HUMAX HD ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ

Ξέχασα να σας πω ότι το πήρα 334 ευρώ και μάλιστα πλήρωσα με πιστωτική κάρτα…

Βρήκα λύση όλες τοις απορίες που είχα παίζοντας με το μενού του…
Όμως τώρα έχω άλλη μια απορία που δεν κατόρθωσα να λύσω…
Έχω ενωμένα πάνω 4 δορυφορικά πιάτα:
Γιατί βλέπει μόνο το DisEq 1 – Hotbird και DisEq 2 – Astra, ενώ δεν βλέπει όσο και εάν προσπάθησα τα DisEq 3 – Hellasat και DisEq 4 – Turksat;
Στο προηγούμενον receiver που είχα Humax 5400z δεν είχα κανένα πρόβλημα

Βρήκα λύση όλες τοις απορίες που είχα παίζοντας με το μενού του…
Όμως τώρα έχω άλλη μια απορία που δεν κατόρθωσα να λύσω…
Έχω ενωμένα πάνω 4 δορυφορικά πιάτα:
Γιατί βλέπει μόνο το DisEq 1 – Hotbird και DisEq 2 – Astra, ενώ δεν βλέπει όσο και εάν προσπάθησα τα DisEq 3 – Hellasat και DisEq 4 – Turksat;
Στο προηγούμενον receiver που είχα Humax 5400z δεν είχα κανένα πρόβλημα

Καλή χρόνια σε όλους, ευτυχισμένο το 2007…
Υπάρχει κανείς που να ξέρει την απάντηση…
Έστειλα e-mail και στο majar που είναι εισαγωγέας των Humax στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περιμένω απάντηση!!!
Κανείς που να τον έχει συνδεδεμένο με πάνω από 2 δορυφορικά πιάτα;

Καλη χρονια και σε εσενα Γιωργο

για πες μας τι ακριβως εχεις συνδεσει και πως
lnbs
πολυδιακοπτη diseq
ρυθμιση δεκτη

Ευχαριστώ Larry.
Δοκίμαζα 2 διαφορετικά DisEqC (1.0 και 2.0) με 4 εισόδους και 1 έξοδο…
Το πρόβλημα είναι ότι βλέπει τα πρώτα 2 δορυφορικά πιάτα, αλλά δεν βλέπει τα 2 τελευταία! Δηλαδή κανένα πρόβλημα με το DiseqC A και Β, Αντίθετα έχω πρόβλημα με τις εξόδους C και D που δεν βλέπει ότι έχω ενώμενο το HellasSat και το Turksat!!!
Με το Humax 5400Z δεν είχα κανένα πρόβλημα!
Δεν ξέρω εάν πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίζεις μέσα στο μενού του Humax 2000 που αγνοώ…
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη…

πηγες βημα-βημα?

εγκατασταση- αναζητηση καναλιων-κεραια-επεξεργασια κεραιας-εισοδος diseq c ή d επιλογη δορυφορου και το signal-ισχύ ειναι 0?

εχω τον ιδιο αλλα ολα ειναι σωστα ...αν παιζιε στο 5400 θα πρεπε να παιζιε και στον 2000....

Ναι, τα έκανα όλα αυτά και μου δείχνει μηδέν!
Ναι, αλλά όταν πας επιλογή δορυφόρου θα δεις ότι τον HellasSat δεν τον έχει καν μέσα στους δορυφόρους!
Ούτε τον Turksat τον 2Α!!!
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο DiseqC C και D έχει ισχύ μηδέν, και δεν βρίσκει ούτε ένα κανάλι όταν κάνω αναζήτηση!

