Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ρε σύ ,πολύ παρατραβηγμένο τό σχόλιο,έως βαρύτατο.

Όσο και αυτό για τις βόμβες που σκοτώνουν παιδιά που περνάνε έξω από το ΑΠΘ στις 2 η ώρα το βράδυ ανάμεσα από διμοιρίες ΜΑΤ και αναρχικούς...

Εντυπώσεις είναι εύκολο να δημιουργήσει ο καθένας και από ό,τι φαίνεται δεν αποτελεί προνόμιο και ικανότητα των δεδηλωμένων συντηρητικών. Κρίμα...

Οι απαιτήσεις αντίληψης που έχω από ανθρώπους που θεωρώ προοδευτικούς και νοήμονες είναι απείρως μεγαλύτερες από άλλους. Η αυστηρότητα λοιπόν είναι καλοπροαίρετη όπως αυτή του δασκάλου στον καλύτερο μαθητή του...

Last edited:
Τελικά ο Ντοκ είναι σοφός άνθρωπος...
Τώρα αντιλήφθηκα κι εγώ πόσο δίκιο είχε στο ότι ορισμένα ζητήματα δεν έχει νόημα να τα ανοίγεις...

ΥΓ. Συγγνώμη στον Κώστα αν τον έθιξα, δεν ήταν στις προθέσεις μου αλλά θεωρώ ότι έχει την ικανότητα και την γνώση ώστε να αντιλαμβάνεται πλήρως τα γραπτά όλων όπως πρέπει και όχι όπως θέλει.

Last edited:
Χρήσιμη παρέμβαση αλλά θέση επί του ερωτήματος δεν...

Η Ελ.Ασ. είναι σε ειδική κατηγορία. Πώς λέμε Όσκαρ για την προσφορά στην τέχνη κλπ.

Στο ερώτημα, τα παραπάνω δεν τα αντιμετωπίζω ως διαφορά μεταχείρισης. Στην περίπτωση των πανεπιστημιακών πρόκειται για απόφαση Εφετείου Αναστολών, ενώ στην περίπτωση της 19χρονης για ένταλμα κατόπιν συμφωνίας του ανακριτή και εισαγγελέα. Με άλλες παραμέτρους κρίνουν τα δύο αυτά όργανα και άλλους σκοπούς καλούνται να εξυπηρετήσουν, οπότε θεωρώ τις δύο περιπτώσεις εκ φύσεως ανόμοιες. Εκεί που περιμένω ίση, δηλαδή ανάλογη, μεταχείριση, είναι στα δικαστήρια της ουσίας. Και εκεί προς το παρόν τουλάχιστον η Δικαιοσύνη έδειξε ότι δεν φείδεται αυστηρότητας ούτε στους λευκογιακάδες.

Να επισημάνω ότι η μεταχείριση των τελευταίων από το 5μελές Εφετείο Αναστολών είναι τέτοια διότι δεν έχουν ακόμη καταδικαστεί τελεσιδίκως. Μετά την τελεσιδικία επιχειρήματα όπως η "οικογενειακή γαλήνη" ακούγονται βερεσέ. Και εάν εισακουστούν, πρώτος θα φωνάξω για αδικία. Πχ ο Μεταξόπουλος θα έπρεπε να νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των φυλακών και να έκανε αίτηση και με σύμφωνη γνώμη δύο ιατροδικαστών (και όχι αμφίβολης αξιοπιστίας γνωματεύσεις δεν ξέρω ποιων γιατρών) να του επιτρεπόταν η νοσηλεία για 5 μήνες σε κατονομαζόμενο δημόσιο νοσοκομείο.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συντήρησης είναι και η προσκόλληση στο γράμμα του νόμου. Κυρίως τυπικά. Βοηθάει ότι οι νόμοι έχουν γραφτεί από συντηρητικούς, για να εξυπηρετούν συντηρητικούς. Μου κάνει λοιπόν μεγάλη εντύπωση που ξαφνικά η ξεφτίλα που υπέστη το γράμμα του νόμου γίνεται γαργάρα από ανθρώπους συντηρητικούς, επειδή οι ευνοημένοι της ξεφτίλας αυτής ήταν κάποιοι επιφανείς πολίτες που αρχικά κρίθηκαν από την ίδια τη δικαιοσύνη ένοχοι και, μια τέτοια εξέλιξη θα μας χαλούσε πάρα πολύ τη μόστρα σαν κοινωνία. Εμένα η όλη υπόθεση με τους καθηγητές μου δείχνει ότι ούτε μια αξιοπρεπή συντήρηση δεν μπορούμε να έχουμε σε αυτή την κ@λ@χώρα. Για πρόοδο ούτε λόγος...

