Humax iCord HD

Re: Περιμένω τον Humax icord!!

Παιδιά, μην ασχολείστε, τον έχω κοντά ένα τρίμηνο, τον έχω πιά μόνο για το euro 1080 (την κυρίως δουλειά την κάνει ο katrein). Φανταστείτε, έβαλαν για μόστρα ένα ανενεργό ethernet για δόλωμα μπας και τσιμπήσουνε πωλήσεις και μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του είναι ακόμα διακοσμητικό. Όταν επιτέλους θα ξεχυθεί το ποτάμι των δεκτών HD, κανείς δεν θα θυμάται αυτήν την κοροιδία των 500 . Καλή εικόνα HD, αλλά ποιός δεν έχει; Συνεργασία με cams δράμα, ο ανεμιστήρας ακούγεται σαν γκρέιντερ και δε μπορείς να τον απομονώσεις. Μόνο πραγματικά καλό στοιχείο το διπλό tuner, αλλά άχρηστο μπροστά στα ελαττώματα. Σύστασή μου, forget it.

Τωρα μου εκανες την καρδια περιβολη

Dear users,

As of today the new firmware 1.00.13 is available for download.

Please don't forget to unzip the file and rename it to hdpvr.hmx as usual.
The update is also available for OTA update.

Humax did not succeed in solving the problem of the ccorrupted MAC address, but you will find a solution provided by our board's developers here: Recover MAC-Address
(For the moment the description is in german, translation will follow later)

Humax provides a documentation for setting up the network interface
(For the moment the description is in german, translation will follow later)

Here is what the board team found out when testing the firmware:

Bugs fixed
Corrupt export of channel list and settings (Bug No. 2)
Information about programme not available during timeshift (Bug No. 16)
Unreliable decryption (Bug No. 17)
No scheduled recording during decryption (Bug No. 18)
Naming of groups of favorites (Bug No.25)
Disappearing of "Premiere Direkt" portal from channel list (Bug No. 26)

Bugs not fixed
Optical connector always active (Bug No. 5)
EPG looses focus to current programme (Bug No. 12)
V-Format 'Original' not available (Bug No. 15)

New Bugs
No timeshift for 'Premiere Direkt'

About the ethernet connector
Restriction: if the MAC address was reset to "FF:FF:FF:FF:FF:FF" nether the iCords FTP server nor DHCP will work. (solution is mentioned earlier in this post)
DHCP works (without router IP and DNS IP)
Missing entry for Router-IP not important in local network, icord unaccessable from adjacent networks
FTP-Server works, no further LAN functionality
Upload working
Download working

Other improvment suggestions realized
Global puffer time for start and finish of recordings (suggestion No. 14)
All audio options available after decryption
Improved SD and HD picture (suggestion No. 3)
Fast forward and reverse as fast as displayed for HD recordings also

Other changes
Column width for channel names in the guide enhanced
No trashcan animation during deletion of recordings
Chapter thumbnails with timecode

OTA Update frequency
Astra 19,2° : 12669 V 22000 5/6

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σε όλους. Ξέρει κάποιος να μου πει αν το μηχάνημα παίζει nova κανονικά;

Και εγω το ιδιο νομιζω αλλα αμα θελεις nova και HD παρε καλυτερα κατι φτηνοτερο π.x ufs-910

εχουμε κανα νεωτερο, τα προβληματα λυθηκαν?

humax i cord

ενας φιλος εχει τον ι cord με 500αρη δισκο και δυσκολευεται να τραβηξει αρχεια απο τον εν λογο σκληρο προς τα εξω.
Εχει θυρα usb,kαι εγω του προτεινω να παρει μια καρτα sd 32gb η μια duo pro

ο δεκτης δεν μπορει να δει εξωτερικο ntfs αλλα και παλι με χιλλια ζορια οταν τον καναμε fat παλι δεν εκανε δουλεια.

Καμια βοηθεια?
thank you!:ernaehrung004:

Re: humax i cord

Δεν ειναι λινουξ ο δεκτης απ όσο θυμάμαι....
Αυτά που δεν μπορει να κάνει, τα έκανε παλαιότερα ή δεν τα έκανε ποτέ;
Μην συγκρίνετε με τα αυτονόητα απο λινουξ δέκτες...