ο ενας δεκτης θα ειναι παντα κλειστος αλλιως υπαρχει κινδυνος να "καει" ειτε το LNΒ ειτε ο δεκτης

Λάρρυ όταν λες κλειστός, το κλείνουμε στο Standby ή πρέπει να είναι κλειστός από πίσω με το on/off switch; :damnyou:

Απάντηση: Re: HUMAX HD ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ

Ναι, τα έκανα όλα αυτά και μου δείχνει μηδέν!
Ναι, αλλά όταν πας επιλογή δορυφόρου θα δεις ότι τον HellasSat δεν τον έχει καν μέσα στους δορυφόρους!
Ούτε τον Turksat τον 2Α!!!
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο DiseqC C και D έχει ισχύ μηδέν, και δεν βρίσκει ούτε ένα κανάλι όταν κάνω αναζήτηση!

λοιπον κανε και αυτο για να ειμαστε 100 σιγουροι

πηγαινε MENU-αναζητηση καναλιων-κεραια-επιλογη-επεξεργασια κεραιας
δημιουργησε ενα δορυφορο με το ονομα Ηellas Sat ορισε το diseq που τον εχεις ασε
συχνοτητα lnb στο διεθνες
και ισχυ στο κανονικο
και επισης τονος 22 kHz στο αυτοματα
και αποθηκευσε
μετα θα σε ξαναπαει στο μενου οπου στον πομπο βαλε μια συχνοτητα της αρεσκειας σου πχ. 12524v 30000 5/6 και δες αν εχει σημα καμπανα!!!!

Last edited:
Larry με τις οδηγίες σου με έσωσες. Μόλις ρύθμισα τον Hellas sat, τον οποίο είχα χάσει εδώ και μήνες. Έχω τον Humax 2000 με πιάτο wave frontier και 4 lnbs (Hotbird disecq A, Astra 1 disecq B, Hellas sat diseqc C και Eutelsat diseqc D).

Larry μήπως θα μπορούσες να μου πεις και τις ρυθμίσεις για τον Eutelsat? Είναι κι αυτός αρύθμιστος. Νομίζω πως ο τεχνικός που είσε κάνει την εγκατάσταση τον είχε βάλει σαν Astra 2, αλλά είχαμε πει πως αντιστοιχούσε στον Eutelsat. Αν μπορείς να γράψεις και γι αυτόν τις ρυθμίσεις?

Σ'ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
με της ιδιες ακριβως ρυθμισεις οπως και με του george μονο που σαν συχνοτητα βαλε πχ 11293 Η 13333 5/6 ισραηλινο πακετακι ελευθερο

δυστυχώς δεν κατεβάζει τίποτα ...

Βάζω όνομα Astra 2 , ορίζω diseqc D , συχνότητα lnb διεθνές, ισχύς κανονική, τόνος 22khz αυτόματα, πομπό 11293, οριζόντια, 13333 και 5/6.

Κάτι άλλο θα φταίει.

Re: Απάντηση: Re: HUMAX HD ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ

λοιπον κανε και αυτο για να ειμαστε 100 σιγουροι

πηγαινε MENU-αναζητηση καναλιων-κεραια-επιλογη-επεξεργασια κεραιας
δημιουργησε ενα δορυφορο με το ονομα Ηellas Sat ορισε το diseq που τον εχεις ασε
συχνοτητα lnb στο διεθνες
και ισχυ στο κανονικο
και επισης τονος 22 kHz στο αυτοματα
και αποθηκευσε
μετα θα σε ξαναπαει στο μενου οπου στον πομπο βαλε μια συχνοτητα της αρεσκειας σου πχ. 12524v 30000 5/6 και δες αν εχει σημα καμπανα!!!!

Μου τα βρήκε έτσι!!!
Είσαι ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!! :ernaehrung004:
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! :grinning-smiley-043

Καλή χρονιά σε όλους
ας μου επιτρέψουν ο Αλέξης και ο Larry το post και σε αυτό το thread, γιατί νομίζω πως κάποιοι μπορεί να επωφεληθούν!!!!!
ΠΟΥΛΑΩ τον HUMAX HDCI-2000 σε άριστη κατάσταση με 21 μήνες εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας αγορασμένο Σεπτέμβριο 2006 στην τιμή των 380 ευρώ
Τιμή πώλησης 280 ευρώ.

Επικοινωνία με pm
ευχαριστώ!!!!