HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Bose Acoustimass 6 III

782c7115dfd94bb9f6ed825a8283cf1f.jpg

Αυτό τί λέει?Τι βάσεις θα μπορούσα να πάρω?

Αξίζουν τα λεφτά τους? (750)

How about this?
Epos AVS 5.1

cc29101a3c57824b911bd9e89a96faf5.jpg

Τιμή:800

Last edited:
Τελικά μάλλον καταλήγω στα Kef KHT 2005. Φαίνονται καλά και είναι αρκετά compact όπως τα ήθελα.

Τα άκουσα κι έφαγα τρελό άκυρο.Φέυγουμε από τα kef και πάμε που????

Μου πρότειναν τα Q Acoustics 1000i με γούφερ velodyne.Όλα μαζί ένα πακέτο 800 ευρώ περίπου.Αλήθεια, τί λένε αυτά?

Πολύ αξιόλογα και σχετικά οικονομικά τα Canton Movie CX-80 τα οποία δουλεύω στο δωμάτιό μου. Θα πρότεινα να τα έβλεπες κι αυτά καθώς είμαι πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με το μέγεθος και την απόδοσή τους.

Ειλικρινά, έχω μπερδευτεί πολύ. Θέλω κάτι που να μη κοστίζει μια περιουσία(όχι πάνω από 800 ευρώ), να είναι ηχεία βάσης και να έχουν πολύ καλή ποιότητα τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες. Δε θέλω να είναι πολύ μεγάλα ώστε να μη χαλάει η αισθητική του καθιστικού.

το λογο που ο kblachos δεν σου προτεινει τα ηχεια της teufel δεν το γνωριζω....θα σου πω όμως ότι και τα δίπολα δεν είναι ηχεία από άλλο πλανήτη ούτε η teufel θα έμπαινε στον κόπο να κατασκαυάσει ηχεία ειδικά´για ''δίπολους'' χώρους...

προφανώς δεν μπήκες στον κόπο να κατεβάσεις το μάνιουαλ του home theater 100 και να δεις οτι στα πολύ αναλυτικά και όμορφα σχεδιαγράμματα ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΟΥ..άλλωστε και η τοποθέτηση στο σχεδιαγραμμα σου δεν ξεφευγει απο το μεσο όρο του setup που κάνουμε όλοι...

από εκεί και πέρα θα σου πω αν είναι να πάρεις τα bose παρε καλύτερα τα Logitech z-5500..και καλύτερο ήχο θ α έχεις και θα σου μείνουν και άλλα 400 ευρό....

δυστυχώς στον ήχο ισχύουν ακόμη βασικοί κανόνες φυσικής ....και όσο και αν προσπαθουν χρησιμοποιώντας ''διαστημικά'' υλικά να φτιάζουν ηχειάκια πισι να κατεβαίνουν μέχρι τα 40 hz και να έχουν ένα μεστό και γεμάτο ήχο .....είναι λίγο δύσκολο....

και πάλι θα σου πω οτι στην κατηγορία που κοιτάς...δεν είναι και τόσο μεγάλος κόπος να στείλεις ένα μειλ στην teufel....είναι αρκετά τα χρήματα που θέλεις να δώσεις..

και κάτι τελευταίο ...πολλές απο τις λεγομένες ''hi end'' εταιρίες θέλουν να ''επεκτείνουν τα δίχτυα τους'' -το είπα όσο πιο κομψά μπορούσα-και στη χαμηλότερη κατηγοριά τιμής βάζοντας το brand logo τους και προσδοκώντας μεσω αυτού να πουλήσουν ....και όχι μέσω της διαφοράς στην ποιότητα του ήχου με τα άλλα ''κοινά'' συστήματα...δυστυχώς όμως στην παγκόσμια αγορά τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και τα μυστικά των επιτυχημενων συνταγών τείνουν να εκλείψουν....

Απάντηση: Re: HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Τα άκουσα κι έφαγα τρελό άκυρο.Φέυγουμε από τα kef και πάμε που?????

