Hyundai HDT3001PVR και Ψηφιακα ΕΡΤ

tsak8

New member
30 November 2009
80
Γειά σας παιδιά~
Αγόρασα τον συγκεκριμένο δέκτη απο Μουλτιράμα και τον σύνδεσα χθές μέσω HDMI στην Hanspree LCD που έχω.Η κεραία μου κοιτάει Υμηττό και μένω Ζωγράφου, άρα έχω καλό σήμα.
Το πρόβλημα είναι ότι κατεβάζει μόνο τα 7 κανάλια της DIGEA και ενα με οθόνη calibration και οχι αυτά της ΕΡΤ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά.
Θεωρητικά υποστηρίζει Mpeg2 και 4 σε ευρος ζώνης IRF 7-8 Mhz και συχνότητα εισόδου 170-230 και 470-860 Mhz λέει.
Εχει κανείς καμιά ιδέα τι κάνω λάθος ή τι μπορώ να κάνω?
Ευχαριστώ!!
ΥΓ)Να πω οτι στον υπολογιστή μου με την κάρτα τηλεόρασης που έχω ,τα πιάνω όλα κανονικά με την ίδια κεραία, στην ιδια τηλεόραση.Απλά έχω εικόνα μόνο απο τα Mpeg2 κανάλια λόγω της κάρτας.

Last edited:
Δυστυχώς δεν ξέρω προς τα που πρέπει να κοιτάει η κεραία σου επειδή μένω Θεσσαλονίκη. Θα δοκίμαζα να του δώσω χειροκίνητα τις συχνότητες.

Μιας και έχεις αυτό τον δέκτη, μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα;
Αν το μενού είναι όπως του F&U 2205, για να ξέρουμε τί τσιπ έχει. (μπορείς να το δεις εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52211)
Αν διαβάζει NTFS φλασάκια ή δίσκους.
Αν αλλάζει γρήγορα κανάλι.
Αν μπορεί να διαβάσει >4GB.
Κι αν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες του, του τηλεχειριστηρίου ή και από μέσα.

Talos σε ευχαριστώ
Τα κανάλια της ΕΡΤ γενικά απαιτούν καλύτερο σήμα?
Ειμαι πολύ κοντά σε Υμηττό για αυτό απορώ, και στο κομπιούτερ τα πιάνω.
Ο δέκτης απλός και καλός φαίνεται, με βασικές ρυθμίσεις.
Γρήγορος στην εναλλαγή, με καλή εικόνα.
Ταινία >4 γιγα δεν εχω.
Ελπίζω να προλάβω απόψε να βγάλω φωτό, και επίσης να πιάσω το ERTHD!

Έχω τον ίδιο δέκτη. Διαβάζει κανονικά NTFS δίσκους και φλασάκια(σε αντίθεση με το manual) και τρέχει mkv>4GB. Προσωπικά δε μου φαίνεται γρήγορος στην αλλαγή καναλιών, αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται πιστεύω. DTS δε παίζει εννοείται και δυστυχώς δεν υπάρχει έξοδος optical.

Απάντηση: Re: Hyundai HDT3001PVR και Ψηφιακα ΕΡΤ

Talos σε ευχαριστώ
Τα κανάλια της ΕΡΤ γενικά απαιτούν καλύτερο σήμα?
Ειμαι πολύ κοντά σε Υμηττό για αυτό απορώ, και στο κομπιούτερ τα πιάνω.
Ο δέκτης απλός και καλός φαίνεται, με βασικές ρυθμίσεις.
Γρήγορος στην εναλλαγή, με καλή εικόνα.
Ταινία >4 γιγα δεν εχω.
Ελπίζω να προλάβω απόψε να βγάλω φωτό, και επίσης να πιάσω το ERTHD!

Αν διαβάσεις τα σχετικά threads, τα ψηφιακά της ERT πρέπει να έχουν πρόβλημα τις τελευταίες μέρες στο λεκανοπέδιο. Δε πρέπει να είναι θέμα δέκτη.

@talos

Ναι, το μενου είναι το ιδιo (και σε χρώματα) με του Digital World HDT-150
και με του CRYSTAL AUDIO.
Καλό είναι αυτό τώρα??
Εντυπωσιακό το βιντεο με την αλλαγή firmware, αλλά που μπορώ να ψάξω να το βρώ?

