Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Από πότε ´αντεξουσιαστικά κινήματα´,που υποστηρίζουν ληστές σάν τον Δημητράκη ή τήν τυφλή βία ή υιοθετούν συνθήματα τού τύπου ´Το Αιγαίο ανήκει στά ψάρια του´ή ακόμα και συνθήματα περί λαών χωρίς σύνορα είναι επαναστατικά??
Πότε τέτοια ´κινήματα´ανησύχησαν τήν εξουσία??
Πότε τέτοια κινηματα ευάλωτα στήν πρέζα και στούς χαφιέδες απετέλεσαν δυνάμεις ουσιαστικής ανατροπής??
Πότε έπεισαν τούς πολίτες??
Ισως οι αναρχικοί στον Εμφύλιο τής Ισπανίας να είχαν παίξει σημαντικό ρόλο,αλλά το θεωρώ ιεροσυλία να τούς συγκρίνω με τα σημερινά παιδάκια.
Τι ακριβώς σημαίνει αντεξουσιαστής ???
Ποτε η τυφλή βία ευνόησε τα κινήματα??
Οι περισσότεροι απ´αυτούς άθελά τους βοηθάνε τήν εξουσία στήν περιστολή τής δημοκρατίας .
Οσο τώρα για τον τροβαδούρο τον αντεξουσιαστή που τόσο λατρεύεται απο τα πλήθη για ρωτήστε και τούς τότε συντρόφους του,,πόσοι απ´αυτούς πήγαν καρφωτοί στα τελευταία χρόνια τής ζωής του για να εξασφαλίζεται η πρέζα??
Γιά να ξέρουμε και τί λέμε δηλαδή.....................
Οσο για τα ´πασιφιστικά συνθηματα´περί ψαριών και Αιγαίου κάτι τέτοια ακούει ο Μπούς και ο Ερντογάν και τρίβουν τα χέρια τους...........

Δεν μπορεί , λέω μέσα μου , γιατρός και δη ψυχίατρος είναι , το μυαλό θάναι στη θέση του . Και δόξα τω θεώ όχι μόνον είναι στην θέση του , αλλά και τροφοδοτεί την σκέψη του και την γλώσσα του με μιά σπάνια διαύγεια και με μιά απίστευτη ευγλωττία , που το μόνο που απομένει σε εμάς τους λοιπούς , όταν συζητάμε , είναι να παραπέμπουμε σε κάποιο εκ των ων ου εκ εστιν αριθμός - και ευτυχώς - ποστ του ( μιλάω για το ποστ # 181 ) .

@Photis
Το θέμα δεν είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα αλλά να τιμωρηθεί ο καταχραστής. Από κει και πέρα υπάρχουν τρόποι για να βρεθούν τα χρήματα (εάν δεν έχουν ήδη γίνει γαρδένιες) αρκεί να υπάρχει θέληση.
Και ας πούμε πως επιστρέφονται τα χρήματα.
Τότε τί;
Του χαρίζεται η ποινή ή μέρος της, ή του δίνουμε παράσημο;
Αλλά από τη στιγμή που του χαρίζεται η ποινή και δεν εκτίει ούτε το ελάχιστο ανοίγει η όρεξη και σε άλλους...

@ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΡΑΧΤΑΡΗΣ
Μπα τη φράση μάλλον ως σαδομαζοχιστική θα τη θεωρούσα παρά ρομαντική...
Και όσο για την τιμωρία που λες και εσύ εδώ σε θέλω κάβουρα.
Ποιος υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος τιμωρήθηκε με απόλυση (όχι προσωρινές αργίες, ΕΔΕ ΞΕΔΕ και απλές επιπλήξεις) ;;;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτό όμως που παρατηρώ είναι πως οι περισσότεροι μάλλον αποδέχονται αυτή την κατάσταση θεωρώντας την ως δεδομένη. Το ανησυχητικό δεν είναι τα μπουμπούκια που το παίζουν αντεξουσιαστές και καίνε τα αυτοκίνητα του κόσμου, αλλά η αποδοχή της κατάστασης αυτής ως μόνιμης, αναμενόμενης και μη αναστρέψιμης από τους πολίτες.

