Humax iCord ή Lyngbox και γιατί ??

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Ωραία, να που έφτασα να θέλω χτες, δέκτη !
ο δικός μου πνέει τα λοίσθια και ήρθε η ώρα του .......

η ερώτηση εύλογη, ο λόγος προφανής,

είμαι παντελώς άσχετος απο δορυφορικά, κλειδιά, μοντούλες κ.λ.π κ.λ.π

κι ούτε υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ τουλάχιστον άμεσα (για να μην πω ποτέ)

ο Lyngbox είναι για μένα by far ότι πιο όμορφο έχω δει σε δέκτες και αν δεν κάνω λάθος είναι και αρκετά καλός.
ο Humax απο την άλλη έχει διπλά tuner που δίνουν απεριόριστες δυνατότητες εγγραφής και απ' ότι έχω διαβάσει δύσκολα τον πλησιάζει κάποιος σε ποιότητα εικόνας...

λοιπόν, ποιόν απο τους δυο θα προτείνατε και γιατί ?

υ.γ α, να μην το ξεχάσω, έχω και μια ριμάδα κάρτα της Nova οπότε θα πρέπει όποιος απο τους δυο προκριθεί να μπορεί να την διαβάζει με τον α ή β τρόπο.

lyngbox & humax icord

Last edited:
Για την κάρτα θα χρειαστείς μια μόντουλα Irdeto η οποία μπαίνει σε όλους τους δέκτες που έχουν CI και κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ. Οι δύο που αναφέρεις έχουν CI, άλλο τίποτα δεν γνωρίζω γι αυτούς. Πάντως και οι δύο φαίνεται να έχουν διπλό tuner, όχι μόνο ο Humax.

Πάντως, αν δεν θέλεις κάτι έξτρα, και θέλεις μόνο Nova, μήπως να σκεφτείς και τον εργοστασιακό δέκτη; Έχει την ευκολία ότι έχει τα κανάλια έτοιμα ταξινομημένα, έχει και το πρόγραμμα TV και δεν χρειάζεται σκάλισμα. Ενώ ότι άλλο δέκτη και να πάρεις θα χρειάζεται το λιγότερο να καθορίσεις τα κανάλια...

Να συμπληρώσω ότι τον εργοστασιακό PVR που δίνει η Nova δεν τον έχω δει καν, αλλά νομίζω ότι και αυτός έχει διπλό tuner. Βέβαια, για να γράφεις πρέπει να πληρώνεις μεγαλύτερη μηνιαία συνδρομή, αλλά αν ο Lyngbox κοστίζει 680 ευρώ, η διαφορά καλύπτει τη συνδρομή για κάποια χρόνια...

Νίκο ευχαριστω για την απάντηση αλλά λέω να προτιμήσω έναν HD δέκτη και της Nova αν δεν κάνω λάθος δεν είναι HD.

Την καρτα Νοβα πάντως θα την διαβαζουν και θα την παίζουν σωστά αμφότεροι σε μωβ μοντούλα ιρντέτο (όμως κριμα να δωσεις τοσα λεφτά ...για να βλέπεις κατι τι καλύτερα Νοβα...βεβαια ως τα Χριστουγεννα ισως έχουμε Hellasat HD)

Βόρειε δεν έχεις άδικο,
ο δικός μου όμως αργοπεθαίνει, θέλω να βλέπω και το κατιτίς μου σε HD(τι την πήρα την Pio)
είναι κι αυτή η Nova που δεν βλέπεται με τίποτα με τον topfiled που έχω(μέσω scart)
καταλαβαίνεις οτι μου χρειάζεται μια αναβάθμιση.

θα προτιμούσα βέβαια να είχε περάσει τουλάιχστον ένας χρόνος απο την κυκλοφορία των δεκτών HD έτσι ώστε να είναι πιο ώριμη και συμφέρουσα μια τέτοια αγορά, αλλά δυστυχώς είμαι σε λάθος timing...

αλήθεια, υπάρχει κάποιος δυνατός δέκτης που περιμένουμε να παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον ? γιατί πολύ φοβάμαι οτι η αγορά που θα κάνω δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, όχι σε οτι αφορά τον δέκτη αλλά στην μη ωριμότητα της αγοράς των HD δεκτών !

