HTPC - Το σκεφτομαι σοβαροτατα

Stratos said:
Ντινο, μηπως θα πρεπει να σκεφτεις και τον παραγοντα "τελωνειο"?

Γιατι ρωτας? Μηπως εισαι "τελωνιακος"?

Ntinos1972 said:
Γιατι ρωτας? Μηπως εισαι "τελωνιακος"?

Βρε δεν ειμαι,αλλα ενας ολοκληρος υπολογιστης δεν ειναι κατι που κρυβεται,δεν ειναι μια καμερα που την κρυβεις μεσα στα απλυτα σωβρακα σου στη βαλιτσα(λεμε τωρα...).Οι πιθανοτητες του να στο φορολογησουν ειναι πολλες...

Κοιτα, αν κραταω στα χερια μου ενα κουτι για υπολογιστη ("αδειο" βεβαια λογω βαρους), τι μπορουν να μου πουν? "Το αγορασα 80 $" Που να ξερουν ποσο πραγματικα κοστιζει?
(το εχω ξανακανει και ξερω).
Τωρα αν επειδη το πολυμελεταμε, μπορει να κατσει και καμια "στραβη"

Την καμερα παντως που την ειχα στον ωμο, παλι τα σωβρακα ψαξανε.
Ολα μια χαρα

για οσους δεν εχουν προβλημα χωρου
και θα θελαν να βολεψουν ενα πληρες συστημα αλλα και ενα Mini ATX PC στο ιδιο κουτι...

ριξτε και μια ματια στο νεο θηριο της Thermaltake
(συντομα κοντα μας σε τιμη max~300 )

εγω παντως εκλεισα ηδη ενα...

κατεβαστηρι και πισι σε ενα..
και υδροψυξη μεσα στο κουτι...
λογω μικρου βαθους στεκεται ιδανικα διπλα σε home theater sets..

Απο τελωνειο ομως τι γινεται.....μηπως τελικα σου πιασουν εκει το .....ξερεις ποιον.
Μηπως ειναι καλυτερα ενα πιο απλο κουτι απο ελλαδα και τα υπολοιπα σαν ανταλλακτικα για να τα περασεις και ευκολα (κρυφα εννοω).

Το κουτι ειναι φανταστικο. Μια φορα ομως πηρα κατι απο αμερικη και απο 350 ευρο που κοστιζε μου πηγε 500 με μεταφορικα και τελωνειο. Συν το τρεξιμο που επεσε.......

Μετα την παροδο 2 + μηνων, και εχοντας βαλει σε (μερικη) ταξη τις σκεψεις μου, θα επαναφερω τo project κανοντας μερικες ερωτησεις.

Τα βασικα "εξαρτηματα" στα οποια πρεπει να δωσουμε βαρυτητα & να επενδυσουμε σχετικως, ποια ειναι?
Εκτιμω οτι θελουμε:

1. Ενα κουτι (ψιλοαδιαφορο μιας και θα ειναι "κρυμενο")

2. Μια μητρικη,
(ας πουμε μια Asus P5W DH Deluxe Wireless Edition with Remote Core 2 Intel 975X Chipset 1066MHz FSB Dual Channel DDR2 800 LGA775 Socket 775/T ATX Motherboard w/ ATi Crossfire 2x PCI Express x16, Audio, Dual GB LAN, SATA 3G/II, eSATA, RAID, USB 2.0, Firewire 1394)

3. Εναν επεξεργαστη,
(ας πουμε εναν Intel Core 2 Duo E6600 Conroe Dual-Core, 2.40GHz 1066MHz FSB, 4MB L2 Cache, EM64T, Virtualization, LGA775 Socket 775/T )

4. Αφθονη μνημη (2Gb πχ)

5. Μια καλη καρτα βιντεο
(ας πουμε, την XFX 7950GT 512MB ExTreme 570MHz nVidia GeForce PCI-Express X16 Video Card with SLi, HDCP, Dual DVI, HDTV, TV-Out, DirectX 9.0)

6. Ενα (ασυρματο) πληκρολογιο/ποντικι

7. Καποια προγραμματα

8.
9.
10.
.
.
.

Τα υπολοιπα τα αφηνω για τους ειδικους επι του θεματος.

Επειδη επικεινται "αγορες" θα ηθελα να μου πειτε μερικα πραγματακια σχετικως.

Τα 2,3,4 & 5 (μεχρι στιγμης) θα αγορασουν απο το http://www.xpcgear.com/, σε τιμες πολυ χαμηλωτερες απο αυτες εδω, και θα μου παραδοθουν στην πορτα μου.

Τι λετε να προχωρησω?????

Σιγουρος για την αμμεριστη συμπαρασταση σας,

Φιλικα,

Ντινος

Εαν θέλεις την άποψή μου θα έλεγα πρώτα στο htpc και μετά στον προβολέα!!!Με βάσει τα όσα έχω δει μέχρι σήμερα απο htpc σε πολλούς προβολείς, μπορώ να υποθέσω στα σοβαρά ότι ο Pearl θα κερδίσει ακόμη περισσότερο σε πολλά σημεία.Σχεδόν σε όλλους τους προβολείς ισχύει αυτό, στον sony θα υπάρχει εξαίρεση;
Ο Γιώργος Δουνάκης που είναι κάτοχος και του Sony και σοβαρότατου HTPC μπορεί να μας τα πεί πιό αναλυτικά.

Τα "εξαρτηματα" θα αγοραστουν αρχες Γεναρη. Για τον περλ δεν ξερω αν θα προλαβω πριν τα XMAS, αλλιως με το νεο ετος επισης.

