"Η ακατονόμαστη", "η κυρία", "η φίλη μας", "αβον"

Re: "Η ακατονόμαστη", "η κυρία", "η φίλη μας", "αβον"

γιατι να βλεπεις σκαι απο νοβα? δεν το πιανεις απο την

κεραια?

Εγώ πάντως όλα τα κανάλια τα πιάνω σαν σκατά. Μόνο το ALTER πιάνω καμπάνα. :(
Το ξέρω ότι με την NOVA δεν θα έχω καλή εικόνα, αλλά σε σχέση με το ΣΚΑΙ και τα άλλα κανάλια που πιάνω αναλογικά, θα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. ;)

Απάντηση: "Η ακατονόμαστη", "η κυρία", "η φίλη μας", "αβον"

Το εχουμε ει πολλες φορες οτι για ολους εμας εκτος Αθηνας η λυση της ΝΟΒΑ ειναι η μοναδικη!
Το θεμα ειναι να βρεις τροπο να μην τα σκας χοντρα!!!-bye-

Αθήνα μένω (Γαλάτσι). :p

δεν παιρνω υποπακετα.

εκοψα και το cable TV της vivodi... (triple play).

αμα δε βαλει HD καναλια η νοβα δεν βαζω συνδρομη!

:flipout: :flipout::flipout::flipout::flipout:

παντως επειδη τυχαινω να ξερω τον υπευθυνο του τεχνικου τμηματος της ''ΧΧΧ'' μου ειπε ουτε λιγο ουτε πολυ οτι ''δε σκοπευουμε να κατευθυνθουμε προς το HD στα προσεχη χρονια αφου ο κοσμος δεν εχει ακομα τετοιες τηλεορασεις (HD) ουτε εχουν ολοι πολλες ιντσες.''

Last edited:

Τίποτα για την ποιότητα σου είπε??? Ή θα τρώμε στην μάπα την συμπίεση για χρόνια???

μαλλον συμπιεση...

αφου σου λεει οτι δεν εχουν ολοι τηλεορασεις HD

(προσθετω εγω: που δειχνουν τις ατελειες)

μαλλον εκει θα μεινουνε στα +/- 3-4 ΜΒps τοσο δεν εχει

bitrate η νοβα?

(κοινως σου λεει: αμα δεν παρετε ολοι LCD δεν εχει καλυτερη εικονα- υπαρχουν CRT θα κοιμουνται ησυχοι...

(καλα δεν ειναι και κολλητος μου...)

Last edited:

Δεν κατάλαβα... έχεις καμιά φωτογραφία για να καταλάβω???

Κανονικά για 16.9 το σήμα θα έπρεπε να μεταδίδεται αναμορφικά όπως συμβαίνει και με τα dvd για να είναι εφικτή η σωστή ανάπλαση τις εικόνας και σε 16.9 αλλά και σε 4.3.

MovieSpawn16x92.jpg

Αντί αυτού η εικόνα σε διαστάσεις 4.3 απεικονίζεται έτσι

MovieSpawn16x91.jpg

δίχως δυνατότητα γιαLetterbox που έπρεπε να εμφανίζεται έτσι.

Δλδ μου λες ότι το 16:9 το εμφανίζει κανονικά 16:9 όπως το εμφανίζει και το ΣΚΑΙ αναλογικά??? Και εσύ το θέλεις με μπάρες... σωστά κατάλαβα???

Δεν ξέρω τι κάνει ο ΣΚΑΙ αναλογικά γιατί η αντένα μου από Κύπρο δεν πιάνει ως εκεί κάτω, ξέρω τι βλέπω από τον ΝΟΒΑ και αυτό που βλέπω είναι χαλιά και σε εικόνα και σε ήχο σε σχέση με τα υπόλοιπα πάντα κανάλια του ΝΟΒΑ :gossip:

Μα αν δεν έχεις 16:9 τηλεόραση πρέπει απλώς να πατήσεις το κουμπί της TV σου (αν έχει) ώστε να κάνει το σήμα 16:9 και να σου βγάλει μπάρες πάνω και κάτω. ;)

Πως γίνετε μόνο οι διαφημίσεις να προβάλλονται με τις σωστές αναλογίες δίχως να παραμορφώνεται η εικόνα?

Αυτό που μου λες ακούγετε λίγο κουφό. Ή 16:9 θα είναι ή 4:3. Δεν νομίζω να αλλάζουν κάτι στις διαφημίσεις. Μπορεί κάποιος να μας πει τι συμβαίνει με τον ΣΚΑΙ???

Απάντηση: Re: "Η ακατονόμαστη", "η κυρία", "η φίλη μας", "αβον"

Πως γίνετε μόνο οι διαφημίσεις να προβάλλονται με τις σωστές αναλογίες δίχως να παραμορφώνεται η εικόνα?

Αντωνη, εσυ πως βλεπεις? Οπως στην 2η φωτο που ποσταρες? Γιατι εαν ναι, τοτε μια χαρα βλεπεις. Αφου προβαλει σε 16:9 καδρο ο ΣΚΑΙ κι εσυ εχεις 4:3 τηλεοραση, φυσιολογικο να βλεπεις ετσι.

Εαν βλεπεις οπως στην 1η φωτο (δηλαδη ξεχειλωμενη η εικονα προς τα πανω και κατω) τοτε για να βλεπεις τις μπαρες πρεπει να δηλωσεις απο την τηλεοραση σου εικονα σε 16:9 (εαν εχει φυσικα η τηλεοραση σου αυτη την επιλογη).

ΕΛπιζω να καταλαβα καλα και να βοηθησα -bye-

Το ίδιο πράγμα είπα και εγώ. :p

MovieSpawn16x92.jpg

Λοιπόν, βλέπω έτσι τα πάντα έχτος τις διαφημίσεις, κουφό όπως λέτε, αλλά πραγματικότητα.

Σε τηλεόραση 4.3 που δεν διαθέτει επιλογή για 16.9 , αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αφού αυτήν την επιλογή την διαθέτη ο Humax.

Κανένας με nova να το επιβεβαιώσει η να το διαψεύσει υπάρχει? :nounder:

όντως, ο ΣΚΑΙ εκπέμπει σε 16:9 αλλά όταν έχει διαφημίσεις το γυρνάει σε 4:3.

Αυτό γίνεται στην επίγεια αλλά και στη ΝΟVA !!!!!!

το είχα παρατηρήσει αλλά δεν έδωσα σημασία.....

Δηλαδή μόνο με επιλογή 16.9 από την tv βλέπω να φτιάχνεται και πρέπει να το διορθώνεις συνεχεία όταν υπάρχουν διαφημίσεις. :damnyou:

Μάλλον πρέπει να κοιτάξουν ξανά το θέμα οι αρμόδιοι αφού υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίζεται αυτόματα από τα receiver.

LOL Μόνο στην Ελλάδα αυτά... παγκόσμια πρωτοτυπία... LOL