Η αντεπιθεση της Solarforce

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,514
3χ18650, 1100 lumens, διαμετρος κεφαλης 8 εκατοστα!

http://solarforce.hk/index.php?controller=products&action=view&id=105

201301312029206.jpg

χμμ. αξιος αντιπαλος του Thrunite TN31.
Μου αρεσει πολυ το 3χ18650 καθως και το κουμπακι στο σωμα.

Toυ λειπει ενα real low mode. Το 1% θα συμπληρωνε τελεια το 100%-50%-10% που εχει.

Ηοw many $$?

θα δουμε..δεν βγηκε στην αγορα ακομα....
για τα modes εχει δικιο....αν και θεωρω δυσκολο το 1% μεχρι τα 1100 θελει τουλαχιστον 4 σκαλες

Moυ φαινεται λιγο ..τσιπικος βρε παιδι μου.
Και μονο $20 δολλαρια φτηνοτερος απο τον ThruNite ΤΝ31 που εχει και XM-L2 και μεγαλυτερο throw 800+μετρα και περισσοτερα/καλυτερα modes και ισως καλυτερο design κατα τη γνωμη μου.
Για ποιοτητα κατασκευης δεν μπορω να μιλησω.Μονο το κουμπακι στο σωμα βρισκω ενδιαφερον και ισως η ανοδιωση που λενε οτι ειναι Military spec type III.

Δεν ξέρω τί να πώ γι' αυτόν το φακό και τον προγενέστερό του S1100. Μου αρέσουν υπερβολικά, το όλο καλούπι τους είναι εξαιρετικό. Σίγουρα θα είναι η επόμενη καλή αγορά μου.
Το θέμα όμως για τις εταιρείες δεν είναι να ανεβάζουν μόνο τα lumen αλλά και τις διάρκειες. CREE MTG2 στα 2000 lumen με 65 λεπτά διάρκεια. Ήθελα να ξερα τα αμπέρ που τραβάει. Και προς Θεού μήν παρεξηγηθώ, δεν κάθομαι πάντα να χτυπάω τα αρνητικά του κάθε φακού, αλλά σίγουρα είναι μες το παιχνίδι για την καλυτέρευσή του. Αν όλα αυτά που γράφουμε στο σεβαστό τούτο forum και σε άλλα, δέν γίνονταν αποδεκτά απο τις ίδιες κατασκευάστριες, τότε πώς θα έβγαινε το XPG2 το XML2, U2, U3 και άλλα. Που ουσιαστικά τί κατάφεραν? Να αποδώσουν τα ίδια lumen με μικρότερη κατανάλωση ή περισσότερα στην ίδια κατανάλωση, έστω και 20%, αργότερα θα γίνει 50% και πάει λέγοντας.
Keep on Solarforce!!!

Σωστα.....το ζητημα ειναι επισης να κατσουν ολες οι ετιαριες και να βαλουν 4-5 mode εφοσον ο φακος παει πανω απο 500 λουμεν....Λιγες το κανουν.
και δεν τους στοιχιζει τιποτα γιατι ειναι μερικες σειρες εξτρα κωδικα στον προγραμματισμο απο το τσιπακι.
Ξεφευγω λιγο, αλλα θα ηθελα να σχεδιαζονται οι σκαλες των λουμεν με βαση την χρηση παρα αυθαιρετα. Moonmode, 15-20 λουμεν για διαβασμα το βραδυ, 150 για περπατημα, max 500 για ισορροπια μεταξυ δυναμης και διαρκειας, και tourbo 1000

Λοιπόν ας μιλήσουμε για τον solarforce s2200.
http://www.solarforce.hk/index.php?controller=products&action=view&id=109