Απάντηση: humax i cord

Ας κατεβάσει τη δοκιμαστική έκδοση του DVR Studio HD 2 να δει αν μπορεί να τραβήξει τις εγγραφές από τον εσωτερικό δίσκο (το ίδιο το πρόγραμμα λέει ότι υποστηρίζει τους iCord). Κάποιοι δέκτες χρησιμοποιούν ιδιοκτησιακά ή σπάνια file system, κυρίως για να μην είναι εύκολο να αντιγραφούν οι εγγραφές σε άλλα μέσα...

https://www.haenlein-software.com/i...e0fe0b03ef092f2c&nav=products/dvr-studio-hd-2
https://www.haenlein-software.com/i...b03ef092f2c&nav=products/supportedDevicesList

Μπορείς να πάρεις τα αρχεία TS μέσω δικτύου. Σηκώνεις έναν FTP client βάζεις την IP , user name & password.
Περισσότερες πληροφορίες στο Humax icord forum

Απαραίτητη προυπόθεση η ύπαρξη δικτύου...(αυτονόητο ε? )

Υπάρχει και προγραμματάκι που βοηθά στον icord
Platoon 1.2.1

http://www.icordforum.com/wiki/index.php/Platoon

Last edited:

φιλε να σε ρωτησω, αν συνδεσει ενα card reader με μια καρτα fat στην usb του δεκτη,δεν υπαρχει τροπος να παρει αρχεια απο το δισκο του δεκτη?
Και αν ναι ποιος?....
....δυστυχως ο φιλος μου ειναι λιγο ασχετος σαυτους τους χειρισμους.

Φίλε μου δεν είναι κάτι δύσκολο αυτό που σου λέω, απλά βάζεις ένα ftp και ενώνεσαι μέσω δικτύου στον humax. Άλλος τρόπος δεν ξέρω αν υπάρχει, αν και το βλέπω δύσκολο μέσω usb. Ο τρόπος αυτός είναι δοκιμασμένος από εμένα και δουλεύει άψογα

φιλε δεν εχω ασχοληθει ποτε με ftp client .
To οτι δεν ειναι δικος μου ο δεκτης το κανει ακομα πιο δυσκολο.

Αληθεια ,η δουλεια αυτη του δικτιου προυποθετει συνδεση ιντερνετ η μονο ρουτερ?
Και για να ξεκηνισω με το ftp κατεβαζω καποιο προγραμμα,η κανω κατι διαφορετικο?

Προυποθέσεις :
iCord software 1.00.13 or above
router
ftp client
βάζεις στο ftp την ip του icord (την βρίσκεις στο menu-system-network)
user name: humaxftp
password: 0000

Είναι πολύ απλό , δοκίμασε το και θα είσαι οκ

ευχαριστω για τη βοηθεια.

Aρχιζω να καταλαβαινω νομιζω τι γινεται.
Παιρναμε λογισμικο κωδικους και συνδεουμε με εθερνετ λαπ τοπ ρουτερ και δεκτη και κανουμε τη δουλεια μας αν καταλαβα καλα.

βεβαια σου λαναλεω δεν ειναι σπιτι μου ο δεκτης αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε 5 πραματα.

Εκανα μια απλη σκεψη.....
Αν συνδεσεις ενα λαπ τοπ με τη usb του δεκτη υπαρχει περιπτωση να δει το δισκο του δεκτη, σαν εξωτερικο σκληρο?

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ανωτέρω δέκτη. Αργεί να ανοίξει ή δεν ανοίγει καθόλου, δεν " ακούει " στο remote ή ακόμη και στο κουμπί standby και ανοιγοκλείνει μόνο από το γενικό διακόπτη πίσω. Αν ανοίξει κολλάει μετά από λίγο ή δεν βρίσκει κανάλια (ασθενές σήμα ή καθόλου).

Έκανα πολλές φορές restart, τον άφησα και αρκετές ώρες εκτός ηλεκτρικού δικτύου, τίποτα.

Αν έχει κάποιος, κάποια ιδέα, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. Ακόμη αν γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ - εκτός από την αντιπροσωπεία - στην περιοχή της νότιας Αττικής θα βοηθούσε πολύ.

Επεξεργασία:
Από μια ματιά που έριξα στο εσωτερικό,δεν βλέπω κάτι καμένο. Είμαι και άσχετος με τα ηλεκτρονικά βέβαια. Τώρα ο δέκτης δεν ανοίγει καθόλου, έχει μόνο ρεύμα στο πλήκτρο standby, αλλά δεν λειτουργεί τίποτα άλλο.

Ρεύμα το τροφοδοτικό δίνει τουλάχιστον στο κύκλωμα του σκληρού και ψύξης. Από την Majar μου είπαν ότι πρέπει να τον στείλω Θεσ/κη και αυτό θα μου στοιχίσει περίπου 50 ευρώ.

Αν το κόστος επισκευής είναι υψηλό θα πληρώσω "τζάμπα" τον έλεγχο. Αν γνωρίζει κανείς κάποιον που να επισκευάζει δέκτες, θα βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ και πάλι.

Από αυτά που ακούω, για πρόβλημα τάσης/τροφοδοτικού το βλέπω. Σίγουρος φυσικά δεν μπορώ να είμαι.

Ο δέκτης αυτήν την στιγμή κοστίζει 420~500 ευρώ. Αν δεν τον πας και δεν στον φτιάξει κάποιος, τι θα κάνεις?
Θα τον αφήσεις χαλασμένο και θα πάρεις άλλον?

Σου ζητάνε 50 για να πάει Majar, αν σου πουν ακόμα 100/100+ θα τα δώσεις ή θα ήθελες να πάρεις κάτι άλλο με αυτά τα λεφτά?