Η 1η μου DSLR

αν και πιστευω πως εχουμε κουρασει παρα βοηθησει τον αμεσα ενδιαφερομενο.
Οποτε καλυτερα να διαλεξει οποια ειναι πιο βολικη.ετσι κι αλλιως εκτος την d90 οι αλλες δεν εχουν σημαντικες διαφορες

Η συζήτηση καταλήγει στο "εμπορικά κόλπα" που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Καλοδεχούμενα είναι και τα μήλα που κάνει μια αχλαδιά μπολιασμένη, αλλά δεν νομίζω ότι φύτεψες μια μηλιά για να παίρνεις και αχλάδια...και μάλιστα διαφορετικής ποιότητας (καλύτερης ,χειρότερης) από την original αχλαδιά.

εγω παντως ημουν πολυ απολυτος με το βιντεο μεχρι που δουλεψα για ενα διαστημα τη d90 και πολυ μου αρεσε το βιντεο. γι αυτο λεω οτι ειναι χρησιμο τελικα. αν και για νεα slr θα παω στη D300 και οχι στη D300s

σε λιγο καιρο και θα με θυμηθεις θα γινει απαραιτητο.οπως και με το AF οταν πρωτοβγηκε(εγω ημουν φανατικος του manual και της nikonF3 kαι αργησα πολυ να παω στο ΑF αλλα και στη digital απο film)

Δεν νομίζω οτι το video αποτελεί σοβαρό κριτήριο για την αγορά μιας DSLR παρα μόνο για όσους την αγοράζουν με αυτόν τον σκοπό. Αυτοί που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του μεγάλου αισθητήρα για video το ψάχνουν αρκετά και πολύ καλά κάνουν αφού αυτό τους ενδιαφέρει.

Κατα τα άλλα, ο έμπειρος φωτογράφος επιλέγει την DSLR του με φωτογραφικά κριτήρια. Ποιότητα φωτογραφίας, AF, low light κτλ
Απο την άλλη ο αρχάριος που μόλις ήρθε απο τις κόμπακτ, σε σχέση με τα video που είχε πριν, όλα θα του φανούν εξαιρετικά πιστέυω.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω απο πού βγαίνει οτι η K-x έχει άθλια εικόνα και άθλιο video.

Το manual focus είναι χαρακτηριστικό των φωτογραφικών μηχανών, όχι παραπανίσιο "καλούδι" από άλλη κατηγορία (πχ κινητά ή video games).

Αποτελεί εξέλιξη της ίδιας κατηγορίας, με σκοπό τη βελτίωση.

Τέλος πάντων, το να αρνείσαι κάθε είδους εξέλιξη για ρομαντικούς λόγους καταλήγει στην ουτοπία.
Τι προσφέρει όμως το video στη φωτογραφική σου μηχανή;Καθαρά κόλπο του marketing, όπως και τόσα άλλα.

Άλλωστε, το να έχεις αυτή τη δυνατότητα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με κινηματογραφικό και όχι καθαρά φωτογραφικό τρόπο

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Δεν νομίζω οτι το video αποτελεί σοβαρό κριτήριο για την αγορά μιας DSLR παρα μόνο για όσους την αγοράζουν με αυτόν τον σκοπό. Αυτοί που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του μεγάλου αισθητήρα για video το ψάχνουν αρκετά και πολύ καλά κάνουν αφού αυτό τους ενδιαφέρει.

Κατα τα άλλα, ο έμπειρος φωτογράφος επιλέγει την DSLR του με φωτογραφικά κριτήρια. Ποιότητα φωτογραφίας, AF, low light κτλ
Απο την άλλη ο αρχάριος που μόλις ήρθε απο τις κόμπακτ, σε σχέση με τα video που είχε πριν, όλα θα του φανούν εξαιρετικά πιστέυω.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω απο πού βγαίνει οτι η K-x έχει άθλια εικόνα και άθλιο video.
σε διαφορα review και συζητησεις ακουγεται οτι το βιντεο αν και 720p ειναι ψιλοαπαραδεκτο.δεν ειπε κανεις για αθλια εικονα, ιδιαιτερα με το νεο firmware εχει σχεδον ιδια ποιοτητα με τη μεγαλυτερη κ20

Όταν βασίζεσαι στην καταγραφή της κίνησης και όχι της στιγμής, είναι.

