media player . Με ενδιαφέρει όμως ιδιαίτερα να έχω καλό upscaling στα παλιά μου dvd και γενικά να έχω μια καλή εικόνα στην tv από ταινίες που κατεβάζω. Θα μπορέσω να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω?
Υ.Γ. Δεν είμαι και τόσο ψείρας για να κάθομαι να συγκρίνω αν το media player ας πούμε έχει λίγο καλύτερη κίνηση με ενδιαφέρει το συνολικό αποτέλεσμα να είναι καλό.

Από την εμπειρία του να γνωρίζει κάποιος?

nikoskouklos

Supreme Member
20 September 2008
3,631
Re: Απάντηση: Re: HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

Σιγά εσύ!! Να σου φέρω να μου παίξεις ματρόσκα και μπλε στα 60 καρεδάκια με τον I3 και την 5850??:drummer:

Κοίταξε, με 60αρια δεν έχω ασχοληθεί, αλλά γιατί να μην τα παίζει ένας G530 με την κάρτα που προανέφερα;

nikoskouklos

Supreme Member
20 September 2008
3,631
Re: Απάντηση: HTPC or MEDIA PLAYER + BLU RAY

Από την εμπειρία του να γνωρίζει κάποιος?

Για ματροσκες εγώ έπαιζα με έναν E5200 και μια hd4350. Αναγκάστηκα να αλλάξω την hd4350 διότι μου έκανε σπασίματα με το madVR (τα έχει ο οδηγός του portioli, ην ανησυχείς. Πήρα μια gt610 (fanless) και είμαι κομπλε.

Η μόνη μου ενσταση σε σχέση με το media player, είναι (εκτός από το βίτσιο μου για τους υπότιλους) πως ενώ στο media player η εικόνα περνάει από τον επεξεργαστή, στο htpc περνάει από την κάρτα, από το decoder και από το renderer. Και ενώ από την κάρτα μπορείς να την "αφοπλίσεις" στα άλλα δυο πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις. Γι' αυτό και τη ψάχνω και με players.

19 June 2006
35,670

Κοίταξε, με 60αρια δεν έχω ασχοληθεί, αλλά γιατί να μην τα παίζει ένας G530 με την κάρτα που προανέφερα;

Γιατί είναι πολύ απαιτητική επεξεργασία, Νίκο. Θέλει πολλά γκάζια και πολλούς πυρήνες.