Humax HDCI-5000

Re: HUMAX HDCI-5000 "new model"

Φιλε John καλημέρα,
Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για τα δεδομένα που παραθέτεις.
Είναι όντως κρίμα να μην υπάρχει πληροφόρηση για κάτι που “ίσως” ενδιαφέρει αρκετό κόσμο λόγω κοκορομαχιών...
Δεν είναι η πρόθεση μου να θίξω κανένα… σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο που διέθεσες να μας ενημερώσεις σχετικά με το δέκτη.

Υ.Γ. Όταν βλέπεις Nova, για την καλύτερη εικόνα μέσω HDMI η εξοδος του δεκτη είναι σε 576i, η είναι σε κάποια άλλη ανάλυση? (576p, 720p, 1080i)
Έχοντας μια Samsung LCD που δεν δέχεται 576ι μέσω HDMI, καταλαβαίνεις ότι ψάχνω για κάποιο δέκτη με καλό upscaling.

Απάντηση: HUMAX HDCI-5000 "new model"

Αυτό είναι γενικό φαινόμενο των Samsung. Δεν υποστηρίζουν ανάλυση 576i μόνο 576p.

Το ποια ρύθμιση θα επιλέξεις είναι προσωπικό σου θέμα. Ποια συσκευή θέλεις να κάνει το upscaling? Απάντηση: Αυτή που έχει τον καλύτερο scaler. Συνεπώς δοκιμάζεις όλες τις αναλύσεις και μένεις εκεί που ικανοποιείται το μάτι σου.
Πολύ χονδρικά και πάντα για SD κανάλια:
Αν επιλέξεις 576i ή 576p το upscaling θα το κάνει ο scaler της τηλεόρασης και θα το προσαρμόσει στην φυσική της ανάλυση.
Αν επιλέξεις οποιαδήποτε άλλη ανάλυση (720 ή 1080) το upscaling θα το κάνει ο δέκτης.

Και κάτι άλλο. Αν έχουμε τηλεόραση με τη μικρή ανάλυση 1280Χ720 γνωστότερη ως 1366X768, και επιλέξουμε από τον δέκτη σήμα εξόδου 1080i τότε θα συμβεί το εξής ανεπιθύμητο σε κάθε sd κανάλι. To σήμα π.χ 720Χ576 θα ανέβει στα 1920Χ1080 (1080i) και στη συνέχεια θα υποβιβαστεί από την TV σε 1280Χ720 (720) γιατί αυτή είναι η φυσική ανάλυση του πάνελ της.
Αυτή η διπλή μετατροπή είναι περιττή και επιβαρύνει την τελική ποιότητα της εικόνας.

Re: Απάντηση: HUMAX HDCI-5000 "new model"

Interlacingani2.gif

i=interlaced (πεπλεγμένη σάρωση)
p=progressive (προοδευτική)

Γενικα εχουμε δυο διαδικασιες που κανει ο δεκτης (η η τηλεοραση)...scaling για αυξηση της αναλυσης και deinterlacing για μετατροπη της πεπλεγμενης σε προοδευτικη. Oλες οι τηλεορασεις LCD/plasma ανανεωνουν ταυτοχρονα ολη την οθονη με προοδευτικο τροπο σε αντιθεση με τις CRT που εδειχναν πρωτα τις μονες και στην συνεχεια τις ζυγες γραμμες (interlaced δηλαδη).

Επισης 720p=1280x720 , που δεν συμβαδιζει με την αναλυση πολλων τηλεορασεων (κυριως παλιοτερα μοντελα) που ειχαν ειτε 1366x768 ειτε 1024x768 , οποτε δινοντας 720p απο τον δεκτη πρεπει η τηλεοραση ειτε να κανει upscaling στα 1366x768 ειτε downscaling στα 1024x768.

Οποιος εχει χρονο και γνωση αγγλικων μπορει να διαβασει εδω...

http://en.wikipedia.org/wiki/Interlace
http://en.wikipedia.org/wiki/Image_scaling

Last edited:
Re: HUMAX HDCI-5000 "new model"

Ουδέν σχόλιον ...

???
Θα περιμεναμε καποια παρουσιαση-ενημερωσεις του δεκτη απο εσενα.
Βλεπεις οτι και ο φιλος ζηταει σχετικες πληροφοριες.....

Καλησπέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα. Θέλω τη βοήθειά σας. Μου έδωσε ένας κολλητός εξοπλισμό με πιάτο και έναν αποκωδικοποιητή HUMAX HDCI - 5000. Αν γνωρίζει κάποιος πρώτον το αν γίνεται να πιάσω τα καναλια της digea δορυφορικά και το πως, θα ήμουν ευγνώμων , καθότι δεν είμαι και πολύ σχετικός. Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
Προσοχή στο πώς γράφετε κάποια πράγματα, παιδιά. Κατανοητό ότι θέλετε να βλέπετε τα ελληνικά κανάλια αλλά να μη φεύγουμε εκτός ορίων.