Η Αγορά του Βινυλίου στο 2013 [Η ιστορία κύκλους κάνει;]

συγνώμη βρε παιδιά αλλά μάλλον δεν έχετε ακούσει τα συγκεκριμένα.
Και ιδιεταίρως των doors (όπως και πολλών άλλων) έχουν την υπογραφή του τότε μηχανικού (όχι σύγχρονου χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα για άλλες περιπτώσεις) αλλά και την έγκριση των άλλων μελών.

δεν διαφωνω οτι η δουλεια που εγινε μπορει οντως να ειναι πολυ καλη. απλως λεω και το ηθικο κομματι ,δηλαδη οταν ο καλλιτεχνης ακουει το τελικο αποτελεσμα και μετα απο δικες του επεμβασεις λεει ναι αυτο θελω . μετα απο χρονια ερχεται ενας και στην ουσια ασελγει πανω στο προτωτυπο επειδη η σημερινη εποχη θελει αλλα πραγματα

δεν διαφωνω οτι η δουλεια που εγινε μπορει οντως να ειναι πολυ καλη. απλως λεω και το ηθικο κομματι ,δηλαδη οταν ο καλλιτεχνης ακουει το τελικο αποτελεσμα και μετα απο δικες του επεμβασεις λεει ναι αυτο θελω . μετα απο χρονια ερχεται ενας και στην ουσια ασελγει πανω στο προτωτυπο επειδη η σημερινη εποχη θελει αλλα πραγματα

τα έχω γράψει, τα έχω ξαναγράψει και βαριέμαι να τα ξαναγράψω ή να τα βρω να τα ξαναποστάρω.
ΔΕΝ είναι θέμα ηθικό ή ότι ξυπνάει ένας να κάνει ένα remaster επειδή έτσι του...αύτωσε.
Η εποχή και το μέσον πριν από 40 χρόνια ανάγκαζε τους μηχανικούς να περιορίζουν το συχνοτικό περιεχόμενο ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ όλων.
Σήμερα δεν τίθενται οι περιορισμοί.
Συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται remasters.
Και όποιος δεν τα αρέσει (τα σωστά) κακό του κεφαλιού του.:jester:

συγνώμη βρε παιδιά αλλά μάλλον δεν έχετε ακούσει τα συγκεκριμένα.
Και ιδιεταίρως των doors (όπως και πολλών άλλων) έχουν την υπογραφή του τότε μηχανικού (όχι σύγχρονου χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα για άλλες περιπτώσεις) αλλά και την έγκριση των άλλων μελών.

Τα συγκεκριμενα των Doors τα εχω και συμφωνω οτι ειναι καλα,αλλα αποψη μου ειναι οτι στο remastering κινηθηκαν ακριβως εκει που ανεφερα πιο πανω. Δεν ξερω αν εχεις η ετυχε να ακουσεις το original της εποχης αλλα δεν διαφερει πολυ απο το remastered.

Δεν ξερω αν εχεις η ετυχε να ακουσεις το original της εποχης αλλα δεν διαφερει πολυ απο το remastered.

προσπαθώ να θυμηθώ αν τα έχω ακούσει...αλλά...δε με βοηθάει η μνήμη μου....-bye-

τα έχω γράψει, τα έχω ξαναγράψει και βαριέμαι να τα ξαναγράψω ή να τα βρω να τα ξαναποστάρω.
ΔΕΝ είναι θέμα ηθικό ή ότι ξυπνάει ένας να κάνει ένα remaster επειδή έτσι του...αύτωσε.
Η εποχή και το μέσον πριν από 40 χρόνια ανάγκαζε τους μηχανικούς να περιορίζουν το συχνοτικό περιεχόμενο ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ όλων.

και μετα απο χρονια πολλα θα εχουν ολοι το remastered και θα χαθει το αυθεντικο και τοτε θα ψαχνουνε ολοι την κοπια που κρατουσε ο jim morrison βγαινοντας απο το στουντιο:D

γιατι πρεπει να επεμβαινουμε σε ολα ?

Πρέπει να ακούσετε τα επετειακά Remasters των King Crimson, των Beatles των Pink Floyd, τα remasters των Φατμέ τα οποία όλα έγιναν υπο την επιμέλεια των ίδιων των καλλιτεχνών. Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο δεν χάνει σε τίποτα απο την ατμόσφαιρα του αυθεντικού, απλά περιέχει όλη την πληροφοία απο το αρχικό υλικό απαλλαγμένη απο θορύβους κλπ και διορθωμένη συχνοτικά ωστε να ακούγεται ισορροπημένη.

