Η Canon παρουσιάζει νέα μοντέλα στις 3 Νοεμβρίου

Γινεται αλλά δεν θα το κάνει γιατι δεν το εχει ανάγκη... και επειδή ο μονος σοβαρος της ανταγωνιστής (η Νικον) επισης δεν προτίθεται να βγάλει κάτι φτηνό σε FF (ούτε η D4 ούτε ο αναμενομενος αντικαταστάτης της D700 προβλέπεται να ειναι φτηνες)

κριμα, εγω θα ηθελα κανα ΦΦ στα λεφτα της 60D/7000d , και ας εβγαζε μονο φωτο, χωρις video

αυτο ακριβως.
Αντι για τις 300δ και 7δ να υπηρχε ενα τετιο σωμα σε μεγεθος της 60δ/δ7000, στα 800-1000 ευρω. Τεχνολογικα νομιζω πρεπει να γινεται, το μαρκετινγ μαλλον φταει παλι.

Ελα ρε σεις τι αλλο θελετε τα σημειωνω και στελνω γραμμα στους κατασκευαστες. Μεχρι το Πασχα θα τα εχουν φτιαξει.:D

@Kosh.

Το ξερουν ποια ειναι η αναγκη, αλλα θυμισε τους. Ενα σωμα τυπου ΝΕΧ με μοντουρα EF-S. Να τελειωνουμε. Τωρα που η ΝΙΚΟΝ πηγε σε 2.7 εχουν ευκαιρια.

Big 5D Mark II Price Drops in Canada & USA

In Canada, the 5D Mark II body only is out there for $1999 at Henry’s and Vistek.
There will be an instant rebate on the 5D Mark II in the USA starting September 25 and running until October 29, 2011.

500 δολλαρια κατω παει η 5D .....κοιτα να δεις τα λαμογια θα με κανουν να την ξαναπαρω :flipout:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει ο καθένας να παρουσιάσει μια δική του μοντούρα. Δηλαδή λίγες έχουμε μέχρι τώρα;

Τί θα ήθελα;

Λοιπόν κύριε Ναθ. πάρε μολύβι:

Μια APSC και μια FF με μοντούρα Leica M είτε σκέτη όπως είναι τώρα είτε με ηλεκτρικές επαφές για AF. Όταν η FUJI έδωσε την εξαίρετη Χ100 με μεγάλο αισθητήρα και καλό φακό στα 1100 ευρώ και είναι εξαιρετικά υπερτιμημένη, για ποιό λόγο να μη ζητήσω μια -λέω τώρα ΝΙΚΟΝ ή CANON σε ελεύθερη μοντούρα είτε χειροκίνητης είτε μοτερούχας εστίασης στα δυο μεγάλα μεγέθη;

Ετσι κι αλλιώς φακούς δεν έχεις. Ετσι κι αλλιώς θα σε κράξουν αν βγάλεις σκάρτο προιόν. Ετσι κι αλλιώς το επίπεδο έχει ανεβεί. Ε, γι αυτό το λόγο πήγαινε να παίξεις στην κορυφή. Δηλ. θα μας κακόπεφτε μια ΝΙΚΟΝ ή CANON σαν τη FUJI X100 με μοντούρα Μ χωρίς τηλέμετρο κλπ. αλλά με σκόπευτρο σαν αυτά του Μ4/3 ή της ΝΕΧ; Κι αμέως να μπορείς να βάλεις πάνω όποιο κορυφαίο LEICA/ZEISS φακό συν τους COSINA/ρωσικούς κλπ. και να κυκλοφορήσεις κι εσύ μια σειρούλα ωραία και καλά; Δεν θα δίνατε 1000 ευρώ για κάτι τέτοιο; Δεν θα δίνατε 2000 για το ίδιο σχέδιο αλλά σε FF;

Αυτά...

ΥΣΤ. Το σκίσαμε το offtopic στο θέμα κι αν θέλουν οι διαχειριστές ας το καθαρίσουν. Σαν το σπίτι μου μετά από παιδικό πάρτυ το κάναμε.

