HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Είναι καλή επιλογή να βάλω τα 2 πίσω ηχεία σε βάσεις και τα 2 μπροστινα(πέρα από το κεντρικό) στο έπιπλο της TV( η οποία θα είναι στον τοίχο)?Θα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο σε μια τέτοια περίπτωση?

Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο δηλαδή.

2427_10047.jpg

Αν μπορείς βάλτα σε βάσεις και όχι στο έπιπλο.

Αν δεν μπορείς αν έχουν Reflex ίσως δημιουργόταν κάποιο πρόβλημα με συντονισμό/μπουμάρισμα,αλλά θα μπορούσες να το κλείσεις.

Τα δίπολα αν τελικά μπορείς να τα βάλεις στον χώρο σου δεν θα είχαν πρόβλημα σε βάσεις.

Για τα Harman Kardon δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

τα teufel που σου πρότεινα πρέπει να είναι λιγάκι καλύτερα!!έχω την ενντύπωση ότι τα harman kardon είναι και αρκετά παλαιότερα αν και αυτο δεν λεει κάτι!!googleαρε τα και τα 2 να διαβάσεις μερικά reviews!

Σωστό είναι στην θέση θέασης/ακρόασης να έρχεσαι σε τρίγωνο με τα μπροστινά LR ηχεία,και σε ευθία με το Center και όσο το δυνατόν να χεις τα Tweeters ευθυγραμμισμένα στο αυτί (αν και προσωπικά δεν μου αρέσει γιατί μου την δίνουν τα πρίμα)...

Για τα Surround δεν αναφέρω κάτι διότι εξαρτάται το πως μπορεί να τα βάλει κανείς,αλλά μπορείς να δεις παρακάτω πως είναι σωστά σύμφωνα με την THX

Ρίξε εδώ μια ματιά:
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/

συνήθως τα surround επειδή ειναι και πιό κοντά τα τοπθετουν σε βάσεις κάποια εκατοστά πιο πάνω από το αυτί αλλά το σετάρισμα θα το βρείς μωρέ μη σκάς!κατέληξε πρώτα στα ηχεία..

συνήθως τα surround επειδή ειναι και πιό κοντά τα τοπθετουν σε βάσεις κάποια εκατοστά πιο πάνω από το αυτί αλλά το σετάρισμα θα το βρείς μωρέ μη σκάς!κατέληξε πρώτα στα ηχεία..

Επειδή όμως δε θεωρώ τον εαυτό μου γκουρού στο συγκεκριμένο θέμα, θέλω τη βοήθεια των ειδικών, δηλαδή τη βοήθειά σας..Help..

γνώμη μου είναι ότι στα λεφτά που κοιτάς και η teufel είναι πολύ καλή επιλογή δεδομένου και του γεγονότος ότι δεν θέλεις κάτι ογκώδες!

μπορεις αν θές επειδή η teufel πουλάει απευθειας να στείλεις ένα μειλ και να σου προτείνουν αυτοί κάτι μόνο να ξέρεις ότι η απάντηση λογικά θα έρθει σε 2 3 μέρες!μπορείς να τους πείς και τα τετραγωνικά του χώρου σου και να σε συμβουλέψουν!!εγώ όσες φορές ρώτησα κάτι ήταν ''κατατοπιστικότατοι''...

Για να διευκολύνω τη κατάσταση: Το μπάτζετ μου είναι περίπου στα 750-800 ευρώ μαζί με τις βάσεις που θα χρειαστεί να πάρω.

η φωτό που έβαλες πιο πάνω είναι μια χαρά!τα teufel theater 100 και 200 είναι πολύ καλα!!έχουν δίδρομα ηχεία και το subwoofer τους κατεβαίνει πολύ χαμηλά 33hz ώστε να έχεις όγκο στον ήχο σου!!

συγγνώμη που ρωτώ αλλά γνωρίζεις τη διαφορά 5.1 system με το 5.1 speakers έτσι!!?δλδ το 5.1 system είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενώ σε αυτά που σου προτείνω θα πρέπει να έχεις και ενισχυτη av να τα οδηγήσει...

η φωτό που έβαλες πιο πάνω είναι μια χαρά!τα teufel theater 100 και 200 είναι πολύ καλα!!έχουν δίδρομα ηχεία και το subwoofer τους κατεβαίνει πολύ χαμηλά 33hz ώστε να έχεις όγκο στον ήχο σου!!

συγγνώμη που ρωτώ αλλά γνωρίζεις τη διαφορά 5.1 system με το 5.1 speakers έτσι!!?δλδ το 5.1 system είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενώ σε αυτά που σου προτείνω θα πρέπει να έχεις και ενισχυτη av να τα οδηγήσει...

Δική μου παράλειψη που δε το τόνισα. Σκοπεύω τα ηχεία 5.1 να τα "κουμπώσω" σε έναν ενισχυτή 400 ευρώ περίπου.Δεν ψάχνω για system.

Θέλω δηλαδή με ένα κόστος γύρω στα 1000-1100 να κάνω ένα αξιόλογο home cinema.
Tα Theater 200 ξεφεύγουν σε τιμή. Οπότε κοιτάζω τα 100 ή τα 80.

γνώμη μου έιναι να ''προσπαθήσεις'' για τα 100!!έχουν ένα ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟ subwoofer και έτσι ο χώρος σου θα γεμίσει καλύτερα!!

Αν η διάταξη του χώρου σου επιτρέπει δίπολα για surround τότε πάρε τα 100. Αλλιώς πάρε τα 80.

Είναι απαραίτητο να βάλουμε τα δίπολα με τη μια πλευρά στραμμένη στον τοίχο?

Με δεδομένο ότι κλίνω προς τα Theater 100, ποιόν ενισχυτή θεωρείται κατάλληλο?

με κάποιον που θα δίνει περίπου 100 watt στο κανάλι ο denon 1910 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα!!και η denon το λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει με ηχεία 4 ohm!!;αλλωστε και το Continuous power handling είναι από 60 έως 90 απότι είδα..λογικά σε αυτή την κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών θα είσαι μια χαρά...

Sorry pου ρωτάω αλλά δε το κατέχω το θέμα ούτε κατά διάνοια...Σε ποια τιμή μπορούμε να τον βρούμε τον Ντένον?