HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Καμιά γνώμη γι'αυτά?

Canton Movie CD 202

Roister Emphasis 25/5+sub piano black

Acoustic Energy AEGIS NEO 5.1

Δώστε μου μια λύση αδέρφιααααααα

Last edited:
Μάλλον καταλήγω στα KEF της σειρας C με 4 ηχεία δαπέδου C5, το C6 κεντρικό, το C4 sub μαζί με τον 1910. Τι λέτε?

Θα έλεγα για ενισχυτή να πάρεις τον 1911, και τα C3 ή C1 για surround. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να βάλεις ηχεία δαπέδου και πίσω .

Θα έλεγα για ενισχυτή να πάρεις τον 1911, και τα C3 ή C1 για surround. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να βάλεις ηχεία δαπέδου και πίσω .

O 1911 ξεφεύγει από το μπάτζετ μου. Όσον αφορά τα δαπέδου, θεωρείς ότι είναι προτιμότερο από πλευράς απόδοσης να βάλω τα C1 πίσω με βάσεις?Τα C1 είναι στα 100W ενώ τα C5 στα 150W. Δεν αξίζει λες?

Last edited:
Τα surround ηχεία είναι για να αναπαράγουν τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου στις ταινίες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απ' αυτά οι απαιτήσεις της εμπρός κυρίως τριάδας L-C-R τα οποία και αναπαράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ηχητικής πληροφορίας. Συνεπώς τα C1 πίσω θα σε καλύψουν. Τώρα αν για κάποιο λόγο θέλεις και πίσω ηχεία δαπέδου, ή το σύνολο της αξίας των C1 με τις βάσεις τους είναι το ίδιο με την αξία των C4, μπορείς να βάλεις τα C4 και ως surround, δεν τίθεται θέμα.

Αν σε ενδιαφερουν τα B&W MT- 20 (Μ1 + σαμπ) αριστα μεταχειρισμενα, το συζηταμε (λογω ανανεωσης...στολου)
ΥΓ:τωρα ειδα το σχεδιαγραμμα του χωρου σου. Ειναι ακριβως σαν τον δικο μου!!!

Last edited:
Αν σε ενδιαφερουν τα B&W MT- 20 (Μ1 + σαμπ) αριστα μεταχειρισμενα, το συζηταμε (λογω ανανεωσης...στολου)
ΥΓ:τωρα ειδα το σχεδιαγραμμα του χωρου σου. Ειναι ακριβως σαν τον δικο μου!!!

Κοιτα την αγγελια μου εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58477

Τα surround ηχεία είναι για να αναπαράγουν τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου στις ταινίες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απ' αυτά οι απαιτήσεις της εμπρός κυρίως τριάδας L-C-R τα οποία και αναπαράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ηχητικής πληροφορίας. Συνεπώς τα C1 πίσω θα σε καλύψουν. Τώρα αν για κάποιο λόγο θέλεις και πίσω ηχεία δαπέδου, ή το σύνολο της αξίας των C1 με τις βάσεις τους είναι το ίδιο με την αξία των C4, μπορείς να βάλεις τα C4 και ως surround, δεν τίθεται θέμα.

Τελικά τα έκλεισα. 2 C5 μπροστά, 2 C1 για surround, το C4 για sub, το C6 για κεντρικό. Είχα την ευκαιρία να ακούσω το σύστημα στην Ηχοέκφραση και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Όλα αυτά μαζί με τον 1910 πιστεύω ότι θα καλύψουν τα γούστα μου.Θεωρώ ότι τα ηχεία είναι value for money. Εντυπώσεις και φώτος σε μερικές μέρες, όταν θα τα στήσω..Τότε θα σας χρειαστώ και πάλι για τις ρυθμίσεις...:idea:

To συστηματάκι φτιάχτηκε.Μένει να τρέξουμε το Audissey και είναι όλα κομπλέ. Για το χώρο μου και τα γούστα μου, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να πάρω.1400 όλα μαζί.

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι και εγώ να πάρω ηχεία 5.1 με κόστος περίπου 700-800 . Θα μπουν σε τοίχο και μία βασική παράμετρος είναι το design (λόγω της συζύγου) και φυσικά η απόδοση που ενδιαφέρει εμένα. Μένω στην περιοχή του Πειραιά και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μέρη που θα μπορούσα να πώ να τα δω και ακόμα καλύτερα να τα ακούσω.
Ευχαριστώ

www.odes.gr

και

www.ihoekfrasi.gr

Κόιτα για τα KEF 2005 αλλά γενικά να ξέρεις ότι κάνεις μεγάλη έκπτωση σε ποιότητα αν πας σε μια τέτοια επιλογή. Βέβαια από design και από εξοικονόμηση χώρου, είναι ΟΚ αλλά ποτέ δε θα σου δώσουν τον ήχο ενός πραγματικού ηχείου. Εγώ είχα ανοίξει το νήμα αυτό και ήθελα να πάρω κάτι μικρό και designato. Ξέρεις, είχα κι εγώ το σχετικό κήρυγμα για να μην πάρω μεγάλα ηχεία αλλά να κινηθώ σε δορυφόρους κλπ.
Τελικά με τη κατάλληλη επιχειρηματολογία, εγκατέλειψα την ιδέα των KEF 2005 και πήρα τα KEF της σειράς C. Θα μου πεις γούστα είναι αυτα...

Το κόστος των ηχείων ήταν στα 950 και σε πληροφορώ ότι οι διαστάσεις τους είναι απολύτως φυσιολογικές. Για ήχο, δε το συζητώ καν.

Δυστυχώς τα καλώδια των ηχείων βγαίνουν στους τοίχους σε ύψος 1.80m. Σκέφτομαι να τα κατεβάσω χαμηλά πριν το επόμενο βάψιμο αλλά ο χώρος μου είναι έτσι που το πίσω αριστερό ηχείο θα το παίρνουν μαζί τους τα παιδιά (και όχι μόνο). Οπότε μάλλον θα μείνουν στις θέσεις τους. Η σύζυγος δεν είναι τόσο fun του να βλέπει ταινίες με 5.1 για να αρχίσω τα επιχειρήματα καλύτερου ήχου κλπ, έτσι ο όρος design παραμένει.

Απάντηση: Re: HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι και εγώ να πάρω ηχεία 5.1 με κόστος περίπου 700-800 . Θα μπουν σε τοίχο και μία βασική παράμετρος είναι το design (λόγω της συζύγου) και φυσικά η απόδοση που ενδιαφέρει εμένα. Μένω στην περιοχή του Πειραιά και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μέρη που θα μπορούσα να πώ να τα δω και ακόμα καλύτερα να τα ακούσω.
Ευχαριστώ

Μπορείς να πας στο Audioshow στην Μπουμπουλίνας.

ναι και απο προσωπική πείρα είναι πολύ συνεργάσιμα και εξυπηρετικά τα παιδιά εκεί....

Δεν βάζω ποτέ δυνατά την μουσική. Εννοώ σε επίπεδα που να μην σε ακούει ο άλλος ή να μην μπορείς να συζητήσεις. Να θεωρήσω ότι θα είναι οκ τα mirage;

Απάντηση: Re: HXEIA 5.1-μικρά-μέχρι 700 ευρώ

Δεν βάζω ποτέ δυνατά την μουσική. Εννοώ σε επίπεδα που να μην σε ακούει ο άλλος ή να μην μπορείς να συζητήσεις. Να θεωρήσω ότι θα είναι οκ τα mirage;

Τα mirage δεν είναι ιδανικά για μουσική λόγο του ότι είναι πανκατευθυντικά ηχεία (διασκορπίζουν παντού τον ήχο).