Η αρχή ενός ονείρου…

8 June 2007
1,003
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Συνφορουμιτες μου καλησπερα σας...!!!

Οπως γραφει και ο τιτλος ,η αρχή ενός ονείρου ξεκινα σιγα σιγα και θα εχει αρκετο δρομο μεχρι να ολοκληρωθη οπως πρεπει.…

Ο λόγος για το υπογειο που εχω στο σπιτι μου, το εφτιαξα το 2004 στο Μεσολογγι και προοριζωνταν για κατασκευη οικιακου κινηματ/φου ,αλλα λογο καποιων συνθηκων το 06' μετακομησα στην Αθηνα.

Ετσι μετα απο 8 χρονια επεστρεψα στα ''πατρια εδαφη'' και την ποιοτικη ζωη της επαρχιας.

Σιγα σιγα...να ''μαλακωση'' και λιγο ο καιρος θα πιασω δουλεια για να μετατρεψω το υπογειο στο ονειρο που ειχα...

Για να ξερουμε που ''παταμε'' απο οικονομικα ετσι ωστε οποιοδηποτε βοηθεια να ειναι φυσιολογικη στο κοστος και οχι ''αστρονομικη'' ,ειμαι υπαλληλος σε super market.

Τα χερια μου πιανουν απο δουλειες και δεν εχω κανενα προβλημα απο προσωπικη εργασια...αλλα αναρωτηθηκα και παλι...μηπως να επερνα καποια προσφορα απο εταιριες η ανθρωπους του συγκεκριμενου χωρου?

Τα μηχανηματα ,ηχεια ,προβολεας ,καθισματα κινημ/κα εχουν μαζευτη.

Το βασικοτερο θεμα ειναι η ηχομονωση-ηχοαποροφηση του χωρου....

Το υπογειο βρησκετε κατω απο τα δυο παιδικα δωματια αλλα και περα απο αυτο πιστευω οτι με τις εντασεις και τα 4 sub θα εχουν θεμα οι αποπάνω και η γειτονια.

Οποτε παμε ξεκιναμε Α)για ηχωμονοση δαπεδου ,τοιχων ,οροφης.

Πως ξεκιναμε ,τι κανουμε...? για σωστες επιλογες χωρις να πανε ''στραφη'' εργασια και χρηματα που με πολυ κοπο και ιδρωτα τα βγαζουμε.

Παρακαλω θα ηθελα βοηθεια βημα βημα και ιδιαιτερα απο ανθρωπους γνωστες του αντικειμένου ,ωστε να μην γινοντε πειραματα.

καθε πληροφορια ευπροσδεκτη.
ευχαριστω εκ τον προτερων.
φιλικα

Εδω καποιες φωτο και οι διαστασεις (το υψος ειναι στα 2.10μ)

ΓŽΒ£ΓŽΒ§ΓŽβ€’ΓŽβ€ΓŽβ„’ΓŽΕΈ ÎΒ₯ΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽβ€œΓŽβ€’ΓŽβ„’ΓŽΕΈΓŽΒ₯.JPG

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Καταρχήν καλό κουράγιο γιατί θα το χρειαστείς. Προβλέπεται τουλάχιστον έτος για να τελειώσεις φαντάζομαι ε?

Τώρα, σχετικά με ηχομόνωση, αυτό που μπορώ να σου προτείνω μου άλλαξε όλη μου την απόλαυση + 20db σε ξύλινο σπίτι και πάτωμα. Εβαλα κάτω κομμάτια πάχους 1,5'' (4 εκ) από ανακυκλωμένο λάστιχο αυτοκινήτου. Το κόστος εδώ που είμαι είτανε περίπου $200 τα 10 τ.μέτρα. Φοβερό αποτέλεσμα στη διάχυση των χαμηλών αλλά και στο σφίξιμο των sub. Επίσης, κάτω από τα sub μπορείς να βάλεις ένα από τα διάφορα υλικά που υπάρχουν σαν κι αυτό που έχω στην παρουσίασή μου. Βέβαια, αυτό από μόνο του κάνει κάπου $280 και με 4 που έχεις εσύ δεν νομίζω να σε συμφέρει.

Για τους γείτονες που αναφέρεις, αν κάνεις τη λύση με το λάστιχο δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα μιας και η χαμηλή συχνότητα αν την κόψεις στη γέννησή της δύσκολα να φύγει μετά. Πρόσεξε μόνο ότι το λάστιχο μπαίνει πρώτα και από πάνω βάζεις το πάτωμα, και όπου ακουμπάει το πάτωμα/τοίχος υπάρχει ειδικός τρόπος να το κάνεις να μην έρχεται σε επαφή με το υπόλοιπο σπίτι (κάτι σαν κλιπάκια με ελατήρια;). Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα γιατί δεν ξέρω, ίσως υπάρχουν άλλοι εδώ που το χουν ψάξει πιο πολύ.

Βγάζε φωτος και κράτα μας ενήμερους για την πορεία!

Απάντηση: Re: Η αρχή ενός ονείρου…

καλημερα emperor...!!!!

Αυτο με το λαστιχο δεν το καταλαβα ρε γμτ.... εσυ τα εκοβες τα λαστιχα? καποια φωτο...?

Αυτο που εχω δει σε ψαξιμο μεσα στο ιντερνετ ειναι η παρακατω φωτο που φτειαχνουν σκελετο ξυλινο και μεσα το γεμιζουν με υαλοβαμβακα.

714b747f_Riser6.jpeg

Οπωσδηποτε φωτος και θα υπαρχη αναλυση όλου του ''χτισιματος'' απο την αρχη μεχρι το τελος

Re: Απάντηση: Re: Η αρχή ενός ονείρου…

Ναι κανονικα... :smile:

τότε νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για ενόχληση γειτόνων ... τα παιδικά δωμάτια να το καταλάβω, αν και πάλι, τα παιδιά σιγά σιγά θα συμμετέχουν στις προβολές ... έχω παρόμοια εμπειρία με το δικό μου σύστημα /οικογένεια, γι' αυτό στα λέω ... κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να επενδύσεις και πολλά χρήματα σε αυτόν τον τομέα. ... με κάτι βασικό θα είσαι μια χαρά ... ιδιαίτερα αν τα κουφώματα και η βασική πόρτα εισόδου προσεχθούν ... με 4 auralex κάτω από τα σαμπ θα περιορίσεις και την μετάδοση κραδασμών στο πάτωμα και επακόλουθα στην όλη κατασκευή ...

ειναι και πολυ χαμηλοταβανο,αμα βαλεις στο πατωμα ολα αυτα,θα χασεις πολυ υψος.
Θα σηκωνεσαι ορθιος και θα κοπανας το κεφαλι σου στο ταβανι.
Ασε που θα σου κανει πολυ προβληματικο το χωρο στην ακουστικη του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η αρχή ενός ονείρου…

τότε νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για ενόχληση γειτόνων ... τα παιδικά δωμάτια να το καταλάβω, αν και πάλι, τα παιδιά σιγά σιγά θα συμμετέχουν στις προβολές ... έχω παρόμοια εμπειρία με το δικό μου σύστημα /οικογένεια, γι' αυτό στα λέω ... κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να επενδύσεις και πολλά χρήματα σε αυτόν τον τομέα. ... με κάτι βασικό θα είσαι μια χαρά ... ιδιαίτερα αν τα κουφώματα και η βασική πόρτα εισόδου προσεχθούν ... με 4 auralex κάτω από τα σαμπ θα περιορίσεις και την μετάδοση κραδασμών στο πάτωμα και επακόλουθα στην όλη κατασκευή ...

Δημοκηδή δεν ξερω αν κανω λαθος ,εχω διαβαση οτι οι χαμηλες συχνοτητες μεταφερωνται μεσα απο τον σκελετο του σπιτιου (μπετα κτλ) γι'αυτο κανω λογο για το πατωμα ,αλλα θα υπαρξη και τοποθετηση auralex...απο την αλλη οι ωρες που θα γινονται ''οι προβολες'' θα ειναι κατα κανονα βραδυνες. Την ωρα δλδ. που τα πιτσιρικια ή θα εχουν διαβασμα ή θα την πεφτουν για υπνο.

ειναι και πολυ χαμηλοταβανο,αμα βαλεις στο πατωμα ολα αυτα,θα χασεις πολυ υψος.
Θα σηκωνεσαι ορθιος και θα κοπανας το κεφαλι σου στο ταβανι.
Ασε που θα σου κανει πολυ προβληματικο το χωρο στην ακουστικη του.

Θα τσεκαρο καλυτερα το υψος γιατι νομιζω εχω γραψει λιγοτερη τιμη....

Οπως τα υπολογιζω πανω-κατω το πατωμα θα μου ''φαει'' περιπου στους 10 ποντους

Περιπου στους 5 με 6 πρτροβαμβακας ή υαλοβαμβακας
1 ποντο μια αντικραδασμικη λωριδα που βρηκα ,οπου θα τοποθετηθη μεταξυ τσιμεντενιου πατωματος και ξυλινου σκελετου.
Ειναι αυτη εδω...(περιμενω τηλ. απο τον τεχνικο της εταιριας για πληρ/ιες http://www.soldatos.gr/html/antishock.html )

Vibro-strip

Vibro-Strip.jpg

ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μέγιστο πάχος: 10 mm
Πλάτος: 108 mm
Διατίθεται σε λωρίδες μέχρι 3 m.

To Vibro-Strip είναι ένα ελαστομερές σύστημα έδρασης. Διαθέτει ημικυλινδρική διαμόρφωση η οποία του προσφέρει πολύ καλή συμπεριφορά σε φόρτιση ευρείας κλίμακας. Η κατάλληλα σχεδιασμένη διαμόρφωση των δύο πλευρών, του δίδουν την δυνατότητα να εφαρμοστεί σε παράλληλες στρώσεις (το ένα πάνω στο άλλο ή το ένα μέσα στο άλλο) προσφέροντας μεγαλύτερη μείωση κραδασμών.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως ελαστικό εφέδρανο ανάμεσα σε δομικά μέρη προκατασκευών (κολόνες, δοκάρια, εξέδρες, γέφυρες, δεξαμενές κ.α.) προσφέροντας εξομάλυνση τάσεων. Μπορεί να κοπεί εύκολα στη μέση, χάρη στην ειδική διαμόρφωση του.
Είναι ένα μη ενισχυμένο ελαστομερές σύστημα έδρασης. Εξαιτίας του χαρακτηριστικού προφίλ της εγκάρσιας τομής, είναι κατάλληλο και ως ελαστικό εφέδρανο δομικών μερών.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

1 - 3 kp/cm2 (δηλαδή 1 έως 3 τόνους το τρέχον μέτρο).

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ελάχιστη ιδιοσυχνότητα σε μονή στρώση (fn) = 30 Hz σε κατακόρυφη φόρτιση μίας στρώσης.

Και εχει και αυτο ειδα....

Vibro-FM

Vibro-FM.jpg

ΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ

To Vibro-FM χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κτυπογενή θορύβου των ξύλινων δαπέδων (παρκέ). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του πιστοποιείται τόσο από διπλώματα ευρεσιτεχνίας όσο και από πιστοποιητικά δοκιμών.

Ηχομονωτική ικανότητα (σε κτυπογενή θόρυβο) = 53 dB
Σύμφωνα με ΕΛΟΤ 370.6 & 461.2. Πιστοποιημένο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Καλύπτει τις απαιτήσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού ακόμα και για κτίρια υψηλών ακουστικών απαιτήσεων. Βελτιώνει την ηχομόνωση κατά 13 dB σε σύγκριση με το απλό ξύλινο δάπεδο (παρκέ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 6 - 8 τεμ. / m2

ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ

80 kp ανά σημείο έδρασης.

Διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης και ευθυγράμμισης του δαπέδου είτε με την προσθήκη σφήνας μέσα στο κάτω από το καδρόνι είτε με την προσθήκη ξύλινου επιθέματος (τάκος) κάτω από το αντικραδασμικό πέλμα.
Ιδανικό για αναπαλαιώσεις παραδοσιακών κτιρίων με ξύλινα καρφωτά πατώματα.
Το παρκέ δεν πρέπει να εφάπτεται στο σοβατεπί, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παρεμβάλλεται το ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό προφίλ Vibro-band.
Συνιστάται η τοποθέτηση ηχοαπορροφητικού υλικού (π.χ. πετροβάμβακα) κάτω από το παρκέ.

Και τελος περιπου στον 1.5 ποντο το OSB (Oriented Standard Board )

Παιδια ,προς θεου για να μην παραξηγηθω ,οι πληρ/ιες που εχω ειναι οτι εχω διαβαση και δει απο αλλες κατασκευες...εαν κανω καπου λαθος παρακαλω πολυ καθε δυνατη παρεμβαση...!!!

Κια παλι σας ευχαριστω πολυ....

Νομιζω οτι θα σπαταλησεις χρηματα σε ήσσονος σημασιας πραγματα.

Με το ματι, βλεπω οτι ειναι "χαμηλοταβανο" κιολας. .

Απάντηση: Re: Η αρχή ενός ονείρου…

Νομιζω οτι θα σπαταλησεις χρηματα σε ήσσονος σημασιας πραγματα.

Με το ματι, βλεπω οτι ειναι "χαμηλοταβανο" κιολας. .

Καλησπερα Ντινο... :smile:

Γι'αυτο ανοιξα και το θεμα και ζητω την βοηθεια σας απο ολα τα παιδια που εχουν γνωσεις και εχουν υλοποιηση τετοιες καταστασεις τοσο σε χωρους για HC οσο και για stoudio....ρωταω να ΜΗΝ σπαταλησω χρηματα και κοπο....απλα δεν θελω να ακουγεται οσο το δυνατον τιποτα επανω στο σπιτι....

Οι θορυβοι απο τα παιδικα δωματια ακουγονται στο υπογειο καθαρα ,για τεστ ,εβαλα στο υπογειο και ενα μινι stereo σε λιγο πανω απο την κανονικη ενταση και ανεβηκα επανω στο σπιτι και το ακουγα....γι' αυτο και εχω αγχωθει με αυτο το θεμα της ηχομονωσης...γιατι απαξ και γινει η οποιαδηποτε κατασκευη και δεν εχει αποτελεσμα μετα δεν θα εχω το κουραγιο για ''ραβε ξηλωνε''.

Μολις μετρησα και το ταβανι και ειναι στα 2,50 μετρα...

Αντώνη, πόσα DB ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά επάνω; Δηλαδή αν είσαι κάτω π.χ. 80db περνάει από το τσιμέντο; Αλλη μία λύση (ανάποδη) είναι να βάλεις αυτό που σου έδειξα στο πάτωμα των παιδιών. Βέβαια, θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τα κουφώματα γιατί μάλλον από κει σου διαχέεται ο ήχος.