Αν θες ακουσε και podspeakers minipod. Νομίζω οτι είναι στα οικονομικά επίπεδα που θες και κατά τη γνώμη μου αξίζουν.

726.jpg

το λογο που ο kblachos δεν σου προτεινει τα ηχεια της teufel δεν το γνωριζω....θα σου πω όμως ότι και τα δίπολα δεν είναι ηχεία από άλλο πλανήτη ούτε η teufel θα έμπαινε στον κόπο να κατασκαυάσει ηχεία ειδικά´για ''δίπολους'' χώρους...

προφανώς δεν μπήκες στον κόπο να κατεβάσεις το μάνιουαλ του home theater 100 και να δεις οτι στα πολύ αναλυτικά και όμορφα σχεδιαγράμματα ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΟΥ..άλλωστε και η τοποθέτηση στο σχεδιαγραμμα σου δεν ξεφευγει απο το μεσο όρο του setup που κάνουμε όλοι...

από εκεί και πέρα θα σου πω αν είναι να πάρεις τα bose παρε καλύτερα τα Logitech z-5500..και καλύτερο ήχο θ α έχεις και θα σου μείνουν και άλλα 400 ευρό....

δυστυχώς στον ήχο ισχύουν ακόμη βασικοί κανόνες φυσικής ....και όσο και αν προσπαθουν χρησιμοποιώντας ''διαστημικά'' υλικά να φτιάζουν ηχειάκια πισι να κατεβαίνουν μέχρι τα 40 hz και να έχουν ένα μεστό και γεμάτο ήχο .....είναι λίγο δύσκολο....

και πάλι θα σου πω οτι στην κατηγορία που κοιτάς...δεν είναι και τόσο μεγάλος κόπος να στείλεις ένα μειλ στην teufel....είναι αρκετά τα χρήματα που θέλεις να δώσεις..

και κάτι τελευταίο ...πολλές απο τις λεγομένες ''hi end'' εταιρίες θέλουν να ''επεκτείνουν τα δίχτυα τους'' -το είπα όσο πιο κομψά μπορούσα-και στη χαμηλότερη κατηγοριά τιμής βάζοντας το brand logo τους και προσδοκώντας μεσω αυτού να πουλήσουν ....και όχι μέσω της διαφοράς στην ποιότητα του ήχου με τα άλλα ''κοινά'' συστήματα...δυστυχώς όμως στην παγκόσμια αγορά τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και τα μυστικά των επιτυχημενων συνταγών τείνουν να εκλείψουν....

Εκτιμώ ιδιαίτερα; τις γνώμες όλων σας γιατί στο συγκεκριμένο θέμα δηλώνω σχεδόν παντελώς άσχετος.Στη teufel εστειλα email πριν καμια εβδομάδα και απάντηση δε πήρα. Φοβάμαι τα δίπολα γιατί όπως έχω εξηγήσει ο χώρος μου έχει 3 τοίχους και φοβάμαι λίγο τη διάχυση του ήχου στο χώρο. Πραγματικά είμαι μπερδεμένος. Ο λόγος που άνοιξα ολόκληρο νήμα είναι ότι είμαι α-ν-ι-δ-ε-ο-ς.

Εκτιμώ κάθε άποψη.

το λογο που ο kblachos δεν σου προτεινει τα ηχεια της teufel δεν το γνωριζω....θα σου πω όμως ότι και τα δίπολα δεν είναι ηχεία από άλλο πλανήτη ούτε η teufel θα έμπαινε στον κόπο να κατασκαυάσει ηχεία ειδικά´για ''δίπολους'' χώρους......

Ρίξε μία ματιά στο σχέδιο του Post 53, και ακολούθως μια ματιά στην ιστοσελίδα της THX (παρακάτω link) για την τοποθέτηση 5.1 ή 7.1 ηχείων με surround δίπολα, και θα καταλάβεις γιατί τα δίπολα δεν κάνουν για τον χώρο του φίλου firestarter.