(εκτός του 8000 dreambox που έχει γίνει σήριαλ και δεν λέει να εμφανιστεί με τίποτα)

Last edited:
Αν θελεις οπωσδηποτε ενα εκ των δύο τότε αν μεν εχεις κινητό πιάτο με λήψη πολλών δορυφόρων και σε ενδιαφερει να εχεις καθημερινή ενημέρωση νεων καναλιών, τοτε δεν υπάρχει καλύτερος απο τον Lyngbox, αφου ειναι μόνιμα συνδεδεμένος με την βαση δεδομένων του Σουηδού. Αν δεν σε ενδιαφερει αυτή η λειτουργία πιστευω ο Humax να σε καλύψει περισσότερο σε ευκολίες. Τελειος δεκτης δεν πρόκειται να βγει ποτε και φοβαμαι ότι ...μολις αρχίζουν να εμφανίζονται τα κινεζικά αντιγραφα και οι λίγοι high end δεκτες που ξεμυτίζουν...θα εξαφανιστούν! Με λίγα λόγια υου χρόνου μπορει να βρισκεις ...χειρότερους δεκτες σε θέματα εικόνας, αφου όσο πέφτουν οι τιμές οι σοβαρές εταιρείες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν του Κινέζους...και την κάνουν για αλλους τομείς των ηλεκτρονικών που αφήνουν μεγαλύτερα κέρδη!

Δε γνωρίζω τον Lyngbox, αλλά μακρυά από τον icord, πρόκειται για την πατάτα της χρονιάς, να μην πω απάτη της χρονιάς. Εχω εξηγήσει τους λόγους σε άλλες θέσεις του forum.

Δε γνωρίζω τον Lyngbox, αλλά μακρυά από τον icord, πρόκειται για την πατάτα της χρονιάς, να μην πω απάτη της χρονιάς. Εχω εξηγήσει τους λόγους σε άλλες θέσεις του forum.

Δωσε αν θες το λινκ για να δουμε τους λόγους...
Παντως διευκρινίζω ότι ο Πετραν δεν ζητησε δεκτη με ανεπίσημα λογισμικά

Πάντως να σκεφτείς και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα HD κανάλια είναι κλειδωμένα. Μερικά πακέτα τα δένουν και με τους δέκτες, οπότε μόνο με το δέκτη του πακέτου μπορείς να τα δεις...

Φιλε έχεις τον icore στην κατοχή σου?? αν ναι για πες μας τι είδες εσύ στον δεκτη και τον θεωρείς πατάτα γιατί εγώ τον θεωρώ τον κορυφαίο ολοκριρομενο δεκτη +HD από ότι έχει βγει μέχρι σήμερα, και η σύγκρισης με άλλους δεκτες που έχω κάνει δεν είναι λίγη.αν θες μπορώ να σου αναφέρω σχεδό τους περσοτερους δεκτες HD που έχουνε κυλοφορήσει και κανεις δεν τον έχει φτάσει στις δυνατότητες που κάνει.

αν τώρα η αναφορά σου για πατάτα γίνετε για παράνομο λογισμικό και emuletor σαν τα dm τότε ναι σύμφωνο μαζί σου.

πράγματι στο Link που παραθέτει ο Αλέξης γίνονται κάποιες αναφορές απο τον φίλο evage για προβλήματα του δέκτη.

1. αρκετός θόρυβος απο τον ανεμιστήρα ..
2. πάγωμα εικόνας σε εξωτικά CAM που μάλλον εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω ..
3. όχι και πάρα πολύ εύκολα μενού ..
4. ανενεργή ethernet (πράγμα γνωστό)

απο την άλλη πάλι, ο φίλος aimar δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος..

και δεδομένου οτι ο zois κι ο voreios μιλάνε με θετικά λόγια για τον δέκτη,
οφείλω να ομολογήσω οτι μπερδεύτηκα λιγάκι για να' μαι ειλικρινής !

