Η 1η μου DSLR

Δεν θα ηθελα να μπλεξω με κασετες, ουτε να κουβαλαω δευτερη συσκευη.

Γι'αυτο αν η ποιοτητα του βιντεο(υ) απο μια SLR ειναι αποδεκτη, τοτε βρισκομεθα μπροστα σε ευκαιρια για αναβαθμιση!

@spcav.

Sorry για την καταχρηση...
ΟΚ, αν μπορείς να ζήσεις με τον χρονικό περιορισμό...βουρ:cool4:

Σκεφτομουν να παρω μια βιντεοκαμερα με αφορμη την κορη που ερχεται.

Μετα μου ηρθε η ιδεα, να παρω μια SLR με βιντεο, και να κρατησω την 450 για δευτερη.

Πως θα συγκρινοταν το βιντεο της 50D ας πουμε, με μια βιντεοκαμερα του 500ρικου? Σε ευκολια ληψης με δεδομενο οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν σκοπευω να εντρυφησω?
Είσαι σίγουρος πως η 50D έχει βίντεο? Πάντως δε θα σου πρότεινα να αλλάξεις φ.μ για να τραβάς βίντεο. Πώς σου ακούγεται εσένα ότι τραβώ καλές φωτογραφίες με την βιντεοκάμερά μου?:rifle: Μα είναι 10mp!:slapface:

Δεν μας είπες ακόμα τι θα φωτογραφίζεις.Αυτό θα παίξει ένα σπουδαίο ρόλο στην επιλογή φακών (όχι μηχανής).

Οι φακοί του kit σε καλύπτουν για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά είναι απλώς καλοί.Αν σε ικανοποιεί αυτό, τότε μην σε απασχολούν αν η τάδε είναι πιο σκοτεινή ή η δείνα είναι πιο καινούρια, άρα έχει χαρακτηριστικά καλύτερα.

Ό,τι και αν κάνεις, όποια μηχανή και αν διαλέξεις, η ποιότητα της φωτογραφίας θα εξαρτάται από σένα και τον φακό. Μετά έρχεται η μηχανή.

Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο πως να βελτιώσεις τη λήψη σου, που να σταθείς, με ποιό φως είναι καλύτερα να τραβάς, η επιλογή της μηχανής και του φακού έρχονται σε 2η μοίρα.

Αν πάλι θέλεις φωτογραφίες "full auto" (προσοχή δεν είναι καθόλου κακό αυτό) οποιαδήποτε μηχανή σε καλύπτει.Προσοχή, δεν αναφέρω μάρκες.

Σε άλλο thread, ο paulmarinis δέχεται συγχαρητήρια γιατί ήρθε πρώτος σε διαγωνισμό του national geographic με Olympus και φακό kit.

ΦΙλτατε spcav

Πριν 2,5 χρονια ενας φιλόδοξος νέος (λεμε τώρα :bigcry: ) αποφάσισε να ασχοληθει με τη φωτογραφια. Ανοιξε ενα αναλογο θεμα οπως και εσύ, έλαβε δεκαδες τεκμηριωμένες απαντήσεις (όπως και εσύ) και τελικά αγόρασε μια απλή DSLR, την πιο φτηνή που υπήρχε τότε (Μαρκα Α) Λιγο αργοτερα έλαβε ανέλπιστα σαν δώρο μια αλλη DSLR (μαρκα Β, πιο "κυριλέ" από την Α) και αφου την ειδε και την δουλεψε λιγο αποφάσισε οτι πρέπει να αναβαθμιστει οποτε πουλησε την Α και κράτησε την Β. Μετά από μερικους μήνες χωρις κάποιο σοβαρό λόγο αποφάσισε ξανά οτι η μαρκα Β ειναι μεν καλή αλλά "λιγη" και αποφάσισε να αναβαθμιστεί εκ νεου σε καλύτερο μοντέλο της μαρκας Β. Οι φωτογραφίες του ομως δεν βελτιώθηκαν όσο θα περιμενε

Γιατί ;

Γιατί εκεινο που δεν εκανε ειναι να επενδύσει αρκετά σε διαβασμα, προσπάθεια και εξασκηση . Αυτά είναι πρώτη προτεραιότητα και οχι οι πανάκριβοι φακοί και τα τρελλά σώματα, εκτός εαν κερδιζουμε το ψωμί μας από την φωτογραφια.

