Έχει ειδήσεις το STAR;![]()
Γιατί γελάς;
Τα γράμματα που περνάνε απο κάτω δεν τα βλέπεις;
CNN και βάλε
Έχει ειδήσεις το STAR;![]()
Λες να ήμουν τόσο επιπόλαιος και να μην έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Για να πω την αλήθεια, οι ειδήσεις του συγκεκριμένου καναλιού, ήταν η αφορμή που έψαχνα για να μην πηγαίνω στα πεθερικά μου.Γιατί γελάς;
Τα γράμματα που περνάνε απο κάτω δεν τα βλέπεις;
CNN και βάλε
ειλικρινη απαντηση απο τους υπεθυνοδεν ξερω φαινεται να προσπαθουν να εξελιξουν την ΕΡΤ...αλλα "κατι"(βλ.Digea) μαλλον τους μπλοκαρει και δεν νομιζω να ειναι η ΚΥΑ....το οτι δεν προβλεπετε στο αμμεσο μελλον να δουμε ERT HD αυτο δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ!:violent-smiley-030:Έστειλα και εγώ mail όσον αφορά το HDTV...ένα πράγμα θα πω...ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ!!!!
Αυτή είναι η απάντηση που πήρα.
Αγαπητέ κ. Δερμιτζάκη,
Κατ' αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επικοινωνήσατε μαζί μας καθώς και για το ενδιαφέρον σς για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας. Συμπληρωματικά με την απάντηση που λάβατε από τον Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύου κ. Τζουβελέκη θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Ως προς το ζήτημα της μετάδοσης προγράμματος High Definition η ΕΡΤ θα μπορούσε να εκπέμψει ένα πρώτο πρόγραμμα βασιζόμενο κυρίως σε έτοιμες παραγωγές, διεθνή ζωντανά γεγονότα, αλλά και με μικρό μέρος προγράμματος δικού της σε ένα διάστημα 3-4 μηνών από σήμερα με την προσθήκη κάποιου απαραίτητου εξοπλισμού που σχεδιάζουμε να αγοράσουμε σύντομα. Η μετάδοση αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της επίγειας ψηφιακής εκπομπής. Εν τούτοις, η σημερινή νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08) είτε παρουσιάζει ασάφειες γύρω από την μετάδοση του High Definition (δεν αναφέρει τίποτα σχετικό), είτε δυσχεραίνει εμμέσως την μετάδοσή του με την εσφαλμένη -κατά την άποψή μας- διάταξη ότι σε κάθε πολυπλεξία πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικώς 4 τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς να λαμβάνει έτσι υπόψη τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες (π.χ. MPEG4 κωδικοποίηση που θα επέτρεπε καλύτερη εκμετάλλευση του φάσματος ή λιγότερο φασματοβόρες διαμορφώσεις από τις προτεινόμενες).
Σε σχετική με την ψηφιακή τηλεόραση ημερίδα του ΙΟΜ ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για μεταδόσεις High Definition από πλευράς ΕΡΤ στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ζητώντας ταυτοχρόνως προσαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας στα σημερινά δεδομένα της τεχνολογίας. Η πρότασή μας αυτή συνάντησε την αντίδραση της Digea στην ίδια ημερίδα. Το ίδιο διαπιστώσαμε και από μεταγενέστερα δημοσιεύματα επικαλούμενα πηγές της Digea.
Η σταθερή μας άποψη είναι ότι οι ανάγκες της χώρας για επιτάχυνση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση και προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες απαιτούν να μην τίθενται σχετικά εμπόδια από τη νομοθεσία και βεβαίως ότι κάθε νόμιμος πάροχος δικτύου θα πρέπει να διαχειρίζεται το περιεχόμενο της καθε πολυπλεξίας που του έχει διαθέσει η πολιτεία με τρόπο που να μπορεί να αποδώσει στον πολίτη τις περισσότερες δυνατές και πλέον σύγχρονες υπηρεσίες. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή που νομίζω ότι είναι δικαιολογημένη και λαμβάνει υπόψη το συμφέρον της χώρας, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Σας εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά
Νίκος Μιχαλίτσης
Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΡΤ
Η αρχική απάντηση του Διευθυντή λειτουργίας δικτύου.
Κύριε Δερμιτζάκη.Η ΕΡΤ διαθέτει τεχνογνωσία HD καί μάλιστα οι παραγωγές πού γινονται γιά λογαριασμό ξένων οργανισμών (ΟΥΕΦΑ , EBU,EUROVISION κτλ) είναι HD.Οσον
αφορά την εκπομπή HD δεν ειναι θέμα της ΕΡΤ καί δεν προβλέπεται στο αμμεσο μέλλον.
+1Και εμένα δεν μου άρεσε καθόλου αυτό.Βήματα μπροστά πρέπει να κάνουμε.Όχι πίσω. Όσο για την περίφημη ΚΥΑ να καταργηθεί και γρήγορα.Γιατί μάλλον κάτι ''κρύβει'' απο πίσω.
To πολυνομοσχέδιο για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση,
Το «Παρόν» σήμερα κωδικοποιεί τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ορισμένες εκ των οποίων , οι αναγνώστες της στήλης, έχουν διαβάσει εδώ και λίγους μήνες.
Αναλογική τηλεόραση- ραδιόφωνο : Το νομοσχέδιο Χυτήρη θα προβλέπει...
...
Internet : Το υπουργείο Ανάπτυξης, θα επιδοτήσει τη μετατροπή των έντυπων εκδόσεων σε ηλεκτρονικές. Είναι το σχέδιο για τον “ηλεκτρονικό κουμπαρά των ΜΜΕ”, όπου με πρόσχημα ή αιτία την καινοτομία , το κράτος θα επιδοτήσει τις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Θα προηγηθεί ο διαχωρισμός τους, ανάλογα με την προέλευση τους (πχ Βήμα- Το www.tovima.gr ως συνέχεια του “Βήματος” ή το www.tvxs.gr ως ανεξάρτητη έκδοση. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ταυτότητας. Για τα blogs η ρύθμιση...
.....
Πηγή: www.paron.gr/typologies
Καλύτερα. Τώρα δε ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε για να δούμε.:BDGBGDB55:Kατα πως φαινεται κανα δυο-τρια χαζοκαναλα κλεινουν ή συγχωνευονται φετος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.