Τα σχόλια περί συντηρητικών δεν αφορούν μόνο μέλη του forum. Αφορούν τη συντήρηση γενικά σε αυτή τη χώρα. Αν παρόλα αυτά κάποιος θίχτηκε από τους χαρακτηρισμούς περί αξιοπρέπειας, τότε ζητάω συγγνώμη από τώρα. Θα τον παρακαλούσα όμως να πάρει θέση δημόσια ως προς το ζήτημα και ας με βάλει στη θέση μου.

Κοιτα επειδή προφανώς ανήκω σε άλλη γενιά και επειδή τότε η ένταξη σε κάποιον πολιτικό χώρο δεν εθεωρείτο ντροπή ούτε το λοιδωρούσε κανείς,θεωρώ ανίερο να συγκρίνω βαθειά αντιδραστικούς χώρους όπως τών αναρχικών με νεολαίες τού Ρήγα ,τής ΚΝΕ,αλλά και του ΠΑΣΟΚ εκείνης τής εποχής.
Οι αναρχικοί στην Ελλάδα ήταν χαβαλέδες τής πλάκας δήθεν ροκάδες,δήθεν αντεξουσιαστές,αλλά στήν πραγματικότητα οι πράξεις τους αποτελούσαν συμπαραστάτη τής κάθε εξουσίας.
Δεν καθαγιάζω τίς νεολαίες τής εποχής,αλλά τουλάχιστον κάτι ήθελαν να αλλάξουν.Και οι άνθρωποι που συμμετείχαν ακολουθούσαν κάποιες αρχές και κάποια όρια στίς συμπεριφορές τους.
Ορισμένοι στήν πορεία ακολούθησαν άλλες πορείες,άλλαξαν αντιλήψεις,ακόμα και χρησιμοποίησαν τα κομματικά τους παράσημα.
Αλλά υπήρξε και ένας ολόκληρος κόσμος,που αυτή του τήν εμπειρία τήν μετέτρεψε σέ προσωπικές αρχές και αξίες,ακόμα και εάν άλλαξε αντιλήψεις..
Τόχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω.Οι ´αναρχικοι´τής Ιατρικής που γνώρισα απο το 1978 που μπήκα στήν σχολή,πολύ γρήγορα έγιναν κραυγαλέα άνθρωποι τής εξουσίας μέ τον χειρότερο τρόπο,πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ολο αυτό το ´αντικρατικό κίνημα´ούτε ξέρει γιατί διαμαρτύρεται.
Και ειλικρινά ανατριχιάζω στην ιδέα τού πόσο εξουσιαστές είναι ολοι αυτοί οι ηγετίσκοι και τί θα συνέβαινε ακόμα και ένα μόνον χωριό να είχαν υπό τήν ´εξουσια ´τους.
Απο αυτούς προσωπικά δεν δέχομαι τήν παραμικρή κριτική ούτε για το ΚΚΕ τής εποχής ούτε για το ΚΚΕ εσ ,αλλά ούτε για το ΠΑΣΟΚ,που είχε άλλα χαρακτηριστικά στήν φοιτητική του νεολαία,αλλά και στούς εργαζομένους.
Η ιστορία κλεφτών-αστυνόμων με αφήνει αδιαφορο.
Και αυτοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν αστυνομικό ενώ ήταν με το παιδί του στο πάρκο ή αυτοί πού έδειραν αστυνομικό στο Ελληνικό,και τον έστειλαν ημιθανή στό Νοσοκομείο (30 αυτοί και ένας αυτός) είναι απλά τσογλάνια.Και εάν τούς δινόταν η δυνατότητα θα έριχναν μπάτσο ή και πολίτη σε ζαρντινιέρα...Αλλο η οργανωμένη αντίδραση απέναντι στήν εξουσία ή σε μιά κυβερνηση και άλλο αυτή η δήθεν ´επαναστατική γελοιότητα´
Και το ξαναγράφω:Aυτοί πού σκούζουν ότι ´Το Αιγαίο´ανήκει στά ψάρια του ´να πάνε να κανουν παρέα με τον Ανδριανόπουλο.Θα τούς καταλάβει καλυτερα..