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/

Αυτό που δε γνώριζα είναι τα δίπολα έχουν διακοπτάκι που ρυθμίζει τον ήχο να βγαίνει από 2 εξόδους και όχι από 4.Θα μου πείτε, αν είναι να πάρεις δίπολα για να τα βάλεις να παίζουν σαν απλά, ποιός ο λόγος να πάρεις δίπολα...Έλα μου ντε..

kblachos μπορεις να με βοηθήσεις γιατί στην ιστοσελίδα που μας έδωσες δεν βλέπω κάτι για δίπολα surround..

ας αφήσουμε όμως την πιστοποίηση κατα thx και ρίξε μια ματιά στο μάνιουαλ της teufel ...νομίζω ότι γνωρίζουν καλύτερα για το setup των ηχείων τους......
φίλε firestarter δεν έχουν όλα τα δίπολα διακοπτάκι και δεν ξέρω αν έχουν τα συγκεκριμένα...προοφανώς έχεις λίγο μπερδευτεί με τα monopoles dipoles bipoles omnipole...ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις γιατί προορίζεται η χρήση του διακόπτη.....θα νόμιζες τα δίπολα να γίνουν μονοπολα...

α και ανέμεινε λίγο ακόμη την απάντηση της teufel...είναι πολύ τυπικοί στις υποχρεώσεις τους οι γερμανοί αλλά θα έχουν και χιλιάδες μειλ γιατί μόνο μεσω του σαιτ πουλάνε..

αν και δεν τα έχω ακούσει πιστεύω ότι αυτά τα qacoustics που σου πρότεινε ο kblachos είναι πολύ καλή επιλογή...στην αρχή βλεποντας τη φωτο νόμιζα ότι είναι ηχεία για pc αλλά διαβάζοντας τα specs και τις διαστάσεις τους εντυπωσιάστηκα....και για αρχή επειδή έχει ένα πολύ καλό sub μη σκεφτείς το velodyne ..δες πρώτα πως θα ταιριάξει στο χώρο σου -μπορεί να είναι μια χαρά - και μετά σκέψου την αναβάθμιση..

kblachos μπορεις να με βοηθήσεις γιατί στην ιστοσελίδα που μας έδωσες δεν βλέπω κάτι για δίπολα surround...

5-1-speaker-setup-400x300.jpg

Το παραπάνω σχέδιο απ' το site της THX μας δείχνει ένα τυπικό 5.1 setup με surround δίπολα. Αν υποθέσουμε ότι ακριβώς πίσω απ' την θέση θέασης υπάρχει τοίχος (όπως στην περίπτωση του firestarter) τότε αποκλείονται τα δίπολα.

kblachos μπες λίγο στο setup που ΖΗΤΑΕΙ Η ΙΔΙΑ Η TEUFEL ΚΙΑ ΔΙΆΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ....ξέρεις τι ζητάει με το switch στο δίπολο;;; 10 εκατοστά και πιο πάνω απο τον τοίχο ....μη μοτυ πείς δεν θα έχει χώρο 10 εκατοστά;;και μάλιστα στο setup που δείχνει τα ηχεία είναι στο ύψος που κάθεται ο ακροατής οπότε και μόνο το υπόλοιπο βάθος του καναπε αρκεί...

τέλος πάντων ας αναμένει την απαντηση της teufel και ας κοιτάει και την πραγματικά πολύ ωραία πρόταση που του έκανες...αποτι είδα τα qacoustics παίρνουν πολύ καλές κριτικές και όταν τα δεί κανείς μόνο στη φοτο νομίζει ότι είναι ...logitech.

σελις 8 manual theater 100 το πρωτο setup οχι υπο γωνια αλλα μπρος-πισω...

τα THEATER 80 κοιταξε τα και αυτά ...ειναι στην κατηγορία τιμης των qacoustic.....και δεν είναι δίπολα....

κοιτάτε το setup των διπόλων μόνο υπο γωνία 45 ....η teufel έχει και μια δέυτερη γνώμη...άποψη ...εναλλακτική για την τοποθετησή τους...