Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Εάν κατάλαβα καλά, η απόφαση έχει χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως του ανωτέρω. Σε πρώτο βαθμό δεν καταδικάστηκε? Και να μην δώσει αναστολή εκτέλεσης το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μπορεί ο καταδικασθείς να την ζητήσει και αλλιώς, όπως μάλλον συνέβη και εν προκειμένω. Από τη στιγμή που υπάρξει όμως τελεσίδικη καταδίκη το πράγμα αλλάζει.

Πάντως κι έτσι η απόφαση παραμένει ολίγον προκλητική.

Έτοιμος είμαι να σχολιάσω και το debate κι όλα τα media μαζί! :furious3:

Τέλος πάντων...

Πάντως στεναχωριέμαι που θα το πω αλλά η Παπαρήγα μόλις είπε το μόνο θέμα άξιο λόγου, το οποίο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:
Η εθνική ομοψυχία είναι μια απάτη. "Εθνικά" συμφέροντα δεν υπάρχουν. Μόνο ταξικά, σύντροφοι.

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Για να επιστρέψουμε στο θέμα τής αποφυλάκισης έχω μιά απορία.
Στην απόφαση αναφέρεται οτι διασαλευεται και η οικογενειακή γαλήνη τού Αντιπρύτανη εάν παραμείνει στήν φυλακή.
Δηλαδή εάν ο Ρωχάμης ήταν παντρεμένος και η γυναίκα του έστελνε υπόμνημα στο Συμβούλιο λέγοντας ´Κινδυνεύει ο γάμος μου,ελευθερώστε τον άντρα μου ή τον χωρίζω´θά τόν άφηνε ελεύθερο επειδή διασαλεύτηκε η οικογενειακή του γαλήνη??
Να το ξέρω και εγώ στην επόμενη ληστεία ή κλοπή απο δημόσιο φορέα ,που θα κάνω για να το επικαλεστώ...:flipout::flipout::flipout::flipout:

Ανακαλύψαμε και τα καλά του γάμου επιτέλους...:HTEHEH56:

Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Πάντως στεναχωριέμαι που θα το πω αλλά η Παπαρήγα μόλις είπε το μόνο θέμα άξιο λόγου, το οποίο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:
Η εθνική ομοψυχία είναι μια απάτη. "Εθνικά" συμφέροντα δεν υπάρχουν. Μόνο ταξικά, σύντροφοι.

Απλοϊκό εντελώς.
Ταξικές συμμαχίες που αποτελούν και τήν πλειοψηφία ενός έθνους ενισχύουν και τήν ιδέα τής Εθνικής Ανεξαρτησίας.Τέτοιο ήταν και το Ε.Α.Μ.
Σαφώς και δέν ηταν κίνημα τής εργατικής τάξης μόνον.Και μιλούσε για απελευθερωση τής Πατρίδας και όχι για ταξική ανατροπή.Αυτό προέκυψε μετά.
Επίσης υπάρχουν αστικές τάξεις που δεν είναι μεταπρατικές και σέ κρίσιμες στιγμές προτάσσουν το συμφέρον τής χώρας πάνω απο τήν τάξη τους.Στιγμές...
Το κεφάλαιο δέν είναι ενιαίο όπως είχε δείξει και ο μακαρίτης ο Πουλαντζάς.
Οι ουτοπίες περί ταυτόχρονης επανάστασης τής περιφέρειας είχαν καταστροφικά αποτελέσματα.
Πάντως η Αλέκα έχει ακολουθήσει πατριωτική στάση τα τελευταία χρόνια.
Δεν υποστήριξε τήν ταξική απελευθέρωση τής Κατεχόμενης Κύπρου αλλά τήν απόσυρση τών στρατευμάτων Κατοχής και τήν καταψηφιση τού Σχεδίου Ανάν.
Αλλοι μιλούσαν για καταπίεση Τουρκοκυπρίων....ξεχνώντας τήν Κατοχή...
Και επίσης θά έπρεπε τότε να πάψει να υποστηρίζει τα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα....Δεν τόχει κάνει ακόμα.
Αλλοι επιτίθενται στόν Τσάβες...
Υ.Γ
Τετοια συνθήματα πρέπει να αξιολογούνται βάσει τών τρεχουσών διεθνών συνθηκων.

Ωραίοι οι διαπλοκοκάναλοι.
Τίς ερωτήσεις για το βιβλίο Ιστορίας τίς απηύθυναν στούς Καρατζαφέρη και Παπαθεμελή.
Αξιος ο μισθός τους.
Κλασσικοί προβοκάτορες.

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

@Photis
Το θέμα δεν είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα αλλά να τιμωρηθεί ο καταχραστής. Από κει και πέρα υπάρχουν τρόποι για να βρεθούν τα χρήματα (εάν δεν έχουν ήδη γίνει γαρδένιες) αρκεί να υπάρχει θέληση.
Και ας πούμε πως επιστρέφονται τα χρήματα.
Τότε τί;
Του χαρίζεται η ποινή ή μέρος της, ή του δίνουμε παράσημο;
Αλλά από τη στιγμή που του χαρίζεται η ποινή και δεν εκτίει ούτε το ελάχιστο ανοίγει η όρεξη και σε άλλους....

