Η Αξία της Σωστής Στήριξης (rack, αντικραδασμικά etc.)

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Για πείτε προσωπικές εμπειρίες!

Έχετε πειραματισθεί με την στήριξη των συσκευών σας? Με rack ή διάφορα ανικραδασμικά...!!?!!

Τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει? Ποια από αυτά έκαναν τη καλύτερη δουλειά?

Τι διαφορές έχετε παρατηρήσει ανάμεσα σε ελαστομερή υλικά και ακίδες?

Είναι σημαντική η στήριξη? Υπάρχει πανάκεια, ή πρόκειται για ένα fine tuning αναλόγως γούστων?

Και ένα προβοκατόρικο ερώτημα, νοείται σύστημα κορυφαίνων επιδόσεων χωρίς καλή στήριξη?

-bye-

ο κατασκευαστης των ενισχυτικων σου τι αποψη έχει? Εγω απο εκει θα ξεκινουσα.
Τωρα για κορυφαιο συστημα δεν νοειται αλλα το βλεπω εντελως διαφορετικα. Εδω οι γυναικες μας αγοραζουν αχρηστες βιτρινες για 4-5 μπιμπελο του 500 αρικου με τα αναλογα σεμεδακια, εσυ θα φταις μετα?

Για πείτε προσωπικές εμπειρίες!

Έχετε πειραματισθεί με την στήριξη των συσκευών σας? Με rack ή διάφορα ανικραδασμικά...!!?!!

Τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει? Ποια από αυτά έκαναν τη καλύτερη δουλειά?

Τι διαφορές έχετε παρατηρήσει ανάμεσα σε ελαστομερή υλικά και ακίδες?

Είναι σημαντική η στήριξη? Υπάρχει πανάκεια, ή πρόκειται για ένα fine tuning αναλόγως γούστων?

Και ένα προβοκατόρικο ερώτημα, νοείται σύστημα κορυφαίνων επιδόσεων χωρίς καλή στήριξη?

-bye-

Καλησπερα

Ισως ειναι αρκετο να αποφυγουμε πολυ κακη στηριξη και κυριως σε μηχανισμους
οπως cd players

Απο προσωπικη εμπειρια καποια επιπλα τηλεορασης και οχι μονο
ειναι τοσο κακο-συναρμοληγημενα που συντονιζουν με τους μηχανισμους
των cd-players ή με καποιους εξαιρετικα θορυβωδης σκληρους δισκους
Τετοια θεματα τα ελυσα προσθετοντας βαρυ υλικο κατω απο τις πηγες
θορυβου ( εγω επελεξα mdf 22mm )

Καποιοι φιλοι λενε οτι η ιδανικη στηριξη για rack ειναι σαντουιτς κατασκευη
με πλακαζ απο ξυλο οξια και αναμεσα σκαγια, που βεβαια εκτος απο το κοστος και
το βαρος πρεπει να ληφθει υποψη

Για τα ηχεια μαλλον χρειαζεται λιγο περισσοτερη προσοχη κυριως οταν
οι εντασεις ακροασης ανεβαινουν πολυ ψηλα
Εγω εχω αποφυγει την κακη στηριξη που για μενα σημαινει οτι το ηχειο
παταει καλα στο δαπεδο ή στη βαση ( δεν κουνιεται ) και οτι το δαπεδο ή η βαση
δεν συντονιζουν

Καποιοι φιλοι κατεληξαν στο συμπερασμα οτι το μαρμαρο ειναι το καλυτερο
υλικο και να παταει πανω ενα ηχειο και οχι ο γρανιτης και λενε οτι ακουσαν
σημαντικες διαφορες προς το καλυτερο

Θα ηθελα να προσθεσω για τις ακιδες οτι πολλες φορες δημιουργουν
προβληματα αντι να διορθωνουν

Γενικοτερα πυξιδα μας χρειαζεται να ειναι οι δοκιμες
και οι απολαυστικες ακροασεις-bye-

Πολλές φορές ο παράγων κραδασμοί αμελείται από τους χομπίστες.

Όμως οι πηγές (τουλάχιστον) πρέπει να το έχουν λύσει το θέμα κραδασμών, γιατί από εκεί εισέρχονται πολλές παραμορφώσεις που οδηγούν πολλούς να αλλάζουν μηχανήματα άνευ λόγου τις περισσότερες φορές....