Και ναι ακούγονται όλα διαφορετικά απο τα πρωτότυπα, όχι τόσο ωστε να μπορεουν θα θεωρηθούν αλοιωμένα, απλά πιό κοντά σε αυτό που άκουγαν οι καλλιτέχνες στο studio το οποίο στην εποχή που βγήκαν αυτοί οι δίσκοι ήταν τεχνολογικά αδύνατον η οικονομικά ασύμφορο να φτάσει στα σπίτια μας και σε αυτό που
υποτίθεται εμείς οι χαιφιντελάδες (γιανα μήν ξεχνιόμαστε στο AVCLUB γράφουμε όχι στο "Κιθάρα" ) κυνηγάμε αγοράζοντας καλύτερα καλώδια, κεφαλές, ποδαράκια, λαμπάκια και λοιπά ..άκια.

Που θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι το μεμπτό σε όλη αυτήν την διαδικασία; Mήπως οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και αγάπη για το έργο της ζωής τους;

Ok δέν είναi όλα τα Remaster το ίδιο πετυχημένα, αυτό όμως δεν σημαίνε οτι θα πρέπει να τα φοβόμαστε.. Δηλαδή oi κυκλοφορίες της Acoustic Sounds τί είναι; Mήπως και η αναζήτηση της καλύτερης μπομπίνας για πηγή, του καλύτερου αναλογικού εξοπλισμού και τεχνιτών και μερικές μικροδιορθώσεις στο φάσμα τι είναι; Eκει δηλαδή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τις πρωτότυπες κόπιες; Oύτε κατα διάνοια..

Και τα Remasters των Doors κάπως έτσι είναι οι καλύτερες εκδόσεις ηχητικά των πρωτοτύπων, απο τις οποίες έχουν προέλθει και κάποια ακριβά βινύλια τους. Τώρα αν θέλουμε να ακούμε ισωπεδωμένη δυναμική περιοχή, κουρεμένα άκρα, θόρυβο κλπ γιατί αυτό μας "ταξιδεύει" καλύτερα τότε οκ πάσο. Και εγώ το Music οn films του Brian Eno το απολαμβάνω απο ένα κουρεμένο ελληνικό βινύλιο περισσότερο απο και το αγγλικό και απο το cd που έχω γιατι κάτι μου "κάνει" έτσι χάλια που παίζει (μου ακούγεται πιό φευγάτο) αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητα, ούτε με την ηθική, ούτε κάν με το χόμπυ που τυποτίθεται οτι απαχολεί την σσυγκεκριμένη κατηγορία στο Forum..

Άν ακόμα χειροτερα έχουμε τηνπλάνη οτι η αυθεντική "κονσέρβα" είναι και η καλύτερη επειδή ο εγκέφαλος μας την έχει ονομάσει "το πρωτότυπο" τότε μεγεά μας με χαρά μας και καλό κουράγιο..

Last edited:

Δεν ξερω αν αυτος ειναι ο λογος,αλλα αμφιβαλλω.Σιγουρα,δεν ξυπνησε καποιος ενα πρωι και ειπε " ρε παιδια,κριμα ειναι αυτοι που αγαπανε το βινυλιο,ας τους κανουμε μερικα "σωστα" remasters " ..... χαχαχα

Πιο πιθανον θα ελεγα ειναι να ειχαν ζητηση και λογω συμφεροντων σαφως δεν θα ελεγαν οχι, και με την ευκαιρια λενε ας τα κανουμε πιο καλα ( καθαρα,αναλυτικα και οτι αλλο προκυψει )

Γι αυτο και τα πραγματικα καλα remasters μοιαζουν ακουστικα στα originals.Και αυτος ειναι σεβασμος σε οσους δουλεψαν τοτε να κανουν οτι μπορουσαν.

:ernaehrung004:

των Pink Floyd

Αν μιλας γι αυτα της ΕΜΙ επετρεψε μου να διαφωνησω πληρως.
Μετα βιας ανεκτα θα ελεγα,ειδικα το dark side of the moon.
Και για να εξηγουμαι,συγκρινω παντα νε τα originals, οχι επανεκδοσεις που γινονταν κατα καιρους.
Τα πρωτα που κυκλοφορουσαν προτου επανεκδοθουν,οποιος προλαβε,προλαβε.

Ενα πολυ κλασικο παραδειγμα,το bloody sabbath . Aν ακουσεις την Γερμανικη επανεκδοση,μετα βιας παιρνει 2 στα 10 σε συγκριση με την πρωτη Αγγλικη εκδοση.