Άσε που κάποια στιγμή μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τι να πρωτοχρησιμοποιήσεις, με μετριότατα αποτελέσματα και στις δύο κατηγορίες.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα το πέταγμα ενός πουλιού, που το κατέγραψες εκπληκτικά με την DSLR σου(οποιασδήποτε μάρκας). Είναι φοβερό video, με καλή ανάλυση. Πόσες φορές θα το παρακολουθήσεις σε βάθος χρόνου;Μπορείς να το εκτυπώσεις και να το έχεις στο σαλόνι σου;

Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

σε διαφορα review και συζητησεις ακουγεται οτι το βιντεο αν και 720p ειναι ψιλοαπαραδεκτο.δεν ειπε κανεις για αθλια εικονα, ιδιαιτερα με το νεο firmware εχει σχεδον ιδια ποιοτητα με τη μεγαλυτερη κ20

Το ίδιο ψιλoαπαράδεκτο είναι το βιντεο και στις D90/D5000 ενώ κάπως καλύτερο είναι στην Canon 500D.

H εικόνα της K-x όχι μονο δεν είναι χάλια αλλά μάλλον είναι η καλύτερη της κατηγορίας D5000/500D/K-x (μιλάμε για μικροδιαφορές πάντως). Και είναι σαφώς καλύτερη στα ψηλά ισο απο τις ομόσταυλες Κ20/ Κ7.
Πολύ καλό jpeg με ισορροπημένη διαχείρηση θορύβου/ανάλυσης/οξύτητας για τα γούστα μου τουλάχιστον παίρνει (με 1 κλικ) την πρώτη θέση απο τα μεσαία και πάνω ISO.
Και στα RAW αρχεία δείχνει τουλάχιστον ισάξια σε όλα τα ISO με τις D90/D5000 ενω σε σχέση με την 500D χάνει μισό κλίκ στα χαμηλά ισο (λόγω ανάλυσης) αλλά κερδίζει 1 κλικ στα ψηλά ισο λόγω θορύβου.

δες τα χαρακτιριστικα συγκεντρωμενα και αποφασισε μονος σου http://macro-photography-blog.com/2...s-canon-eos-500d-vs-nikon-d5000-vs-sony-a550/ οποια και αν διαλεξεις θα μεινεις ικανοποιημενος νομιζω.
Η D90 βεβαια ειναι μια κατηγορια πανω αλλα και πιο ακριβη(δοκιμασμενη ομως, ασε που με λιγο ψαξιμο μπορεις να τη βρεις σε πολυ καλη τιμη)

Σκεφτομουν να παρω μια βιντεοκαμερα με αφορμη την κορη που ερχεται.

Μετα μου ηρθε η ιδεα, να παρω μια SLR με βιντεο, και να κρατησω την 450 για δευτερη.

Πως θα συγκρινοταν το βιντεο της 50D ας πουμε, με μια βιντεοκαμερα του 500ρικου? Σε ευκολια ληψης με δεδομενο οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν σκοπευω να εντρυφησω?

Σκεφτομουν να παρω μια βιντεοκαμερα με αφορμη την κορη που ερχεται.

Μετα μου ηρθε η ιδεα, να παρω μια SLR με βιντεο, και να κρατησω την 450 για δευτερη.

Πως θα συγκρινοταν το βιντεο της 50D ας πουμε, με μια βιντεοκαμερα του 500ρικου? Σε ευκολια ληψης με δεδομενο οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν σκοπευω να εντρυφησω?
Συμβουλή:Πάρε βιντεοκάμερα,όχι SLR.

Σκηνή:Τα πρώτα της γενέθλια/βήματα/λογάκια, γενικά στιγμές που δεν θα επαναληφθούν.Τραβάς με SLR και...πάνω στο κρίσιμο σημείο, μένεις από κάρτα!Ακόμα και video camera με κασέτα να πάρεις, ο χρόνος που θα τραβάς είναι πολύ περισσότερος!

