HTPC Small Factor (ψιλοαθόρυβο)

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,174
Μεταμορφωση
Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω να στήσω ενα htpc small factor το οποιο να το εχω αποκλειστικα για αναπαραγωγη ταινιών απο το δίκτυο.
Θεωρω ολη την επιλογή του hardware εύκολη μιας και ειμαι γνώστης, με εξαίρεση αυτή του κουτιού.

Είδα αυτο ... http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=26556&catid=297 και θέλω να ρωτήσω τα ακόλουθα...

1)Το τροφοδοτικό του είναι σχετικά ησυχο?
2)Μέχρι τι είδους vga δέχεται?Με ενδιαφέρει να έχω και τίποτα εξτρα φίλτρα στον mphc
3)Τελικά η νέα σειρα της AMD τι λέει?Αν πάρω τον Α10-5800κ περνάει αψογα hd audio και έχει κανονικό κλείδωμα στα 23.976?Ρωτάω μπας και γλιτωσω τον έξτρα θορυβο και την θερμοτητα μιας dedicated vga.Φαντάζομαι οτι η ισχυς του 5800κ θα είναι αρκετη για θέαση με ενεργοποιημενα φιλτρα στον mpchc.
4)Δεν με ενδιαφέρει καθολου το xbmc , τουλάχιστον αμεσα.Οτι ερωτησεις εχω εχω κάνει αφορούν win 7 , TMT/PDVD , media player classsic home cinema.

Tέλος αν εχετε να προτείνετε κάποιο άλλο κουτί, ελεύθερα.Δεν θα ηθελα το συνολο κουτι,μητρικη,επεξεργαστης,μνημες,τροφοδοτικο,οχι δισκος (εχω ssd που κάθεται) να ξεπεράσει (πολυ) τα 350

Έχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχο κουτί της Silverstone (αυτό http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=196&area=en)
Γενικά ναι μεν έχω να πω τα καλύτερα για την εταιρία και για την εμφάνιση του κουτιού που κοιτάς
Αλλά ξανά σκέψου το
Αν μπορείς να πάρεις μεγάλο κουτί – πάρε.

Τα APU της AMD είναι μια χαρά για τη χρήση που θές.
Αλλά στο πλάι η κάρτα γραφικών θα ζορίζεται
7750 εύκολα μπαίνει
Αλλά από εκεί και περά θα σε απασχολήσει ο θόρυβος πιθανά

Σκέψου δηλαδή εάν χρειάζεσαι απαραίτητα δυνατή κάρτα γραφικών – τότε να πάς σε μεγαλύτερο κουτί

Για το τροφοδοτικό του δε ξέρω να σου πω αν κάνει φασαρία, αλλά γενικά τα ανεμιστιράκια που βάζει η Silverstone πάντα τα αλλάζω με καλύτερης ποιότητας (απόδοση / ησυχία).

Φυσικά θα χρειαστείς καλή ψύξη για το CPU και όχι το μαμά ανεμιστηράκι. Αυτή της Silverstone δε πρέπει να χωράει http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=190&area=en
Αλλά γενικά προσπάθησε να βρεις low profile με 12αρι ανεμιστήρα.
Στα 300 ευρώ του budget σου δηλαδή υπολόγιζε και ψήκτρα / ανεμιστιράκια.

Επίσης στα 300 ευρώ τα 150 είναι για κουτί? Υπάρχουν κουτιά και με λιγότερα λεφτά που μπορείς να δεις…

Για APU βάλε υποχρεωτικά και την καλύτερη μνήμη που υποστηρίζει η mobo σου.

Εγώ χρησιμοποιώ το παρόμοιο SUGO SG-05 με ψύκτρα την Scythe Big Shuriken απ' την οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ το μαμά τροφοδοτικό το οποίο είναι δεν παράγει ιδιαίτερο θόρυβο παρά μόνο σε υψηλά φορτία.

