Η Αθήνα των Ερειπίων.

Greg61

Senior Member
DSC_2589.JPG

DSC_2620.JPG

DSC_2811.JPG

DSC_2827.JPG

DSC_2831.JPG

DSC_2834.JPG

Λυπούμαι που δέν ανοίγουν τα λίνκς...
Κάτι φταίει στο πρόγραμμα μάλλον;

Άν δέν διορθώνεται, σβήστε το παρακαλώ...

Προσωρινά ανοίγουν εδώ: http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=38147.msg568887#msg568887

Last edited by a moderator:
Re: Η Αθήνα των Ερειπείων.

Τα Νεοκλασσικα κτισματα στην Αθηνα ειναι πολυ ομορφα και πρεπει να διατηρηθουν,και για το λογο βεβαια μη χτυπησει καποιος απο κατι που θα πεσει κτλ.

Αλλα και σαν ομορφια δινουν πολλα στην εικονα της Αθηνας.Αν αυτα διατηρουνται και δειχνουν ομορφα,αυτο αποτελει προνομοιο για την εικονα της πολης.

Εμενα προσωπικα μου αρεσουν πολυ,και χαιρομαι οποτε περναω απο περιοχες που εχουν τετοια κτιρια,η απλα βλεπω καποια μεμονωμενα στο δρομο.Ειναι πολυ καλλιτεχνικα,θυμιζουν μια εποχη που οι ανθρωποι ειχαν καλλιεργημενο πνευμα και ασχολουντουσαν με τις τεχνες,με ωραια πραματα,εχουν μια μαγεια.

Απάντηση: Η Αθήνα των Ερειπείων.

Tέτοιου είδους φωτογραφίσεις απαιτούν περισσότερο δράμα, περισσότερη μελαγχολία.
Απαιτούν την σωστή επιλογή ώρας, φωτός, καιρού.......και πάνω απ όλα απαιτούν την ανάλογη διάθεση.
Αρχοντικά μιας άλλης εποχής αποζητούν το χέρι που θα τα "αναστήσει" έστω και μέσα απο το φακό.
Δεν είναι μακρυά ο καιρός που θα δώσουν τη θέση τους σε κάποια εμπορικά κέντρα ή σε σούπερ ντούπερ πολυκατοικίες με τεράστια μπαλκόνια και λιλιπούτεια δωμάτια.....

Αμάν ρε παιδιά, τί έπαθα απόψε; :hmmmm2:

Re: Η Αθήνα των Ερειπείων.

Πολύ μου αρέσει το θέμα, ένας καθηγητής μας έλεγε ότι τα αξιόλογα κτίρια ερειπώνουν όμορφα, όπως και ο Σων Κονερυ - δεν γερνάνε , ωριμάζουν... θα επανέλθω με φωτογραφίες!

Φτιάχτηκαν τα λινκς Γρηγόρη (βασικά αφαίρεσα τις μικρογραφίες, αφού η πλατφόρμα κάνει αυτομάτως σμίκρυνση)

Re: Απάντηση: Η Αθήνα των Ερειπείων.

Tέτοιου είδους φωτογραφίσεις απαιτούν περισσότερο δράμα, περισσότερη μελαγχολία.
Απαιτούν την σωστή επιλογή ώρας, φωτός, καιρού.......και πάνω απ όλα απαιτούν την ανάλογη διάθεση.
Αρχοντικά μιας άλλης εποχής αποζητούν το χέρι που θα τα "αναστήσει" έστω και μέσα απο το φακό.
Δεν είναι μακρυά ο καιρός που θα δώσουν τη θέση τους σε κάποια εμπορικά κέντρα ή σε σούπερ ντούπερ πολυκατοικίες με τεράστια μπαλκόνια και λιλιπούτεια δωμάτια.....

Αμάν ρε παιδιά, τί έπαθα απόψε; :hmmmm2:

Billy συμφωνω οχι μονο σ άυτο το θέμα αλλα σχεδον σέ ολα τα outdoors βαλτα και σε ασπρομαυρο να δεις συναισθηματα (Φωτογραφικο ταξιδι στο χρονο by Alex Theodin)

Last edited:
Απάντηση: Re: Η Αθήνα των Ερειπίων.

