Aυτο κι αν ειναι πλανη ειδικα οι χαμηλες τιμες..... :ADFADF1:
Δηλαδή τώρα εννοείς οτι το ίδιο έχει μια αυθεντική κόπια του "Help" σε άψογη κατάσταση με το CD των 12 ευρώ...
Aυτο κι αν ειναι πλανη ειδικα οι χαμηλες τιμες..... :ADFADF1:
Σωκράτη θα τα πούμε απο κοντά κάποια στιγή. Μην ξεχάσεις να φέρεις το βινύλιο των Doors,αν μή τι άλλο πέρα απο μια απολαυστκή ακρόαση θα κάνομε και μια πολύ ενδαφέρουσα συζήτηση..
Όσο για τους καλλιτέχνες ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους και στο δικαίωμα να επιλέγουν αυτοί για το έργο τους. Τουλάχιστον το κάθε λογής format είναι κάτι άψυχο, οι καλλιτέχνες που μας έχουν χαρίσει τόσες όμορφες στιγμες δεν μας φταίνε σε τίποτα.
Το από κοντά εννοείται!
(Από την κριτική όμως δεν ξεφεύγει κανείς!)
Πολλά,η λίγα απ' τα παραπάνω λοιπόν,συνήθως ανήκουν στις αυθεντικές εκτελέσεις και πάνε χέρι-χέρι με την εποχή τους.Όχι ότι στις υπόλοιπες εκτελέσεις ακυρώνονται.
Δεν νομίζω πως προσθέτει κάτι το να διακρίνουμε καθαρότερα το τελευταίο db της απόσβεσης του ήχου της χορδής ή την τελευταία αντήχηση του στούντιο που ηχογραφήθηκε.
Κατ' αρχάς μαλλον απο άτυχη επιλογή λέξεων έγραψες κάτι ολίγον χοντρό. Τα ρεμάστερς είναι οι ίδιες εκτελέσεις και όχι κάποιες άλλες. Απλά είναι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον ηχητικά ρετουσαρισμένες και βελτιωμένες.
Τώρα όσο για το ξεζούμισμα μιας ηχογράφησης πρώτον δεν σημαίνει οτι όταν αυτό συμβαίνει θα είναι απαραίτητα και άμουσο,κακό ψυχρό κιανάποδο και θα γνωρίζεις οτι για αυτό το κάτι έξτρα στο χόμπυ μας δαπανώνται περιουσίες είται σε εξοπλισμό, είτε σε αξεσουάρ, είτε στην αναζήτηση της κόπιας ιερού δισκοπότηρου και αυτό γιατί αυτό το κάτι παραπάνω είναι και όλη η ουσία του HI-FI. Δέν είναι κακό λοιπόν να έχουμε αυτό το κάτι παραπάνω με χαμηλό κόστος σε ένα σωστό remaster χωρίς ξεπαραδιάσματα και ταλαιπωρίες.
Τώρα πέρα απο formats τεχνολογίες κλπ.
Έχω αναφέρει σαφές παράδειγμα που και εγώ απολαμβάνω περισσότερο απο μια χειρότερη ηχογράφηση (με το ελληνικό βινύλιο του Brian Eno ) . Αυτό όμως έχει να κάνει με κάποια βιώματα μου και το πώς αυτά επηρρεάζουν την αντίληψη μου και ουδεμία σχέση έχει με το HI-FI, με τον καλό ήχο και με το καλύτερο format.
Σου έγραψα κάποια πράγματα περι "προσωπικής μας πατρίδας" αρκετά posts πριν. Επειδή έχω ένα αρκετά καλό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό πικάπ αλλα και αντίστοιχα καλά ψηφιακά setup πίστεψε με θα ακούσεις πράγματα που ναι μεν θα σου αρέσουν αλλα το βινύλιο σου θα παίξει διαφορετικά απο ότι έχεις συνηθίσει. Θα ακουστεί σαφώς καλύτερα αλλα και όλος ο ρομαντισμός που εκλαμβάνεις θα ακουστεί μάλλον σαν "θολούρα και ψοφιμάρα" ενώ το ψηφιακό θα ακουστεί το λιγότερο το ίδιο μουσικό και επιπλέον μεγαλειώδες..
Ίσως αν είχαμε μια original κόπια σε άψογη κατάσταση ή ένα σαρανταπεντάρι νέας κοπής η κόντρα να παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον και ο τερματισμός να κρνόταν στο νήμα αλλα όχι με το βινύλιο σου.
Αυτό είναι και το τίμημα του καλού HI -FI η οπώς λέν HI -END. Λέγονται τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη και οι όποιες ελείψεις δεν εξωραίζονται ως κάτι το απροσδιόριστα ευχάριστο.
Έλα και θα ακούσεις μόνος σου.
Το από κοντά εννοείται!
(Από την κριτική όμως δεν ξεφεύγει κανείς!)
Να προσθέσω όμως και κάτι στην όλη κουβέντα.
Πέρα από την τεχνική ανάλυση,το χόμπι,το φορμάτ,το κίνητρα,κλπ,υπάρχει και η συγκίνηση στην μουσική.
Υπάρχει σε κάθε μουσικό έργο κάτι που σε κάποιους κάνει αυτό το κλικ.
.
Τι πιο ωραίο απο το να βγάζεις το insert απο το εξώφυλλο, να βγάζεις το βινυλιο απο το insert, να χαζεύεις το A1 στο dead wax, να το πλένεις στο πλυντήριο, να το ξαναβαζεις μεσα και να ακούς απο το PC![]()
Nά αι καλά ρα Πάνο.
Κάπου εδώ να ευχαριστήσω τους φίλους που συμμετείχαν στην συζήτηση αυτή που μου έδωσε βήμα κατα κάποιον τρόπο να εκφράσω όλα ώσε με τρώνε σαν σκέψεις τον τελευταίο χρόνο. Ευχαριστώ και το Forum βεβαίως.
Αν και εδώ και πολύ καιρό έχω να αγοράσω βινύλιο, η άποψή μου είναι ότι τα μόνα που αξίζει κανείς να αγοράσει είναι αυτά που μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η όλη διαδικασία έγινε 100% αναλογικά, είτε πρόκειται για επανέκδοση είτε για νέα παραγωγή.
Όμως αυτή η σιγουριά δυστυχώς πληρώνεται και μάλιστα ακριβά. Γι αυτό και μόνο θεωρώ ότι δεν υπάρχει αναβίωση του βινυλίου. Η όποια αναβίωση είναι "μαϊμού" με υβριδικά ψηφιοποιημένα βινύλια ή "δήθεν ποιοτικές" επανεκδόσεις. Και αναβίωση του βινυλίου με 50 ευρώ το κομμάτι δεν είναι αναβίωση.
και πού να σκεφτεί κανείς ότι πριν από κανα δυό χρονάκια έλυνες το ζωνάρι σου όταν άκουγες κάποιον να μιλάει για άυλα....:music-smiley-005:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.