Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

μα ρε παιδιά δεν πρέπει να κοιτάξουμε και τι ποιότητα φωτογραφίας βγαζει ο αισθητήρας?

έβλεπα τις φωτογραφίες γάμου, απο τρεις διαφορετικές slr,canon, nikon, sigma. Αυτές απο την σιγμα ήταν κορυφή. Θα αγοράσω άλλην μόνο για το βίντεο και τα υψηλά iso

και κάτι άλλο, περιμένετε την photokina, να δειτε τα καινούρια μωρά

Last edited:
φυσικά φίλε μου δεν λέω κάτι τέτοιο ....φαντάζομαι όμως και οι 3 στο αυτόματο ήταν έτσι....???με το μάνιουαλ και σιγά σιγά γνωρίζοντας κάποιες από τις εγγενείς αδυναμίες της slr σου μπορείς να τα αντιστθαμίσεις σε ένα βαθμό..να αλλάξεις τα στοιχεία και τις ομαδες του φακού σου ....δε νομίζω...

libair :a0210:

Οσο για την 550 φιλτατοι ειναι πολυ καλη για βιντεοκαμερα ισως γιατι σαν φωτογραφικη μου καθεται στον λαιμο , λογω τιμης , και δεν εννοω της δικης μου.
Τι λενε ρε παιδια 700 το σωμα ? Βρειτε μου εναν η μαλλον μισο λογο που θα την προτιμουσατε απο την d90 εκτος του βιντεο.
Κοστιζει 20 ευρω λιγοτερα απο την d90 με τους κιτ 18-55 και οι δυο!!
Μονο για το σκοπευτρο (τι μονο δλδ ,τροπος του λεγειν) .....τελος παντων .

Παιδιά εξακολουθώ να μην βγάζω άκρη.

Άλλοι λένε πώς η 550 έχει καλό video αλλά για φωτό δεν κάνει.Άλλοι το αντίθετο.Άλλοι λένε πώς η D90 είναι καλύτερη (αν και παλαιότερη από την 550).

Θα κάνω ποιό συγκεκριμένο το ερωτημά μου μπάς και δώ φώς.Ανάμεσα σε 500-550-D90 ποιά με ένα ποιοτικό φακό 17-55 ή και 17-85 και βέββαια ποιόν ?

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

2 ερωτηματα.
- Σε ενδιαφερει το βιντεο?
- Τι προυπολογισμο εχεις?

Αν θελεις βιντεο, πρεπει να εξοικειωθεις πολυ γιατι εχει δυσκολιες η ληψη με SLR.
Και τοτε θα επιλεξεις την 550 αβλεπι.

Αν δεν σε ενδιαφερει το βιντεο τοτε παρε την 450 με ενα καλο φακο.

Για την D90 δεν εχω αποψη, ειναι σιγουρα καλη μηχανη.

Οι φακοι 17-55 των Canon Nikon ειναι πανακριβοι. Ο Ταμρον 17-50 ειναι μια καλη εναλλακτικη.

Πολυ καλος ειναι ο 15-85 της Canon. Aντιθετα ο 17-85 ειναι πολυ μετριος.

Σαν ακριβο σετ θα σου προτεινα την 550 με τον 15-85.

Σαν φθηνο την 450 (καινουρια η μεταχειρισμενη) με τον Ταμρον.

καλό θα ήταν να μας πείς πριν σκεφτείς dslr τί είχες.
Και γιατί θέλεις dslr?
(και όχι μιά καλή κόμπακτ).
Ποιές είναι οι εμπειρίες σου από μηχανές.
Είχες στο παρελθόν slr?
Σου αρέσει να κουβαλάς βαλιτσάκια και να αλλάζεις φακούς κάθε 1 λεπτό?
Κάθε πότε βγάζεις φωτογραφίες?
Σε εκδρομές?
Σε διακοπές?
Βγαίνεις από το σπίτι με τη μηχανή ΜΟΝΟ γιά να φωτογραφήσεις ό,τι βρεθεί?

