Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Κραυγή αγωνίας για τη ζωή του Μεταξόπουλου

αίτηση που υπογράφει ο συνήγορός του Αντ. Βγόντζας και θα συζητηθεί την 1η Οκτωβρίου 2007, αποτελεί ουσιαστικά μια κραυγή αγωνίας για την τύχη του κρατούμενου καθηγητή, για τον οποίο η βεβαίωση νοσηλείας αναφέρει πως «η πρόγνωση όσον αφορά την επιβίωση δεν είναι ευοίωνος».
Αναφέρονται χαρακτηριστικά όλες οι γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων που περιγράφουν με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του και επισημαίνειται πως «η αντιμετώπιση, όσο το δυνατόν, των ασθενειών μου απαιτεί ειδική φαρμακευτική αγωγή, τακτικό επανέλεγχο του οισοφάγου και ειδική διατροφή (αυστηρή δίαιτα ηπατοπαθούς με μαλακές τροφές και πλήρη αποφυγή τροφών με φυτικές ίνες λόγω του κινδύνου ενσφηνώσεως βλωμού). Η συνέχιση της κρατήσεώς μου θα δυσχεράνει σοβαρά τη συνέχιση της περιθάλψεώς μου (και ιδίως την τήρηση του προγράμματος σκληροθεραπείας και της δίαιτας ηπατοπαθούς) και θα επιδεινώσει δραματικά την κατάστασή μου, διακυβεύοντας τη ζωή μου».

όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=46546064

Πάντως είναι αλήθεια.Περιγράφει όλα τα συμπτώματα τής κιρρώσεως ήπατος,πού μάλιστα σε προχωρημενο στάδιο μπορεί να προκαλέσει και κιρσούς οισοφάγου πού είναι δυνητικά δραματική κατάσταση.
Δεν λέει ψέμματα.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον Γ´Ανακριτή Θεσσαλονίκης η 19χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων στο πλαίσιο της 72ης ΔΕΘ.

Στην απολογία της, η 19χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία από την περιοχή της Πανεπιστημιούπολης και ότι έφερε πάνω της το πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ για λόγους ασφαλείας.

Η 19χρονη κατηγορείται για δυο κακουργήματα και για μια σειρά από πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τις κατηγορίες της έκρηξης από κοινού από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού. Τα πλημμελήματα αφορούν απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής και συμμορία.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, περίπου 30 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη 19χρονη.

flash.gr

Η "τυφλή δικαιοσύνη" λίγες μέρες αφού κρίνει ότι οι "πνευματικοί" άνθρωποι του τόπου αξίζουν να έχουν την ελευθερία τους ώστε να ξεκοκκαλίσουν με την άνεσή τους τα 8 εκατομμυριάκια ευρώ, προφυλακίζει την Χριστίνα Τονίδου με τις παραπάνω κατηγορίες.
Έχω ξαναπεί ότι όχι μόνο είμαι αντίθετος στην ηρωοποίηση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε κάθε αντίδραση ενάντια στο Κράτος, αλλά και ότι οι συνέπειες αυτής σε περίπτωση σύλληψης είναι και αναμενόμενες και προβλέψιμες, άσχετα από την γραμμή αυτο-υπεράσπισης που ακολουθεί κάθε κατηγορούμενος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτό όμως που αναρωτιέμαι είναι το εξής:
Οι φιλήσυχοι πολίτες αυτής της χώρας που θα σπεύσουν να πουν "καλά να πάθει το κωλόπαιδο, να σαπίσει στη φυλακή, κτλ" άραγε ποιον κρίνουν ως πιο επικίνδυνο για την ήσυχη ζωούλα τους, την Τονίδου ή τον Μεταξόπουλο?
Και πώς εξηγούν την τουλάχιστον ύποπτη μεταχείριση της μιας περίπτωσης και πώς της άλλης? Αν φυσικά η Τονίδου αφεθεί ελεύθερη να συνεχίσει τις σπουδές της ή λόγω υγείας, θα σπεύσω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη και θα μου βάλω και πιπέρι στο στόμα...Αν όχι, δεν θα εκπλαγώ κιόλας.

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Είπα να απαντήσω , αλλά μετά σκέφτηκα "δεν βαριέσαι , τι νόημα έχει " .

