Η 1η μου DSLR

Καλορίζικη φίλε μου, πήρες μια εξαιρετική μηχανή, θα την ευχαριστηθείς πολύ.

Θα χρειαστεί λιγάκι διάβασμα στην αρχή, να μάθεις τα βασικά και να την χειρίζεσαι αλλά αξίζει.
Αν τα αγγλικά σου είναι στο βασικό επίπεδο τουλάχιστον τσέκαρε τα εξαιρετικά tutorials σε αυτό το site θα σε βοηθήσουν πολύ να αξιοποιήσεις την μηχανή σου και να δείς γρήγοτα βελτίωση στις φωτογραφίες σου

http://digital-photography-school.com/digital-photography-tips-for-beginners

Βαρειά? Νομίζω είναι 90 γραμμάρια βαρύτερη από τη 500D και στα επίπεδα της D5000... το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Οι πιο "προ" σειρές της Canon/Nikon είναι στα σχεδόν 300 γραμμάρια πιο πάνω.

Βαρειά? Νομίζω είναι 90 γραμμάρια βαρύτερη από τη 500D και στα επίπεδα της D5000... το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Οι πιο "προ" σειρές της Canon/Nikon είναι στα σχεδόν 300 γραμμάρια πιο πάνω.

Ela vre si... kati eprepe na pei pou den pire pentax...:drummer::drummer:-bye- kaloriziki...

Thanx.

Οχι, οντως ειχα αποφασισει για την Κχ αλλα με βασικο κριτηριο την φορητοτητα.

Την περιμενα πιο μαζεμενη αλλα τελικα μου βγηκε σχεδον ιδια με την Canon αλλα πιο βαρια (οποτε εχασα τον λογο που την ειχα προτιμησει).

Ε λιγο και τα ''τυπικα'' καλυτερα specs της Canon, λιγο το οτι ειναι πιο ελαφρια, λιγο οτι δεν χανει καπου ''χοντρα'' (δεν της λειπει κατι), με κερδισε.

Η Kx έχει το σύστημα σταθεροποίησης μέσα στο σώμα, το οποίο εκτός απο το καθαρό βάρος που προσθέτει (το οποιό σε απόλυτα νούμερα δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο πολύ), φαντάζομαι επιρεάζει το κέντρο βάρους αντίστοιχα. Τώρα κατα πόσο αυτό είναι εύκολα διακριτό δεν ξέρω.

Σίγουρα είναι καλό σώμα η Canon, αλλά αυτό με τα specs μην του δίνεις σημασία... Το έχει παρακάνει η Canon με τον αισθητήρα των σχεδόν 15mp στις 50/500D

Καλοριζικη και καλες φωτογραφιες!

Μη βιαστεις μονο να βγαλεις συμπερασματα για τις φωτο,δωσε λιγο χρονο να την ψαξεις λιγο.

Δεν ξερω γιατι αλλα εχω μια προαισθηση οτι σε κανα δυο τρεις μερες θα ριξεις καποια ερωτηση του στυλ "οι φωτογραφιες δεν ειναι και τοσο καλες οσο τις περιμενα...η κομπακτ εδινε πιο ζωντανα αποτελεσματα"...κτλ...

Κανονισε...:grandpa: -bye-

Ηδη απο το πρωι τραβαω αβέρτα (όλα στο Auto καταρχήν - αφού δεν έχω προλάβει να το ψάξω γενικά) και περιμενω το βραδυ στο PC να δω τι έκανα :p

Παντως και μόνο η αίσθηση του να τραβας (και ειδκά από το σκόπευτρο - πάνε χρόνια που είχα να το κάνω) και να ακούς το ''κλακ'' είναι πόρωση. :)

Δοκίμασε, και να σου γίνει συνήθεια, να τραβάς σε πρόγραμμα "Α", διορθώνοντας μόνο την έκθεση αναλόγως το θέμα. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά των slr, η δυνατότητα ελέγχου του βάθους πεδίου (δλδ το πόσο εστιασμένο ή ανεστίαστο θέλεις το προσκήνιο και το φόντο του θέματός σου). Εντός των πλαισίων που σου επιτρέπει ο φακός σου, ασφαλώς.

Εντός των πλαισίων που σου επιτρέπει ο φακός σου, ασφαλώς.

Με τι φακο την πηρες?