Ενώ το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, είναι κάπως πιο σικ :drummer:

Μα και αυτοί πίστευαν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψαρια του.Και το απέδειξαν με την τραγωδία τής Κύπρου.
Περάστε κόσμε είπαν στον Ετζεβίτ.
Πάντως η υποστηριξη που δόθηκε στον Ληστή Δημητράκη απο μερίδα τού τύπου κατά την δίκη του ήταν απαράδεκτη.
Δεν είδα κανεναν πραγματικό προλετάριο τού Περάματος να κλέβει τράπεζες και να πυροβολεί στα τυφλά.
Και κάτι άλλο και ας θεωρηθεί προκλητικό.
Οι τύποι ονειρεύονται έναν νεκρό,για να τον κάνουν ήρωα.
Καλό είναι λοιπόν στην Δ.Ε.Θ. να υπάρξει μεγάλη προσοχή.
Γνωρίζω πολύ καλά τίς προβοκάτσιες τών πάλαι ποτέ αντεξουσιαστών στίς καταλήψεις τού 1979 για τον Ν.815 επί γέρου Καραμανλή.
Ημουν μέσα και εκεί.Και τούς έζησα.Μονον που τοτε οι περιφρουρήσεις ήταν πολύ πιό ώριμες για να μήν τούς επιτρέπουν να χέζουν στο χαλί τής Πρυτανείας που το θεωρούσαν μεγίστη επαναστατική πράξη,στήν Ιατρική Σχολή.

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Από πότε ´αντεξουσιαστικά κινήματα´,που υποστηρίζουν ληστές σάν τον Δημητράκη ή τήν τυφλή βία ή υιοθετούν συνθήματα τού τύπου ´Το Αιγαίο ανήκει στά ψάρια του´ή ακόμα και συνθήματα περί λαών χωρίς σύνορα είναι επαναστατικά??
Πότε τέτοια ´κινήματα´ανησύχησαν τήν εξουσία??
Πότε τέτοια κινηματα ευάλωτα στήν πρέζα και στούς χαφιέδες απετέλεσαν δυνάμεις ουσιαστικής ανατροπής??
Πότε έπεισαν τούς πολίτες??
Ισως οι αναρχικοί στον Εμφύλιο τής Ισπανίας να είχαν παίξει σημαντικό ρόλο,αλλά το θεωρώ ιεροσυλία να τούς συγκρίνω με τα σημερινά παιδάκια.
Τι ακριβώς σημαίνει αντεξουσιαστής ???
Ποτε η τυφλή βία ευνόησε τα κινήματα??
Οι περισσότεροι απ´αυτούς άθελά τους βοηθάνε τήν εξουσία στήν περιστολή τής δημοκρατίας .
Οσο τώρα για τον τροβαδούρο τον αντεξουσιαστή που τόσο λατρεύεται απο τα πλήθη για ρωτήστε και τούς τότε συντρόφους του,,πόσοι απ´αυτούς πήγαν καρφωτοί στα τελευταία χρόνια τής ζωής του για να εξασφαλίζεται η πρέζα??
Γιά να ξέρουμε και τί λέμε δηλαδή.....................
Οσο για τα ´πασιφιστικά συνθηματα´περί ψαριών και Αιγαίου κάτι τέτοια ακούει ο Μπούς και ο Ερντογάν και τρίβουν τα χέρια τους...........

Σπύρο δεν επιτρέπεται κάποιος με τη δική σου πολιτική παιδεία να ισοπεδώνει πολιτικές επιλογές κάθε είδους (καλές ή κακές) με αυτόν τον τρόπο και με ρητορικά ερωτήματα που η απάντηση του καθενός αποτελείται από μερικούς τόμους. Ο καθένας μπορεί να θέσει πάμπολλα τέτοια εμπρηστικά ερωτήματα για όλες τις ιδεολογίες και πράξεις. Δεν πιστεύω ότι προσφέρει κάτι.

