Η αρχή ενός ταξιδιού...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η αρχή ενός ταξιδιού...

Και ναι, και οχι. Ειναι εξαντρικ.. Οπως και τα ASR..

To ξεσκισαμε το νημα.. Ας καθαρισει καποιος....

Του δώσατε και κατάλαβε παλληκάρια!:flipout:
Τι να καθαρίσουμε τώρα βρε?..Αιντε πάμε παρακάτω χωρίς :offtopic:

Αν μπορείς να μου υποδείξεις κάποιους διακοπτικούς ενισχυτές που έχεις στο μυαλό σου χωρις να θεωρηθεί διαφήμιση φαντάζομαι, ευχαριστώ

Τους αναφέρει στο πόστ #47 Alesios..

για τα chord πάντως ούτε εγώ θα τα έβαζα στο σαλόνι μου ,κάποιοι πάντως "κόβονται" με την εμφάνιση τους (πως είναι έτσι?)
είναι όπως με τις γυναίκες .....ε δεν αρέσουν σε όλους οι ίδιες (για να διαιωνίζεται το είδος σωστά-για να πουλάνε όλοι)

DF

Με βαση την προταση του Βασιλη (του Χουρμουζιαζη), αλλα και του Αντωνη (εξ' Σουηδικης Αραβιας), που οδηγει ψηφιακως τα 802 του, τολμω να ριξω στο τραπεζι, τους wyred 4 sound.
Προσοχη: Δεν τους προτεινω επειδη τους εχω ακουσει, απλα λεω μια πιθανη λυση.

Διαβασα ολιγα τοσο στο 6moons, οσο και στο "δικο μας" abouthifi, μια δοκιμη απο τον Βαγγελη Μαρκουλη, και ισως να πρεπει να βαλεις στην λιστα σου και καποιον τετοιο ενισχυτη.

Η ... ιδεα μου... στηριζεται στο γεγονος οτι αυτο που ακους τωρα απο τον Pioneer σου αρεσει (τα τελικα σταδια του pioneer και των wyred, ειναι και των δυο της Β&Ο), αλλα πιστευω οτι της wyred οι ενισχυτες προφανως εκτος απο το οτι ειναι πολυ πολυ ποιο ρωμαλεοι απο τον AV σου, ειναι σε ποιο περιποιημενο πακετο.

Το ... δυστυχημα στην περιπτωση επιλογης των wyred, ειναι οτι δεν εχεις μαλλον την δυνατοτητα δοκιμης.

Βεβαια, αυτο που πρεπει να λαβεις υπ'οψιν σου, ειναι και η τιμη (φανταζομαι), μιας και μια "παραδοσιακη" λυση κοστιζει 3 φορες τουλαχιστον παραπανω...

Καπου διαβασα, οτι τα ιδια modules (της B&O) που χρησιμοποιουν οι wyred4sound, ειναι ομοια με αυτα που χρησιμοποιει η bel canto (Χ 2 οι τιμες), αλλα και η jeff roland (x 5 οι τιμες).

Στην περιπτωση που θα ηθελες να give a shot, http://www.itemaudio.co.uk/wyred_amplifiers.html
(απο Αγγλια, οχι τελωνεια)

Εγώ θα κοίταζα και κάτι σε Sunfire. Αν βρεις για παράδειγμα εναν Signature Stereo Amplifier Series με 2x650W/8Ω-1250W/4Ω θα είσαι υπερκαλυμένος. Αλλά και μικρότερο μοντέλο θα σε καλύψει πλήρως (πχ 2χ400w/8Ω-800w/4). Κοίταξε τους λίγο.

Πρώτη δοκιμή με plinius hiato που δανείστηκα από την Ηχοδομή στη γειτονιά μου, με dac advance 503 τροποποιημένο από αυτούς.
Πηγές παραμένουν pc me foobar και win7, hiface, Universal player pioneer 868 avi
Για να δούμε το απόγευμα μήπως και ζεσταθούν καλά και ακούσουμε τίποτα!
Πάντως με το που άγγιξα το ποτενσιόμετρο, ο ήχος αμέσως γέμισε το δωμάτιο, περίπου όσο με τον Poineer lx 82 στο -45, φαντάζομαι τι θα γίνει αν ανεβάσω κοντά στη μέση..

