HXEIA "CRYSTAL AUDIO"..ΤΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΝΑ ΠΑΡΩ???

automaniac

New member
24 August 2010
10
Καλησπέρα και απο εμένα.Είμαι νεος στον χώρο και θα ήθελα τι συμβουλή σας...
Έχω καταλήξει στα ηχεία της "CRYSTAL AUDIO" THX-T2...Bέβαια λόγω χαμηλού Βudget σκέφτομαι να πάρω για αρχή τα 2 μπροστινά και αργότερα να συμληρώσω το σύστημα σε 5.1 η 7.1 ανάλογα...
Το πρόβλημα μου είναι όμως τι ενισχυτή να βάλω????Τα χρήματα περιπου που διαθέτω ειναι (500-650)...Έχω δεί και τον Denon 1911 και μου φάνηκε καλος.
Εσείς τι θα μου προτείνατε να πάρω???

Υ.Γ:Κάθε γνώμη δεκτή....
Υ.Γ2:Θά μπορέσουν τα 2 ηχεία να παίξουν σε πολυκάναλο ενισχυτή??

έστω για αρχή προτείνω να πάρεις και το κεντρικό ηχείο ,θα είναι πολύ πιο ρεαλιστικός ο ήχος στις ταινίες ,σε σχέση με τα δύο ηχεία.Αργότερα προσθέτεις και τα υπόλοιπα.Τώρα ο ενισχυτής μου φαίνεται αρκετά καλός αλλά επειδή τελευταία δεν παρακολουθώ και συχνά τις εξελίξεις με τα νέα forma καθώς και τις τιμές τους ,πάρε και άλλες γνώμες.
Υ.Γ και βέβαια μπορούν να παίξουν 2 ηχεία σε πολυκάναλο(ως stereo)

Κατά την γνώμη μου δεν είναι αρκετός ο AVR-1911 για τα συγεκριμένα ηχεία. Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις σε A/V Receiver υψηλότερης κατηγορίας τιμής.

Απάντηση: Re: HXEIA "CRYSTAL AUDIO"..ΤΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΝΑ ΠΑΡΩ???

έστω για αρχή προτείνω να πάρεις και το κεντρικό ηχείο ,θα είναι πολύ πιο ρεαλιστικός ο ήχος στις ταινίες ,σε σχέση με τα δύο ηχεία.Αργότερα προσθέτεις και τα υπόλοιπα.Τώρα ο ενισχυτής μου φαίνεται αρκετά καλός αλλά επειδή τελευταία δεν παρακολουθώ και συχνά τις εξελίξεις με τα νέα forma καθώς και τις τιμές τους ,πάρε και άλλες γνώμες.
Υ.Γ και βέβαια μπορούν να παίξουν 2 ηχεία σε πολυκάναλο(ως stereo)

Σαν κάτοχος του ΤΧ-3D12SE 7.2 συμφωνώ απόλυτα με τον παραπάνω φίλο όσον αφορά το κεντρικό....

Τώρα με ενισχυτή δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι και πολύ ευαίσθητα (TX-T2SE - 91dB/W/M ,Εμπέδηση - Impedance (Ohm):8 ,Ελέχιστη Εμπέδηση - Min. Impedance (Ohm):3.2) ,παλιότερα που είχα τo σύστημα της crystal audio TX-D12 τα οδηγούσα με έναν philips FR 975 5x100 ήταν άψογα και σε ταινια και σε μουσικη...

(συγγνώμη για το διπλό ποστ ,να διαγραφή το πρώτο γιατί κόλλησε η σελίδα και δεν πρόλαβα να τελειώσω το κείμενο μου.

Ευχαριστώ!)

Last edited:
Καλησπέρα και απο εμένα.Είμαι νεος στον χώρο και θα ήθελα τι συμβουλή σας...
Έχω καταλήξει στα ηχεία της "CRYSTAL AUDIO" THX-T2...Bέβαια λόγω χαμηλού Βudget σκέφτομαι να πάρω για αρχή τα 2 μπροστινά και αργότερα να συμληρώσω το σύστημα σε 5.1 η 7.1 ανάλογα...
Το πρόβλημα μου είναι όμως τι ενισχυτή να βάλω????Τα χρήματα περιπου που διαθέτω ειναι (500-650)...Έχω δεί και τον Denon 1911 και μου φάνηκε καλος.
Εσείς τι θα μου προτείνατε να πάρω???

Υ.Γ:Κάθε γνώμη δεκτή....
Υ.Γ2:Θά μπορέσουν τα 2 ηχεία να παίξουν σε πολυκάναλο ενισχυτή??

