Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Δηλαδή μόνο βαρετούς τίτλους θεωρείτε οτι βρίσκει κανείς; Eχετε μπεί να δείτε τι remaster στην πλειοψηφία τους απίστευτα κυκλοφορούν. Το Vitalogy των Pearl Jam πχ που κατέβασα τελευταία θεωρείται βαρετό; τα άλμπουμ των Doors; H μήπως το τελευταίο του Βowie;

Ας μήν πιανόμαστε απο την αναπόφευκτη μετριότητα που παντού υπάρχει για να χαρακτηρίζουμε το σύνολο με άδικο τρόπο δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις..

Από Doors ειδικά,ομού με όλους τους υπόλοιπους του κλασικού ροκ δεν πρόκειται να ξαναπάρω.
Έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη περί αυτού και πιστεύω πως ότι έγραψαν αφού ακουγόταν μια χαρά με τα μέσα της εποχής δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω εκτός από καθαρά κερδοσκοπικούς.
Οι υπόλοιποι που αναφέρεις είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και μάλλον η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Περί ορέξεως όμως...

Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Τα remasters των doors δεν έχουν ΚΑΜΙΆ σχέση με ότι κυκλοφόρησε στο παρελθόν.
Το δε τελευταίο του Bowie είναι ιδως μια από τις χειρότερες ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια

Τα remasters των doors δεν έχουν ΚΑΜΙΆ σχέση με ότι κυκλοφόρησε στο παρελθόν.
Το δε τελευταίο του Bowie είναι ιδως μια από τις χειρότερες ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια

Οι πρωτες ηχογραφισεις των L.A Woman & The man who sold the world (για να μην πουμε αλλες) δεν προκειται να ξαναγινουν.
Το L.A Woman το εχω σε ουκ ολιγες εκδοσεις σε βινυλιο και παρ'ολον οτι 1-2 ανατυπωσεις σε 180 γρ. ειναι πολυ καλες, ακομη θεωρω τον πρωτο που αγορασα μαθητης ως τον καλυτερο.
Εχει ακουσει κανεις καλυτερη ηχητικα εκδοση ειτε σε βινυλιο ειτε αλλου του οriginal Bloody Sabbath? NO WAY.

Η διαφορά ειναι ότι η κασέτα, το VHS κλπ πέθαναν λόγω έλευσης νέου φορμά που προσέφερε, μεταξύ άλλων, καλύτερη ποιότητα.

Κάτι τέτοιο δεν εχει συμβεί με το CD.

Τα ''mainstream'' downloads (mp3) προσφέρουν χειρότερη ποιότητα ενώ τα ''Hi End'' (24/X) δεν απευθύνονται παρά σε λίγους.

Οποτε, οι λόγοι να πεθάνει το CD ως μέσο, ειναι λιγότεροι (πιθανόν όμως αρκετοι - κάτι που έχει να κάνει με το πως ακούει ο κόσμος πλέον μουσική).
Η ποιότητα του CD είναι καλή.
Δε θα ασχοληθούμε τώρα -ξανά μανά, άλλη μιά φορά- πόσο καλή κι' αν υπερτερεί εκείνο ή το άλλο μέσο. Αλλά θα δεχτούμε απλά ότι είναι καλή. Τόσο ώστε να μας μεταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιεχόμενο και την ατμόσφαιρα μιάς ηχογράφησης

Και θα παραθέσω από μνήμης ένα σχόλιο του Bob Katz:
"Θα αναζητήσουμε το CD, όταν κάποτε εκλείψει. Είναι το μόνο μέσο (αναπαραγωγής) που μπορεί να παραχθεί ατομικά. Όλα τα άλλα απαιτούν τη συνεργασία πολλών περισσότερων ανθρώπων (βιομηχανίας)".

Μεγάλο πλεονέκτημα του CD -που δεν πρέπει να παραβλέπουμε- είναι επίσης η ευχρηστία. Κανένα άλλο μέσο δεν είναι πιο απλό και πιο εύκολο στη χρήση του. Μπορεί άνετα να το χειριστεί οποιοσδήποτε από τριών έως ενενήντα τριών χρονών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το πιο δημοκρατικό απ' όλα τα μέσα αναπαραγωγής που έχουμε στη διάθεση μας.

