Η AMD μείωσε τις τιμές στη νεα σειρά καρτών, μείωσε και τις συχνότητες τους!

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,626
Με την προσμονή της 19ης Νοεμβρίου (ίσως και λίγο νωρίτερα), όπου αναμένονται οι νέες κάρτες γραφικών, τα νέα που έρχονται μπορούν να χαρακτηριστούν και καλά και άσχημα. Η AMD μείωσε τις τιμές στη σειρά καρτών Radeon HD 3800 αλλά μείωσε και τις συχνότητες λειτουργίας τους λόγω προβλημάτων στην ψύξη τους (αντί να βελτιώσει την ψύξη τους). Οι ATI με τα νέα RV670 chips, η HD3850 και η HD3870, θα κοστίζουν από $149 μέχρι $230, ανάλογα το configuration της καθεμιάς (η 3850 από $149 έως $179 και η 3870 από $200 έως 230). Ο επεξεργαστής της HD3870 θα λειτουργεί …

...στα 775 MHz με 512 MB μνήμης GDDR4 (2.4 GT/s). Η κάρτα HD3850 θα έχει μια GPU στα 668 MHz και 256 MB μνήμης GDDR3 (1.6 GT/s). Υποστηρίζοντας DirectX 10.1, UVD και HDMI.

Στην Radeon HD 3850, θα περιλαμβάνονται :

• 55nm RV670PRO GPU at 668 MHz (why not 666?)
• 256MB GDDR3 memory at 828 MHz DDR (1.66 GT(/s)
• 10.69 GPixel/s fillrate
• 52.99 GB/s memory bandwidth
• 320 Unified Stream Processors
• 24x Custom Filter Anti-Aliasing support
• ATI Avivo HD
• ATI PowerPlay power saving technology
• Game Physics processing capability (this belongs to fairy tale land, but you know – marketing...)
• HDMI support

Στην Radeon HD 3870, θα έχουμε :

• 55nm RV670XT GPU clocked to 775 MHz
• 512MB GDDR4 memory clocked at 1.2 GHz DDR (2.4 GT/s)
• 12.40 GPixel/s fill-rate
• 76.80 GB/s memory bandwidth
• 320 Unified Stream Processors
• 24x Custom Filter Anti-Aliasing support
• 55nm process
• ATI Avivo HD
• ATI PowerPlay power saving technology
• Game Physics processing capability
• HDMI support

Thelab.gr

Πως συνδέω την κάρτα για να βγάλει 7.1??? Με ποιους τρόπους??? Εγώ θέλω να το συνδέσω με την TV. Νομίζω πως η καλύτερη λύση για 7.1 είναι μέσω ψηφιακής εξόδου στο M/B. Αλλά λίγα M/B υποστηρίζουν HD 7.1

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, το HDMI 1.3 έχει νόημα μόνο αν είναι να συνδεθεί σε ενισχυτή ο οποίος θα μπορεί να κάνει decode τα νέα formats ήχου. Για σύνδεση σε τηλεόραση δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα.

Τα νέα formats ήχου μπορείς να τα ακούσεις και συνδέοντας αναλογικά μια καλή κάρτα ήχου με τα analog inputs κάποιου κλασικού AV ενισχυτή.

Υ.Γ. είμαστε καρά:offtopic:

Ναι, αλλά η TV μπορεί να παίξει το HD 7.1 σωστά???
Εγώ θέλω να συνδέσω το HDMI με την TV και με την ψηφιακή έξοδο της TV να βγάζω το HD 7.1 στον A/V ραδιοενισχυτή. Δεν θέλω να ανοίγω τον ενισχυτή κάθε φορά που θα θέλω να ανοίξω το PC.
Ναι, αλλά με πόσα καλώδια πρέπει να συνδέσω την κάρτα με τον ραδιοενισχυτή??? Γιατί με μια ματιά βλέπω ότι η κάρτα βγάζει 4 καλώδια. Ο ενισχυτής όμως θα έχει 4 εισόδους για 7.1???

???

Edit: Η κάρτα έχει 6 εξόδους. Λογικά η 5η και η 6η είναι για τα ακουστικά και για το μικρόφωνο.
Edit2:
1_dg_av_AVR3808_back.jpg

xm_med_front.jpg

Last edited:
4 pcs 24-bit/192kHz AK4396VF (120dB-part spec.) DACs for 7.1channel output. (24-bit/192kHz in 7.1channel playback)
xm71_opamps.jpg

O ενισχυτής έχει εισόδους για 2 και 8 καλώδια από ότι βλέπω, αλλά όχι για 4.

Edit: Μήπως τα καλώδια έχουν 1 είσοδο και 2 εξόδους???

Last edited:
H TV μου μια χαρά δέχτηκε το 5.1 σήμα. Τώρα για το HD 7.1 δεν ξέρω τι γίνετε.

If the disc player can decode these streams into uncompressed audio, then HDMI 1.3 is not necessary, as all versions of HDMI can transport uncompressed audio.
Υποθέτω ότι μιλάει για το LPCM. Αυτό βασικά υποστηρίζετε απ' το S/PDIF σε όσες M/B έχω δει. Μέσω της κάρτας της ATI γίνετε αυτό??? Και αν ναι, μπορεί να μεταφερθεί μέσω της ψηφιακής εξόδου της TV στον A/V Receiver???

Ακόμη:
The Sony PlayStation 3 does not currently support the delivery of Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio bitstreams but can decode Dolby TrueHD and deliver it at up to 7.1 channel LPCM.

Δέχεται 5.1. Δεν το στέλνει στο A/V καθώς δεν έχει ψηφιακή έξοδο και δεν ξέρω καν αν μπορεί να το στείλει. Λογικά ναι, αφού δεν τίθεται θέμα b/w. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και για αυτό ρωτάω.

Μάνο , με έχεις μπερδέψει τελείως , μιλάμε για pc , για ps3 , για av , για tv ...

Ανοιξε ένα νέο topic , πες τι έχεις - τι θες να πάρεις , και θα σου πούμε που πάει ο ήχος και τι ακούγεται ...

Τι σε έχω μπερδέψει??? Σου λέω για HD 7.1 από PC --> TV --> A/V Receiver. Γίνετε ή όχι???