HTPC

Στο κουτί να προσέξεις να έχει την θέση του DVD στην άκρη μην την πατήσεις σαν κι εμένα που δεν μου χωρούσε την κάρτα γραφικών , και φυσικά να είναι μεγάλο και όχι slim γιατί όπως είπε και ο φίλος μας ο Havoc είναι πολύ πιο ευέλικτο και έχει και καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. ;Όσο για την κάρτα ήχου δοκίμασε πρώτα την on board της μητρικής και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα αναβάθμισε την

ολες εχουνε Δημητρη.....

κι εγω για πολυ καiρο με την onboard επαιζα...προχωρα ετσι να μαθεις και μετα χωσε κι αλλα πραγματακια....

Μα θέλω να παίζω (λέμε τώρα) τα νέα format ήχου, πράγμα που ο ενισχυτής AV που έχω (και δεν σκοπεύω να τον αλλάξω σύντομα) δεν κάνει.
Με έχει πιάσει μια λαχτάρα να πάω αύριο κιόλας να το παραγγείλω, αλλά όλοι μου λένε (ιδιαίτερα ένας που με πώρωσε με το HD, Γιάννη τον λένε) να περιμένω κι άλλο λίγο.

Με έχει πιάσει μια λαχτάρα να πάω αύριο κιόλας να το παραγγείλω, αλλά όλοι μου λένε (ιδιαίτερα ένας που με πώρωσε με το HD, Γιάννη τον λένε) να περιμένω κι άλλο λίγο.

Μην τον ακούς!!!!!
Όπως λέει και η παροιμία ''45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση''...........:AFADF0: :AFADF0:

ολες εχουνε Δημητρη.....

κι εγω για πολυ καiρο με την onboard επαιζα...προχωρα ετσι να μαθεις και μετα χωσε κι αλλα πραγματακια....

Για δείτε και αυτό...

Blu-ray/HD DVD Full Rate Audio Support
The ALC889A enables high quality Full Rate Lossless Audio for content protected media and support for both Blu-ray and HD DVD formats for an exhilarating home theater entertainment experience.

Από τα καινούρια motherboards της gigabyte με το Ρ35... Τι να σημαίνει άραγε?

ε ναι βγαινει η Realtek στα motherboard με τις Onboard .......σιγα σιγα θα βγαλουν ολοι καρτες dedicated για HTPC...και οι πελατες θα ψωνιζουν.

Τι dedicated κάρτες για HTPC ρε παιδιά οι onboard….

Αυτά της Reltek περί HD DVD / BR είναι απλώς marketing αηδίες.

Από την στιγμή που η αποκωδικοποίηση γίνεται από το PowerDVD όλες οι κάρτες (onboard ή μη) παίζουν μια χαρά τα νέα φορμά.

Από εκεί και πέρα το μόνο που μετράει είναι η ποιότητα των αναλογικών σταδίων κάτι το οποίο προφανώς οι onboard είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν (τόσο για λόγους κόστους όσο και τεχνικούς λόγους).

Re: Απάντηση: HTPC

Μα θέλω να παίζω (λέμε τώρα) τα νέα format ήχου, πράγμα που ο ενισχυτής AV που έχω (και δεν σκοπεύω να τον αλλάξω σύντομα) δεν κάνει.

Μια χαρά θα παίζεις με τον ενισχυτή σου απο την στιγμή που έχει 5.1-7.1 analog in (είπαμε, αποκωδικοποίηση γίνεται από το PowerDVD).

Με τις 2400/2600 να έχουν έρθει και με το κόστος εντός Intel C2D 4300 να μην μπορεί να πάει και πολύ χαμηλότερα (σε απόλυτα νούμερα) δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αρχίσεις να χαίρεσαι το HD εδώ και τώρα.