Δηλαδή το πνεύμα του νόμου, εάν είναι λόγος να παρακάμψουμε το γράμμα του, ποιο είναι? Εξάλλου η δικονομία είναι εξ ορισμού για τους τυπολάτρες, τι να κάνουμε.

Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συντήρησης είναι και η προσκόλληση στο γράμμα του νόμου. Κυρίως τυπικά. Βοηθάει ότι οι νόμοι έχουν γραφτεί από συντηρητικούς, για να εξυπηρετούν συντηρητικούς. Μου κάνει λοιπόν μεγάλη εντύπωση που ξαφνικά η ξεφτίλα που υπέστη το γράμμα του νόμου γίνεται γαργάρα από ανθρώπους συντηρητικούς, επειδή οι ευνοημένοι της ξεφτίλας αυτής ήταν κάποιοι επιφανείς πολίτες που αρχικά κρίθηκαν από την ίδια τη δικαιοσύνη ένοχοι και, μια τέτοια εξέλιξη θα μας χαλούσε πάρα πολύ τη μόστρα σαν κοινωνία. Εμένα η όλη υπόθεση με τους καθηγητές μου δείχνει ότι ούτε μια αξιοπρεπή συντήρηση δεν μπορούμε να έχουμε σε αυτή την κ@λ@χώρα. Για πρόοδο ούτε λόγος...

Τα σχόλια περί συντηρητικών δεν αφορούν μόνο μέλη του forum. Αφορούν τη συντήρηση γενικά σε αυτή τη χώρα. Αν παρόλα αυτά κάποιος θίχτηκε από τους χαρακτηρισμούς περί αξιοπρέπειας, τότε ζητάω συγγνώμη από τώρα. Θα τον παρακαλούσα όμως να πάρει θέση δημόσια ως προς το ζήτημα και ας με βάλει στη θέση μου.

Ελπίζω να μήν εννοείς εμένα.Αλλά επαναλαμβανω οτι οι κιρσοί οισοφάγου αποτελούν πιθανή δραματική ιατρική κατάσταση.Οπως και η προχωρημένη κίρρωση τού ήπατος,που οδηγεί και σε ηπατική εγκεφαλοπάθεια.
Οι συγκεκριμένοι,που καταδικάστηκαν ανήκουν στήν ´προοδευτική διανόηση´που ταλανίζει τήν Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Δεν αφορά συντηρητικούς.Δες και τούς μαρτυρες πού τούς υπερασπίστηκαν..
Αλλά οταν ο άνθρωπος έτσι και αλλοιώς δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ,δεν νομίζω ότι είναι θέμα συντήρησης ή ´προοδου´.
Το αυτό θα υποστήριζα και για κάποιον φασίστα.

