Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Τυπικά συμπτώματα κρίσης συνειδήσεως νεοαποκτηθείσας εν τω κελλίω......
Μήπως να πήγαινε για μοναχός????????
Μήπως να πήγαινε για μοναχός????????
Κραυγή αγωνίας για τη ζωή του Μεταξόπουλου
αίτηση που υπογράφει ο συνήγορός του Αντ. Βγόντζας και θα συζητηθεί την 1η Οκτωβρίου 2007, αποτελεί ουσιαστικά μια κραυγή αγωνίας για την τύχη του κρατούμενου καθηγητή, για τον οποίο η βεβαίωση νοσηλείας αναφέρει πως «η πρόγνωση όσον αφορά την επιβίωση δεν είναι ευοίωνος».
Αναφέρονται χαρακτηριστικά όλες οι γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων που περιγράφουν με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του και επισημαίνειται πως «η αντιμετώπιση, όσο το δυνατόν, των ασθενειών μου απαιτεί ειδική φαρμακευτική αγωγή, τακτικό επανέλεγχο του οισοφάγου και ειδική διατροφή (αυστηρή δίαιτα ηπατοπαθούς με μαλακές τροφές και πλήρη αποφυγή τροφών με φυτικές ίνες λόγω του κινδύνου ενσφηνώσεως βλωμού). Η συνέχιση της κρατήσεώς μου θα δυσχεράνει σοβαρά τη συνέχιση της περιθάλψεώς μου (και ιδίως την τήρηση του προγράμματος σκληροθεραπείας και της δίαιτας ηπατοπαθούς) και θα επιδεινώσει δραματικά την κατάστασή μου, διακυβεύοντας τη ζωή μου».
όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=46546064
Είπα να απαντήσω , αλλά μετά σκέφτηκα "δεν βαριέσαι , τι νόημα έχει " .
Αν αισθάνεσαι φιλήσυχος πολίτης και έχεις απάντηση, δώσε την.
αμάν βρε Mc μ αυτή τη λογική του Ασπρο/Μαύρο.
δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές των αναρχικών είναι συντηρητικός και φιλήσυχος πολίτης;
από κεί που θα μπεί η βόμβα, μπορεί να περνάει το παιδί μου.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι τα κινήματα αυτά δεν είναι καθόλου επαναστατικά,αλλά οι συμμετέχοντες νεαροί ορμώνται κυρίως απο άλλα θέματα πού άπτονται μάλλον καταστασεων αμφισβήτησης τής πατρικής εξουσίας,παρά τής κοινωνίας.
Είναι ο φίλος της ησυχίας, ο εχθρός της βίας, της αντίδρασης, ο συντηρητικός ρε παιδί μου. .
εχθρός της βίας=συντηρητικός.
ΟΚ, μου απάντησες.
πάντως όποιος βάζει βόμβες, δεν μπορεί μετά να ζητάει πιο δίκαιη μεταχείριση.
να μην έπαιζε με τα σίδερα in the first place
Εγώ πάλι δεν θεωρώ ελαφρυντικό τα 19 έτη. Ενίληκη είναι, δικαίωμα ψήφου έχει, χτύπησε αστυνομικό με το γκλομπ της (σύμφωνα με τους αστυνομικούς πάντα), υπάρχουν υποψίες ότι παρανόμησε, κρίθηκε προφυλακιστέα. Ο Μεταξόπουλος και ο κάθε Μεταξόπουλος δεν προφυλακίστηκε. Φυλακίστηκε μετά από δίκη. Και αν πεθάνει μέσα στη φυλακή, πρόβλημά του. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η κατάσταση. Και ο Παπαδόπουλος ο δικτάτορας είχε χρόνια καρκίνο του προστάτη. Δεν αποφυλακίστηκε. Ούτε το ζήτησε κι όλας. Και καταδικασμένοι από την ομάδα της 17Ν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Δεν αποφυλακίστηκαν, παρά τις αιτήσεις. Αν πρέπει να νοσηθλευτεί ο Μεταξόπουλος, να νοσηλευτεί στο Ιατρείο της φυλακής. Και αν αυτό δεν επαρκεί, να νοσηλευτεί φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι εγκληματίας, και πρέπει να πληρώσει. Τελεία και παύλα.
Πιο πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ασκήσεις του στρατού σε ειρήνη παρά από τις βόμβες των αναρχικών πάντως.
Εγώ πάλι δεν θεωρώ ελαφρυντικό τα 19 έτη. Ενίληκη είναι, δικαίωμα ψήφου έχει, χτύπησε αστυνομικό με το γκλομπ της (σύμφωνα με τους αστυνομικούς πάντα), υπάρχουν υποψίες ότι παρανόμησε, κρίθηκε προφυλακιστέα. Ο Μεταξόπουλος και ο κάθε Μεταξόπουλος δεν προφυλακίστηκε. Φυλακίστηκε μετά από δίκη. Και αν πεθάνει μέσα στη φυλακή, πρόβλημά του. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η κατάσταση. Και ο Παπαδόπουλος ο δικτάτορας είχε χρόνια καρκίνο του προστάτη. Δεν αποφυλακίστηκε. Ούτε το ζήτησε κι όλας. Και καταδικασμένοι από την ομάδα της 17Ν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Δεν αποφυλακίστηκαν, παρά τις αιτήσεις. Αν πρέπει να νοσηθλευτεί ο Μεταξόπουλος, να νοσηλευτεί στο Ιατρείο της φυλακής. Και αν αυτό δεν επαρκεί, να νοσηλευτεί φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι εγκληματίας, και πρέπει να πληρώσει. Τελεία και παύλα.
Για το λόγο αυτό Σπύρο μέχρι τα 21 θεωρούνται από το νόμο "μετέφηβοι" και υπάρχει η δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισής τους. Τώρα βέβαια με ισχυρισμούς σαν τους ανωτέρω, δεν βοηθείται ο δικαστής να το αντιμετωπίσει σαν μετεφηβικό παραστράτημα.
Κοίτα, ο τρόπος με τον οποίο διαστρέφεις τα γραφόμενά μου καταντάει γελοίος.
Ή εγώ έχω πρόβλημα να γράψω ή εσύ να διαβάσεις.
Χρήσιμη παρέμβαση αλλά θέση επί του ερωτήματος δεν...Καλά, και σαφώς περισσότεροι στραβοκαταπίνουν και μένουν στον τόπο, αλλά δεν βλέπω σχέση. Ή να δεχθούμε, ότι 1-2 νεκρούς το χρόνο τους δικαιούνται οι αναρχικοί βρε αδερφέ?
Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εγώ είδα σχέση με το σχόλιο για τις βόμβες και το ερώτημά μου περί απονομής δικαιοσύνης. Για την ιστορία πάντως νεκροί από πράξεις αναρχικών ομάδων στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Καλά, το ότι τυχαία περνούσε και είχε πτυσσόμενο γκλομπ για την ασφάλειά της, κορυφαίο. Μην πω πως ξεπερνά και τη ζαρντινιέρα.
Είναι τουλάχιστον ισοδύναμο...
Θα πρέπει να γίνει κάπου μία συλλογή εξωφρενικών δικαιολογιών, πλάκα θα είχε.
Ποιος λες να πάρει το βραβείο? Οι αναρχικοί ή η ΕΛ.ΑΣ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.