Το ερώτημά μου δεν είναι ρητορικό. Αν αισθάνεσαι φιλήσυχος πολίτης και έχεις απάντηση, δώσε την. Αν πάλι αντί απαντήσεως, αναλωθείς σε κύρηγμα και εσύ θα βαρεθείς, και οι υπόλοιποι.
Για να σε βοηθήσω να εστιάσεις, θα σου πω το εξής. Δεν υποστηρίζω ότι η Τονίδου πρέπει να αποφυλακιστεί. Όοοχι, δεν θα σου την κάνω τη χάρη. Να μείνει μέσα 100 χρόνια το "κωλόπαιδο". Ο Μεταξόπουλος όμως πόσα πρέπει να μείνει??? Ο δικαστής που τον έβγαλε, πόσα??? Ε, αυτή τη δικαιοσύνη, σας τη χαρίζω, φιλήσυχοι φίλοι μου...
Βλέπεις η περίπτωση δεν είναι βολική. Η Τονίδου δεν είναι ούτε πρεζόνι, ούτε χουλιγκάνι, ούτε παιδί χωρισμένων γονιών για να την ταράξουμε στην ψυχανάλυση. Είναι πράγματι φοιτήτρια. Θα μπορούσε να είναι και φοιτήτρια του Μεταξόπουλου.

Last edited:

Αν αισθάνεσαι φιλήσυχος πολίτης και έχεις απάντηση, δώσε την.

αμάν βρε Mc μ αυτή τη λογική του Ασπρο/Μαύρο.
δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές των αναρχικών είναι συντηρητικός και φιλήσυχος πολίτης;
από κεί που θα μπεί η βόμβα, μπορεί να περνάει το παιδί μου.

Σε καθαρά ψυχολογικό επίπεδο δέν θεωρώ ιδίας βαρύτητας μιά πιθανώς παράνομη πράξη μιάς 19χρονης μετέφηβης με αποδεδειγμένα παράνομες πράξεις ενηλίκων.Ουτε συγκρίνω πράξεις μιάς νεαρής,όσο και εάν διαφωνώ με αυτές,με τίς πράξεις Ακαδημαϊκών.
Ουτε πιστεύω ότι η προφυλάκιση βοηθά.Δεν μπορώ να τήν φανταστώ ύποπτη φυγής..
Αυτά όχι ως πρός την νομική τους πλευρά,που δεν τήν γνωρίζω.
Τωρα όσον αφορά στον Μεταξόπουλο γνωρίζω ότι ισχύουν αυτά που γραφει στήν αίτηση αποφυλάκισής του.
Και σε μιά τόσο βαρειά κατάσταση τής υγείας κάποιου όντως υπάρχει θέμα.
Για τον αντιπρύτανη φυσικά ούτε λόγος ότι πρόκειται περί σκανδαλώδους αποφάσεως να αποφυλακισθεί μέχρι να εκδικασθεί η έφεση.

αμάν βρε Mc μ αυτή τη λογική του Ασπρο/Μαύρο.
δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές των αναρχικών είναι συντηρητικός και φιλήσυχος πολίτης;
από κεί που θα μπεί η βόμβα, μπορεί να περνάει το παιδί μου.

Το φιλήσυχος δεν είναι μομφή Κώστα. Είναι ο φίλος της ησυχίας, ο εχθρός της βίας, της αντίδρασης, ο συντηρητικός ρε παιδί μου. Κι η μάνα μου είναι.
Τώρα μην πέσουμε στη λογική ότι η 17Ν ήταν "κακιά" γιατί σκοτώθηκε ο Αξαρλιάν. Δηλαδή αν δεν σκοτωνόταν θα ήταν καλύτερη? Πιο πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ασκήσεις του στρατού σε ειρήνη παρά από τις βόμβες των αναρχικών πάντως.

Εμένα με ενδιαφέρει το σχόλιο οποιουδήποτε για τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας. Ας μην αλλάζουμε θέμα.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι τα κινήματα αυτά δεν είναι καθόλου επαναστατικά,αλλά οι συμμετέχοντες νεαροί ορμώνται κυρίως απο άλλα θέματα πού άπτονται μάλλον καταστασεων αμφισβήτησης τής πατρικής εξουσίας,παρά τής κοινωνίας.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι τα κινήματα αυτά δεν είναι καθόλου επαναστατικά,αλλά οι συμμετέχοντες νεαροί ορμώνται κυρίως απο άλλα θέματα πού άπτονται μάλλον καταστασεων αμφισβήτησης τής πατρικής εξουσίας,παρά τής κοινωνίας.

Το κίνητρο δεν με απασχολεί. Το ερώτημά μου ήταν σαφές και σε ευχαριστώ Σπύρο γιατί στο προηγούμενο ποστ έδωσες σαφή και θαρραλέα απάντηση.

Είναι ο φίλος της ησυχίας, ο εχθρός της βίας, της αντίδρασης, ο συντηρητικός ρε παιδί μου. .

εχθρός της βίας=συντηρητικός.
ΟΚ, μου απάντησες.

πάντως όποιος βάζει βόμβες, δεν μπορεί μετά να ζητάει πιο δίκαιη μεταχείριση.
να μην έπαιζε με τα σίδερα in the first place

Εγώ πάλι δεν θεωρώ ελαφρυντικό τα 19 έτη. Ενίληκη είναι, δικαίωμα ψήφου έχει, χτύπησε αστυνομικό με το γκλομπ της (σύμφωνα με τους αστυνομικούς πάντα), υπάρχουν υποψίες ότι παρανόμησε, κρίθηκε προφυλακιστέα. Ο Μεταξόπουλος και ο κάθε Μεταξόπουλος δεν προφυλακίστηκε. Φυλακίστηκε μετά από δίκη. Και αν πεθάνει μέσα στη φυλακή, πρόβλημά του. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η κατάσταση. Και ο Παπαδόπουλος ο δικτάτορας είχε χρόνια καρκίνο του προστάτη. Δεν αποφυλακίστηκε. Ούτε το ζήτησε κι όλας. Και καταδικασμένοι από την ομάδα της 17Ν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Δεν αποφυλακίστηκαν, παρά τις αιτήσεις. Αν πρέπει να νοσηθλευτεί ο Μεταξόπουλος, να νοσηλευτεί στο Ιατρείο της φυλακής. Και αν αυτό δεν επαρκεί, να νοσηλευτεί φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι εγκληματίας, και πρέπει να πληρώσει. Τελεία και παύλα.

εχθρός της βίας=συντηρητικός.
ΟΚ, μου απάντησες.

πάντως όποιος βάζει βόμβες, δεν μπορεί μετά να ζητάει πιο δίκαιη μεταχείριση.
να μην έπαιζε με τα σίδερα in the first place

Κοίτα, ο τρόπος με τον οποίο διαστρέφεις τα γραφόμενά μου καταντάει γελοίος.
Ή εγώ έχω πρόβλημα να γράψω ή εσύ να διαβάσεις.

Εγώ πάλι δεν θεωρώ ελαφρυντικό τα 19 έτη. Ενίληκη είναι, δικαίωμα ψήφου έχει, χτύπησε αστυνομικό με το γκλομπ της (σύμφωνα με τους αστυνομικούς πάντα), υπάρχουν υποψίες ότι παρανόμησε, κρίθηκε προφυλακιστέα. Ο Μεταξόπουλος και ο κάθε Μεταξόπουλος δεν προφυλακίστηκε. Φυλακίστηκε μετά από δίκη. Και αν πεθάνει μέσα στη φυλακή, πρόβλημά του. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η κατάσταση. Και ο Παπαδόπουλος ο δικτάτορας είχε χρόνια καρκίνο του προστάτη. Δεν αποφυλακίστηκε. Ούτε το ζήτησε κι όλας. Και καταδικασμένοι από την ομάδα της 17Ν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Δεν αποφυλακίστηκαν, παρά τις αιτήσεις. Αν πρέπει να νοσηθλευτεί ο Μεταξόπουλος, να νοσηλευτεί στο Ιατρείο της φυλακής. Και αν αυτό δεν επαρκεί, να νοσηλευτεί φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι εγκληματίας, και πρέπει να πληρώσει. Τελεία και παύλα.

Η δεύτερη μόλις σαφής και θαρραλέα θέση...

Πιο πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ασκήσεις του στρατού σε ειρήνη παρά από τις βόμβες των αναρχικών πάντως.

Καλά, και σαφώς περισσότεροι στραβοκαταπίνουν και μένουν στον τόπο, αλλά δεν βλέπω σχέση. Ή να δεχθούμε, ότι 1-2 νεκρούς το χρόνο τους δικαιούνται οι αναρχικοί βρε αδερφέ?

Καλά, το ότι τυχαία περνούσε και είχε πτυσσόμενο γκλομπ για την ασφάλειά της, κορυφαίο. Μην πω πως ξεπερνά και τη ζαρντινιέρα.
Θα πρέπει να γίνει κάπου μία συλλογή εξωφρενικών δικαιολογιών, πλάκα θα είχε.

Τα 19 ετη δέν συνιστούν παρά τυπική ενηλικίωση.Ουσιαστικά μιλάμε για εφήβους με θέματα πού άπτονται μάλλον οικογενειακών παρά κοινωνικών θεμάτων.
Ουσιαστική ενηλικίωση συμβαίνει όταν επιτευχθεί ένας ομαλός αποχωρισμός απο τούς γονείς και όταν μπεί κάποιος στήν παραγωγική διαδικασία.
Εχω δουλεψει με παραβατικούς μετεφήβους και γι´αυτό εξέφρασα και αυτή τήν γνώμη.
Απλά δεν θεωρώ ούτε μέ σφαίρες επαναστατική συμπεριφορά ή αυξημένη κοινωνική συνείδηση τήν στάση τους.Μαλλον για τυφλό θυμό πρόκειται.
Οσο για την προχωρημένη κίρρωση τού ήπατος,πίστεψέ με ότι ο καρκίνος τού προστάτη σε ηλικιωμένους μοιάζει με γρίππη.
Το νοσοκομείο τών φυλακών αδυνατεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις,όπως και τούς κιρσούς τού οισοφάγου,όπου ο ασθενής κινδυνεύει απο κατακλυσμιαία αιμορραγία.
Προφανώς δεν είμαι με τον Μεταξόπουλο,αλλά γνωρίζω οτι η κατάσταση τής υγείας του είναι δραματική.Μην ξεχνάμε ότι εγώ άνοιξα το thread.
Υ.Γ
Στην 17 Νοεμβρη νομίζω οτι ο Παυλος Σερίφης αποφυλακίστηκε λόγω σκληρυνσης κατά πλάκας και ο Τέλλιος λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.Νομίζω..

Για το λόγο αυτό Σπύρο μέχρι τα 21 θεωρούνται από το νόμο "μετέφηβοι" και υπάρχει η δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισής τους. Τώρα βέβαια με ισχυρισμούς σαν τους ανωτέρω, δεν βοηθείται ο δικαστής να το αντιμετωπίσει σαν μετεφηβικό παραστράτημα.

Για το λόγο αυτό Σπύρο μέχρι τα 21 θεωρούνται από το νόμο "μετέφηβοι" και υπάρχει η δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισής τους. Τώρα βέβαια με ισχυρισμούς σαν τους ανωτέρω, δεν βοηθείται ο δικαστής να το αντιμετωπίσει σαν μετεφηβικό παραστράτημα.

Nα κάτι πού δεν ήξερα και χαίρομαι πού και ο νόμος το προβλέπει.
Η δικαιολογία τού συγκεκριμένου κοριτσιού όντως μπάζει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Κοίτα, ο τρόπος με τον οποίο διαστρέφεις τα γραφόμενά μου καταντάει γελοίος.
Ή εγώ έχω πρόβλημα να γράψω ή εσύ να διαβάσεις.

Ρε σύ ,πολύ παρατραβηγμένο τό σχόλιο,έως βαρύτατο.

Καλά, και σαφώς περισσότεροι στραβοκαταπίνουν και μένουν στον τόπο, αλλά δεν βλέπω σχέση. Ή να δεχθούμε, ότι 1-2 νεκρούς το χρόνο τους δικαιούνται οι αναρχικοί βρε αδερφέ?

Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εγώ είδα σχέση με το σχόλιο για τις βόμβες και το ερώτημά μου περί απονομής δικαιοσύνης. Για την ιστορία πάντως νεκροί από πράξεις αναρχικών ομάδων στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Καλά, το ότι τυχαία περνούσε και είχε πτυσσόμενο γκλομπ για την ασφάλειά της, κορυφαίο. Μην πω πως ξεπερνά και τη ζαρντινιέρα.
Είναι τουλάχιστον ισοδύναμο...:flipout:
Θα πρέπει να γίνει κάπου μία συλλογή εξωφρενικών δικαιολογιών, πλάκα θα είχε.
Ποιος λες να πάρει το βραβείο? Οι αναρχικοί ή η ΕΛ.ΑΣ?
Χρήσιμη παρέμβαση αλλά θέση επί του ερωτήματος δεν...