@kostas
Στην προσπάθεια να το φτιάξω πάντως, γιατί έδινε ποιότητα σήματος 34% χάλασα την κεραία χαχαχα!Τηλεόραση αύριο πάλι!!!

Εχεις κάποιο ιδιαίτερο tip τι να προσέξω?

Η έκδοση λογισμικού είναι ν0.0
εκδοση υλικού 5007.2838.1
και μοντέλο Β006

Φωτό

Attachments

• DSC00016.jpg
    DSC00016.jpg
    43.5 KB · Views: 49
  • DSC00015.jpg
    DSC00015.jpg
    41.3 KB · Views: 45
  • DSC00020.jpg
    DSC00020.jpg
    75.5 KB · Views: 43
Χαίρομαι που άρεσε σε κάποιον το βίντεό μου :)

Ο δέκτης είναι της GIEC με Mstart cpu. Η πίσω πλευρά πρέπει να είναι κάπως έτσι, ίσως να μην έχει τόσο κενό χώρο ανάμεσα στην υποδοχή της κεραίας και εκεί που τελείώνει ο δέκτης.

Άλλοι κλώνοι του είναι ο προηγούμενος HD της CA και ο Lifeview LV6TMPVR4. Ελπίζω να πάρει κάποιο καλύτερο firmware η Αμοιρίδης-Σαββίδης κάποια στιγμή, γιατί δεν σκίζει κανείς από τους δύο σε αυτό το θέμα. Καλύτερο, προς το παρόν, έχει ο LV6, τις βελτιώσεις του οποίου μπορείς να διαβάσεις στο θέμα του.

Προτού περάσω άλλο firmware θα έλεγχα αν έχει κάποιο από τα προβλήματα που είχε ο LV6 με τα παλιά firmware. Πάντως η βελτιωμένη λήψη στα νέα firmware θα βοηθούσει όσους βρήσκονται σε περιοχές με κακό σήμα.

B1010733768.jpg

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.
Μια ερώτηση προς τους κατόχους του δέκτη.
Θα τον προτείνατε για κάποιους οι οποίοι δεν έχουν ιδιέταιρες απαιτήσεις απο ένα φτηνο HD δέκτη, παρα μόνο ευκολία χρήσης και αξιοπρεπή εικόνα?
Το τηλεκοντρόλ του πώς ανταποκρίνεται?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τον δέκτη τον έχω εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να ανεβάσουν κάποιες φωτό. Σίγουρα τον προτείνω σ'όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις. Η ανταπόκριση του τηλεκοντρόλ είναι αρκετά καλή, απλά καθυστερεί αρκετά η εναλλαγή καναλιών(περ. 4 sec να βγάλει η εικόνα). Μεταξύ των ψηφιακών της ΕΡΤ γίνεται πιο γρήγορα, αλλά αυτό ισχύει πάντα απ'ότι ξέρω. Στα πλην το ότι δε γίνεται αναβάθμιση λογισμικού, όχι πως υπάρχει νέο λογισμικό δηλαδή!

Οι δέκτες με Mstar γενικότερα είναι αργοί στην αλλαγή καναλιών. Το καλό με αυτούς είναι η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή αρχείων ταινιών. Με τα νέα firmware βελτιώθηκε η ταχύτητα αλλαγής καναλιών στα 2 δευτερόλεπτα για ίδιας και 3 για διαφορετικής συχνότητας κανάλια.

Για απλή χρήση προτείνω τον F&U 2205 που είναι ταχύτατος και με πολύ καλή εικόνα, ιδιαίτερα με τα firmware των εκδόσεων 1.xx.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ο δέκτης δεν είναι για μένα, είναι για μια θεία μου που δεν έχει ιδιέταιρες απαιτήσεις, γιαυτό ρώτησα για το τηλεκοντρόλ αν δουλεύει καλά. Εγώ πήρα για μένα τον νέο ΗD Crystal Audio.
Οπότε η θεία θα πάρει Hyundai! :2thumb22sup:
Σας ευχαριστώ και πάλι.:worshippy:

Νομίζω θα δυσαρεστηθεί από την αργή αλλαγή καναλιών. Συμβαίνει με τους μεγάλους σε ηλικία, καθώς είναι συνηθισμένοι στην σχεδόν άμεση αλλαγή που κάνουν οι αναλογικές τηλεοράσεις τους.