Μην ξεχναμε οτι η εταιρεια εχει ηδη παρουσιασει απο τον απριλιο φακους με pl mount και για αναλυση 4k !!

Να τους εβγαλε μονο και μονο για την RED ? Δυσκολο....δεν ειναι Sigma η Canon....να ειναι ουρα στους μεγαλους.

Κι όμως Ναθαν, η canon στα ψηλά επίπεδα οσον αφορά το video αυτό το ρόλο που περιγράφεις παίζει. Broadcast camera για studio δεν βγάζει. Ούτε cine. Είναι όμως η πρώτη επιλογή σε φακούς όλων των ειδών στην πρώτη κατηγορία, και σε zoom φακούς στο cine.

Last edited:
Προφανως κατι τετοιο θα παρουσιασει, το μεγαλο γεγονος θα ειναι ο νεος τροπος εγγραφης , μακρια απο Mpg4 ,θα παει μαλλον σε MJPEG 4.2.2 , η κατι παρομοιο.

Αυτό που περιγράφεις έγινε στις πρώτες DSLR που έγραψαν video HD, τις Nikon D90 και D5000. Πολύ καλός αλγόριθμος όσον αφορά το μοντάζ αλλά πολύ πιο απαιτητικός σε bandwidth. Για να πιάσει τα επίπεδα του Η264 σε εικόνα πρέπει να διπλασιάσει τουλάχιστον το bandwidth. Οπότε αυτό που θα κερδίσεις από την πιο εύκολη κωδικοποίηση στο μοντάζ, θα το χάσεις από το βαρύ bandwidth. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ.

Κι όμως Ναθαν, η canon στα ψηλά επίπεδα οσον αφορά το video αυτό το ρόλο που περιγράφεις παίζει. Broadcast camera για studio δεν βγάζει. Ούτε cine. Είναι όμως η πρώτη επιλογή σε φακούς όλων των ειδών στην πρώτη κατηγορία, και σε zoom φακούς στο cine.

E τωρα πιστευω οτι θα βγαλει. Για αυτο και ταραχτηκε ο Jannard.

Σου λεει να μου την φερουν δευτερη φορα παει πολυ. :a0210:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει ο καθένας να παρουσιάσει μια δική του μοντούρα. Δηλαδή λίγες έχουμε μέχρι τώρα;

Κι ομως το αντιθετο συμβαινει.

Οι επαγγελματικες καμερες υψηλης ευκρινειας που βγαινουν εσχατως οπως η RED, Arri Alexa, Sony F35 εχουν ολες μια και μονη μοντουρα ακριβως για αυτον τον λογο.

PL mount.

Αυτο που προωθουν πλεον δεν ειναι παρα η αλλαγη μοντουρας ....στην καμερα !!

Δηλαδη θα μπορεις με πχ 500 δολλαρια να εχεις στην RED σου μια μοντουρα για Canon EF την οποια θα αλλαζεις μονος σου και οχι σε εξειδικευμενο σερβις .

Αυτη ειναι η κυριαρχη ταση αυτην την στιγμη.

Εχουν βγει βεβαια και φακοι με διπλη μοντουρα η οποια αλλαζει ευκολα οπως οι zeiss compact primes .

Αυτό που περιγράφεις έγινε στις πρώτες DSLR που έγραψαν video HD, τις Nikon D90 και D5000. Πολύ καλός αλγόριθμος όσον αφορά το μοντάζ αλλά πολύ πιο απαιτητικός σε bandwidth. Για να πιάσει τα επίπεδα του Η264 σε εικόνα πρέπει να διπλασιάσει τουλάχιστον το bandwidth. Οπότε αυτό που θα κερδίσεις από την πιο εύκολη κωδικοποίηση στο μοντάζ, θα το χάσεις από το βαρύ bandwidth. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ.

Οτι και να κανουν καμερα που θα γραφει σε RAW πολυ δυσκολο να βγαλουν.