Φτιάχτηκαν τα λινκς Γρηγόρη (βασικά αφαίρεσα τις μικρογραφίες, αφού η πλατφόρμα κάνει αυτομάτως σμίκρυνση)

Τάσο, δέν φτιάχτηκαν τα λίνκς.
Οι εικόνες μου εμφανίστηκαν αλλά... άν τις σβήσω απ' τον σέρβερ που τις έχω, θα φύγουν άραγε κι απ' εδώ; Εγώ λέω όχι. Εσύ τί λές;

Κατάλαβες τί θέλω να πώ σχετικά με κάποιες επεμβάσεις που υπάρχουν εδώ ώστε, να μή χηρεύουν στο μέλλον τα θρέντς απο φωτογραφίες. Και, μέχρις εδώ, όλα καλά.
Το κακό αρχίζει όμως, αφ' ής στιγμής εγώ (ο οιοσδήποτε "εγώ") δέν μπορώ να παρουσιάσω αυτό που θέλω, όπως το θέλω, όπως το κάνω για παράδειγμα εδώ http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=38147.msg568888#msg568888 όπου οι φωτογραφίες μου φαίνονται, μέσω των εμπεριεχομένων σ' αυτές λίνκς, σε ανάλυση μέχρι και 1600Χ1063.

Χρησιμοποιώ υπεραπλουστευμένο κώδικα τον οποίο, αυτό το σάϊτ μόνο δέν δέχεται.

Θέλω/ουμε να έχω/ουμε εγώ/εμείς τον έλεγχο του πώς θα παρουσιάσω/ουμε τις δικές μου/μας φωτογραφίες.
Και, προσωπικά θεωρώ οτι, δέν θέλω να θυσιάσω αυτή μου τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου και μεγέθους παρουσίασης των λήψεών μου, προκειμένου να υπάρχουν ες αεί αντίγραφα των δικών μου λήψεων στο AVclub μή κινδυνεύοντα, άν κάποτε αποφασίσω να τις κατεβάσω απ' τον δικό μου σέρβερ.

Σωστά κλειδώνετε τις φωτογραφίες ώστε να μή χηρεύουν τα θρέντς σε περίπτωση απόσυρσης των λίνκς που παραπέμπουν σ' αυτές.
Μάλλον όμως θα πρέπει να βρείτε άλλο τρόπο διασφάλισης, ανεξάρτητον εντελώς απ' τον υπάρχοντα, που προς το παρόν επιβάλλει στούς χρήστες το πώς θα προβάλουν αυτό που θέλουν, απαγορεύοντας την οιαδήποτε επιλογή δικού τους τρόπου προβολής.
Χρησιμοποιώντας thumbnails και μή επιβαρύνοντας το χώρο της ιστοσελίδας αυτής, θα ήθελα να μπορώ να κάνω ό'τι κάνω κι οπουδήποτε αλλού.

Τάσο, με συγχωρείς για τη δημοσιότητα, μπορούσα να σου τα στείλω και με ΠΜ. Θεωρώ όμως οτι, το θέμα απασχολεί αρκετούς της φωτογραφίας εδώ, οπότε προτίμησα να τοποθετηθώ απ' ευθείας δημοσίως.

Last edited:
Θα πρέπει να τις ανεβάσεις εδώ ως attachments, αλλά οι μέγιστες διαστάσεις είναι 900χ800 και 195kb. Κι εγώ από εξωτερικό σέρβερ ανεβάζω (το flickr έχει όριο 1024px) αν και ως διαχειριστής έχω τη δυνατότητα να ανεβάσω εδώ αρχείο πλάτους 2000px.

Καλημέρα Γρηγόρη, εάν δεν ανεβάσεις attachment ή δεν τις ανεβάσεις στο προσωπικό σου άλμπουμ εδώ – τότε απλά μπαίνει ένα link προς εξωτερικό αρχείο. Πράγμα που σημάνει ότι εάν τις σβήσεις στον άλλο server, δεν θα φαίνονται ούτε από το εδώ link.
Φυσικά δεν είναι θέμα κλειδώματος – ο καθένας επιλέγει τι ανεβάζει εδώ ή αλλού. Και τα πάντα γίνονται βάση τεχνοοικονομικών ισορροπιών που σχετίζονται με την απόδοση του server, bandwidth κ.ο.κ.
Θα ρίξω και μια ματιά στο dpgr να δω ποιες είναι οι ρυθμίσεις που σε εξυπηρετούν.
Και εάν έχεις χρόνο στείλε μου PM για να κατανοήσω καλύτερα τι θα σε εξυπηρετούσε (να μη το τσακίσουμε το θέμα).
Μέσα στο επόμενο εξάμηνο σχεδιάζουμε να αναβαθμίσουμε και πάλι τις δυνατότητες που δίνουμε για την παρουσίαση φωτογραφιών (στα πλαίσια γενικότερης αναβάθμισης).

Ακόμα μιας και νομίζω εδώ είστε το καλύτερο κοινό για τη συγκεκριμένη δυνατότητα, σας προτείνω να παίξετε με την επιλογή του Image resizer για να καταλήξετε σε ρυθμίσεις που σας βολεύουν για τη δική σας οθόνη. User CP -> Edit Options -> The image resizer

Καλές γιορτές σε όλους!