Ο κατάλογος των ερωτήσεων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλος.
σίγουρα όμως βοηθάει περισσότερο από το τί να διαλέξω από το 1,2,3,4.

Εγώ πχ έχω δουλέψει slr 30 χρόνια, πρίν μπω με καλή κόμπακτ στην ψηφιακή.
Γρήγορα πήγα σε dslr τις χρησιμοποιώ γιά τη δουλειά μου (όπου είναι απαραίτητες) , αλλά κατέληξα ότι γιά προσωπική χρήση μου χρειάζεται ποιοτική κόμπακτ.

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

2 ερωτηματα.
- Σε ενδιαφερει το βιντεο?
- Τι προυπολογισμο εχεις?

Αν θελεις βιντεο, πρεπει να εξοικειωθεις πολυ γιατι εχει δυσκολιες η ληψη με SLR.
Και τοτε θα επιλεξεις την 550 αβλεπι.

Η δυνατότητα video με ενδιαφέρει, αρκεί βέββαια να είναι εφικτή (και με καλό αποτέλεσμα) μετά από λογική εξοικείωση με την μηχανή.

budget 1000 ευρώ για σώμα+ φακό 17-50 (μάλλον για Tamron AF17-50mm F/2.8 Di-II LD Aspherical πάω)

Αφου απαντησεις και τα ερωτηματα που τεθηκαν παραπανω, και αφου καταλαβεις οτι χρειαζεται διαβασμα και χρονος, παρε την 550 με τον Ταμρον. Ειναι καλος συνδυασμος στα λεφτα που θελεις.

Aν σ ενδιαφερει το βιντεο, προτιμησε τον tamron 17-50 VC (stabilizer) , ειναι πολυ σημαντικο στο βιντεο ο σταθεροποιητης.
Η διαφορα ειναι ικρη , γυρω στα 100 ευρω, αλλα η διαφορα ειναι μεγαλη στο αποτελεσμα.

Εγώ λοιπόν, θα ξεκινούσα ανάποδα - από τον φακό (όπως προείπαν και κάποιοι φίλοι). Επειδή λοιπόν Βασίλη είσαι απ' ότι φαίνεται αγοραστής προσανατολισμένος προς το value for money (όπως κι εγώ), ο μοναδικός φακός (αν δεν κάνω λάθος) που συνδυάζει επαρκές (για το 95% των περιπτώσεων και βάλε) εστιακό εύρος, καλή οπτική απόδοση, οπτική σταθεροποίηση και εξαιρετική τιμή είναι ο Nikon 18-105VR, θα οδηγόμουν σε αγορά κάποιας Nikon. Ο φακός υπάρχει σε κιτ με τις D90 και D5000 (λίγο φθηνότερη) και με την αγορά του κιτ, θα αποκτούσα ένα πλήρες allround πακέτο, σε λεφτά που σε άλλες μάρκες θα πρέπει να συμβιβαστείς με έναν 18-55 (π.χ. το κιτ της 550D).

Όπως θα διαπιστώσεις, η ευκολία του ενός φακού που τα κάνει (σχεδόν) όλα, χωρίς το βάλε-βγάλε φακών, σε συνδυασμό με το επαρκές εστιακό εύρος, θα σου λύσει τα χέρια...

Last edited:

Aν σ ενδιαφερει το βιντεο, προτιμησε τον tamron 17-50 VC (stabilizer) , ειναι πολυ σημαντικο στο βιντεο ο σταθεροποιητης.
Η διαφορα ειναι ικρη , γυρω στα 100 ευρω, αλλα η διαφορα ειναι μεγαλη στο αποτελεσμα.

Γιάννη ανεβαίνω όμως αρκετά πάνω από αυτά που έχω υπολογίσει.Όπως και να το κάνουμε 450-500 ευρώ για φακό 17-50 δεν είναι και μικρό ποσό και εκτός αυτού θα πρέπει να προστεθεί το κόστος και του 2ου φακού (70-200).