Η δική μου πρόταση για ξεκινημα

Pentax K-x με εναν 18-55
ή
Nikon D5000 με τον 18-105VR

Δες την δουλειά παιδιών εδώ οπως ο Alex o Paulmarinis και πολλοι αλλοι που χωρις να εχουν τις "πρώτο τραπέζι πίστα" κοκκινοκιτρινες μηχανες κάνουν θαύματα :grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Είσαι σίγουρος πως η 50D έχει βίντεο? Πάντως δε θα σου πρότεινα να αλλάξεις φ.μ για να τραβάς βίντεο. Πώς σου ακούγεται εσένα ότι τραβώ καλές φωτογραφίες με την βιντεοκάμερά μου?:rifle: Μα είναι 10mp!:slapface:

το βιντεο της DSLR καποιες φορες ανταγωνιζεται πανακριβες καμερες ενω για τη φωτογραφια της καμερας δεν ισχυει το ιδιο. και γω δε συμφωνω να παει απο την 450D σε μια παραπλησια μονο για το βιντεο δεν αξιζει. αν ειναι να παρεις αλλη DSLR ανωτερης κατηγοριας τοτε σε καλυπτει, σε καποιες περιπτωσεις αλλα σιγουρα οχι σε ολες(ιδιαιτερα σε δυσκολους φωτισμους δεν..), οσο και η βινεοκαμερα, μπορει και καλυτερα

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

ΦΙλτατε spcav

Πριν 2,5 χρονια ενας φιλόδοξος νέος (λεμε τώρα :bigcry: ) αποφάσισε να ασχοληθει με τη φωτογραφια. Ανοιξε ενα αναλογο θεμα οπως και εσύ, έλαβε δεκαδες τεκμηριωμένες απαντήσεις (όπως και εσύ) και τελικά αγόρασε μια απλή DSLR, την πιο φτηνή που υπήρχε τότε (Μαρκα Α) Λιγο αργοτερα έλαβε ανέλπιστα σαν δώρο μια αλλη DSLR (μαρκα Β, πιο "κυριλέ" από την Α) και αφου την ειδε και την δουλεψε λιγο αποφάσισε οτι πρέπει να αναβαθμιστει οποτε πουλησε την Α και κράτησε την Β. Μετά από μερικους μήνες χωρις κάποιο σοβαρό λόγο αποφάσισε ξανά οτι η μαρκα Β ειναι μεν καλή αλλά "λιγη" και αποφάσισε να αναβαθμιστεί εκ νεου σε καλύτερο μοντέλο της μαρκας Β. Οι φωτογραφίες του ομως δεν βελτιώθηκαν τόσο όσο θα περιμενε

Γιατί ;

Γιατί εκεινο που δεν εκανε ειναι να επενδύσει αρκετά σε διαβασμα, προσπάθεια και εξασκηση . Αυτά είναι πρώτη προτεραιότητα και οχι οι πανάκριβοι φακοί και τα τρελλά σώματα, εκτός εαν κερδιζουμε το ψωμί μας από την φωτογραφια.

Η δική μου πρόταση για ξεκινημα

Pentax K-x με εναν 18-55
ή
Nikon D5000 με τον 18-105VR

Δες την δουλειά παιδιων εδώ οπως ο Alex o Paulmarinis και πολλοι αλλοι που χωρις να εχουν τις "πρώτο τραπέζι πίστα" κοκκινοκιτρινες μηχανες κάνουν θαύματα :grinning-smiley-043

συμφωνω απολυτα!!

Η αγορά που σκέφτεται ο vasada γίνεται για συγκεκριμένο λόγο(μια κάμερα για την κόρη που θα έρθει με το καλό).

Σας λέω εκ πείρας (3 τεκνος) ότι αυτά που θέλει να τραβήξει (έστω κάποια από αυτά) θα συμβούν σε εσωτερικούς χώρους, με φωτισμό που στην καλύτερη να είναι μέτριος, σε αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα για την κάρτα της DSLR. Αν τον βολεύει, καμμία αντίρηση.

Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

το βιντεο της DSLR καποιες φορες ανταγωνιζεται πανακριβες καμερες ενω για τη φωτογραφια της καμερας δεν ισχυει το ιδιο. και γω δε συμφωνω να παει απο την 450D σε μια παραπλησια μονο για το βιντεο δεν αξιζει. αν ειναι να παρεις αλλη DSLR ανωτερης κατηγοριας τοτε σε καλυπτει, σε καποιες περιπτωσεις αλλα σιγουρα οχι σε ολες(ιδιαιτερα σε δυσκολους φωτισμους δεν..), οσο και η βινεοκαμερα, μπορει και καλυτερα

Αν ειναι ετσι, αυτος ειναι και ο λογος για να μην παρω βιντεοκαμερα.

Αντι να δωσω 300-500 ευρω για βιντεοκαμερα, δινω 700 για μια 500d. Την 450 την κραταω ή τη δινω, αναλογα.

αμα θες απλα να τραβας φωτο και δεν θες να ξοδεψεις πολλα, παρε μια εντρυ-λεβελ μηχανη με ενα κιτ φακο, τραβα 1-2 μηνες και μετα βλεπεις, αμα σου λειπει κατι παιρνεις πιο καλο φακο η φλας.
Δες και την ολυμπους ε-520 με 14-42, μαλλον η πιο φορητη,με image stabilization, λιγοτερο απο 400 ευρω, και απο τα καλυτερα jpeg κατευθιαν απο την μηχανη, οχι για ΙΣΟ πανω απο 800 ομως!:)Και δεν εχει βιντεο

Η αγορά που σκέφτεται ο vasada γίνεται για συγκεκριμένο λόγο(μια κάμερα για την κόρη που θα έρθει με το καλό).