Μεγάλο κτήνος ο Hiato. Ακριβός μεν, αλλά ξενοιάζεις σε θέματα οδήγησης με σχεδόν όλα τα ηχεία της αγοράς. Προσωπικά είχα ακούσει μόνο τον εισαγωγικό 9100 και μου είχε αρέσει πολύ. Και μόνο που φαντάζομαι πώς θα ακούγεται αυτός, με πιάνει ζάλη. Όπως μου είπαν τα παιδιά από την Ηχοδομή τα ηχεία της ΑΤC...ίδρωσαν με δαύτον! (και ταίριαξαν βεβαίως).

Last edited by a moderator:
img0364em.jpg

By alesios73 at 2011-01-29

img0365es.jpg

img0366vg.jpg

Η ακρόαση με τον plinius ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Είναι βέβαια άστρωτος αλλά ο γενικός χαρακτήρας του φάνηκε.
Πολύ αναλυτικός, με αστείρευτη ενέργεια, γέμσε το ηχείο με ευκολία.
Ο έλεγχος βέβαια του χαμηλού δεν ήταν και ο ιδανικός και υπήρχε μια σχετική σκληράδα στις υψηλές συχνότητες. Η αναπαραγωγή της σκηνικής παρουσίας ικανοποιητκή και οι χροιές αναμενόμενες για την κατηγορία τιμής του.
Ο συνδυασμός του με τους nautilus δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.
Δεύτερη δοκιμή με προενίσχυση και τελικούς μονομπλοκ της musical fidelity τώρα.
A1 FBP και 750K Superchargers με Harmonix καλωδίωση.
Από τις πρώτες νότες μετά το ζέσταμα αναδεικνύεται η μουσικότητα του setup. Η συνέχεια θα δείξει..

Οι 750k δεν ειναι τυχαιοι!Δες το review στο stereophile και θα καταλαβεις!
Ομως πιστευω οτι ο A1 FBP του πεφτει "μικρος"σαν pro.Mε λιγα λογια δεν θα λαβεις το max. του 750.

Φίλε σ' ένα καλό σύστημα,όλοι οι κρίκοι παίζουν τον ρόλο τους με πρώτη την πηγή...Επίσης καλώδια,αντικραδασμικά...

Εσύ απο πηγή δεν...Χωρίς καλή πηγή,θα παίρνεις εντάσεις αλλά απο ποιοτικό ήχο μην περιμένεις.

Αυτό που ακούς τώρα είναι ο πλέον αδύνατος κρίκος στο σύστημά σου ή συνδυασμός των αδύνατων κρίκων στο σύστημά σου.

Τέλος πρέπει να ξέρεις άν οι ενισχυτές που κάνεις ακρόαση είναι στρωμένοι ή όχι.Αν όχι,δεν μπορείς να κάνεις ακρόαση της προκοπής.

Last edited:
Re: Απάντηση: Η αρχή ενός ταξιδιού...

Φίλε σ' ένα καλό σύστημα,όλοι οι κρίκοι παίζουν τον ρόλο τους με πρώτη την πηγή...Επίσης καλώδια,αντικραδασμικά...

Εσύ απο πηγή δεν...Χωρίς καλή πηγή,θα παίρνεις εντάσεις αλλά απο ποιοτικό ήχο μην περιμένεις.

Αυτό που ακούς τώρα είναι ο πλέον αδύνατος κρίκος στο σύστημά σου ή συνδυασμός των αδύνατων κρίκων στο σύστημά σου.

Τέλος πρέπει να ξέρεις άν οι ενισχυτές που κάνεις ακρόαση είναι στρωμένοι ή όχι.Αν όχι,δεν μπορείς να κάνεις ακρόαση της προκοπής.