Ρίξε μια ματιά στους sd δέκτες με το νέο ALi M3501, όπως ο νέος CA Micro-SD, o United 1190, o Edision Mini-Triton και ο Crypto ReDi 40MP. Αλλάζουν ταχύτατα κανάλια και είναι απλοί και εύχρηστοι.

Ωραίος συνδιασμός είναι αυτός. Το μενού είναι ίδιο με του XORO HRT7600 που έχω, ίδιο δηλαδή με όλους αυτούς που έχουν τσιπάκι m-star. Όμως το τηλεκοντρόλ του είναι ίδιο ακριβώς με του F&U DTR2205HDPVR που επίσης έχω, που έχει τσιπάκι NEC, ενώ όλα τα τηλεκοντρόλ των m-star είναι περίπου ίδια. Πως κατάφεραν και τα συνδύασαν αυτά τα δύο; Πάντως τα υπόλοιπα τηλεκοντρόλ των m-star δεν είναι οτι καλύτερο σε λήψη, ενώ αυτό, όπως δουλεύει στον F&U, είναι καλύτερο σε λήψη και φαίνεται και πιο γερό.

Νομίζω θα δυσαρεστηθεί από την αργή αλλαγή καναλιών. Συμβαίνει με τους μεγάλους σε ηλικία, καθώς είναι συνηθισμένοι στην σχεδόν άμεση αλλαγή που κάνουν οι αναλογικές τηλεοράσεις τους.

Ρίξε μια ματιά στους sd δέκτες με το νέο ALi M3501, όπως ο νέος CA Micro-SD, o United 1190, o Edision Mini-Triton και ο Crypto ReDi 40MP. Αλλάζουν ταχύτατα κανάλια και είναι απλοί και εύχρηστοι.

Aναγκαστικά πρέπει να το συνηθίσει! Θέλει βλέπεις και φτηνό και HD και θέλει και 4 δέκτες!!!
Οπότε ας περιμένει και 3-4 δευτερόλεπτα, δε χάλασε ο κόσμος! :Banane0:

Re: Απάντηση: Hyundai HDT3001PVR και Ψηφιακα ΕΡΤ

Ωραίος συνδιασμός είναι αυτός. Το μενού είναι ίδιο με του XORO HRT7600 που έχω, ίδιο δηλαδή με όλους αυτούς που έχουν τσιπάκι m-star. Όμως το τηλεκοντρόλ του είναι ίδιο ακριβώς με του F&U DTR2205HDPVR που επίσης έχω, που έχει τσιπάκι NEC, ενώ όλα τα τηλεκοντρόλ των m-star είναι περίπου ίδια. Πως κατάφεραν και τα συνδύασαν αυτά τα δύο; Πάντως τα υπόλοιπα τηλεκοντρόλ των m-star δεν είναι οτι καλύτερο σε λήψη, ενώ αυτό, όπως δουλεύει στον F&U, είναι καλύτερο σε λήψη και φαίνεται και πιο γερό.

Το τηλεχειριστήριο είναι όπως όλων των HD δεκτών της GIEC. Οι Mstar δέκτες που παρατήρησες παρόμοιο τηλεχειριστήριο είναι της MiCO και MTC που οι εταιρίες έχουν ίδιο τηλεχειριστήριο και που είναι ίδιο σε όλους τους δέκτες τους, ανεξαρτήτως chip.
Διαφορετικό θα δεις επίσης στους Mstar του νέου CA, νέου Lifeview και φυσικά Hyundai.

Τελικά παίρνει αναβάθμιση λογισμικού με τον τρόπο του Talos?
Απο τον δέκτη τπυ οποίου είναι κλώνος εννοώ..

Απλά να αναφέρω ότι ο δέκτης με χειροκίνητη αναζήτηση κατέβασε και τα κανάλια( τιβι και ράδιο) της ΕΡΤ όλα και το HD με καλή εικόνα.Το πρόβλημα μου είναι ότι στην ουσία δεν μπορώ να δώ κανένα γιατί στην προσπάθειά μου να αλλάξω θέση στη κεραία την ξερύθμισα τελέιως και παίρνω ποιότητα 0-33%:furious3:
Ο δέκτης πάντως μια χαρά είναι κατά τα λοιπά

Παιδες καλησπερα,

Hyundai HDT3001HDPVR

εδω και λιγες μερες στο παίξιμο ταινιας απο stick κολλαει και μου βγαζει σφάλμα bit.

κανω κατι λάθος ή τα έπαιξε ο δεκτης?

ευχαριστω!