Παντως Τασο, οι φακοι κιτ και γενικοτερα οι φακοι με μεγιστο διαφραγμα στο 3,5 με 4 , περισσοτερο χρησιμοποιουν το διαφραγμα για να πετυχουν ταχυτητα παρα για ελεγχο βαθους πεδιου... στο 90% των θεματων τουλαχιστο....

Μια χαρά διαφορά έχει και το 3.5 απο το 8 ειδικά αν εστιασεις κοντά. Ακόμα και στα 18mm θα δείς διαφορά. Όχι σαν να είχες f/2.8 σίγουρα αλλά είναι ορατή.

Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά των slr, η δυνατότητα ελέγχου του βάθους πεδίου (δλδ το πόσο εστιασμένο ή ανεστίαστο θέλεις το προσκήνιο και το φόντο του θέματός σου)
Ναι, από τα λίγα που ξέρω, αυτό το έχω καταλαβει.

Την πήρα με τον κιτ φακό 18-55 IS.

Λίγο όμως που έπαιξα μου έλλειψε το μεγαλύτερο zoom (που είχα συνηθίσει στην compact Panny TZ7).

Επειδή γενικώς είχε αναφερθεί ότι οι κιτ φακοί της συγκεκριμένης δεν είναι της προκοπής, έχει νόημα λέτε να δώσω +200 για πάρω και τον 55-250 IS κιτ (στην τιμή του διπλού κιτ δλδ) ; Υποθέτω ότι θα μου πείτε να πάω σε κάτι καλύτερο. Αλλά για λεφτά του (200 € - λόγω κιτ) μήπως τελικά αξίζει για αρχή;

Ή έχετε κάποια άλλη πρόταση (για μεγαλύτερο zoom και με δεδομένο ότι δεν θα ήθελα να αποχωριστώ έναν σχετικά μικρό ~18-55 (σαν του κιτ δλδ) για ‘’γενική χρήση’’) ;

Αν μαθεις λιγο και το φωτοσοπ (αν δεν το ξερεις ηδη) ο 18-55 ειναι μια χαρα (που λεει ο λογος) για λιγο καιρο.

Ο φτηνοτερος ζουμ που μπορεις να παρεις ειναι ο 55-250 και ο αμεσως ακριβοτερος ο 70-300. Αν μπλεξεις με L 70-200 φευγεις σε τιμη, με δεδομενο οτι θα πας σε φακο με σταθεροποιηση.

Εγω εχω τον 70-300 και τον εχω μονιμα επανω στη μηχανη. Πιστευω ομως οτι ο 55-250 ειναι προτιμοτερος λογω οικονομικου, λογω ογκου/βαρους και λογω του οτι προτιμοτερο το 55 στο ερυγωνιο απο το 300 στο τελε... εγω θα το θυσιαζα...

Ναι, τα 200 Ευρω που ζητα ο 55-250 του κιτ αξίζουν όμως ή οχι (να παω σε κατι αλλο) ;

Καλορίζικη φίλε μου και καλές λήψεις.:2thumb22sup:
Η συμβουλή μου : Carpe Diem, άδραξε την ημέρα δηλαδή, να ευχαριστηθείς το νέο σου απόκτημα, να παίξεις, νά κάνεις λάθη, να του πάρεις την ψυχή...
Άσε τους άλλους φακούς γι αργότερα μη βιάζεσαι, θα έρθει η ώρα που θα καταλάβεις ότι τους χρειάζεσαι.

Thanks billy :)

Καταλαβαινω τι λες και αυτο σκοπευω να κανω αλλα, οπως ανεφερα πιο πανω, ειδη που λειπει το μεγαλυτερο ζουμ (κακως ίσως :p)

Καταλαβαινω λοιπον οτι οντως ειμαι βιαστικος αλλα θα ηθελα τη γνωμη γι αυτο που ρωτησα (για τον κιτ 55-250 is).

Στα χρήματά του είναι σίγουρα value for money λύση. Για ουσιαστική αναβάθμιση από αυτόν θα πρέπει μετά να πας στον 70-200/4L

Ευχαριστω.

Ο 70-200 ειναι παλι Canon, σωστα;

Οποτε σε αλλη μαρκα εχετε κατι να προτεινετε (ετσι για γενικη χρηση αρχικα ενος αρχαριου που θελει ομως και το ζουμ) ;