HTPC Vs Scaler?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Επειδη εχω εναν μονιμο πλεον κνησμο, θα ηθελα να σας "βαλω" να συζητησετε λιγο ενα θεματακι.

Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν 2 πλευρες οποτε αν υπαρχει συμμετοχη θα εχουμε εναν επικοδομητικο διαλογο, μπας και καταληξουν καποιοι, καπου, καποτε….

Να υποθεσουμε οτι τον χρηστη δεν το ενφιαφερουν αντιγραφα ασφαλειας ταινιων, και γενικα χρηση του HTPC σαν media center.
Aκομη, ενα BR/HD player, "χρειαζεται" το scaler?

Τι τους βάζεις φωτιές τώρα ????
Χαμός θα γίνει !!!:flipout: :flipout:

Θα μιλησω για standart definition μιας και διαθετω htpc αλλα και τον vp30.

Scaler. Κινηση, ευκολιες.
Pc. Ολα τα αλλα (με βασικοτερο τυην ευκρινεια).

Όλες οι απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι θεωρητικές, τουλάχστον εδώ μέσα.
Το HTPC ξέρουμε τι κάνει, ο scaler τι ακριβώς κάνει; Για ποιόν scaler μιλάμε; Υπάρχουν 500.
Πόσο κάνει; Τι τσιπάκια φοράει; Τι εισόδους/εξόδους έχει;
Το ερώτημα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένο, για ποιό μηχάνημα μιλάμε;
Υπάρχουν πατάτες και μηχανάρες (και βεβαίως πανάκριβες).
Ούτως ή άλλως πάντως θεωρώ οτι εδώ μέσα ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν υπεύθυνα αυτή την ερώτηση.

Βασικα, αν περιοριζεις το θεμα σε BluRay/HD-DVD, οχι δεν χρειαζεται κανενας scaler διοτι, εφοσον εχεις προβολεα 1080p24, δεν γινεται κανενα scaling και καθολου deinterlacing (αν η πηγη σου δινει 1080p24) αφου το σημα ειναι γραμμενο προοδευτικα σε 1080 24 καρε το δευτερολεπτο.
Αν θες dvd playback, με καλοκουρδισμενο HTPC παιρνεις τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα αλλα θελει κοπο, υπομονη και ψαξιμο...

Re: Απάντηση: HTPC Vs Scaler?

Βασικα, αν περιοριζεις το θεμα σε BluRay/HD-DVD, οχι δεν χρειαζεται κανενας scaler διοτι, εφοσον εχεις προβολεα 1080p24, δεν γινεται κανενα scaling και καθολου deinterlacing (αν η πηγη σου δινει 1080p24) αφου το σημα ειναι γραμμενο προοδευτικα σε 1080 24 καρε το δευτερολεπτο.

Αντιστοιχα, HTPC χρειαζεται?

Και πως θα επαιζες Hd, θα εβαζες το δισκακι στο δαχτυλο σου και θα το φυσουσες να γυρισει? :D :D

Μια φιλική προσωπική συμβουλή...
Το πισι θέλει χρόνο και γερά νεύρα...
Τα έχεις;;;

Δε νομίζω πως κανένα πισι μπορεί να έχει την ευκολία ενός σκέιλερ έτσι ώστε μέχρι και ο σκύλος σου να μπορεί να δει τα πάντα. Ούτε βέβαια την πιθανότητα ομαλής λειτουργίας δια παντός (διότι κάποια μέρα κάτι θα πειράξεις...)...

ΑΛΛΑ.... (Δε συνεχίζω παρά ντάουν...) Ξέρεις την άποψή μου...

Re: Απάντηση: HTPC Vs Scaler?

Και πως θα επαιζες Hd, θα εβαζες το δισκακι στο δαχτυλο σου και θα το φυσουσες να γυρισει? :D :D

:flipout: :flipout: :flipout:

Ρε το καθαρμα!!!

Ειναι και μαρτυριαρης!!-bye-

(Πες του να φροντισει κατι που του ζητησα του μασκαρα, για να "προχωρησουμε")

Μια φιλική προσωπική συμβουλή...
Το πισι θέλει χρόνο και γερά νεύρα...
Τα έχεις;;;

Δε νομίζω πως κανένα πισι μπορεί να έχει την ευκολία ενός σκέιλερ έτσι ώστε μέχρι και ο σκύλος σου να μπορεί να δει τα πάντα. Ούτε βέβαια την πιθανότητα ομαλής λειτουργίας δια παντός (διότι κάποια μέρα κάτι θα πειράξεις...)...

