Humax HDCI 2000

Απάντηση: Re: Humax HDCI 2000

Larry said:
bil,
ρωτα τον τεχνικο σου αν ειναι ευκολος γαι την περιοχη σου ο nile sat εν αναγκη αν μπορει να σου δανεισει τον εν λογω εξοπλισμο γιa 15 μερες που ειναι το MUNDIAL.
για το θεμα του time shift ειναι η διδικασια εκεινη που με την χρηση καποιου DVD recorder ή αλλου δεκτη με σκληρο δισκο,μπορουμε να εχουμε τον ηχο που επιθυμουμε που στην προκειμενη περιπτωση ειναι ο Ελληνικος
δηλαδη δινει την δυνατοτητα να καθυστερησουμε λιγο τον ηχο της ΕΡΤ ωστε να ταιριαξει με την εικονα του που ερχεται απο τον δορυφορο

θα παρακαλεσω τον Κυριακο να δωσει περισσοτερες λεπτομερειες αν νομιζεις οτι ο τεχνικος σου δεν μπορει να βοηθησει στο θεμα αυτο(time shift)

Δηλαδή Larry το time shift είναι καθαρά λειτουργία του dvd recorder ?

Χρησιμοποιώ το pioneer 530 συντονισμένο στη NET και βλέπω ZDF μέσω του Humax 2000 με περίπου 1-2 sec delay ...

ΑΛΕΞ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ said:
o.k.
Με το μέγεθος του πιάτου τι γίνεται?

Ο τεχνικος δεν μου ειπε κατι για το πιατο μου μαλλον καρδιτσα που ειμαι πρεπει να βγαινει οκ ο Nile οποτε !!!(πρεπει να ναι γυρω στο 1 μετρο αυτο που εχω Hispasat) αυτο σκεφτικα και εγω Λαρυ μηπως το βαλω προχειρα για το μουντιαλ απο την βεραντα μου !λειπει και η γυναικα οποτε δεν θα φωναζει γιθαι τα καλωδια :D :D οσο αναφορα για τον ηχο εχω ενα dvd recorder με σκληρο ,με το καλο να βαλω Nile και βλεπουμε για ηχο
Αυτα .

To timeshift είναι η λειτουργία "μετατόπισης χρόνου" δλδ. σε περίπτωση που βλέπουμε κάτι μέσω της συσκευής (που έχει σκληρό δίσκο) και θέλουμε να πάμε για πιπί μας :D π.χ. , πατάμε συνήθως το κουμπί "pause" της συσκευής και "παγώνει" η ροή του προγράμματος, και όταν γυρίσουμε μετά απο λίγο ξαναπατάμε το "pause" και συνεχίζεται η ροή απο εκεί που είχε "παγώσει". Έτσι, μετά το δεύτερο ""pause" βλέπουμε "κονσέρβα" (δλδ όχι LIVE, αλλα με καθυστέρηση όσο του βάλαμε με τα "pause".
Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση, που θέλουμε να καθυστερήσει ο ήχος της ΝΕΤ μερικά δευτερόλεπτα, ωστε να συγχρονιστεί με την εικόνα του "άραβα" ή του "Euro1080". Επιλέγουμε πηγή εικόνας τον SAT HD μας και πηγή ήχου στον ενισχυτή μας την συσκευή που έχει timeshift. Πατάμε το "pause" στην συσκευή δύο φορές με διαφορά χρόνου απο 1 έως και 5 δεύτερα μέχρι να βρούμε ποιός χρόνος είναι ο σωστός. Για να σταματήσει το timeshift πατάμε "stop".
Οι κάτοχοι τηλεχ/ου PRONTO ή άλλου με δυνατότητα macro με καθυστερίσεις, μπορούν αφού βρούν τον σωστό, χρόνο να φτιάξουν ένα κουμπί που να κάνει το timeshift με ένα πάτημα και με ακρίβεια.
Συσκευές με timeshift είναι δέκτες SAT με σκληρό, DVDR με σκληρό και αν και δύσκολο να τα ρυθμίσεις για timeshift τα PC με κάρτα TV και ανάλογο πρόγραμμα.
Μόλις ξύπνησα :eek: και πιθανόν να έχω ξεχάσει πράγματα, οπότε άν θέλετε κάτι παραπάνω, ρωτάτε.

γεια σου Κυριακο με αγωνια περιμενα να ξυπνησεις αντε !!!!!!!!!!!!!!!!! με ταραξανε στης ερωτησεις

