Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα iPhones πριν χρόνια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για

Στο 2019 θα ήταν απλά αφελές να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει ιδιωτικοτητα σε ένα λειτουργικό μιας εταιρείας αρκετών δις.

Αυτό προσπαθώ να πω έμμεσα στον Τάκη αλλά γι'αυτόν ότι πει ή κάνει η Apple είναι θέσφατο, νόμος εκ Θεού.
Σεβαστό βέβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα

Άνθρωποι σαν τον Cook θα πουλαγαν τη μάνα τους για τα χρήματα. Αν πιστεύεις ότι έχεις ιδιωτικοτητα με την Apple πίστευε το. Δικαίωμα σου είναι.

Δεν είναι θέμα πιστης, αλλα θέμα δεδομένων. Χρειάζεται όμως να ενημερωθείς πρώτα, με ανοικτό μυαλό και μακριά από προκαταλήψεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επε

Αυτό προσπαθώ να πω έμμεσα στον Τάκη αλλά γι'αυτόν ότι πει ή κάνει η Apple είναι θέσφατο, νόμος εκ Θεού.
Σεβαστό βέβαια.

Διονύση, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλα αν αυτό πιστεύεις για μένα, είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις και εσύ το white paper παραπάνω, και για ότι απορίες έχεις, εδώ ήμαστε.

Όταν με το καλο βγει αντίστοιχο του FaceID σε android, θα καταλάβεις.
Δουλεύω face unlock στο mi8 και fingerprint σε Huawei nova 3i. Θέλω κάτι που να μην χρειάζεται να σηκώνω το κινητό όταν το έχω ακουμπημενο κάπου. Ξανά λέω το touch id των άλλων iPhone το θεωρώ ότι καλύτερο σε ξεκλείδωμα. Αυτά που εχουν από πίσω το FP είναι επίσης απαράδεκτα.

Δουλεύω face unlock στο mi8 και fingerprint σε Huawei nova 3i. Θέλω κάτι που να μην χρειάζεται να σηκώνω το κινητό όταν το έχω ακουμπημενο κάπου. Ξανά λέω το touch id των άλλων iPhone το θεωρώ ότι καλύτερο σε ξεκλείδωμα. Αυτά που εχουν από πίσω το FP είναι επίσης απαράδεκτα.

Δεν βγάζουμε ακρη, αστο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα

Σεβαστό βέβαια.

Δεν είναι θέμα πιστης, αλλα θέμα δεδομένων. Χρειάζεται όμως να ενημερωθείς πρώτα, με ανοικτό μυαλό και μακριά από προκαταλήψεις.
Εγώ παιδιά ότι και να γράφει η κάθε εταιρεία απλά δεν μπορώ να πιστέψω στην ιδιωτικοτητα εν έτη 2019. Απλά δεν γίνεται. Για όλες τις εταιρείες το γράφω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους

Διονύση, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλα αν αυτό πιστεύεις για μένα, είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις και εσύ το white paper παραπάνω, και για ότι απορίες έχεις, εδώ ήμαστε.

Τάκη, αυτό που προσπάθησαν και άλλοι να σου πουν στη συζήτηση, είναι ότι η Apple (και η κάθε Apple) δεν θα γράψει τα πάντα σε ένα white paper. Τα μυστικά που είναι κλειδωμένα σε συρτάρια, δεν γράφονται σε ένα white paper. Εταιρίες δισεκατομμυρίων για τις οποίες το μόνο που μετράει είναι το κέρδος δεν μοιράζονται τα πάντα με σένα και μένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοπο

Τάκη, αυτό που προσπάθησαν και άλλοι να σου πουν στη συζήτηση, είναι ότι η Apple (και η κάθε Apple) δεν θα γράψει τα πάντα σε ένα white paper. Τα μυστικά που είναι κλειδωμένα σε συρτάρια (σχήμα λόγου) δεν γράφονται σε ένα white paper. Εταιρίες δισεκατομμυρίων για τις οποίες το μόνο που μετράει είναι το κέρδος δεν μοιράζονται τα πάντα με σένα και μένα.

Διονύση, αυτό που προσπαθώ να σου πω, είναι ότι εφόσον δεν έχεις επαρκή ενημέρωση για το ζήτημα, δεν έχει νόημα η κουβέντα.
Tα white papers δεν γράφονται στην τύχη, γίνονται audit από τους security experts του industry οι οποιοι θα βγουν αμέσως να επισημάνουν ό,τι δεν στέκει.
Το να πιστεύουμε θεωρίες συνωμοσίας βασισμένες σε γενικόλογες προκαταλήψεις (πχ οι κακές πολυεθνικές με τα μυστικά κλειδωμένα σε συρτάρια) είναι πικάντικο μεν, αφελες δε.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το ζήτημα, θα βρεις τον χρόνο να ενημερωθείς.