Η αλήθεια είναι οτι τα προϊόντα SUGO σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούν ώς ψύκτρα αυτή που σου ανέφερε ο tmjuju την NT-06 η οποία κάθεται ακριβώς κάτω απ' το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού και γι' αυτό δεν χρειάζεται εξτρά ανεμιστήρα. Η ψύξη όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι και η καλύτερη αλλά βέβαια θα καλύπτει όλες τους χαμηλούς σε TDP επεξεργαστές. Προσωπικά θα πρότεινα και εγώ Low Profile ψύκτρα (αυτές τις Shuriken είναι σούπερ και αθόρυβες) και θα δεις πως θα σου πάει και με το μαμίσιο τροφοδοτικό. Εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και αυτήν την περίοδο το έχω πάνω στο γραφείο μου και βέβαια συντονίζει και με το ξύλο. Σε απόσταση 3μ + ουσιαστικά δεν θα το ακούς παρά ελάχιστα. Στην πορεία αν θές αλλάζεις τον 12cm ανεμιστήρα του κουτιού με κάποιον ποιό αθόρυβο για ακόμα πιο ησυχία.

Χρήστο δεν έιπες κόστος...

Για κοιτα και τα shuttle τα barebones μήπως σε βολέψουν.. ( μαλιστα πουλάει κάποιος ένα από αυτα στις αγγελίες)
Επείδη πας σε win7 μαλλον δε συζητάμε για atom...

Ουτε για πλάκα λυσεις τυπου atom...
i3 και άνω ...
Απόλυτο ταβάνι τα 400 χωρίς δίσκο.(cpu+m/b+htpc case+psu+vga αν χρειαστεί+ram)

Με μια hd6450 ( μονη που εχω βρει σε fanless ,υπάρχει κατι σε πιο δυνατο μοντέο?) και εναν i3 θα κανω δουλειά με mpchc και φίλτρα?
Υποθέτω οτι η 6450 κάνει ολα τα αυτονόητα (3d,23.976,hd audio) ,σωστα?

Αν έχεις ήδη τον i3 καλύτερα πάρε μια nvidia 630 για πιο πολλά *παιχνίδια*.

Με βάση το πρώτο post, θα έπερνα
κουτί το Coolermaster 120
psu μικρό πχ το Corsair VS350
μνήμη την πιο φθηνή 4GB (τουλάχιστον στα 1600)
Επεξεργαστή τον a8 5500 (65w) και την αντίστοιχη sFM2 μητρική.
Τα ρέστα σε βεντιλατέρ :p

Ο Portioli σου έχει κάνει καλή πρόταση και στα λεφτά σου

Αλλά ήρθε η ώρα να επιλέξεις …

Master ή Lord ?

Απάντηση: Re: HTPC Small Factor (ψιλοαθόρυβο)

Με βάση το πρώτο post, θα έπερνα
κουτί το Coolermaster 120

καλό - χρυσό το coolermaster elite 120 και σε απίστευτη τιμή, αλλά δεν νομίζω ότι συγκρίνεται ποιοτικά με τα άλλα που αναφέρθηκαν νωρίτερα...

Re: Απάντηση: Re: HTPC Small Factor (ψιλοαθόρυβο)

καλό - χρυσό το coolermaster elite 120 και σε απίστευτη τιμή, αλλά δεν νομίζω ότι συγκρίνεται ποιοτικά με τα άλλα που αναφέρθηκαν νωρίτερα...

Το θέμα όμως είναι οτι μιλάει για συνολικά 350 ...
Οπότε τα 100 διαφορά που έχει το SUGO από το Coolermaster έχουν πολύ μεγάλο value

Εξαιρετικής ποιοτητας σε fanless τα Streacom FC8B EVO με 150 Watt Psu θα σου βγεί στα 240 ευρώ. Απο εκει και πέρα το φορτώνεις με διάφορα αν τα χρειάζεσαι τηλεκοντρόλ - USB3 μπροστινές - BD Player Writer - κλπ. Εγώ εχω φτιάξει δύο ενα για την κρεβατοκάμαρα και ενα για το γραφείο του σπιτιού, που θέλω απόλυτη ησυχία με τον i3 3225 με τα γραφικά HD4000 και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος. Ταχύτατα και με Win7 και με Win8, καλή ποιότητα εικόνας σε XBMC τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα και μάτια. Κοίταξέ το.