Απάντηση: Re: Humax HDCI 2000

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
To timeshift είναι η λειτουργία "μετατόπισης χρόνου" δλδ. σε περίπτωση που βλέπουμε κάτι μέσω της συσκευής (που έχει σκληρό δίσκο) και θέλουμε να πάμε για πιπί μας :D π.χ. , πατάμε συνήθως το κουμπί "pause" της συσκευής και "παγώνει" η ροή του προγράμματος, και όταν γυρίσουμε μετά απο λίγο ξαναπατάμε το "pause" και συνεχίζεται η ροή απο εκεί που είχε "παγώσει". Έτσι, μετά το δεύτερο ""pause" βλέπουμε "κονσέρβα" (δλδ όχι LIVE, αλλα με καθυστέρηση όσο του βάλαμε με τα "pause".
Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση, που θέλουμε να καθυστερήσει ο ήχος της ΝΕΤ μερικά δευτερόλεπτα, ωστε να συγχρονιστεί με την εικόνα του "άραβα" ή του "Euro1080". Επιλέγουμε πηγή εικόνας τον SAT HD μας και πηγή ήχου στον ενισχυτή μας την συσκευή που έχει timeshift. Πατάμε το "pause" στην συσκευή δύο φορές με διαφορά χρόνου απο 1 έως και 5 δεύτερα μέχρι να βρούμε ποιός χρόνος είναι ο σωστός. Για να σταματήσει το timeshift πατάμε "stop".
Οι κάτοχοι τηλεχ/ου PRONTO ή άλλου με δυνατότητα macro με καθυστερίσεις, μπορούν αφού βρούν τον σωστό, χρόνο να φτιάξουν ένα κουμπί που να κάνει το timeshift με ένα πάτημα και με ακρίβεια.
Συσκευές με timeshift είναι δέκτες SAT με σκληρό, DVDR με σκληρό και αν και δύσκολο να τα ρυθμίσεις για timeshift τα PC με κάρτα TV και ανάλογο πρόγραμμα.
Μόλις ξύπνησα :eek: και πιθανόν να έχω ξεχάσει πράγματα, οπότε άν θέλετε κάτι παραπάνω, ρωτάτε.

Κυριάκο ευχαριστώ πολύ , θα το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ ... :D

Εχω μια ιδεα! Παρατηρωντας οτι ο φιλος Bill μενει Καρδιτσα και οτι ο Larry ειναι μεγαλος οπαδος του NileSat (δικαιολογημενα...) προτεινω ο Larry να παει Καρδιτσα το Σ/Κ -που εχει αν θυμαμαι καλα εξαιρετικες γαρδουμπες και κοντοσουβλια που πανε τελεια με κρυα μπυρα και mundial- να γυρισει το πιατο του φιλου Bill! Θα το εκανα εγω αλλα πεφτει λιγο μακρια απο Κολωνια! Come on Larry! :D :D :D

Να προσθεσω οτι συμπασχω με το φιλo Bill, εχασα και εγω τα πρωτα παιχνιδια κανοντας ολα τα απαραιτητα μεχρι να δω HD και ηδη περναμε στα νοκ-αουτ παιχνιδια! Βιασου Bill!!!

ελα λαρυ κερναω και ποτακι το βραδυ εχω και κλαμπακι .....:D :D :D :D

…εγώ πάντως για τον ήχο ακούω από ράδιο (καθότι βλέπω ZDF και τα γερμανικά μου είναι χειρότερα από τα γερμανικά του μπεγκενμπαουερ… :D) συντονίζω ΕΡΑ ΣΠΟΡ βάζω και λίγο delay στο κεντρικό και είμαι μια χαρά…ακούω βέβαια και λίγες διαφημίσεις σε κάνα κενό αλλά δεν πειράζει… ;)

δηλαδή υπάρχει κι άλλη έκδοση εκτός από αυτή που ήδη κάναμε εγκατάσταση πριν δυο εβδομάδες?
πόσες καινούριες εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει εκτός από την πρώτη που είχε ο δέκτης?

Χθες δοκίμασα να κάνω αναβάθμιση από δορυφόρο (Astra 19.2 στο κανάλι του Sat.1) αλλά συνεχίζει να μου βγάζει το μήνυμα New software NOT found.

Τι τον έκλεισα, τι τον άνοιξα.... τίποτα.

world cup 2006 σε high definition ελευθερα απο 2 δορυφορους,δυστυχως με αραβικο σχολιασμο

ο αλλος πιος ειναι? τον Nile sat τον ξερουμε απο τοτε που ξεκινησε το mundial

Larry, ο άλλος είναι ο Eutelsat Sesat στις 36.0°E.
Εκπέμπει το ίδιο κανάλι με τον Nilesat δηλαδή το
ART World Cup HD. (ελεύθερο)
Σύμφωνα με το footprint είναι πιο εύκολoς στη λήψη απο τον Nilesat.
Ενας εθελοντής με κινητό κάτοπτρο και Humax HDCI 2000 ή συμβατό θα μας διαφωτίσει.

Κινητό 1.20 Ανω Γλυφάδα ποιότητα ~50% συχν 11055V...Είναι το ιδιο ακριβώς με τον δυτικό αλλά χωρίς καθόλου ήχο

Καλημέρα
Τελικά αξίζει ο HUMAX HDCI 200 ή καλύτερα να περιμένουμε για τον DREAMBOX 8000;

Είναι απο τους λίγους που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα.
Εχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα software και περιμένουμε την αναβάθμιση που θα τα εξαλείψει.

Δεν συγκρίνεται με τις δυνατότητες του Dreambox 8000, αλλά ο Dream κοστίζει και τα διπλά χρήματα.

Είναι θέμα επιλογής και απαιτήσεων (και τιμής).