Δε νομίζω να μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για τα άϋλα format. Ασχέτως ηχητικής ποιότητας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Δηλαδή μόνο βαρετούς τίτλους θεωρείτε οτι βρίσκει κανείς; Eχετε μπεί να δείτε τι remaster στην πλειοψηφία τους απίστευτα κυκλοφορούν. Το Vitalogy των Pearl Jam πχ που κατέβασα τελευταία θεωρείται βαρετό; τα άλμπουμ των Doors; H μήπως το τελευταίο του Βowie;

Ας μήν πιανόμαστε απο την αναπόφευκτη μετριότητα που παντού υπάρχει για να χαρακτηρίζουμε το σύνολο με άδικο τρόπο δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις..

Λοιπόν,αν με καλέσεις σπίτι σου κάποια στιγμή,εγώ θα φέρω αυτό στις παρακάτω φώτο.
Κι εσύ θα βάλεις τα ρεμάστερ.Τα μηχανάκια σου είναι και τα δυό τέλεια,δεν τίθεται θέμα ποιότητας.
Και θα μου πεις μόνος σου ποιο ευχαριστήθηκες.
Υπ' όψιν,δεν είναι μισό κιλό βινύλιο,έχει παίξει κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές αλλά και πάλι...

IMG_0378.jpgIMG_0379.jpg

Άρες μάρες κουκουνάρες. Τέλοσπάντων δεν είναι η πρόθεση μου εδώ να υπερασπιστώ το οτιδήποτε. Αυτά που διαβάζω ενίοτε δείχνουν μια εμφανή προκατάληψη. Ας είναι.. οκαθένας όπως την βρίσκει όσο για τα υπόλοιπα, ραντεβου σε λίγα χρόνια..

Οι πρωτες ηχογραφισεις των L.A Woman & The man who sold the world (για να μην πουμε αλλες) δεν προκειται να ξαναγινουν.
Το L.A Woman το εχω σε ουκ ολιγες εκδοσεις σε βινυλιο και παρ'ολον οτι 1-2 ανατυπωσεις σε 180 γρ. ειναι πολυ καλες, ακομη θεωρω τον πρωτο που αγορασα μαθητης ως τον καλυτερο.
Εχει ακουσει κανεις καλυτερη ηχητικα εκδοση ειτε σε βινυλιο ειτε αλλου του οriginal Bloody Sabbath? NO WAY.
Η ποιότητα μιάς έκδοσης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Ο κυριότερος είναι ο ανθρώπινος, πόση επιμέλεια, πόση φροντίδα έχει καταβληθεί για την έκδοση.

Και θα σου πω κάτι ακόμα: Πολλές ελληνικές εκδόσεις αποδεικνύονται πολύ καλές, παρ' όλο που συνηθίζαμε κάποτε να τις σνομπάρουμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνε

Λοιπόν,αν με καλέσεις σπίτι σου κάποια στιγμή,εγώ θα φέρω αυτό στις παρακάτω φώτο.
Κι εσύ θα βάλεις τα ρεμάστερ.Τα μηχανάκια σου είναι και τα δυό τέλεια,δεν τίθεται θέμα ποιότητας.
Και θα μου πεις μόνος σου ποιο ευχαριστήθηκες.
Υπ' όψιν,δεν είναι μισό κιλό βινύλιο,έχει παίξει κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές αλλά και πάλι...

Με χαρά να σε δεχτώ και να τα πούμε απο κοντά περιμένω pm και την άποψη σου φυσικά πάνω στο θέμα. Πάντως κράτα και μια επιφύλαξη ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.

Y.Γ. Φέρε και μερικές πάνες για τηνακρόαση του συγκεκριμένου απο 96/24. Πίστεψε με θα σου χρειαστούν (σχήμα λόγου εε;..)

Last edited:
Προκατάληψη είναι να απορρίπτουμε κάτι πριν το δοκιμάσουμε.
Ακου πρώτα ντε και μετά πες μου ποιο σε έβαλε πιο βαθιά στην τότε ατμόσφαιρα.
Και θα δεχτώ την όποια απόφασή σου.
Το ξέρεις καλά με όσα γράφω πως η γνώμη μου σταματάει εκεί που αρχίζει η γνώμη του άλλου.
Και όλα αυτά τα λέω με εντελώς εύθυμη διάθεση,μέχρι που το έβαλα και τ' ακούω!:guitarist:

EDIT:
Με την πρώτη ευκαιρία,Θα χαρώ!