Με τη φυλακή τιμωρείς την πράξη, δεν τη συμψηφίζεις με τα χρήματα. Δεν αγοράζεις εκατομμύρια με το να κάνεις μερικά χρόνια φυλακή. Αν κάποιος κλέφτης πιαστεί επ' αυτοφόρω, δεν θα πάει φυλακή; Τα χρήματα δεν θα επιστραφούν; Εγώ λέω το εξής απλό. Δεν νοείται ο καταχραστής να μην επιστρέφει τα χρήματα εκεί από όπου τα πήρε. Και να τιμωρηθεί για την πράξη του. Ας δημευτεί η περιουσία του και των συγγενών του Α' βαθμού, ας δουλεύει μέχρι να πεθάνει για να ξεχρεώσει, ή απλά ας γίνει η επιστροφή των κλεμμένων απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυλάκιση των ενόχων.

Πάντως εάν τελεσιδικίσει η απόφαση, Κλέφτης Ακαδημαϊκός δέν προβλέπεται.
Να δούμε όταν εκδικαστεί η έφεση δηλαδή σέ 4-5 χρόνια.Μεχρι τότε θα είναι χαλαρός.

Δεν κάνουν τόσο τα ποινικά εφετεία. Σε λιγότερο από χρόνο προσδιορίζονται, τώρα βέβαια είναι εξαιρετική η περίπτωση.

Για τη δήμευση: (αλλά μην βγει κανείς να πει ότι κάνω μάθημα ή το παίζω έξυπνος, στα πλαίσια της συζήτησης το παραθέτω)

Αρθρο 76 Ποινικού Κώδικα
1. Αντικείμενα που είναι προϊόντα κακουργήματος ή πλημμελήματος το οποίο πηγάζει από δόλο, καθώς και το τίμημά τους, και όσα αποκτήθηκαν με αυτά, επίσης και αντικείμενα που χρησίμευσαν ή προορίζονταν για την εκτέλεση τέτοιας πράξης μπορούν να δημευθούν αν αυτά ανήκουν στον αυτουργό ή σε κάποιον από τους συμμετόχους. Για άλλες αξιόποινες πράξεις, το μέτρο αυτό μπορεί να ληφθεί μόνο στις περιπτώσεις που ορίζει ειδικά ο νόμος.

Αν δεν οριστεί η δήμευση από το δικαστήριο που εκδίδει την καταδικαστική απόφαση, σίγουρα συντρέχει και η αστική ευθύνη του υπαιτίου.

Μέσα, αλλά ξεκίνα εσύ που γράφεις καλύτερα.

Εδώ που τα λέμε, δεν πολυασχοληθήκαμε τελευταία με το ελληνικό ροκ...

Στεργιε,
μεσα και γω. Θα γραψω για τα "συναφη" (Σπαθια, προσωπικα του Παυλιδη).
Εδω που τα λεμε εσεις οι Βοριοι θα επρπε να γραφετε για τη φρεσκια παραγωγη της πολης σας Frantic-v, Bullets, και γενικα για την On Stage Records ...

Ο Τεγόπουλος δικαιώνεται.Και ο αγώνας του δικαιώνεται μετά τα πύρινα άρθρα που έγραφε στήν εφημερίδα του για να ελευθερωθούν οι ´αγωνιστές τής Δημοκρατίας´

"...αντίδραση μεγάλης μερίδας του νομικού χώρου και της πανεπιστημιακής κοινότητας..."

μάλιστα, μάλιστα....:chinscratch:

Send, πρέπει να το παραδεχτείς: είσαι ένας απάνθρωπος τυπολάτρης! Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η μεγάλη μερίδα φιλεύσπλαχνων και δημοκρατικών συναδέλφων σου και σώζει την αξιοπρέπεια του κλάδου.

:BDGBGDB55:

Εμ, δεν βρέθηκε καμμιά ζαρντινιέρα να πέσει πάνω στους πρυτάνεις. Άσε που αποκλείεται να φορούσαν πράσινα παπούτσια...:frusty:

Κραυγή αγωνίας για τη ζωή του Μεταξόπουλου

αίτηση που υπογράφει ο συνήγορός του Αντ. Βγόντζας και θα συζητηθεί την 1η Οκτωβρίου 2007, αποτελεί ουσιαστικά μια κραυγή αγωνίας για την τύχη του κρατούμενου καθηγητή, για τον οποίο η βεβαίωση νοσηλείας αναφέρει πως «η πρόγνωση όσον αφορά την επιβίωση δεν είναι ευοίωνος».
Αναφέρονται χαρακτηριστικά όλες οι γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων που περιγράφουν με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του και επισημαίνειται πως «η αντιμετώπιση, όσο το δυνατόν, των ασθενειών μου απαιτεί ειδική φαρμακευτική αγωγή, τακτικό επανέλεγχο του οισοφάγου και ειδική διατροφή (αυστηρή δίαιτα ηπατοπαθούς με μαλακές τροφές και πλήρη αποφυγή τροφών με φυτικές ίνες λόγω του κινδύνου ενσφηνώσεως βλωμού). Η συνέχιση της κρατήσεώς μου θα δυσχεράνει σοβαρά τη συνέχιση της περιθάλψεώς μου (και ιδίως την τήρηση του προγράμματος σκληροθεραπείας και της δίαιτας ηπατοπαθούς) και θα επιδεινώσει δραματικά την κατάστασή μου, διακυβεύοντας τη ζωή μου».

όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=46546064