rider
Supreme Member
- 5 December 2006
- 8,069
Δέν θα διαφωνήσω με τήν μεταφορική σημασιολογία , αλλά μιάς και το θέσατε έτσι το θέμα θα πρέπει να είστε και σίγουροι για το ποιο είναι και το καλύτερο ....
η οχι ?
PS
και πρίν με ρωτήσετε , σπεύδω να απαντήσω οτι δέν γνωρίζω πιο είναι το βέλτιστο , για ποιον αποδεικνύεται (κριτηρια φεύ ) είναι το βελτιστο , και ΠΟΤΕ (σε πιο επίπεδο χρόνου) θα καθορισθεί οτι κάτι ήταν βέλτιστο..
Μάλιστα τρομάζω και μόνο σκεπτόμενος τήν "καμουφλαρισμένη" άγνοιά μου...
Το καλυτερο ειναι αυτο που προσταζει η συνειδηση και η ηθικη του καθενος ως καλυτερο μαλλον αφου προφανως δεν μπορουμε να προβλεψουμε το μελλον και τις συνεπειες των πραξεων μας..η δεν εχουμε τις γνωσεις να ξερουμε τους μυστηριωδεις τροπους που δρα η φυση
Νομιζω παντως οτι μερικα πραγματα που αφορουν το γενικοτερο καλο και ειδικοτερα του ανθρωπινου ειδους ειναι πιο ξεκαθαρα ειδικα στη συνειδηση μας
Σιγουρα θα πεθανουν χιλιαδες ανθρωποι απο διαφορες αιτιες...αξιζει λοιπον να σωσω εναν αμα μπορω ? Η να αφησω την φυση να κανει την επιλογη της ? Εγω αποφασιζω λοιπον να τον σωσω....αυτο προσταζει η συνειδηση μου..δεν ξερω αν παρεμβαινω στο εργο της φυσης η στο εργο του θεου...αλλα δεν θα μπορουσα να ζησω αλλιως...Αν ηξερα οτι αυτος ο ανθρωπος ισως με τις πραξεις του προξενουσε κακο ? Δεν θελω να μπω σε αυτο το διλλημα..