Γνωρίζω τους περιορισμούς στην δοκιμή των ενισχυτών και υπολογίζω πάντα το κάτι παραπάνω όταν με το καλό θα αναβαθμιστεί και η πηγή.
Αλλά πρέπει να έχω ένα άκουσμα αλλιώς πώς να επενδύσω λεφτά? Δεν μιλάμε για μερικά κατοστάρικα..
Και αν φανταστείς οτι ήδη οι διαφορές είναι ακουστές αφού πηγή μένει η ίδια τουλάχιστον παίρνω μια καλή ιδέα.
Ήδη το setup με τους musical fidelity αναδεικνύει μουσικότητα και κυρίως εξαιρετικό έλεγχο του χαμηλού του ηχείου, κάτι που ακόμα δεν έιχα ακούσει, δεν είναι συμπέρασμα αυτό?
Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου το ξέρω και όσο υπάρχει η δυνατότητα θα ακούω ότι μπορώ.

Re: Απάντηση: Η αρχή ενός ταξιδιού...

YBA passion 1000 monoblock :Banane0:

Με λιγότερα λεφτά παίζουν οι 750 της Krell που νομίζω είναι καλύτερη επιλογή, αλλά προς το παρόν μόνο 2channel power λόγω χώρου..
Οι Musical fidelity μπορούν να κρυφτούν πίσω από το rack οπότε τους δοκιμάζω :2thumb22sup:

Αλλαγή προενισχυτή και dac.
Theta generation VII πλέον series I. Η διαφορά ακουστή από τις πρώτες νότες. Ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια.. είναι δυνατόν?
Απίστευτη η διαφορά και μάλιστα με κρύο το μηχάνημα.
Παραμένουν οι τελικοί monoblock και θα ακολουθήσει δοκιμή με τελικό krell fbp 300 cx από Δευτέρα.
Για να δούμε..

Παρόν σύστημα, Theta carmen transport, EBU link reclocking - με Theta generation VII Series I, Krell 300 FBP CX , MIt terminator cable , B&W 801 N.

Έχει αρχίσει στη σωστή αναπαραγωγή Μουσικής, μία μέρα ακρόασης μετά από 24 ωρο ζέσταμα. Εξαιαρετικό αποτέλεσμα που ξεβρακώνει ηχογραφήσεις..

Νομίζω πως κάπου εδώ καταλήγω προς το παρόν, θα ακολουθήσουν κι άλλες ακροάσεις και ίδωμεν..

Υ.Γ καλοί χρυσοί οι Bryston αλλά πολύ ασχήμια βρε παιδί μου

συμφωνώ εν μέρει με την ασχήμια των Bryston (ο σχεδιαστής είναι της minimal σχολής) αλλά αφενός δεν ακούμε με τα μάτια και αφετέρου ποιός είναι ο ορισμός της ομορφιάς σε μηχάνημα Audio?

DF

Πολύ άσχημα μηχανήματα....δεν βλέπονται! Και που να τους δεις και από κοντά....

Attachments

• Bryston_28BSST2xlg.jpg
    Bryston_28BSST2xlg.jpg
    32.4 KB · Views: 63
  • Bryston 4B SST 2.jpg
    Bryston 4B SST 2.jpg
    146.5 KB · Views: 66
Anyways όμως περί ορέξεως..
Η πηγή αγοράστηκε πάντως, esoteric X-03 , νομίζω ότι είναι καλή επιλογή για το σύστημα και σε super τιμή.
Παίζει ένας ML προενισχυτής τώρα και μόλις πέσουν λεφτά μάλλον θα πάω για τον krell, τι υλοποίηση κι αυτή.. και αθάνατο μηχάνημα. Αν όλα παν καλά το Σεπτέμβριο θα χουμε μάζωξη σπίτι μια και καλοκαίρι με class A δεν..
Α ναι και καλώδια θέλουμε! ΟΥΦ! αυτό το high end πια..