Δηλαδή το πνεύμα του νόμου, εάν είναι λόγος να παρακάμψουμε το γράμμα του, ποιο είναι? Εξάλλου η δικονομία είναι εξ ορισμού για τους τυπολάτρες, τι να κάνουμε.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ποστ μου. Αν ναι, δεν ανέφερα το πνεύμα του νόμου πουθενά. Δεν το γνωρίζω. Και δεν οφείλω κι όλας. Αυτά είναι πρωτίστως για τους δικαστές και δευτερευόντως για τους δικηγόρους. Για το γράμμα του νόμου μίλησα. Και ερωτώ. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τους καθηγητές; Αν ναι, τί λέει αυτή; Ότι μπορούν να μπουν φυλακή μέχρι να βγουν προσκομίζοντας δικαιολογίες του τύπου "σοβαρά οικογενειακά προβλήματα" ή αμφίβολες ιατρικές γνωματεύσεις; Το γράμμα του νόμου τι λέει σε αυτή την περίπτωση. Με τους τυπολάτρες δεν έχω πρόβλημα όταν αυτοί σέβονται τους τύπους. Όταν δεν τους σεβονται είναι που παίρνω ανάποδες. Για την περιφρόνηση της δικαστικής απόφασης από τον Αλαβάνο αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ΔΗΚΚΙ, πήρε θέση κανείς; Έστω δικαστικός. Τι έχει να πει η δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Αλαβάνου αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα;

Νομίζω υπάρχει παρανόηση, οι καθηγητές έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως και μόνο, και οδηγήθηκαν στην ψειρού επειδή και μόνο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο όρισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή τους (δηλαδή η απόφασή του να παράγει αμέσως αποτέλεσμα). Όμως η τελευταία αυτή κρίση μπορεί να ανατραπεί με τον προβλεπόμενο τρόπο, και να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Άμα τη τελεσιδικία όμως, το πράμα αλλάζει. Το "σοβαρά οικογενειακά προβλήματα" πιάνει στην παρούσα φάση μόνο γιατί εξακολουθεί να ισχύει ένα κάποιο υπόλειμμα του τεκμηρίου αθωότητας, μέχρι την τελεσίδικη κρίση. Θεωρητικώς (ή και καθόλου θεωρητικώς, αλίμονο) τουλάχιστον μπορεί ακόμη να αθωωθούν.

Re: Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ελπίζω να μήν εννοείς εμένα.Αλλά επαναλαμβανω οτι οι κιρσοί οισοφάγου αποτελούν πιθανή δραματική ιατρική κατάσταση.Οπως και η προχωρημένη κίρρωση τού ήπατος,που οδηγεί και σε ηπατική εγκεφαλοπάθεια.
Οι συγκεκριμένοι,που καταδικάστηκαν ανήκουν στήν ´προοδευτική διανόηση´που ταλανίζει τήν Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.Δεν αφορά συντηρητικούς.Δες και τούς μαρτυρες πού τούς υπερασπίστηκαν..
Αλλά οταν ο άνθρωπος έτσι και αλλοιώς δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ,δεν νομίζω ότι είναι θέμα συντήρησης ή ´προοδου´.
Το αυτό θα υποστήριζα και για κάποιον φασίστα.

Ειλικρινά δεν έχω κανέναν συγκεκριμένα στο μυαλό μου. Και λυπάμαι αν σου δημιούργησα τέτοια εντύπωση. Απλά είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό. Μια περιφρόνηση από όλους σε όλα. Και από τους αντιεξουσιαστές αν θες το θεωρώ και φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Και συνεπές αν θες. Στην τελική καλλούνται να συμμετέχουν σε ένα παιγνίδι που οι ίδιοι δεν το αποδέχονται, και μετά τους ζητάνε τα ρέστα επειδή δεν σέβονται τους κανόνες του παιγνιδιού. ΟΚ. Αλλά από τους συντηρητικούς είναι που περίμενα περισσότερα. Δηλαδή τί περιμένουν για να αντιδράσουν. Να καταληθεί τελείως το σύνταγμα; Να καταργηθούν οι νόμοι; Να επικρατήσει η αναρχία; τι; Καμία φωνή επί της ουσίας. Μόνο κάτι πατριωτικές κορώνες και κάτι σταυροκοπήματα στη Μεγαλόχαρη τον 15Αύγουστο βλέπω να ορίζουν κοινωνικά και πολιτικά τη συντήρηση στην Ελλάδα. Αλίμονό μας δηλαδή αν το πρόβλημα της χώρας είναι η FYROM, οι μετανάστες και τα φιδάκια της Παναγίας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Όσο και αυτό για τις βόμβες που σκοτώνουν παιδιά που περνάνε έξω από το ΑΠΘ στις 2 η ώρα το βράδυ ανάμεσα από διμοιρίες ΜΑΤ και αναρχικούς...