Απάντηση: Re: HTPC - Το σκεφτομαι σοβαροτατα

Τα "εξαρτηματα" θα αγοραστουν αρχες Γεναρη. Για τον περλ δεν ξερω αν θα προλαβω πριν τα XMAS, αλλιως με το νεο ετος επισης.

Θα προλάβεις λοιπόν να τον δείς στο σπίτι μου με HTPC...

φιλε ntino ωραιο το συστηματακι που βλεπεις αλλα θα ηθελα να δεις ενα δυο πραγματακια πριν το παρεις. Αρχικα θα σου ελεγα να δεις αν πραγματικα θελεις την lcd οθονη πανω στο κουτι ειναι λιγο ασχημο για μενα, σκεψου οτι εγω εχω το κουτι της thermaltake το bach και εχει ενα μπλε φωτακι μπροστα και λεω να το βγαλω απο πανω να μη με ενοχλη την ωρα που βλεπω video.
Εγω θα σου ελεγα μιας και θα πας Hong kong να δεις τις τιμες εδω στα κομματια που θελεις και να κανεις μια αγορα απο εκει αν σε συμφερουν οι τιμες.
Εγω θα προτινα ενα κουτι οπως αυτο που εχω

φιλε ntino ωραιο το συστηματακι που βλεπεις αλλα θα ηθελα να δεις ενα δυο πραγματακια πριν το παρεις. Αρχικα θα σου ελεγα να δεις αν πραγματικα θελεις την lcd οθονη πανω στο κουτι ειναι λιγο ασχημο για μενα, σκεψου οτι εγω εχω το κουτι της thermaltake το bach και εχει ενα μπλε φωτακι μπροστα και λεω να το βγαλω απο πανω να μη με ενοχλη την ωρα που βλεπω video.
Εγω θα σου ελεγα μιας και θα πας Hong kong να δεις τις τιμες εδω στα κομματια που θελεις και να κανεις μια αγορα απο εκει αν σε συμφερουν οι τιμες.
Εγω θα προτινα ενα κουτι οπως αυτο που εχω της thermaltake που περνει κανονικη atx motherboard αρχικα γιατι τα slim και γενικος τα μικρα κουτια σε περιοριζουν. Oσον αφορα το remote control στα Multirama εχει το media lab αλλα μπορεις να το παρεις μαζι με το κουτι σαν bundle, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τιποτα δεν αντικαθυστα το wireless mouse με keyboard, εγω επειδη ειχα αγορασει το bundle εγω και τα δυο το remote το χρησιμοποιω μονο κατα το playback για play,pause κλπ.
Σαν hardware αν θελεις να εισαι future proof εγω θα σου ελεγα να ριξεις λεφτα σε μια καλη cpu, οπως ο core duo και απο εκει και περα για την καρτα γραφικων τα πραγματα δεν ειναι και τοσο καθαρα, αλλοι εδω μεσα ειναι υπερ του software decoding που δεν χρειαζετε πολυ δυνατη καρτα γραφικων αλλοι του hardware που εκει θελεις δυνατη. Εγω θα σου ελεγα μια mid to high για να εισαι εξασφαλισμενος για το μελλον, αν θελεις και vista καποια στιγμη θα σου ελεγα να ριξεις λεφτα στην καινουρια τις Nvidia thn 8800 αλλιως μια χ1600 h geforce 7900(οτιδιποτε) ειναι μια χαρουλα. μνημη 1-2gb ειναι αρκετη και φυσικα οσο περισσοτερο αποθηκευτικο χορο μπορεις. εγω θα σου ελεγα 2 μεγαλους sata 2 να τους κανεις και ενα raid 0 για περισσοτερη ταχυτητα αν θελεις να κανεις capture και επεξεργασια video μετρανε. Δεν ξερω αν θελεις tv card στο htpc σου αν θελεις θα σου προτινα κανενα bundle οπως τις haupauge το ειδα στο pixmania εχει dvb,analog,digital satellite, προσωπικα δεν εμεινα ποτε ευχαριστιμενος απο τετοιες καρτες οι receiver τους ειναι τις πλακας εχω μια της avermedia αι δεν μπορω να πιασω καναλι τσαμπα τα λεφτα.αν καποιος εχει καταφερει να πιασει ικανοποιητικο σημα με τετοια καρτα ας το πει και σε μενα.
Για dvd παρε ενα καλο writer εισαι μια χαρουλα μεχρι να κατεβουν οι τιμες στα blu-ray και hd-dvd γιατι προς το παρον γιοα μενα τουλαχιστον οι τιμες τους ειναι για κοροιδα, πιστευω μεσα στον επομενο χρονο θα κατεβουν στα 200-300 ευρω και εκει θα τσιμπισω και εγω κανενα. Εκει που πρεπει να δωσεις αρκετο βαρος ειναι το cooling μιας και δεν θελεις να ακους θόρυβο την ωρα που θα βλεπεις video, αρα ενας καλος cpu fan σου χρειαζετε. Απο καρτα ηχου η χρησιμοποιεις την on-board η καποια καρτα δεν εχει και μεγαλη διαφορα εκτος αν δεν εχεις εξωτερικο ενισχυτη και θελεις καλη καρτα ηχου με build-in decoder για dts,dolby και τα λοιπα.
αυτα ειναι νομιζω δεν υπαρχει κατι αλλο.

Φιλε xalaros ευχαριστω.
Το κουτι δεν "παιζει" πια αφενος γιατι πανε κοντα 2 μηνες που γυρισα απο ΗΚ, αφαιτερου δεν με πολυ-νοιαζει μιας και δεν θα ειναι φατσα-μοστρα.
Παντος ησιυν πολυ κατατοπιστικος.