Η Digea στον Εurobird 33E

Re: Απάντηση: Η Digea στον Εurobird 33E

Στα Γιάννενα είναι δυνατή η λήψη τις 11650V η οποία ανήκει στην δέσμη Β

Σύμφωνα με το LyngSat η Digea εκπέμπει από τις δέσμες A+D
http://www.lyngsat.com/Eutelsat-33A.html

eb_d.gif

eb_a.gif

Last edited:
Δεν εννοούσε την δέσμη της Digea...

(παρεμπτιπτόντως, το A+D που αναφέρουν τα site είναι παραπλανητικό, δεν υπάρχει καμία ένδειξη - από αναφορές σε ξένα forum - ότι υπάρχει εκπομπή της Digea στην A, μόνο στην D).

Και με το πιο προσφατο μηνυμα του MISTERSAT απο τη Ρωμη με Gibertini OP150 (http://www.digital-forum.it/showpost.php?p=2800698&postcount=20) ειναι αδυνατον να εκπεμπει απο το Spot A. Περιμενα καμια δοκιμη και απο τους Ισπανους η Πορτογαλους αλλα αυτο αρκει για αποδειξη.

EDIT: Με συγχωρειτε, δεν προσεξα οτι δοκιμασε με 8PSK αντι για QPSK. Παρολω αυτου του σημαντικου λαθους το TV8 ερχεται τοσο χαμηλα που αμφιβαλλω να εκπεμπει αυτο απο το Spot A. Για να δουμε και της Digea μολις τα ξανατσεκαρει με τη σωστη παραμπορφωση.

Last edited:
Τι δέκτη έχει ο Mistersat Χρήστο, αυτά είναι τα μενού από τον Azbox HD Premium+ που έχει στην υπογραφή του; Το αναφέρω αυτό γιατί σε ορισμένους δέκτες δεν έχει καμία σημασία η επιλογή QPSK, 8PSK, ακόμα και DVB-S ή DVB-S2 (όπως ο F15 που έχω), μπορούν να βρίσκουν μόνοι τους τις σωστές παραμέτρους συντονισμού.

Σωτηρη υποθετω (δεν τον ρωτησα) αφου δειχνει στην υπογραφη του τον AzBox HD Premium να εγιναν τα screenshots μ' αυτον. Σ' αυτον πιστευεις να εκανε σαρωση σε QPSK και ας φαινεται 8PSK;

Δεν ξέρω, αν και απ' ό,τι έχω καταλάβει οι λινουξάτοι είναι κάπως αυστηροί σε αυτές τις παραμέτρους. Οπότε καλύτερα να περιμένουμε (αν και είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει εκπομπή από την Α).

Παρεμπιπτόντως, το TV8 Mont Blanc έρχεται εδώ με 14,3dB.

Last edited:
Δεν είναι απαραίτητα αυστηροί οι λινουξ δέκτες Σώτο. Εξαρτάται από το tuner που φοράνε.

Αυτο ακριβως προσπαθουμε να μαθουμε τοσο καιρο και στο handbook δεν το διευκρινιζει επακριβως. Καλα θα ηταν και ο lyngsat να τα διορθωνε ομως δε βλεπω κινητηκοτητα τελευταια...

Re: Απάντηση: Re: Η Digea στον Εurobird 33E

Τώρα η 11162 έχει αλλάξει από παπαδοπούλου σε Αλλατίνη.
Η 11181 παίζει, (τη βλέπω στο spectrum) αλλά με διαφορετικές παραμέτρους (που δεν τις ξέρω...)

Δεν νομίζω να ισχύει τίποτα από τα δυο που αναφέρεις.

Δεν ξέρω για το πρώτο (δεν το έψαξα καν), το δεύτερο ισχύει πάντως. Το σήμα στην 11181 είναι ανοιχτό, αλλά δεν ανιχνεύονται οι παράμετροι εκπομπής (ούτε με blind scan).

11181-1.jpg

11181-2.jpg

Σωτηρη δεν φαινεται και πολυς θορυβος στο constellation diagram. Για να μη λοκαρει πρεπει να ξεφευγει απο τα γνωστα προτυπα εκπομπης. Αναρωτιεμαι τι χαρακτηρηστικα εκπομπης χρησημοποιουνε για να εχουμε αυτο το αποτελεσμα. Αφου και ο Ζωης με Mabo 1.70m δεν καταφερνει κατι περισσοτερο, δεν τιθεται θεμα ασθενους σηματος.

Μπορεί απλά να γίνονται δοκιμές και να μην παρέχονται όλες οι παράμετροι εκπομπής (οπότε και δεν λοκάρουν οι δέκτες), μου θυμίζει λίγο τις δοκιμές που έκαναν πριν μερικούς μήνες στις 2 ανατολικά του Astra 1N. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση αυτή τη στιγμή να είναι πρόβλημα ύψους του σήματος ή θορύβου...

Εμενα τωρα μου κατεβαζει καναλια η 11161 με σημα 6.5db αλλα χωρις να ανοιγουν,ενω στην 11181 δεν εχω καθολου σημα.Περιοχη Χιος με 1μ και δεκτη DM800

Re: Απάντηση: Η Digea στον Εurobird 33E

Δεν ξέρω για το πρώτο (δεν το έψαξα καν), το δεύτερο ισχύει πάντως. Το σήμα στην 11181 είναι ανοιχτό, αλλά δεν ανιχνεύονται οι παράμετροι εκπομπής (ούτε με blind scan).

Στην 11181 υπάρχει σήμα στα 10.8 db , αλλά δεν το κλειδώνει ο δέκτης .
Στην 11161 το σήμα στα 11.1 db χωρίς εικόνα .

Έτσι ακριβώς (διευκρίνηση: στον DR.HD F15 που έχει ο Αντώνης κι εγώ), εδώ βέβαια είναι λίγο χαμηλότερο το snr, 8,8 και 9,6dB αντίστοιχα αυτή τη στιγμή...

Αν σας είναι εύκολο, γράψτε σε ένα καινούριο θέμα κάποια πράγματα για αυτό το δέκτη (το "γιατρό" εννοώ). Ευχαριστώ.