Re: Απάντηση: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Προκατάληψη είναι να απορρίπτουμε κάτι πριν το δοκιμάσουμε.
Ακου πρώτα ντε και μετά πες μου ποιο σε έβαλε πιο βαθιά στην τότε ατμόσφαιρα.
Και θα δεχτώ την όποια απόφασή σου.
Το ξέρεις καλά με όσα γράφω πως η γνώμη μου σταματάει εκεί που αρχίζει η γνώμη του άλλου.
Και όλα αυτά τα λέω με εντελώς εύθυμη διάθεση,μέχρι που το έβαλα και τ' ακούω!:guitarist:

EDIT:
Με την πρώτη ευκαιρία,Θα χαρώ!

Σε περιμένω με χαρά να γνωριστούμε και απο κοντά. Όταν σε φέρει ο δρόμμος σου απο Αθήνα ρίξε φωτοβολίδα.. :ernaehrung004:

Πολλές ελληνικές εκδόσεις αποδεικνύονται πολύ καλές, παρ' όλο που συνηθίζαμε κάποτε να τις σνομπάρουμε...

Συμφωνω

Απάντηση: Re: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Βρέ Σωκράτη τώρα που το σκεύτομαι τί εννοείς με την λέξη ατμόσφαιρα;..

Είναι πιο πολύ αίσθηση παρά νόηση.
Όσα και να έγραφα πάλι δεν θα μπορούσα να το περιγράψω.
Ίσως ο θόρυβος επιφάνειας να μου θυμίζει το πρώτο άκουσμα 20+ χρόνια πριν και να το συνδέω με το πρώτο άκουσμα.
Δεν ξέρω ακριβώς.

Ποιος ξερει?

Kανείς δεν ξέρει το τί εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το χόμπυ μας δέχεται μια "επίθεση" τεχνολογίας που θα το μεταμορφώσει ριζικά. Κάπου εκεί θα χωρέσει και ο γερόλυκοςτων πηγών (ακόμα και το Devialet έχει είσοδο πικάπ) απολαμβάνοντας την σεβάσμια θέση που θα του έχει εξασφαλίσει η πιό ένδοξη ιστορία αναμεσα στις πηγές ήχου.

Re: Απάντηση: Re: Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

Είναι πιο πολύ αίσθηση παρά νόηση.
Όσα και να έγραφα πάλι δεν θα μπορούσα να το περιγράψω.
Ίσως ο θόρυβος επιφάνειας να μου θυμίζει το πρώτο άκουσμα 20+ χρόνια πριν και να το συνδέω με το πρώτο άκουσμα.
Δεν ξέρω ακριβώς.

Χμμ φαντάζομαι τι εννοείς και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το τίμπρο των οργάνων την διαύγεια και μουσικότητα της μεσαίας περιοχής τα πλούσια άκρα και τα δυναμικά σωστά;

Last edited:

Χμμ φαντάζομαι τι εννοείς και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το τίμπρο των οργάνων την διαύγεια και μουσικότητα της μεσαίας περιοχής και τα δυναμικά σωστά;

Μα όχι,καμία σχέση.
Ηχητικά ίσως ένας αέρας στα ψηλά και πιο laid back μεσαίες.
Πιο λαμπάτο αν θέλεις...

Ξέρω πολύ καλά τι εννοείς. Αυτό που σου δίνει ο δίσκος αυτός είναι μια ηχώ απο την προσωπική σου "πατρίδα" δηλαδή τα παιδικά / νεανικά σου χρόνια κάτι που όλοι μας βιώνουμε και δεν έχει και τόση σχέση με το HI-FI. Θα χαμογελάσεις τώρα αλλα έχω μια κασέτα του πρώτου άλμπουμ των Φατμέ και με ταξιδεύει στην εποχή των παιδικών μου χρόνων και τον ραδιοφωνικό ήχο όσο τίποτε άλλο, κάτι που ούτε τα βινύλια τους το κάνουν ούτε φυσικά ta Ρεμαστερ cd τους.

Αυτή η αίσθηση δεν εχει τόσο να κάνει με το πως είναι στ' αλήθεια μια ηχογράφηση η το πόση ηχητική (και κατ' επέκτασιν μουσική) απόλαυση μπορεί κανείς να εκμαιεύσει απο αυτήν. Έχει να κάνει με την γλυκιά νοσταλγία αυτού που αφήσαμε πίσω μας χωρίς να το καταλάβουμε μπαίνοντας στην ενηληκίωση και την ωριμότητα, μοναδικό συναίσθημα.

Ολα αυτά στα λέω γιατι όταν έρθεις με το καλό μπορεί ακόμα και το βινύλιο σου να σε απογοητεύσει όσον αφορά αυτό που σου περιέγραψα. Όσο για τα υπόλοιπα τα πιό χομπιστικά θα μου πείς εσύ..