P9130489.jpg
Και το MTG2
P9130493.jpg

Προσωπικά θα πώ ένα απο τα καλύτερα και ομορφότερα κομμάτια αυτού του μεγέθους που έχω στην κατοχή μου.
Πρόκειται για search light, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες δραστηριότητές μας.
Ενας απόλυτα ισορροπημένος φακός που διαθέτει και εξάρτημα στήριξης σε φωτογραφικό τρίποδα.
Εχει κουμπί ενεργοποίησης στο tail cap και ξεχωριστό (μεγάλου μεγέθους και φωτιζόμενο) κουμπί για τα modes.
Το καλό είναι πως με ένα στρίψιμο της κεφαλής απενεργοποιείται το μείον (-) για αποφυγή άτυχων αναμμάτων του φακού.
Είναι απόλυτα χωρισμένος στα βασικά του μέρη: οπτικά, led/κύκλωμα/ψύκτρα, κυρίως σώμα και tail cap.
Οι τρείς 18650 είναι σε σειρά, με αποτέλεσμα 12,6V πλήρως φορτισμένων μπαταριών και μόλις 2,3Α κατανάλωση στα 2200 lumen (ή τουλάχιστον 2000 lumen που υπολογίζω εγώ). Η θερμοκρασία που σηκώνει είναι φυσιολογική και θα έλεγα πολύ λιγότερη απ' όση έχω συνηθίσει σε φακούς αντίστοιχους.
Το MTG2 παράγει neutral white σε αρκετά πιο λευκό τόνο απ' το συνηθισμένο neutral.
Οσο για την απόσταση έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος στα 500m που με ενδιαφέρουν, αλλά και εντυπωσιασμένος απο το χρήσιμο παραφώς που να πώ την αλήθεια μου δεν πίστευα πως θα δώ απο ένα μοναδικό led.
Τώρα όσο για τον OP reflector δεν μπορώ να πώ τίποτα, γιατί ποτέ μου δεν κατάλαβα τη χρησιμότητά του ή και αν τη κατάλαβα δεν τη πιστεύω και δεν τη δέχομαι.

Η αίσθηση στο πιάσιμο είναι εξαιρετική και συμπαγής. Μια ανάλογη θηκούλα μεταφοράς θα ήταν απαραίτητη. Επίσης πρέπει να τονίσω πως για μία φορά ο φακός αξίζει περισσότερα απ' όσα πλήρωσα για να τον αποκτήσω.

μικρες ερωτησεις

- Πως καθεται στο χερι? ειναι μηπως εμπροσθο-βαρος?
- το κουμπι των modes μηπως εξεχει πολυ?
- το "led/κύκλωμα/ψύκτρα" εχει αρκετα πασα για καλη θερμοεπαγωγη?
- δεδομενου του μεγαθους το led πως σου φαινετι η δεσμη. Αρκουν τα 80χιλιοστα κατοπτρου να την μαζεψουν. Γιατι τα 60 στον δικο μου, οχι!

Για το κατροπτρο συμφωνουμε. εκτος αν τους εβγαζε πολλα artifacts ενα λειο

Συγχαρητηρια για την αγορα....Φιλοι τι ειπανε για αυτον?

Οχι Κώστα δέν είναι μπροστόβαρος, αντιθέτως είναι πολύ ισορροπημένος φακός.
Το κουμπί των modes εξέχει τόσο όσο χρειάζεται και λίγο περισσότερο για να γίνεται αντιληπτό με την αφή.
Εχει αρκετά πάσα και η κατανομή της θερμοκρασίας γίνεται ομοιόμορφα παντού.
Οχι δεν αρκούν τα 80mm για να μαζέψουν τη δέσμη, την περίμενα πιο κλειστή δεδομένου του κατόπτρου που φέρει.
Οι φίλοι εντυπωσιάστηκαν και ως συνήθως με ρώτησαν τί θα τον κάνω... απαντώντας ότι και τους υπόλοιπους!!!

Σε ευχαριστώ Σταυρο για το mini-review σου. από μένα θα πω δυο λογία για το S2200 - καταπληκτική απόχρωση του λεντ ( imho ), στιβαρη υψηλής ποιότητας κατασκευή και καλος "thrower" - δεν περίμενα απο τέτοιο λεντ με μεγάλο πυρήνα. καλορίζικος.