Σας λέω εκ πείρας (3 τεκνος) ότι αυτά που θέλει να τραβήξει (έστω κάποια από αυτά) θα συμβούν σε εσωτερικούς χώρους, με φωτισμό που στην καλύτερη να είναι μέτριος, σε αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα για την κάρτα της DSLR. Αν τον βολεύει, καμμία αντίρηση.

Nαί, αφορμή ψάχνει, ας το δει πιο ρεαλιστικά το θέμα.

Πάντως διαβάζοντας από την αρχή το θέμα, με προβλημάτισε λίγο το γεγονός ότι ο Σύριος, θέλει και video στην Dslr.

Θεωρώ ότι ότι 2 καρπούζια στην ίδια μαχάλη, δεν χωράνε και θα εξηγηθώ.

Πριν περίπου 3 χρόνια πήρα την JVC Everio MC500E,ίσως από τις πρώτες βιντεοκάμερες με σκληρό, τα μεγαπίχελ, ήταν 5 κι όμως είχε πολύ φρικτή φωτογραφία, έτσι κάποια στιγμή άκουσα τον Βλάση και μπήκα στον μαγικό κόσμο των Dslr.

"Τραβώ" ,με τον κιτ 14-42" της Olympus και εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα που παίρνω δεν συγκρίνεται ούτε με την Everio, αλλά ούτε και όποια άλλη compαck ´´εχω τραβήξει.

Χωρίς να μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη θωρώ ότι μια Dslr, πρέπει να είναι αποκλειστικά για φωτογραφική χρήση.-bye-

Με το AF να δουλεύει πολύ αργά και τους ήχους της μηχανής να παιρνούν μέσα από το μικρόφωνό της.(Από dpreview: "AF on all current video-enabled DSLRs is so painfully slow that it is virtually unusable" & "AF-motor sounds to be recorded by the internal microphone as happens on other cameras")

Το καλύτερο βίντεο (πλην CANON 7D/5D MKII) το έχει η PANASONIC GH1. Γι αυτό και είναι η μόνη μηχανή που η βιομηχανία των after sales products κοίταξε να την εφοδιάσει με κινηματογραφικά κι όχι φωτογραφικά εξαρτήματα.

Κατά τα λοιπά παραμένω στις απόψεις μου και τις προτάσεις μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Αν ειναι ετσι, αυτος ειναι και ο λογος για να μην παρω βιντεοκαμερα.

Αντι να δωσω 300-500 ευρω για βιντεοκαμερα, δινω 700 για μια 500d. Την 450 την κραταω ή τη δινω, αναλογα.

καλυτερα βιντεοκαμερα απο τη μεταβαση 450D->500D. εκτος αν πας σε αλλη κατηγορια 50D(no video) η EOS 7D (για τη φωτογραφια ομως οχι μονο για το βιντεο)

Ισως μια ιδεα ειναι να παρει μια τυπικα καλη κομπακτ με καλουτσικο βιντεο?(για τον vasada λεω)

Last edited:
Παιδια, το ζαλίσαμε πολύ με το video.

Ειπα οτι καλό ειναι να υπαρχει αλλά δεν με καίει κιόλας / δεν ειναι το βασικό κριτήριο επιλογής.

Ας μείνουμε στα άλλα που έθεσα.

Συριε, συγχωρα με αν η ερωτηση μου ειναι ανοητη.

Γιατι θελεις να αγορασεις dslr ?

Συριε, συγχωρα με αν η ερωτηση μου ειναι ανοητη.

Γιατι θελεις να αγορασεις dslr ?

Μα το είπα ήδη: Για να τραβάω video :p :p :p

Καλέ μου Ντίνο, ακόμα δεν έχεις καταλάβει; Απλώς είναι θέλω να ‘παίξω’ με κάτι νέο. :)

Σοβαρά πάντως, επειδή το hobby είναι προφανώς δημιουργικό, νομίζω ότι υπάρχουν πιθανότητες να με τραβήξει.

Και γενικώς βλέπω και ζηλεύω φωτο που βλέπω αριστερά και δεξιά οι οποίες, εξ´ όσων έχω καταλάβει, δεν μπορούν να επιτευχθούν με compact (υψηλός θόρυβος, ‘καθαρότητα’ φακών κλπ).

Μα το είπα ήδη: Για να τραβάω video :p :p :p

Καλέ μου Ντίνο, ακόμα δεν έχεις καταλάβει; Απλώς είναι θέλω να ‛παίξω’ με κάτι νέο. :)

Σοβαρά πάντως, επειδή το hobby είναι προφανώς δημιουργικό, νομίζω ότι υπάρχουν πιθανότητες να με τραβήξει.

Και γενικώς βλέπω και ζηλεύω φωτο που βλέπω αριστερά και δεξιά οι οποίες, εξ´ όσων έχω καταλάβει, δεν μπορούν να επιτευχθούν με compact (υψηλός θόρυβος, ‛καθαρότητα’ φακών κλπ).

Περίμενε να γυρίσει ο send και να πάρεις μια γνώμη ακόμη.