Αυτό το ʽπερίμενε λίγοʼ είναι κλασική ατάκα διαφόρων ʽειδημόνωνʼ (και είναι πολλοί τρομάρα τους) – εννοείται ότι δεν ξέρω τον ʽγνωστόʼ σου / μπορεί να είναι και super o άνθρωπος, που λέγεται εύκολα προσπαθώντας συνήθως να φανούν ʽχρήσιμοιʼ εκμεταλλευόμενοι την γνωστή συνεχή πτώση τιμών.

Να μου έλεγες ότι για κάποιο λόγο (όχι για HTPC προφανώς) θα αγόρασες Quad CPU, θα σου έλεγα περίμενε μία εβδομάδα που θα πέσουν οι τιμές τραγικά.

Αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις.

Και εγώ το ιδιο θα προτεινα οσον αφορα την καρτα γραφικων...
Γιατι μπορει να υπάρχουν επεξεργαστες πια που κανουν τα παντα αλλα στις καρτες γραφικων ειναι μπαχαλο η κατασταση: Απο την nvidia υπάρχει η 8600 και η 8800 με την πρωτη να εχει το color banding και την δευτερη να κανει τα παντα με τους νεους driver αλλα να είναι πολυ ακριβη αλλα και οι δυο αν εχουν κακη ανγνωρηση του EDID των μεσων απεικονισης. Απο την άλλη η ΑΤΙ έκανε την εξυπναδα με την 2900 να μην εχει το UVD και τα δυο μικροτερα μοντελα να παρουσιαζουν τελικα σοβαρα προβληματα απο τους drivers, τα οποία φυσικα θα λυθούν με καινουργιους driver αλλά αυτο πρωτα πρεπει αν το δουμε για να το πιστεψουμε... Αρα υπομονή λεω εγω αν δεν μπορουμε να διαθεσουμε κανα χιλιαρικο σε pc...

Last edited:
Τώρα που το σκεφτομαι θα πουσαρα εναν μικρο core2duo, θα επαιρνα οποιαδηποτε vga και θα τελειωνε η ιστορια... εκτος αν ηθελα να παιζω παιχνιδια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC

Αυτό το ʽπερίμενε λίγοʼ είναι κλασική ατάκα διαφόρων ʽειδημόνωνʼ (και είναι πολλοί τρομάρα τους) – εννοείται ότι δεν ξέρω τον ʽγνωστόʼ σου / μπορεί να είναι και super o άνθρωπος, που λέγεται εύκολα προσπαθώντας συνήθως να φανούν ʽχρήσιμοιʼ εκμεταλλευόμενοι την γνωστή συνεχή πτώση τιμών.

Επειδή ο ''ειδήμων'' φίλος του Δημήτρη είμαι εγώ, που κάθε άλλο παρά ειδήμων είμαι, θεωρώ χρέος μου να εξηγήσω πως προήλθε το ''περίμενε λίγο''.

Ο Δημήτρης μου είπε ότι θέλει να φτιάξει ένα HTPC και, μάλιστα από τηλεφώνου, του έδωσα και τη δική μου γνώμη για το hardware. Μου είπε, επίσης, ότι μέσα στο καλοκαίρι το βλέπει ''χλωμό'' να ασχολείται, διότι δεν θα καθίσει να βλέπει ταινίες και να δοκιμάζει softwares καλοκαιριάτικα. Έτσι, λοιπόν, συμφώνησε να προβεί στην αγορά του μετά το καλοκαίρι, που και περισσότερο χρόνο θα έχει και πιο ορεξάτος για πειραματισμούς θα είναι. Εκεί, λοιπόν, πήγαινε το ''περίμενε''. Τώρα, αν από αυτό το ''περίμενε'', κερδίσει και ένα-δύο κατοστάρικα για να τα φάει σε παγωτά με την οικογένειά του, που είναι το κακό δεν καταλαβαίνω..........

Εντελώς φιλικά και προς διάλυση κάθε παρεξηγήσεως. -bye- -bye-