Εγώ λοιπόν, θα ξεκινούσα ανάποδα - από τον φακό (όπως προείπαν και κάποιοι φίλοι). Επειδή λοιπόν Βασίλη είσαι απ' ότι φαίνεται αγοραστής προσανατολισμένος προς το value for money (όπως κι εγώ), ο μοναδικός φακός (αν δεν κάνω λάθος) που συνδυάζει επαρκές (για το 95% των περιπτώσεων και βάλε) εστιακό εύρος, καλή οπτική απόδοση, οπτική σταθεροποίηση και εξαιρετική τιμή είναι ο Nikon 18-105VR, θα οδηγόμουν σε αγορά κάποιας Nikon. Ο φακός υπάρχει σε κιτ με τις D90 και D5000 (λίγο φθηνότερη) και με την αγορά του κιτ, θα αποκτούσα ένα πλήρες allround πακέτο, σε λεφτά που σε άλλες μάρκες θα πρέπει να συμβιβαστείς με έναν 18-55 (π.χ. το κιτ της 550D).

Όπως θα διαπιστώσεις, η ευκολία του ενός φακού που τα κάνει (σχεδόν) όλα, χωρίς το βάλε-βγάλε φακών, σε συνδυασμό με το επαρκές εστιακό εύρος, θα σου λύσει τα χέρια...

Δηλ. να πάω σε κάτι τέτοιο :chinscratch:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Cameras/Nikon-D-90-Kit-18-105Mm-Vr-137523.htm

Τελικά αυτή την φορά το θέμα DSLR το έχω πάρει πιό σοβαρά από ποτέ.99% έχω καταλήξει στους εξής 2 φακούς:

TAMRON AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II LD Aspherical 350 ευρώ

CANON EF 70-300mm F 4.0-5.6 IS USM (bulk) 459 ευρώ

To ερωτημά μου είναι τί χάνω στο διάστημα 50-70mm ? Μήπως θα είναι καλύτερα να πάρω κάποιον 50-250 ?

ΥΓ:Τώρα απομένει μόνο το σώμα που θα επιλέξω.

Re: Απάντηση: Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

Τελικά αυτή την φορά το θέμα DSLR το έχω πάρει πιό σοβαρά από ποτέ.99% έχω καταλήξει στους εξής 2 φακούς:

To ερωτημά μου είναι τί χάνω στο διάστημα 50-70mm ? Μήπως θα είναι καλύτερα να πάρω κάποιον 50-250 ?

Δεν χανεις απολυτως τιποτα , απλα μερικα βηματα και καλυφθηκε.Τελειες επιλογες και οι 2 φακοι νομιζω.

Δε νομιζω να εχουν κ τρομερες διαφορες στην εικονα οι παραπλησιες μηχανες αλλης μαρκας..
Το θεμα ειναι οτι περαν απο τα προσωπικα γουστα ποτ παιζουν ρολο το ΠΩΣ θα δουλευτει η μηχανη κ οι φωτο....
Μια πολυ οικονομικη μηχανη που την δουλευουμε σωστσ (την ξεζουμιζουμε, την αξιοποιουμε) θα δωσει πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο εναν ακριβο συνδυασμο που απλα παταμε το κουμπι η δε γνωριζουμε-μπορουμε να αξιοποιησουμε.

Αν θελεις και βιντεο η 550D δεν νομιζω οτι εχει αντιπαλο αλλα σαν φωτογραφικη ειναι πανακριβη και παραπεμπει σε ανωτερη κατηγορια.
Εξαρταται τι ζηταει καποιος γιατι αν θεωρει σημαντικο το βιντεο , τοτε πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση η 550.
Μην ξεχνας πως σε λιγες μερες ερχονται τα νεα μοντελα στην Φωτοκινα οποτε αναμενονται μειωσεις τιμων και ισως καλυτερες μηχανες.

δίνεις περισσότερα χρήματα για φακό tele από ότι για ευρυγώνιο?

