HTPC (σύνθεση)

από θόρυβο πως τα πάει το κουτάκι της ΤΤ (200) με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό? Εχω το μικρό ΤΤ100 , και ήταν έτσι κι έτσι...

Re: Απάντηση: HTPC (σύνθεση)

από θόρυβο πως τα πάει το κουτάκι της ΤΤ (200) με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό? Εχω το μικρό ΤΤ100 , και ήταν έτσι κι έτσι...

αν αποσυνδεσω τον ανεμιστήρα του κουτιού τότε δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα

cpu:51°C
mb:36°C
gpu:62°C
μετά από αρκετή ώρα θέασης με cpu usage 15% max είναι φυσιολογικό? ακόμη και αν δεν κάνω τίποτα και είναι απλά ανοιχτό το htpc η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν πάει κάτω απο 47

Last edited:
Για τετοια εποχη μαλλον δεν ειναι. Αν ηταν καλοκαιρι με υψηλη θερμοκρασια δωματιου θα ηταν μια χαρα.
Μηπως το κουτι ειναι εντοιχισμενο;
Αφησε αρκετη αποσταση απο το πισω μερος (ειδικα) και γυρω - γυρω.

Το cpu usage δεν λεει κατι απο μονο του.
Αυτο που μετραει ειναι η ταση λειτουργιας, που αυξο-μειωνεται αναλογα το που δουλευει ο επεξεργαστης (συχνοτητα), κατι που αναλαμβανει το EIST (
Enhanced Intel SpeedStep® Technology) και εξαρταται απο το ποσο επιθετικο ειναι το προγραμμα στα δεδομενα που ζηταει να επεξεργαστουν (μπορει να ζηταει μικρη χρηση πυρηνων αλλά γρηγορη, δηλαδη 15 με 40% αλλά σε σχεδον πληρη ισχυ/συχνοτητα, αφου το EIST δεν ειναι δυο σταδιων αλλά πολλαπλων).

Μετα εχουμε το φαινομενο της γειτνιασης.
Το ενα εξαρτημα ζεσταινει το αλλο.
Δισκοι, μητρικη, καρτα γραφικων ζεσταινουν τον αερα μεσα στο κουτι και ετσι ο επεξεργαστης (αλλά και το τροφοδοτικο) εχουν δυσκολοτερο εργο στην ψυξη τους.

το κουτί είναι σε έπιπλο και είναι ανοιχτό μόνο από πίσω στις άλλες πλευρές είναι περίπου 4-5cm κενό,το δοκίμασα και εκτός επίπλου και η θερμοκρασία του επεξεργαστή έπεσε στους 41, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η θερμοκρασία της μητρικής που είναι -15 βαθμούς από αυτή του επεξεργαστή.στο αλλο μου pc http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911035 με τον e7400 η θερμοκρασία είναι max 38 με θερμοκρασία δωματίου 20

Παιζει ρολο και το κουτι. Αν το αλλο ειναι ευρυχωρο τοτε μην περιμενεις δικαιη συγκριση.
Παιζει και η ψυκτρα.
Αλλά πιο πολυ το αν ειναι εντοιχισμενο ή οχι.
H θερμοκρασια της μητρικης καλα δειχνει, αν και θα πρεπει να ψαξεις ποσο ανεβαζουν οσες φορουν αυτο το chipset. Ισως να ειναι και πολυ για αυτη την μητρικη (αν και 36 βαθμοι δεν ειναι πολλοι σαν θερμοκρασια).
Ο επεξεργαστης παντως επηρεαζεται πολυ πιο πολυ απο το φαινομενο γειτνιασης απο οτι η μητρικη.
Η μητρικη ετσι και αλλιως δεν εχει πολλα watt θερμοτητας να ψυξει, και μια επιβαρυνση της ταξης του 20% (στον αερα μεσα στο κουτι) θα ανεβασει κατα μια μοναδα την θερμοκρασια του chipset, ενω στον επεξεργαστη αυτο το 20% μπορει να ανεβασει μεχρι και 10 μοναδες αφου θα καταστησει ανικανη την ψυκτρα στον βαθμο αποδοσης της σε αυτη την θερμοκρασια αερα.

είναι φυσιολογικό με το που ξεκινάει το pc να μου βγάζει 36 βαθμούς, θερμοκρασία δωματίου 20?

Η κάρτα GPU στους 62 βαθμούς σου ζεσταίνει όλο το χώρο και επηρεάζει τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Θερμοκρασία σκληρών δίσκων μέτρησες? Για δες μετά από πχ 2 ώρες χρήσης και θα κουφαθείς. Σε μένα οι δίσκοι είναι το θερμότερο αντικείμενο στο HTPC μου. Ειδικά αν δεν είναι green... κάνα 65αρι χτυπάνε άνετα αν δεν αερίζεται δυνατά το κουτί σου.

Η κάρτα GPU στους 62 βαθμούς σου ζεσταίνει όλο το χώρο και επηρεάζει τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Θερμοκρασία σκληρών δίσκων μέτρησες? Για δες μετά από πχ 2 ώρες χρήσης και θα κουφαθείς. Σε μένα οι δίσκοι είναι το θερμότερο αντικείμενο στο HTPC μου. Ειδικά αν δεν είναι green... κάνα 65αρι χτυπάνε άνετα αν δεν αερίζεται δυνατά το κουτί σου.

οι δίσκοι δεν ξεπερνούν τους 37-40 βαθμούς ο ένας είναι 2.5 και ο άλλος 3.5 green (προσωρινοί είναι) άλλωστε δεν κάνουν και τίποτα,οι 36 βαθμοί του επεξεργαστή στο ξεκίνημα είναι φυσιολογικό?

Στο δικό μου ο Ε5300 κυμαίνεται μεταξύ 32-42 αυτή την εποχή (με μινιμουμ αερισμό κουτιού και παθητική ψύξη CPU). 36 στο ξεκίνημα δεν μου φαίνεται κακό(Άλλωστε η ψύκτρα σου δεν είναι και κανα θηρίο).
!!! πολύ καλές οι θερμοκρασίες των δίσκων σου . Σε μένα ο WD green 2T πιάνει 50 βαθμούς για αστείο και ο WD black 1T 60-65. Παράξενο! Μήπως δεν τους χρησιμοποιείς για να παίζεις ταινίες και μπαίνουν σε sleep(πχ παίζεις μόνο δικτυακά)?

Last edited:
Η αλήθεια είναι σκοπεύω να τον αλλάξω με έναν green σε μελλοντική αναβάθμιση μιας και η ταχύτητα δεν έιναι προτεραιότητα μου εκεί, αλλά σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει φραγκο....

Στο δικό μου ο Ε5300 κυμαίνεται μεταξύ 32-42 αυτή την εποχή (με μινιμουμ αερισμό κουτιού και παθητική ψύξη CPU). 36 στο ξεκίνημα δεν μου φαίνεται κακό(Άλλωστε η ψύκτρα σου δεν είναι και κανα θηρίο).
!!! πολύ καλές οι θερμοκρασίες των δίσκων σου . Σε μένα ο WD green 2T πιάνει 50 βαθμούς για αστείο και ο WD black 1T 60-65. Παράξενο! Μήπως δεν τους χρησιμοποιείς για να παίζεις ταινίες και μπαίνουν σε sleep(πχ παίζεις μόνο δικτυακά)?

ναι, μόνο δικτυακά παίζω,ο 2.5 απλά έχει μήνη δεν χρησιμοποιείται κάποια στιγμή θα τον βγάλω όπως και τον 3.5 για να βάλω έναν ssd