λενε ας τα κανουμε πιο καλα ( καθαρα,αναλυτικα και οτι αλλο προκυψει )

Γι αυτο και τα πραγματικα καλα remasters μοιαζουν ακουστικα στα originals.Και αυτος ειναι σεβασμος σε οσους δουλεψαν τοτε να κανουν οτι μπορουσαν.

:ernaehrung004:

Γιατί όχι, ισορροπημένα, πλήρη συχνοτικά και με καλύτερο δυναμικά εύρος αλλα "και ότι ήθελε προκύψει" ;

Σαφώς και μοιάζουν στα πρωτότυπα τα καλά Remasters, μια βελτιωμένη έκδοσή τους είναι..

Αν μιλας γι αυτα της ΕΜΙ επετρεψε μου να διαφωνησω πληρως.
Μετα βιας ανεκτα θα ελεγα,ειδικα το dark side of the moon.
Και για να εξηγουμαι,συγκρινω παντα νε τα originals, οχι επανεκδοσεις που γινονταν κατα καιρους.
Τα πρωτα που κυκλοφορουσαν προτου επανεκδοθουν,οποιος προλαβε,προλαβε.

Ενα πολυ κλασικο παραδειγμα,το bloody sabbath . Aν ακουσεις την Γερμανικη επανεκδοση,μετα βιας παιρνει 2 στα 10 σε συγκριση με την πρωτη Αγγλικη εκδοση.

Πρώτον δέν είναι όλοι συλλέκτες και δεύτερον τα Remasters του 2011 των Pink Floyd με αποκορύφωμα το SACD του Wish You Were Here είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει και απο τις λεγόμενες .."αυθεντικές κόπιες"..
Το ίδιο ισχύει και για τα Remasters των Beatles του 2009 όπως και τα 24άρια των Doors.

Δέν είμαστε όλοι στο κυνήγι του "orognal" ούτε ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή έκδοση του κάθε δίσκου με εμμονή. Θέλουμε το καλύτερο που μπορούμε να βρούμε ευκολά και οικονμικά και τα Remasters ιδιαίτερα της τελευταίας πενταετίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπερκαλύπτουν αυτό το ζητούμενο (με εξαίρρεση μερικές αποτυχίες..)

Last edited:
Σαφώς και μοιάζουν στα πρωτότυπα τα καλά Remasters, μια βελτιωμένη έκδοσή τους είναι..

Μαλλον καπως διαφορετικη "εκδοση" θα ελεγα."Βελτιωμενη" ; Για μενα μαλλον οχι.

Μπορουν ομως να μας κανουν την χαρη,τα οχι και τοσο καλα originals, να τα "φτιαξουν" λιγο οσον αφορα το balance.Δεν θα διαμαρτυρηθει κανενας,κι ας αφησουν τα καλα οπως ειναι......καλα

Θα επιμεινω στο bloody sabbath,και να προτρεψω να επιδιωξει καποιος να ακουσει τα τραγελαφικα remasters/επανεκδοσεις που εγιναν κατα καιρους.Και εκεινοι πιστευαν οτι τα εκαναν "καλυτερα". Βρεστε ομως ενα original της εποχης.

Last edited:
Έδωσα συγκεκριμένα παραδείγματα, με κορυαίο το γεγονός οτι οι ίδιοι οι δημιουργοι συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία του Remastering. Kαι νομίζω οτι θα ωφελούσε την συζήτηση να έκανες και εσύ το ίδιο. Με το να είμαστε πιό σαφείς πρώτον καταλαβαινόμαστε καλύτερα (αφου η διαφωνία μας έχει και μεγάλη δόση προσωπικού γούστου) και καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν τι εννούμε. :grinning-smiley-043-bye-

Άν ακόμα χειροτερα έχουμε τηνπλάνη οτι η αυθεντική "κονσέρβα" είναι και η καλύτερη επειδή ο εγκέφαλος μας την έχει ονομάσει "το πρωτότυπο" τότε μεγεά μας με χαρά μας και καλό κουράγιο..

Αν οντως νομιζεις οτι ο εγκεφαλος μας υποφερει απο την πλανη που περιγραφεις,τι να πω,τι συζητας μαζι μας?

Μπορουν ομως να μας κανουν την χαρη,τα οχι και τοσο καλα originals, να τα "φτιαξουν" λιγο οσον αφορα το balance.Δεν θα διαμαρτυρηθει κανενας,κι ας αφησουν τα καλα οπως ειναι......καλα

Mα την χάρη σου την έκαναν είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια πρίν που βγήκαν τα πρωτότυπα. Ίσως να είναι δαπανηρά και δυσεύρετα αλλα αυτός είναι ένας σταυρός που επιλέγει κάποιος να σηκώνει προεραίτικα και όσον αφορά εμένα, μάταια.