Εγώ πάντως ακούγοντας σημερα τα μηχανάκια του Houston στηριγμενα πάνω σε διαφορετικό ρακ καταλαβα διάφορες σε α) soundstage( διευρύνθηκε) β)χροιες ( πιο φυσικό άκουσμα με τα πριμα να είναι πιο soft) και γ) σαφέστατη αύξηση στο σώμα. Και εγώ που παίζω με διάφορα ποδαρακια ( still points, marigo, symposium κλπ) έχω ακούσει παρεμφερεις βελτιώσεις στο δικό μου σύστημα αλλά σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλες.

Ακριβώς διότι αυτό που άκουσες είναι ελάττωση των παραμορφώσεων που προκαλούνται από την μη στήριξη ή την ατελή αντιμετώπιση των κραδασμών εν γένει.
Αυτή η ηχητική υπογραφή-διαφορά που αναφέρεις συμβαίνει ακριβώς με σωστή στήριξη αυξάνοντας και τη συνολική ροή και όλα που προανέφερες.

Καθως εχω το rack Που ειχε πριν ο Xioyston (6 εκ. κοντρα πλακε θαλασσης απο exelixis), θα με ενδιεφερε να μαθω με τι τα αντικατεστησε και ειδε αυτες τις διαφορες;

Όταν λέμε κραδασμοί τι ακριβώς εννοούμε? Και πώς αυτοί απορροφούνται?

Και όταν λέμε παραμορφώσεις που προκαλούνται από κραδασμούς? Τι ακριβώς εννοούμε?

Δεν θέλω απάντηση τύπου κουκουρούκου, ότι δηλαδή εξαλειφθήκαν οι κραδασμοί μειωθήκαν οι παραμορφώσεις και έδεσε το σώμα οι σκηνή έγινε τεράστια και οι ψηλές έγιναν αέρινες.

Θέλω πιο σαφή ορισμό της λέξης κραδασμός και πώς αυτός εξαλείφετε. Άπλα πράγματα. :p

Δεν θέλω απάντηση τύπου κουκουρούκου, ότι δηλαδή εξαλειφθήκαν οι κραδασμοί μειωθήκαν οι παραμορφώσεις και έδεσε το σώμα οι σκηνή έγινε τεράστια και οι ψηλές έγιναν αέρινες.

Θέλω πιο σαφή ορισμό της λέξης κραδασμός και πώς αυτός εξαλείφετε. Άπλα πράγματα. :p

Oταν ζητάμε απαντήσεις από τα υπόλοιπα μέλη, τα πλαίσια μιας κουβέντας, καλύτερα να έχουμε
και πιό ευγενικούς τρόπους...

Re: Απάντηση: Η Αξία της Σωστής Στήριξης (rack, αντικραδασμικά etc.)

Φίλε PanMan με ένα rack Sirius (http://www.sirius-group.gr/product_sirius-rack.html), λιανική τιμή κοντά στα 5000Ε, φυσικά δεν το πλήρωσα τόσο.

Είναι απίστευτη κατασκευή με κρεμαστά ράφια και πολλή μελέτη.

Θα ανεβάσω κάποιες photo το απόγευμα.

Μιχαλη αυτο ειναι σαν του πιλοτου η κατι διαφορετικο?

οκ
ειπα και εγω επεσε τοσο η τιμη του
ειναι παρομοια κατασκευη ?

Σε καμία περίπτωση δεν ειναι τόσο πολύπλοκο αλλά ειναι και αυτό πραγματικά φοβερό και κατασκευαστικά και ηχητικά. Θα ποστάρω photo το απόγευμα.

Sorry captain, ας μείνουμε στο θέμα των κραδασμων.

Προσωπικά χρησιμοποιούσα το rack της exelixis σε ξύλινο πάτωμα. Η διαφορά με το συγκεκριμένο ειναι χαοτική προς το καλύτερο, δεν ειναι διαφορετικό ειναι καλύτερο. Καλύτερο χαμηλο, ανάλυση αλλά κυρίως καθαρότητα, αληθοφάνεια, δυναμικά και soundstage.

Last edited:
απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου πρεπει να πω οτι η στηριξη εκτος ολων των αλλων(καλωδια ,πηγες ,ηχεια........ ) που ειναι τα σημαντικοτερα ΟΛΩΝ ε μετα το κερασακι στην τουρτα αλλα εναι και αυτο που δινει την ολη γευση ειναι η στηριξη -υποστηριξη ολων αυτων .
ειναι αυτη που θα ξεζουμισει και την τελευταια λεπτομερεια απο το συστημα μας ,θα ανδειξει τα μεγιστα τις δουλειας που εχουμε κανει πριν
Το ερωτημα ομως ειναι ποια ειναι η σωστη στηριξη ?