Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

κι εγώ τον tamron έχω, είναι πολύ καλός φακός.

Απλά δε μου ακούγεται λογικό να πληρώσεις περισσότερα για ένα φακό που θα χρησιμοποιείς λιγότερο.

Μετά τον 17-50 θα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά σε τιμή.

με τα λεφτά του 70-300 παίρνεις μια αυτόνομη κόμπακτ με πολύ καλό τέλε (κάποια canon) και γλυτώνεις το βάλε-βγάλε στους φακούς.

Ίσως μπορείς να πάρεις κάποιο καλύτερο σώμα με τα λεφτά του 70-300.

Ελπίζω να μη σε μπερδεύω, γιατί δε διευκρίνησες πόσο θα χρησιμοποιείς τον τηλεφακό ή όχι.

επειδή ανάμεσα στους φακούς μου είναι και ο 70 -300 θα σου πω ότι είναι αρκετά καλός...και το is αν το χειριστείς καλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα σε κάνει να αφήνεις το τριπόδι σπίτι...

κι εγώ τον tamron έχω, είναι πολύ καλός φακός.

Απλά δε μου ακούγεται λογικό να πληρώσεις περισσότερα για ένα φακό που θα χρησιμοποιείς λιγότερο.

Μετά τον 17-50 θα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά σε τιμή.

με τα λεφτά του 70-300 παίρνεις μια αυτόνομη κόμπακτ με πολύ καλό τέλε (κάποια canon) και γλυτώνεις το βάλε-βγάλε στους φακούς.

Ίσως μπορείς να πάρεις κάποιο καλύτερο σώμα με τα λεφτά του 70-300.

Ελπίζω να μη σε μπερδεύω, γιατί δε διευκρίνησες πόσο θα χρησιμοποιείς τον τηλεφακό ή όχι.

Κατάλαβα.Η ενστασή σου είναι για τον 70-300.Δηλ. λές να περιοριστώ στον Tamron ? Καλά αναγκαστικά για αρχή μόνο αυτόν θα πάρω καθώς είπαμε budget 1000αρικο.

Αλλά αυτό για την compact τί μου το ανάφερες.Εδώ λέμε να απαλαγούμε από αυτές :flipout: Σαν επιλογή λές καλύτερα είναι κάποιος 50-250 ?

Δεν ειναι δύσκολο να αλλάζεις φακό. Απλώς οταν μπει καμιά τριχούλα στον αισθητήρα (θα μπει ειναι 100% σίγουρο), θα σε παιδέψει μέχρι να την βγάλεις.
Επίσης, αφου σε ενδιαφέρει το βιντεο τοτε σίγουρα παρε την 550D.

Βασιλη μιας και εισαι σε αναζητηση dslr, θα ηθελα να ακουσεις και την δικη μου αποψη:

Εχω μια canon G7, και μια canon 40D με φακο 17-85.

Τις καλυτερες φωτος τις εχω βγαλει με την compact (G7).

Προφανως και δεν φταιει η 40D, αλλα αμα δεν εχεις τα "χερια" (γνωση), ανεβαινεις ποιο γρηγορα στα Καλαβρυτα απο το Διακοφτο, με ενα mini S, παρα με ενα Porsche gt3....

πολύ σωστή η αποψή σου .....αλλά ειναι πολύ όμορφο..τώρα που δεν χρειάζεται να περιμένεις ...το σκοτεινό θάλαμο...να πάρεις μια καλή μηχανή και κανα 2 φακούς και να πειραματιστείς....να διαβάσεις ...να συγκρίνεις...εκτός αν ο στόχος σου είναι να τραβας αναμνηστικές φοτο στις διακοπέ´ς και στις εκδηλώσεις...

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

Βασιλη μιας και εισαι σε αναζητηση dslr, θα ηθελα να ακουσεις και την δικη μου αποψη:

Εχω μια canon G7, και μια canon 40D με φακο 17-85.

Τις καλυτερες φωτος τις εχω βγαλει με την compact (G7).

Προφανως και δεν φταιει η 40D, αλλα αμα δεν εχεις τα "χερια" (γνωση), ανεβαινεις ποιο γρηγορα στα Καλαβρυτα απο το Διακοφτο, με ενα mini S, παρα με ενα Porsche gt3....

Εσύ ντέ και καλά θες να με κάνεις να μην αποφασίσω ποτέ ? :flipout:

1)Πόσο μπορώ να βρώ τα "σώματα" των 500-550-D90 ?

2)Πές τε μου (άν και κάποια τα ξέρω) σε ποιά καταστήματα να πάω για αγορά ?

3)Προτεινετέ μου κάρτα μνήμης και κάποια τσάντα μεταφοράς.

Εαν εχεις αποφασισει οτι θα μελετησεις, δοκιμασεις/ασχοληθεις, εισαι ετοιμος για dslr.
(Εννοειται οτι θα εχεις και μια κομπακτ. Δεν αντικαθιστα η μια την αλλη, κατι σαν προβολεας και τηλεοραση δλδ :D )

Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR (θα πάψω να είμαι αναποφάσιστος)

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά σου γράφω από το iphone, συνδεδεμένο σε wifi σε καφέ στο Αμστερνταμ.
Η αλλαγή φακών δεν είναι κάτι δύσκολο, αντιθέτως είναι πανεύκολη, αλλά πιθανότατα κάποια στιγμη θα βαρεθείς το βάλε-βγάλε και επιπλέον δεν μπορείς να την κάνεις με βροχή, σε αμμώδη παραλία με άνεμο κτλ.

Γι' αυτό επιμένω στο κιτ με τον 18-105! Αν μπορείς να πάρεις τη D90 προχώρα, αλλιώς και η D5000 θα σε καλύψει πλήρως.

Μην πας σε κιτ με 2 φακούς στη μετάβαση σσου από compact σε DSLR. Ξεκίνα με κάτι που θα σου κάνει τη ζωή εύκολη και μετά, αν θες προχωράς σε σύστημα φακών.