Βρε σεις, ανοίχτε κάνα νέο νήμα.

Θα έχει αυτοκτονήσει ο άνθρωπος ...

Πως με καταλαβαίνεις....:p

Thanks για τις απαντήσεις παίδες αλλά για να εστιάσω λίγο στο θέμα πάλι:

Κριτηρια:

2. Ευκολια χρησης (πρωην χρηστης compact ''ολα στο auto''). Ναι ξερω, οι DSLR θελουν ''δουλεια''. Ομως θελω ''βοηθεια'' στην αρχη.

Οι αποριες / θεματα που εχω ειναι οι εξης:

1. Η ''χειρότερη'' ποιοτητα εικονας που δινει το dpreview στην Canon (στα σκοτεινα πχ) σε σχεση με τις αλλες, ειναι ορατη / σημαντικη για εναν νεο / μεσο χρηστη ή μιλαμε για ''hiend'' καταστασεις;

2. Για την Pentax δεν ξερω τελικα αν αυτη η ιστορια με τα af points στο LV θα μου δημιουργησει προβλημα (ως νεος χρηστης).

3. Τεινω λιγο προς την Canon αλλα με ''αγχωνει'' οτι κυκλοφορει κοντα 1 χρονο τωρα και βλεπω οτι καθε χρονο χοντρικα αλλαζουν τα entry level μοντελα (βασικα αυτο ισχυει για ολες πλην της Pentax που ειναι πιο ''φρεσκια'').

Αυτό επισης με το ''μοτερ'' που λέγατε νωρίτερα (που δεν έχει η Nikon) δεν το έπιασα....Δεν νομίζω να μιλάμε για zoom ε;

Δεν θα ηθελα να μπλεξω με κασετες, ουτε να κουβαλαω δευτερη συσκευη.

Γι'αυτο αν η ποιοτητα του βιντεο(υ) απο μια SLR ειναι αποδεκτη, τοτε βρισκομεθα μπροστα σε ευκαιρια για αναβαθμιση!

@spcav.

Sorry για την καταχρηση...

Last edited:
Αυτό επισης με το ''μοτερ'' που λέγατε νωρίτερα (που δεν έχει η Nikon) δεν το έπιασα....Δεν νομίζω να μιλάμε για zoom ε;

Όχι. Μιλάμε για τη δυνατότητα να κάνει auto focous η μηχανή αν ο ίδιος ο φακός δεν έχει.

Για τις Νικον (εκτός από D90 και πάνω) autofocus θα έχεις μόνο στους AF-S φακούς.

Για Tamron θα κοιτάς να γράφει BIM και η Sigma HSM.

Μιλάω για Νίκον μηχανές πάντα...

Όχι. Μιλάμε για τη δυνατότητα να κάνει auto focous η μηχανή αν ο ίδιος ο φακός δεν έχει.

Για τις Νικον (εκτός από D90 και πάνω) autofocus θα έχεις μόνο στους AF-S φακούς.

Για Tamron θα κοιτάς να γράφει BIM και η Sigma HSM.

Μιλάω για Νίκον μηχανές πάντα...

Επίσης αν κοιτάς και για σταθεροποίηση θα κοιτάς VR, OS και VC για Nikon, Sigma και Tamron αντίστοιχα.

Είναι όμως πιο ακριβοί...

Οι Pentax, Sony, Olympus έχουν σταθεροποίηση στο σώμα.

οι τιμες δεν εχουν και μεγαλες διαφορες μεταξυ της nikon και των αλλων. Αλλωστε ποσους φακους να παρει? με ενα 18-105VR αντε και ενα prime 35 αργοτερα,που δεν ειναι και τοσο απαραιτητος νομιζω οτι θα ειναι πληρης. εκτος αν σου κολλησει το μικροβιο της φωτογραφιας οποτε σιγουρα ειναι προτιμοτερο να επενδυεις σε φακους παρα σε σωμα μηχανης που συνεχως αλλαζουν