Η Αξία της Σωστής Στήριξης (rack, αντικραδασμικά etc.)

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα. Είχα τα ηχεία μου (δαπέδου) σε ξύλινο πάτωμα με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό. Πρόσφατα τα μετέφερα σε πάτωμα από μάρμαρο και η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή προς το καλύτερο.
Από τη στιγμή που ήδη πατούν σε μάρμαρο με τις ακίδες τους, η προσθήκη γρανίτη ή και διαφόρων ελαστικών μερών θα συμβάλλει περαιτέρω στην ηχητική βελτίωση ή δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη;
Ασφαλώς μια δοκιμή θα με πείσει αλλά οι όποιες γνώμες είναι πάντα χρήσιμες.

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα. Είχα τα ηχεία μου (δαπέδου) σε ξύλινο πάτωμα με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό. Πρόσφατα τα μετέφερα σε πάτωμα από μάρμαρο και η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή προς το καλύτερο.
Από τη στιγμή που ήδη πατούν σε μάρμαρο με τις ακίδες τους, η προσθήκη γρανίτη ή και διαφόρων ελαστικών μερών θα συμβάλλει περαιτέρω στην ηχητική βελτίωση ή δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη;
Ασφαλώς μια δοκιμή θα με πείσει αλλά οι όποιες γνώμες είναι πάντα χρήσιμες.

Στο ξυλινο πάτωμα που τα είχες, αυτό που πάθαινες και σου χάλαγε λίγο τον ήχο, ήταν η μηχανική γείωση των δονήσεων της καμπίνας του ηχείου μέσω των ακιδών του στο "ελαφρύ" αυτό πάτωμα, με συνέπεια τη δόνησή του και επιπλέον την μεταφορά των δονήσεών του με τη σειρά του στο ηχείο.
Θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα με κάποιο ελαστομερές κάτω από τα ηχεία αντί για ακίδες, ώστε να πετύχεις μηχανική απομόνωση των δονήσεων αυτών στη καμπίνα του ηχείου.
Στο μάρμαρο που πήγες τώρα, που θεωρείται και είναι "βαρύ" πάτωμα και στιβαρό, με τις ακίδες που χρησιμοποιείς, γίνεται μηχανική γείωση των δονήσεων της καμπίνας του ηχείου στο μη δονούμενο αυτό πάτωμα, το οποίο τις εκμηδενίζει (αλλάζει τη μορφή ενέργειάς τους βασικά) με συνέπεια να μην επηρεάζεται πλέον το ηχείο σου από τις δονήσεις αυτές.
Συνεπώς, η θεωρία λέει πως δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...-bye-

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση και τις επεξηγήσεις. :a0210: