Η απίθανη τέχνη του φωτογράφου Kai Schafer

πανέμορφο το sony. :tongue:

σχετικά με το θέμα ωραία ιδέα είχε ο φωτογράφος. Τα φαντάζεστε σε μία μεγάλη αξιοπρεπή εκτύπωση και αναρτημένα στους τοίχους κάποιου μοντέρνου διαμερίσματος? ξανά :tongue:

Δεν χρειάζεται μεγάλη (θα σου δείξω σε λίγο τί εννοώ), πολλές μικρές είναι επίσης και μαμώ... :grinning-smiley-043

Μου τρέχουν τα σαλάκια ήδη....

image.jpg

image.jpg

image.jpg

:award:

Δλδ αν πάω να τα τυπώσω και τα κάνω καδράκια σπίτι μου, είμαι παράνομος?

Tι να σου πω Αντώνη?...Μάλλον είναι το ίδιο, με το παράνομο downloading που

ο καθένας κατεβάζει για να ακούσει...

Πνευματική ιδιοκτησία είναι και η φωτογραφία.

στην ελλαδα ζεις ,πας τα τυπωνεις και τα κανεις καδρακια. εκτος αν τα τυπωσεις ,τα κανεις καδρακια και μετα τα πουλησεις;)

συνηθως απ οτι γνωριζω οι φωτογραφοι για να αποφυγουν παρομοιες καταστασεις βαζουν τις φωτο στο ιντερνετ με χαμηλη αναλυση για να μην μπορει ο αλλος να την κατεβασει και να την κανει αφισα.

αμα τις βρηκες σε καλη αναλυση,τις κατεβαζεις τις εκτυπωνεις και τις βαζεις στο καδρο ,οπως ακριβως εκαναν στα φοιτητικα τους χρονια τοσοι και τοσοι με την φωτο του jim morrison για παραδειγμα:smile:

Φαντάζομαι κι' εγώ πως με το "reproduction" θα φωτογραφίζει "εμπορική" συναλλαγή...
Αλλιώς (λογικά) θα είχε (ή θα όφειλε αν το ήθελε strict) να έχει κάποιο υδατογράφημα, κάποια σφραγίδα... ή χαμηλή ανάλυση όπως λές...

ΥΓ. Η ανάλυση δεν είναι υψηλή... απλά με λίιιιιιγη επεξεργασία κάνει ένα ωραίο Α4... υπάρχουν άπειρα καδράκια Α4... οπότε κομπλέ.

Εμένα που το έβαλα επιφάνεια εργασίας στην 42άρα λέτε να με κυνηγήσουν;:smash:

Η ανάλυση είναι 1080χ900.

Κανονική εκτύπωση στα 300dpi είναι περίπου 9χ7,5 cm..Εχει λάβει τα μέτρα του ο καλλιτέχνης..

Και όπως αναφέρει ο ίδιος εδώ:

To make the photos he built a special flash that lights the vinyl exactly how he wants it. He shoots everything with a Hasselblad camera with a Phase One digital back and then makes enormous prints that are sometimes up to six feet big (which makes for a completely different experience than viewing them here on the web).

He’s given himself fairly strict rules to work by when is comes to his record and turntable choices. Nowadays he only uses first or second edition records that were printed in the country where the band is from. If it’s a Rolling Stones album it has to be from the United Kingdom. If it’s Miles Davis, it has to be from the United States. He then tries to photograph the records on a turntable that is from a similar era as the first edition of the record because he wants to recreate the original look.

“I think [having the first or second printing] of the vinyl is important because collectors will know,” he says.

Finding all these items in Germany has been less challenging that one might think. It turns out that there are several audiophiles in the Düsseldorf area where he lives that have extensive vinyl and record player collections. He put out a call on a local vinyl collectors website and quickly met people who were willing to sell or lend him what he was looking for.

For the harder, more obscure items, he turns to the web. He can almost always find the records or turntables he wants on Ebay, but sometimes they come at a price. The most he’s ever paid for a record was 500 Euros, or about $650, on a copy of Elvis’ Mystery Train from Sun Records.

“I have my ways,” he says.