Εγώ έχω κατά 90% τον 17-50 επάνω στην 20d και το υπόλοιπο 10% μοιράζονται ο σταθερός 50ρης και ο 70-210...

Πρέπει να σταθμίσεις κάποια πράγματα σε αυτό που θες.

Φιλε Βασίλη,

Ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά και εχω εδώ και ενα χρόνο σχεδόν μια Canon EOS 500D με φακό Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 DI II XR.
Μπορώ να πω οτι σε αυτό το επίπεδο χρήσης με έχει αφήσει πλήρως ευχαριστημένο και το σώμα και ο φακός με τους εξής περιορισμούς:
1. Δεν τραβάω βιντεο σε 1080p αλλά σε 720p γιατί τα λιγότερα frames στα 1080 δεν μου δίνουν το αποτέλεσμα που θέλω. Αν θες καλό βιντεο τότε πάρε την 550D.
2. Οντως ο φακός είναι όλα τα λεφτά αλλά απο τον 18-200 της Tamron το μόνο που μου έχει λήψει είναι το stabilizer στα μεγάλα zoom. Γιαυτό θα πρότεινα τον Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC που έχει stabilizer.

Η επιλογή μου σε φακό περιορίστηκε από το budjet που είχα οταν έκανα την αγορά.

Επίσης να επισημάνω (πάντα μιλώντας ερασιτεχνικά) οτι με ένα φακό με μεγάλο zoom, γλιτωνεις τα βαλε βγαλε των δύο φακών, το κουβάλημα και κυρίως το αγχος της σκονης σε αισθητήρα και φακό κατά την εναλλαγή τους.

NIKON D3100 Ανακοινωθηκε σημερα, τιμη κιτ (18-55) 500.00ευρω, οταν ελθει σε 10-15 ημερες η στρειτ τιμη θα ειναι χαμηλοτερη.

δίνεις περισσότερα χρήματα για φακό tele από ότι για ευρυγώνιο?

Εγώ έχω κατά 90% τον 17-50 επάνω στην 20d και το υπόλοιπο 10% μοιράζονται ο σταθερός 50ρης και ο 70-210...

Πρέπει να σταθμίσεις κάποια πράγματα σε αυτό που θες.

Φίλε Στέργιο

Στα περισσότερα θέματα στο forum βλέπω χρήστες να αλλάζουν τους "μικρούς" κιτ φακούς με τον συγκεκριμένο Tamron.Εσύ δηλ. τί θα μου πρότεινες ?

Φιλε Βασίλη,

Ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά και εχω εδώ και ενα χρόνο σχεδόν μια Canon EOS 500D με φακό Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 DI II XR.
Μπορώ να πω οτι σε αυτό το επίπεδο χρήσης με έχει αφήσει πλήρως ευχαριστημένο και το σώμα και ο φακός με τους εξής περιορισμούς:
1. Δεν τραβάω βιντεο σε 1080p αλλά σε 720p γιατί τα λιγότερα frames στα 1080 δεν μου δίνουν το αποτέλεσμα που θέλω. Αν θες καλό βιντεο τότε πάρε την 550D.
2. Οντως ο φακός είναι όλα τα λεφτά αλλά απο τον 18-200 της Tamron το μόνο που μου έχει λήψει είναι το stabilizer στα μεγάλα zoom. Γιαυτό θα πρότεινα τον Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC που έχει stabilizer.

Η επιλογή μου σε φακό περιορίστηκε από το budjet που είχα οταν έκανα την αγορά.

Επίσης να επισημάνω (πάντα μιλώντας ερασιτεχνικά) οτι με ένα φακό με μεγάλο zoom, γλιτωνεις τα βαλε βγαλε των δύο φακών, το κουβάλημα και κυρίως το αγχος της σκονης σε αισθητήρα και φακό κατά την εναλλαγή τους.

1) Κακά τα ψέμματα το video με ενδιαφέρει

2)Η αλλαγή φακών είναι δύσκολη διαδικασία ?