Γιάννη ουδέποτε θεώρησα ότι η Αριστερά έχει σχέση με τετοια κινήματα.
Λυπάμαι,αλλά αυτό πίστευα και τότε που ασχολούμην ενεργά.
Ας ξεκαθαρίσει ο αντεξουσιαστικός χώρος τα πιστεύω του και ξανασυζητάμε.
Και τα ερωτήματα δέν είναι ρητορικά.

Μα και αυτοί πίστευαν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψαρια του.Και το απέδειξαν με την τραγωδία τής Κύπρου.
Περάστε κόσμε είπαν στον Ετζεβίτ.
Πάντως η υποστηριξη που δόθηκε στον Ληστή Δημητράκη απο μερίδα τού τύπου κατά την δίκη του ήταν απαράδεκτη.
Δεν είδα κανεναν πραγματικό προλετάριο τού Περάματος να κλέβει τράπεζες και να πυροβολεί στα τυφλά.
Και κάτι άλλο και ας θεωρηθεί προκλητικό.
Οι τύποι ονειρεύονται έναν νεκρό,για να τον κάνουν ήρωα.
Καλό είναι λοιπόν στην Δ.Ε.Θ. να υπάρξει μεγάλη προσοχή.
Γνωρίζω πολύ καλά τίς προβοκάτσιες τών πάλαι ποτέ αντεξουσιαστών στίς καταλήψεις τού 1979 για τον Ν.815 επί γέρου Καραμανλή.
Ημουν μέσα και εκεί.Και τούς έζησα.Μονον που τοτε οι περιφρουρήσεις ήταν πολύ πιό ώριμες για να μήν τούς επιτρέπουν να χέζουν στο χαλί τής Πρυτανείας που το θεωρούσαν μεγίστη επαναστατική πράξη,στήν Ιατρική Σχολή.

Είμαι φανατικά αντίθετος στην "ηρωοποίηση" προσώπων και τη δημιουργία "προτύπων επαναστάτη". Με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι αναρχική εφεύρεση.
Όσο για το προλεταριάτο και τη συμπεριφορά του, ας μην βιαζόμαστε να του βάλουμε καπέλο. Αρκετά με την επαναστατική ταυτότητα που μοιράζει μόνο το ΚΚΕ εδώ και 60 χρόνια. Ακόμα ακούω τη φωνή των Κνιτών της σχολής μου στα αυτιά μου, να φωνάζουν ενάντια στις κινητοποιήσεις για τον νόμο Αρσένη επειδή το "κίνημα δεν είναι αρκετά μαζικό". Πότε είναι αρκετά μαζικό? Όταν ο "Οδηγητής" αποκτήσει 500.000 συνδρομητές? Ή όταν το ΚΚΕ πάρει 10,6577% στις εκλογές? Μήπως όταν πολιτευθούν όλοι οι μετανοώντες δεξιοί αριστεροπατριδοκάπηλοι σαν την Κανέλη? Φυσικά δεν είναι επανάσταση να χέζεις στην πρυτανεία. Σίγουρα δεν είναι κι άλλα πράγματα όμως...

Ας ξεκαθαρίσει ο αντεξουσιαστικός χώρος τα πιστεύω του και ξανασυζητάμε.

Μα αποτελείται από 100 διαφορετικές τάσεις Σπύρο μου. Αυτό γιατί δεν αναγνωρίζεται? Δεν είναι τόσο δύσκολο για κάποιους

Χαίρομαι φίλε...Προσωπικά τον θεωρώ ίσως τον έναν από τους τρεις καλύτερους δίσκους ελληνικού ροκ. Το "Third Uncle" δε, την καλύτερη διασκευή ever. Να του κάνουμε μια κοινή παρουσίαση στη Μουσική?

Μέσα, αλλά ξεκίνα εσύ που γράφεις καλύτερα.

Εδώ που τα λέμε, δεν πολυασχοληθήκαμε τελευταία με το ελληνικό ροκ...