Ας μας γίνει και εμάς των υπολοίπων η χάρη που θέλουμε το καλύτερο (ή κατα την άποψή σου διαφιρετικό) σε χαμηλές τιμές και χωρίς να κάνουμε δαπανηρές "ανασκαφές"..

Έδωσα συγκεκριμένα παραδείγματα, με κορυαίο το γεγονός οτι οι ίδιοι οι δημιουργοι συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία του Remastering. Kαι νομίζω οτι θα ωφελούσε την συζήτηση να έκανες και εσύ το ίδιο. Με το να είμαστε πιό σαφείς πρώτον καταλαβαινόμαστε καλύτερα (αφου η διαφωνία μας έχει και μεγάλη δόση προσωπικού γούστου) και καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν τι εννούμε. :grinning-smiley-043-bye-

Aνεφερα ενα χοντρο παραδειγμα των black sabbath.

Aν ακουσεις αυτα που προτεινω- που προφανως δεν ακουσες- τοτε θα παρεις και απαντηση σχετικα με την απορια σου και για καλλιτεχνες/δημιουργους. Απλα και ωραια.

Απο αυτα που λες εσυ,εχω μερικα,απο αυτα που λεω εγω εχεις κατι ωστε να διαφωνεις;

Αν οντως νομιζεις οτι ο εγκεφαλος μας υποφερει απο την πλανη που περιγραφεις,τι να πω,τι συζητας μαζι μας?

Πιστεύω οτι είναι μια πλάνη, μία απο τις πολλές που μαστίζουν το χόμπυ μας. Δεν το έγραψα ούτε προσωπικά ούτε για να προσβάλω κανέναν. Αν πιστεύεις οτι σε προσέβαλλα και δεν επιθυμείς να συνεχίσουμε άλλο την κουβέντα το τε ζητώ συγνώμη που έστω και χωρίε να το θέλω σε σύγχυσα και σε αφήνω στην ησυχία σου.

Και πάλι-bye-:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043-bye-

Πιστεύω οτι είναι μια πλάνη, μία απο τις πολλές που μαστίζουν το χόμπυ μας. Δεν το έγραψα ούτε προσωπικά ούτε για να προσβάλω κανέναν. Αν πιστεύεις οτι σε προσέβαλλα και δεν επιθυμείς να συνεχίσουμε άλλο την κουβέντα το τε ζητώ συγνώμη που έστω και χωρίε να το θέλω σε σύγχυσα και σε αφήνω στην ησυχία σου.

Και πάλι-bye-:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043-bye-

Οχι δεν με συγχισες καθολου.Δεν ειναι η πρωτη φορα που συζητω με φιλους που αντλαμβανονται την πλανη μου :grinning-smiley-043

Aνεφερα ενα χοντρο παραδειγμα των black sabbath.

Aν ακουσεις αυτα που προτεινω- που προφανως δεν ακουσες- τοτε θα παρεις και απαντηση σχετικα με την απορια σου και για καλλιτεχνες/δημιουργους. Απλα και ωραια.

Απο αυτα που λες εσυ,εχω μερικα,απο αυτα που λεω εγω εχεις κατι ωστε να διαφωνεις;

Το CD που έχω ακούγεται καλύτερα απο το βνύλιο που έχω σε επανέκδοση. Πολύ αμφιβάλλω οτι το πρωτότυπο θα κάνει και μεγάλη διαφορά. Την γνώη σου για τους καλλιτέχνες πές την ελεύθερα απλά έχε υπόψιν σου οτι οι King Crimson έχουν αγοράσει εξοκληρου τα δικαιώματα των ηχογραφήσεων τους και έκαναν την δουλειά όπως ακριβώς γουστάρουν οι ίδιοι με ενα εκπληκτικό αποτέλεσμα που έκανε τα βινύλια τους του 69/ 74 που είχα απλά σκόνη τώρα αμα είναι να κρίνουμε και την άποψη του δημιουργού..

Ας μας γίνει και εμάς των υπολοίπων η χάρη που θέλουμε το καλύτερο (ή κατα την άποψή σου διαφιρετικό) σε χαμηλές τιμές και χωρίς να κάνουμε δαπανηρές "ανασκαφές"..

Aυτο κι αν ειναι πλανη ειδικα οι χαμηλες τιμες..... :ADFADF1:

Οχι δεν με συγχισες καθολου.Δεν ειναι η πρωτη φορα που συζητω με φιλους που αντλαμβανονται την πλανη μου :grinning-smiley-043

Το βασικό είαν ο καθένας να νιώθει ικανοποίηση με την δική του... "πλάνη".. όλα τα άλλα είναι τρίχες