ΑΛΛΑ.... (Δε συνεχίζω παρά ντάουν...) Ξέρεις την άποψή μου...

Καλως τα παιδια!

Χρονο δεν εχω (ποσο θελει πια?)
Γερα νευρα, εξαρταται (για PC μαλλον οχι)

Οποτε, μπορω νομιζω να παρω :flipout:

Το κακο ειναι οτι δεν εχω κανα γειτονα-μαστορα.

Ολοι μενετε μακρυα.:violent-smiley-030:

(δεν ξερω για τον Τακη, μιας και θα κατεβει που θα κατεβει για τον Γαμο του, μηπως περασει καμια βολτιτσα....)-bye-

Αντιστοιχα, HTPC χρειαζεται?

Είσαι μέγιστος προβοκάτορας όμως...Γιατί ρωτάς τέτοια τώρα;
icon10.gif

Λοιπόν. Και ναί και όχι.
Όχι
Αν έχεις player (στο μέλλον) που θα κλειδώνει στα 24 και θα παίζει και τα 2 format.
Ναί
Γιατί κάνει όλα όσα κάνει ένα player κι επιπλέον "αντίγραφα ασφαλείας" και λοιπές "διεκπεραιώσεις".

Δεν είναι μόνο η εικόνα κι αν θα γίνεται scaling ή όχι όμως.Ένα HTPC ή ένας Scaler μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά σχετικά με τις δυνατότητες του προβολικού σου πχ στη χρωματική ρύθμιση.
Εκτός αν βρεθεί κάποιο player που να κάνει τα πάντα. :firstprize:

Καταλαβα
Καταλαβα ?

Ωραια, το ΣΚ θα κανω ενα συμβουλιο με τον εαυτο μου για να ριξουμε κορωνα-γραμματα.

(μακαρι να πεσει κορωνα)

Καλως τα παιδια!

Χρονο δεν εχω (ποσο θελει πια?)
Γερα νευρα, εξαρταται (για PC μαλλον οχι)

Οποτε, μπορω νομιζω να παρω :flipout:

Το κακο ειναι οτι δεν εχω κανα γειτονα-μαστορα.

Ολοι μενετε μακρυα.:violent-smiley-030:

(δεν ξερω για τον Τακη, μιας και θα κατεβει που θα κατεβει για τον Γαμο του, μηπως περασει καμια βολτιτσα....)-bye-

Τι το κουράζεις... Αφού θα το πάρεις που θα το πάρεις το τιμημένο, θα το κάνουμε να πετάει, θα στα εξηγήσουμε, θα στα ρυθμίσουνε και μετά θα σου πούνε και πως να μην τα πειράζεις (που δε...) για να συνεχίσεις να βλέπεις...

Μη το χολοσκάς... Το πισι πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά και οικονομικότερα από όλα τα κονσιούμερ της αγοράς (με εξαίρεση ίσως της χάι εντ κατηγορίας)... Γκόου φορ ιτ να δεις και εσύ επιτέλους το "απόσταγμα" σε 1080ρ...

Προς HTPCάδες: μπορείτε να φτιάξετε ένα pc που να έχει κλειδωμένα κάποια προγράμματα/menu; Δεν κάνω πλάκα. Ισως μια τέτοια υλοποίηση έλυνε τα χέρια σε πολλούς μη dedicated χρήστες.

Τι το κουράζεις... Αφού θα το πάρεις που θα το πάρεις το τιμημένο, θα το κάνουμε να πετάει, θα στα εξηγήσουμε, θα στα ρυθμίσουνε και μετά θα σου πούνε και πως να μην τα πειράζεις (που δε...) για να συνεχίσεις να βλέπεις...

Μη το χολοσκάς... Το πισι πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά και οικονομικότερα από όλα τα κονσιούμερ της αγοράς (με εξαίρεση ίσως της χάι εντ κατηγορίας)... Γκόου φορ ιτ να δεις και εσύ επιτέλους το "απόσταγμα" σε 1080ρ...

Να ερθω στο σπιτι σου να φορτωσουμε το HTPC σου, να παμε στον Μπαμπη να δανειστουμε το PS3, (Μπαμπη,
c027.gif
Μπαμπη) και να παμε σπιτι της γυναικας μου να δουμε τι παιζει επιτελους?