Δέν αναφέρομαι στο Κ.Κ.Ε.,αλλά γενικά στήν έννοια Αριστερά.
Πάντα είχα και έχω αντιρρήσεις με τήν στάση τους.Οπως και για το καπέλωμά τους.Δεν μπορώ όμως να τούς κατηγορήσω για τυφλή βία.
Οσο για τούς μετανοούντες πάντως μπορώ να σού πώ ότι απο τούς πιό συμβιβασμένους στην Σχολη μου και όχι μόνον έγιναν οι τότε αναρχοαυτόνομοι.Απόδειξη τής χαβαλετζίδικης και χωρίς αρχές αμφισβητησής τους.
Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα άν και δεν το πιστεύω.
Πάντως ουδέποτε είχαν επίδραση οι συμπεριφορές τους στούς εργαζομένους.
Κια προσωπικά αδυνατώ να δώ ιδεολογία,μόνον συμπεριφορές βλέπω.
Και αυτές δεν συνιστούν ρήξη αλλά γυμναστική.
Εκτός πιά εάν δεν τούς ενδιαφέρει η απήχησή τους στήν κοινωνία,οπότε και εκεί υπάρχει θέμα.Μιλάμε για ´Αντεξουσιαστική´και αφ´υψηλού εξουσία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Μα αποτελείται από 100 διαφορετικές τάσεις Σπύρο μου. Αυτό γιατί δεν αναγνωρίζεται? Δεν είναι τόσο δύσκολο για κάποιους

Και αυτή η πολυδιάσπαση τί όφελος αποφέρει στήν κοινωνία???

Στη ΔΕΘ θα επιδιώξουν να έχουν οπωσδήποτε νεκρό. Είναι -όπως τοποθετούνται- μοναδική ευκαιρία για ακυβερνησία, επομένως για την ανατροπή του πολιτικού καθεστώτος και η επικράτηση της επανάστασης.

Και στις σχολές έχουν βρεθεί πολλά όπλα. Στη Θεολογική βρέθηκαν και πυροβόλα όπλα.

Ok. Επειδή διαγράφηκαν αρκετά μηνύματα στο άλλο thread το "ύποπτο", και επειδή το πράγμα παύει να είναι αστείο, πάω σαν καλό παιδί να δω το debate και αφήνω τις σοβαρές συζητήσεις στο μέλλον στους έχοντες μεγαλύτερη ψυχραιμία και περισσότερο "φιλήσυχη" σκέψη. Τα υπόλοιπα στους καφέδες και στα γεύματα.

Στη ΔΕΘ θα επιδιώξουν να έχουν οπωσδήποτε νεκρό. Είναι -όπως τοποθετούνται- μοναδική ευκαιρία για ακυβερνησία, επομένως για την ανατροπή του πολιτικού καθεστώτος και η επικράτηση της επανάστασης.

Και στις σχολές έχουν βρεθεί πολλά όπλα. Στη Θεολογική βρέθηκαν και πυροβόλα όπλα.

εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση όπλα κατά ενόπλων. Είναι προφανές ότι οι συνήθεις διμοιρίες των ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ άντε και πλαστικές σφαίρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πυροβόλα όπλα.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα τής αποφυλάκισης έχω μιά απορία.
Στην απόφαση αναφέρεται οτι διασαλευεται και η οικογενειακή γαλήνη τού Αντιπρύτανη εάν παραμείνει στήν φυλακή.
Δηλαδή εάν ο Ρωχάμης ήταν παντρεμένος και η γυναίκα του έστελνε υπόμνημα στο Συμβούλιο λέγοντας ´Κινδυνεύει ο γάμος μου,ελευθερώστε τον άντρα μου ή τον χωρίζω´θά τόν άφηνε ελεύθερο επειδή διασαλεύτηκε η οικογενειακή του γαλήνη??
Να το ξέρω και εγώ στην επόμενη ληστεία ή κλοπή απο δημόσιο φορέα ,που θα κάνω για να το επικαλεστώ...:flipout::flipout::flipout::flipout: