Η Digea στον Εurobird 33E

Μία εγγραφή 4 λεπτών δε μου βρήκε crypt8. Θα κάνω μία μεγαλύτερη απόψε.

Σκέφτομαι να κάνω διαθέσιμο το κλειδί σαν τα bytes 2 dyndns ip διευθύνσεων. Πχ, αν το key είναι:
11 22 33 66 33 22 11 66
να έχω το digea1.dyndns.org σαν 17.34.51.102 και digea2.dyndns.org σαν 51.34.17.102

Έτσι, θα μπορεί ο καθένας να το βρίσκει όποτε αλλάζει απλώς κάνοντας resolve τα 2 dyndns names.

Έχουμε δικαίωμα σαν Έλληνες να βλέπουμε αυτά τα κανάλια ελεύθερα.

Last edited:
αν τελικα φταινε τα κλειδια και μπορεσει καποιος να βγαλει ακρη ας μας βοηθησει και εμας

Τα ουράνια τόξα απέτυχαν, θα εξηγήσω άλλη ώρα το γιατί. Όποιος έχει GTX460 ή καλύτερη nVidia GPU, ας μου στείλει pm για να οργανώσουμε μία ομάδα.

Απαντώ συνολικά σε διάφορα pm για να μην απαντώ ένα ένα, άλλωστε αφορούν όλους.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα, πρέπει να έχετε κάρτα γραφικών nVidia GTX-460 ή καλύτερη. Δηλαδή κάρτες GTX-460, 465, 470, 480, 490, 560, 570, 580, 590. Άλλες κάρτες δε μπορούν να συμμετέχουν, αφού η απόδοσή τους είναι πολύ χαμηλή. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε είναι το cudabiss 2.01 ή 2.02, κατά προτίμηση σε 64bit Windows 7 όπου η απόδοση είναι λίγο καλύτερη από την 32 bit έκδοση.
Το keyspace του CSA είναι 2^48. Μία GTX-460 μπορεί να το σαρώσει σε 22 μέρες. Μία GTX-580 σε 13 μέρες. Μία ομάδα από 15-20 κάρτες GTX-460 ή καλύτερη θα μπορεί να βρίσκει το key όποτε αλλάζει σε λιγότερο από 24 ώρες. Αυτός είναι και ο στόχος. Αν το βρίσκουμε σε λιγότερο από 24 ώρες, δε θα έχει νόημα η συνεχής αλλαγή του από την Digea.
Το κλειδί θα δημοσιεύεται σαν τα bytes από 2 hostnames που θα δημιουργηθούν. Έτσι δε θα χρειάζεται να δημοσιεύεται αυτούσιο σε φόρα κτλ.

Αναμένω τη συμμετοχή σας.

Παναγιωτη πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες. Ομολογω πως δεν εχω ασχοληθει εντατικα με το θεμα της ευρεσης κλειδιων. Μου φαινεται ο ορος που χρησημοποιειται ευρεως ειναι bruteforce, η κανω λαθος;

Οπως και να χει στην προκειμενη περιπτωση δεν μπορω να το χαρακτηρησω πειρατια εφοσον η Digea εαν ηθελε να προστατεψει την τροφοδοσια της θα επελεγε καποιο ασφαλεστερο συστημα. Προκειται για τυπικο και μαλλον οικονομικο κλειδωμα και αφηνει παραθυρακια σε οσους γνωριζουν να τα ανοιγουν. Το κυριοτερο ομως με βασει αυτων που εχουν γραφτει ειναι πως μονο εδω η ποιοτητα των καναλιων αυτων ειναι στην καλυτερη τους μορφη και το βρησκω κοροϊδια να παρεχεται στα συνδρομητικα πακετα, επι το πλειστον στο παλιοτερο, οχι ισαξια με την ποιοτητα των 33Ε. Επειτα φυσικα ας μην ξεχναμε την πλειοψηφια της ελληνικης επικρατειας η οποια μετα απο τοσα χρονια δεν εχει προσβαση στις DVB-T αναμεταδοσεις και ειναι τραγικο ανεξαρτητως του περιεχομενου των καναλιων να μεταχειριζονται σαν πολιτες 2ης κατηγοριας οι οποιοι ειναι και αυτοι που στηρηξανε τα εσοδα τους την τελευταια 15ετια πληρωνοντας συνδρομες αηδιαστικου βαθμου.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι, εαν το cudabiss λειτουργει σε καθε PC ξεχωριστα η οπως παλιες εφαρμογες σαν το SETI σε shared computing mode δηλαδη μοιραζοντας την εργασια σε οσους επιθυμουν να συμμετεχουν στην ομαδα. Εαν ισχυει το τελευταιο, σημαινει οσο περισσοτεροι βοηθανε, τοσο μειωνεται και ο χρονος. Δεν θα μπορουσε η Digea να ανεβασει τον αριθμο των ψηφιων ετσι ωστε να χρειαζονται ολο και περισσοτεροι συμμετεχοντες στο project;

Κριμα που δεν ειμαι εις θεσην να βοηθησω εφοσον δουλευω λογω οικονομικου προβληματος με παλιο hardware. Θα επρεπε να αλλαχτει ολο το PC.
Επειδη ομως ξερω πως υπαρχουν τοσοι hardcore gamers και πορωμενοι που πρεπει να εχουν παντα τα τελευταια μοντελα καρτων γραφικων καλα ειναι να τους γνωστοποιησουμε σε τι μπορει να χρησημοποιηθουν τα εργαλεια τους που ισως πολυ διαστημα μενουν αχρησημοποιητα.

Τα σεβη μου.

Εχω σοβαρες αμφιβολιες οτι η digea με τα φτηνα δεκτακια ειναι σε θεση να αλλαζει biss keys απο μακρια, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε ολες τις κορυφες των βουνων (σε πληρη διαταξη, 150 αναμεταδοτες.) Αυτο ειναι εφιαλτης, οχι δικτυο διανομης.
Η ερτ παντως , συμφωνα με την αγορα που βγηκε στη διαυγεια, αγορασε απλα δεκτακια και συσκευες απομακρυσμενου reset. (προφανως κατι ξερουν απο κολληματα) :grandpa: Αρα αλλαγες κλειδιων biss χλωμο γενικοτερα.

Τωρα που ειναι φρεσκο το πραγμα και τρεχουν στις κορυφες να φτιαξουν κανα πιατο της προκοπης πρωτου το παρει ο αερας, αλλαζουν και κανα κλειδι, ωστε να εχουμε κατι να ασχολουμαστε. :)

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι, εαν το cudabiss λειτουργει σε καθε PC ξεχωριστα η οπως παλιες εφαρμογες σαν το SETI σε shared computing mode δηλαδη μοιραζοντας την εργασια σε οσους επιθυμουν να συμμετεχουν στην ομαδα. Εαν ισχυει το τελευταιο, σημαινει οσο περισσοτεροι βοηθανε, τοσο μειωνεται και ο χρονος. Δεν θα μπορουσε η Digea να ανεβασει τον αριθμο των ψηφιων ετσι ωστε να χρειαζονται ολο και περισσοτεροι συμμετεχοντες στο project;

Το cudabiss τρέχει αυτόνομα σε κάθε ένα Η/Υ που έχει την απαραίτητη κάρτα γραφικών. Ο παραλληλισμός δε γίνεται αυτόματα μέσω κάποιου server όπως στα Seti@home, folding@home κτλ. Θα γίνεται χειροκίνητα από το συντονιστή της ομάδας. Αν και θα βοηθούσε το αυτόματο, στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεται ουσιαστικά. Θα χρειαζόταν αν θέλαμε να ψάχνουμε διάφορα BISS κλειδιά και όχι μόνο το ένα συγκεκριμένο (και της ΕΡΤ όταν με το καλό εκπέμψει και αυτή). Και προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να ψάξω για άλλα κλειδιά. Τα συγκεκριμένα θεωρώ πως έχω κάθε δικαίωμα, ως Έλληνας πολίτης, να τα γνωρίζω.

Υπάρχει ο κίνδυνος, αν ενοχλεί η διαρροή του BISS κλειδιού, να αλλάξει η μετάδοση σε κάποιο πρότυπο που δε το λαμβάνουν κοινοί δέκτες. Πχ DVB-T encaptulation over DVB-IP (όπως στο ισπανικό DTT), DVB-S2 μετάδοση με 16PSK ή 32PSK κτλ. Αυτό είναι ένα ρίσκο που πρέπει να εκτιμηθεί στο θέμα δημοσίευσης του κλειδιού. Προς το παρόν όμως πρέπει να μαζέψουμε μία ομάδα, γιατί η GTX-580 που έχω από μόνη της θέλει 13-14 μέρες να το βρει.

Πάνο επειδή συμφωνώ απόλυτα με την αποψή σου ότι είναι δικαίωμα όλων η λήψη των εν λόγω καναλιών, διαθέτω την GTX 470 (448 cores) και αναμένω οδηγίες για τον διαμοιρασμό των "περιοχών έρευνας".
Καλό θα ήταν να μας εξηγούσες γιατί απέτυχαν τα "ουράνια τόξα". Να αναφέρω ότι και γω με 5λεπτη εγγραφή ts δεν κατάφερα να βρω crypt8 με τα "ουράνια τόξα".

Δεν υπαρχουν επαναλαμβανομενα null packets.. Εχει εφαρμoσθει τεχνικη που αποκλειει την χρηση rainbows. Εχουμε cudabiss 2.02 ?

Δηλαδη Παναγιωτη εφοσον ο συντονιστης της ομαδας μπορει να ενεργοποιησει τον παραλληλησμο - υποθετω κατι σαν VPN - μειωνεται ο χρονος ευρεσης σημαντικα. Δηλαδη με 10 συμμετεχοντες κατεβαινουμε σιγουρα κατω απο 2 μερες αν σε καταλαβα.

Αν εκπεμψει η ΕΡΤ τοτε ναι ειμαι μαζι σου, ειναι χρεος τους προς τον ελληνικο λαο να αφησουν ενα παραθυρο ανοιχτο.

Και οι κινδυνοι που προανεφερες ισχυουν. Ας ελπιζουμε να μην δουμε τετοια σεναρια. Αν εχουν το παραμικρο ιχνος σεβασμο μεσα τους ως προς το κοινο που απευθυνονται δεν θα προχωρησουν προς εκει αν και αμφιβαλλω να μετραει αυτος ο παραγοντας μπροστα στο κοστος.

Δεν ξέρω αν το cudabiss υποστηρίζει κάποιο είδος παραλληλισμού, δεν το φαντάζομαι όμως (δεν έχω δει παρόμοια αναφορά στις ρυθμίσεις του). Το πιο απλό είναι ο συντονιστής να δώσει περιοχή κλειδιών (από τόσο έως τόσο) σε όποιον συμμετέχει στην ομάδα, ώστε να μοιραστεί το φορτίο της δουλειάς σε όλους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επικάλυψης της ανίχνευσης του σωστού biss.

Btw, δυστυχώς με την GT 430 που έχω οι χρόνοι είναι απογοητευτικοί (χρειάζεται γύρω στις 125 ημέρες για μία πλήρη σάρωση).

ΠΙΣΤΕΨΑ στην digea οτι θα βοηθουσε επιτελους να δουμε και εμεις τν .Eκανα μαλλον λαθος . DIGEA ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TOY ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ IRDETO -bye-

Η Digea φίλε μου είναι επίγειος πάροχος και όχι δορυφορικός.....

Απάντηση: Re: Η Digea στον Εurobird 33E

Η Digea φίλε μου είναι επίγειος πάροχος και όχι δορυφορικός.....

Συμφωνω ,σκοπος της ειναι να καλυψει τους ελληνες ολους αφου μπορει πλεον .τι να το κανω οταν ερθει το 2015

Re: Απάντηση: Re: Η Digea στον Εurobird 33E

εχω vu δεκτη και θελω να τα ανοιξω..οποιος ξερει κατι και μπορει να με βοηθησει ας μου στειλει pm εστω

ναι αλλα καποιος εδω μεσα σιγουρα θα ξερει ποια ειναι τα σωστα....ενας θα υπαρχει