Εγω παντως βαζω ενα πατερν για να ανοιξει το κινητο και δεν μπορω να σας περιγραψω ποσο απαλλαγμενος απο την συμφορα των αποτυπωματων, της φατσας και ολων των σχετικων επιτευγματων την τρεχουσας τεχνολογιας νιωθω

Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα iPhones πριν χ

Εγω παντως βαζω ενα πατερν για να ανοιξει το κινητο και δεν μπορω να σας περιγραψω ποσο απαλλαγμενος απο την συμφορα των αποτυπωματων, της φατσας και ολων των σχετικων επιτευγματων την τρεχουσας τεχνολογιας νιωθω
Pattern έχω και εγώ και είμαι ήσυχος. Αρκετά χρόνια ούτε pattern δεν είχα. Ξεκλειδώνω 100 φορές μέσα στη μέρα το κινητό οπότε θέλω ότι ειναι πιο εύκολο και γρήγορο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοπο

Διονύση, αυτό που προσπαθώ να σου πω, είναι ότι εφόσον δεν έχεις επαρκή ενημέρωση για το ζήτημα, δεν έχει νόημα η κουβέντα.
Tα white papers δεν γράφονται στην τύχη, γίνονται audit από τους security experts του industry οι οποιοι θα βγουν αμέσως να επισημάνουν ό,τι δεν στέκει.
Το να πιστεύουμε θεωρίες συνωμοσίας βασισμένες σε γενικόλογες προκαταλήψεις (πχ οι κακές πολυεθνικές με τα μυστικά κλειδωμένα σε συρτάρια) είναι πικάντικο μεν, αφελες δε.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το ζήτημα, θα βρεις τον χρόνο να ενημερωθείς.

τα ιδια ελεγαν πριν κατι χρονια,οτι τα ψηφιακα πακετα της συνομιλιας των κινητων τηλεφωνων δεν υποκλεπτονται,γιατι χρειαζονται καποια κλειδια εκτος απ'τα ιδια τα δεδομενα,αλλα η ΕΥΠ κυκλοφορει με το γνωστο βαλιτσακι εδω και χρονια.

τα ιδια ελεγαν πριν κατι χρονια,οτι τα ψηφιακα πακετα της συνομιλιας των κινητων τηλεφωνων δεν υποκλεπτονται,γιατι χρειαζονται καποια κλειδια εκτος απ'τα ιδια τα δεδομενα,αλλα η ΕΥΠ κυκλοφορει με το γνωστο βαλιτσακι εδω και χρονια.

Ποιος έλεγε ότι δεν υποκλέπτονταν; Το GSM ήταν τρύπιο εκ γενετής, αυτό ήταν γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με ασφάλεια τηλεπικοινωνιών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα iPho

Κάνε downconvert ένα 4K HVEC αρχείο σε 2Κ H264 και μέτρα χρόνο.

:drool::speechless-smiley-0:blink:
τι εκανε λεει;
Γιατι να κανεις κατι τετοιο;

Ποιος έλεγε ότι δεν υποκλέπτονταν; Το GSM ήταν τρύπιο εκ γενετής, αυτό ήταν γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με ασφάλεια τηλεπικοινωνιών.

αρθρα επι αρθρων εκεινες τις εποχες.
Μη κοιτας τωρα που μας φαινεται αυτονοητο.
Αυτονοητο θα σου φαινεται σε λιγα χρονια κι η σαχλαμαρα που λεει τωρα η Απλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα iPho

:drool::speechless-smiley-0:blink:
τι εκανε λεει;
Γιατι να κανεις κατι τετοιο;

Για να στείλεις πχ ένα video σε φίλους σε χαμηλότερη ανάλυση και για να παίξει σε σύστημα που δεν υποστηρίζει hvec

αρθρα επι αρθρων εκεινες τις εποχες.
Μη κοιτας τωρα που μας φαινεται αυτονοητο.
Αυτονοητο θα σου φαινεται σε λιγα χρονια κι η σαχλαμαρα που λεει τωρα η Απλ.

Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Με γενικότητες όλοι γινόμαστε επιστήμονες.

Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Με γενικότητες όλοι γινόμαστε επιστήμονες.

τι ισοπεδωνω βρε Τακη,τα αυτονοητα λεω.

Για μερικούς που ανακάλυψαν την τηλεφωνία μετά το iPhone. Ξέρει κάποιος πως ξεκίνησε η κατρακύλα της blackberry ; από τα τηλέφωνα με κουμπάκια θα πουν οι αφελείς... άρχισε όταν την πίεσαν για πρόσβαση στους σερβερ της. Μα σου λένε αφού είναι encrypted τι σε πειράζει; με πρώτη και καλύτερη την Κίνα. Πως παραδέχεται μια εταιρεία με αμερικανικά συμβόλαια ( ο ομπαμα μέχρι το τέλος της θητείας του είχε ένα παλιό blackberry ) ότι η πρόσβαση σε φυσικό επίπεδο οτι encryption και να υπήρχε, εσπαγε τα πάντα;

Για μερικούς που ανακάλυψαν την τηλεφωνία μετά το iPhone. Ξέρει κάποιος πως ξεκίνησε η κατρακύλα της blackberry ; από τα τηλέφωνα με κουμπάκια θα πουν οι αφελείς... άρχισε όταν την πίεσαν για πρόσβαση στους σερβερ της. Μα σου λένε αφού είναι encrypted τι σε πειράζει; με πρώτη και καλύτερη την Κίνα. Πως παραδέχεται μια εταιρεία με αμερικανικά συμβόλαια ( ο ομπαμα μέχρι το τέλος της θητείας του είχε ένα παλιό blackberry ) ότι η πρόσβαση σε φυσικό επίπεδο οτι encryption και να υπήρχε, εσπαγε τα πάντα;

Βασικά διάβασε για να ενημερωθείς για το πως είναι end to end encrypted σε επίπεδο hardware τα iPhones και άσε τις ατυχείς συγκρίσεις με τα blackberries. Σου έγραψα παραπάνω πως το μόνο στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση η Apple είναι το iCloud backup σου το οποίο αν θες το κανείς μόνο locally στον υπολογιστή σου.