Καλημέρα και από εμένα!

Πρώτα από όλα να πούμε πως τα δυο μπροστινά ηχεία, θα παίξουν κανονικότατα σε οποιονδήποτε πολυκάναλο ενισχυτή.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή ενισχυτή θα έλεγα κι εγώ πως δεν τείνει προς τον 1911 της Denon, κυρίως λόγω χαρακτηριστικών. Για τα χρήματα που διαθέτεις, η επιλογή ενός Onkyo ΤX-SR608 θα έλεγα πως είναι ιδανική. Είναι ένας ενισχυτής με πιστοποίηση THX (ιδανικό δηλαδή ταίριασμα με τα T2) και έχει σίγουρα αρκετό "γκάζι" για ένα πλήρες setup έως και 7.1, με ηχεία της Crystal Audio. Πρόκειται για ηχεία με υψηλή ευαισθησία, που θα "οδηγήθουν" εύκολα, ενώ ένας ενισχυτής με πιστοποίηση ΤΗΧ όπως ο TX-SR608, θα εξασφαλίσει μια ηχητική εμπειρία πιστή σε αυτό που ήθελε ο σκηνοθέτης.

Όσο για τον Onkyo, αν η τιμή του στη δική μας αγορά ξεφεύγει από το budget σου, δεν έχεις παρά να στραφείς στο εξωτερικό, όπως π.χ. στο http://www.technikdirekt.de/main/en/page.html. Ενδεικτικά εδώ, θα τον βρεις στα 517 ευρώ (χωρίς έξοδα αποστολής). Οι συμ-forum-ήτες ενδεχομένως να έχουν κι ακόμη καλύτερες προτάσεις για την αγορά του.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Να είσαι καλά!

Είμαι εδώ για όποιες άλλες απορίες. -bye-

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.Αλλά είχα την εντύπωση οτι και ο DENON εχεί την πιστοποίηση ΤΗΧ!!!!!!Απλα η γεύση που έχω παρεί απο αυτό το Forum ειναί οτι δεν πολυεμπιστεύοντε τον ONKYO...Μήπως στην CRYSTAL έχετε το σετάκι για να το άκουγα απο κοντά???

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.Αλλά είχα την εντύπωση οτι και ο DENON εχεί την πιστοποίηση ΤΗΧ!!!!!!Απλα η γεύση που έχω παρεί απο αυτό το Forum ειναί οτι δεν πολυεμπιστεύοντε τον ONKYO...Μήπως στην CRYSTAL έχετε το σετάκι για να το άκουγα απο κοντά???

Καλησπέρα και πάλι.

Η πρόταση για τον συγκεκριμένο Onkyo (608) προκύπτει από τα όσα προσφέρει αυτή τη στιγμή, δεδομένου ενός budget των 500-600 ευρώ και φυσικά, με γνώμονα το σωστό ταίριασμα με ηχεία πιστοποιημένα κατά ΤΗΧ. Αυτομάτως εμφανίζεται ως η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία. Αύριο φυσικά θα είναι κάποιος άλλος, της ίδιας ή άλλης εταιρίας, αλλά για την δεδομένη στιγμή της αγοράς, ο 608 είναι το top hit.

Όντως όμως έχουν παρουσιαστεί κάποια παράπονα με το εν λόγω μοντέλο, που όμως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε, μιας και δεν τον έχουμε ως σετ στο χώρο ακρόασης της εταιρίας. Από ότι φαίνεται όμως, είναι αρκετά για να αποθαρρύνουν κάποιους αγοραστές του.

Στην Crystal Audio διαθέτουμε ένα μοντέλο της Pioneer με πιστοποίηση ΤΗΧ Select2 καθώς και ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Onkyo, επιπέδου ΤΗΧ Ultra2 Plus. Ασχέτως εταιριών και hardware, ο σκοπός μας είναι να δόσουμε τη δυνατότητα σε όποιον έρθει εδώ, να ακούσει όλα όσα έχει να προσφέρει η κλίμακα πιστοποίησης της THX.

Μπορούμε λοιπόν να κλείσουμε ένα ραντεβού για ακρόαση, αν και όχι με τον 608 ως "οδηγό" του συστήματος.

Τελικά μετά απο πολύ (μα πάρα πολύ) ψάξιμο κατέληξα στον ονκυο 807!!!!Ποία η γνώμη σας????Τα ηχεία ΤΧΗ Τ2 θα υποστηρίζουν καλά τον ενισχυτή?