Εγω πάντως μιλάω μόνο με βαση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δέκτη, όπως ειπα δεν τον έχω δει (το φθινόπωρο σχεδιάζω να ξαναδώ τον Lyngbox και αν έχει λύσει τα προβλήματά του θα τον πάρω ....για να καλύψω όλα αυτά που δεν μου δίνει ο 800αρης και επειδή ανήκω στην κατηγορία των φανατικών dxer με κινητό πιάτο. Θα προσπαθήσω να δώ και τον χιούμαξ μεχρι τοτε πάντως)

λοιπόν πρώτη φωτό, και βρείτε μου κάποιον άλλον δεκτη που το κάνει.
δείτε προσεκτικά την φωτό για να καταλάβετε .

Attachments

• humax icore.jpg
    humax icore.jpg
    75 KB · Views: 69
Re: Απάντηση: Humax iCord ή Lyngbox και γιατί ??

πράγματι στο Link που παραθέτει ο Αλέξης γίνονται κάποιες αναφορές απο τον φίλο evage για προβλήματα του δέκτη.

1. αρκετός θόρυβος απο τον ανεμιστήρα ..
2. πάγωμα εικόνας σε εξωτικά CAM που μάλλον εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω ..
3. όχι και πάρα πολύ εύκολα μενού ..
4. ανενεργή ethernet (πράγμα γνωστό)

απο την άλλη πάλι, ο φίλος aimar δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος..

και δεδομένου οτι ο zois κι ο voreios μιλάνε με θετικά λόγια για τον δέκτη,
οφείλω να ομολογήσω οτι μπερδεύτηκα λιγάκι για να' μαι ειλικρινής !
δεν προσπαθώ να σε πίθο τι δεκτη να paris , απλός κάνουμε αναφορές για τους δεκτες, ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι του αρμασι η τσέπη του

Απάντηση: Re: Απάντηση: Humax iCord ή Lyngbox και γιατί ??

δεν προσπαθώ να σε πίθο τι δεκτη να paris , απλός κάνουμε αναφορές για τους δεκτες, ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι του αρμασι η τσέπη του

Φίλε Ζώη,
σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι προσπαθείτε να με πείσετε είτε εσύ είτε ο Βόρειος για το ποιον δέκτη να πάρω.
Ίσα ίσα που εκτιμώ πολύ την βοήθεια και την γνώμη σας όπως την δίνετε επίσης απλόχερα και στους υπόλοιπους συμφορουμίτες χωρίς να είστε και υποχρεωμένοι για κάτι τέτοιο.

Αν με αυτά που έγραψα φάνηκε οτι προσπαθείτε να με πείσετε για κάτι, τότε ζητώ ειλικρινά συγνώμη καθότι επαναλαμβάνω δεν είχα ουδεμία τέτοια πρόθεση και ειλικρινά δηλώνω οτι ήλπιζα να έχω και τις δικές σας γνώμες δεδομένου οτι πίστευα -και συνεχίζω να πιστεύω- οτι θα με βοηθούσατε πάρα πολύ.

Αυτό που ήθελα να πω πάντως, είναι οτι ψιλομπερδεύτηκα. :o

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την ενημέρωση και συγνώμη και πάλι για την αναστάτωση.

υ.γ πάντως, θα συνεχίσω να διαβάζω με ευχαρίστηση τις όποιες -θετικές ή αρνητικές δεν έχει σημασία, βοήθεια ζήτησα, όχι να εκθειάσουμε τον δέκτη- τοποθετήσεις σας για τον δέκτη.-bye-

Λογικό να ψιλομπερδευτείς Πετραν!
Ελπίζουμε πάντως να σε βοηθήσαμε, έστω και λίγο!
Ρε Ζωη...όταν δεν θα χρειάζεσαι τον iCord στειλτον να τον κάνω κι εγω ενα κρας τεστ για λίγες μέρες!

Με βοηθήσατε Βόρειε, οι γνώμες των ειδικών έχουν πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα !

Αλλά κατα πως φαίνεται ο Ζώης παρεξηγήθηκε.. τέλος πάντων, εγώ δεν είχα καμία κακή πρόθεση απέναντί σας.

τι άλλο να πω.