Εντυπώσεις είναι εύκολο να δημιουργήσει ο καθένας και από ό,τι φαίνεται δεν αποτελεί προνόμιο και ικανότητα των δεδηλωμένων συντηρητικών. Κρίμα...

Οι απαιτήσεις αντίληψης που έχω από ανθρώπους που θεωρώ προοδευτικούς και νοήμονες είναι απείρως μεγαλύτερες από άλλους. Η αυστηρότητα λοιπόν είναι καλοπροαίρετη όπως αυτή του δασκάλου στον καλύτερο μαθητή του...

Στα περί συντηρητικού-προοδευτικού έχει χαθεί η μπάλλα έτσι και αλλοιώς.
Πάντως η χώρα παρά τα ελλείματα δημοκρατίας πού υπάρχουν έχει πρό πολλού πάψει να βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου όπως οι ´αντεξουσιαστές´θέλουν να παρουσιάζουν...................

ΔΓια την περιφρόνηση της δικαστικής απόφασης από τον Αλαβάνο αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ΔΗΚΚΙ, πήρε θέση κανείς; Έστω δικαστικός. Τι έχει να πει η δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Αλαβάνου αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα;

Δεν νομίζω να χρειάζεται να τοποθετηθεί ξανά η δικαστική αρχή. Η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου περί ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του, www.areiospagos.gr, με πλήρες σκεπτικό (στην αρχή είναι, μην τρομάζεις, γιατί ολόκληρη η απόφαση είναι πολύ μεγάλη) από το οποίο ο καθένας νομίζω μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, πολύ καλύτερα από την πληροφόρορηση από κανάλια. Νομίζω εφαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας και μόνο έκανε, προσκολλημένος, ομολογουμένως, στο γράμμα του νόμου.
Βέβαια αλλού δεν το κάνει αυτό ο Άρειος Πάγος, όταν ας πούμε διορίζει δημοσίους υπαλλήλους για να διεξάγουν τις εκλογές. Εκεί "ερμηνεύει".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ειλικρινά δεν έχω κανέναν συγκεκριμένα στο μυαλό μου. Και λυπάμαι αν σου δημιούργησα τέτοια εντύπωση. Απλά είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό. Μια περιφρόνηση από όλους σε όλα. Και από τους αντιεξουσιαστές αν θες το θεωρώ και φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Και συνεπές αν θες. Στην τελική καλλούνται να συμμετέχουν σε ένα παιγνίδι που οι ίδιοι δεν το αποδέχονται, και μετά τους ζητάνε τα ρέστα επειδή δεν σέβονται τους κανόνες του παιγνιδιού. ΟΚ. Αλλά από τους συντηρητικούς είναι που περίμενα περισσότερα. Δηλαδή τί περιμένουν για να αντιδράσουν. Να καταληθεί τελείως το σύνταγμα; Να καταργηθούν οι νόμοι; Να επικρατήσει η αναρχία; τι; Καμία φωνή επί της ουσίας. Μόνο κάτι πατριωτικές κορώνες και κάτι σταυροκοπήματα στη Μεγαλόχαρη τον 15Αύγουστο βλέπω να ορίζουν κοινωνικά και πολιτικά τη συντήρηση στην Ελλάδα. Αλίμονό μας δηλαδή αν το πρόβλημα της χώρας είναι η FYROM, οι μετανάστες και τα φιδάκια της Παναγίας...

Σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνο.Σαφώς και η κοινωνία δέν πρέπει να ´απενοχοποιείται´λόγω τής παρουσίας τών αντεξουσιαστών.Οπως και το ότι δεν υπάρχει σοβαρό συντηρητικό,αλλά και σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αρχών.
Αλλά οι μετανάστες είναι μείζον πρόβλημα,όχι φυσικά όπως το παρουσιαζει ο χέρι-χέρι,αλλά όπως δέν το παρουσιάζουν και δέν το αναλύουν αυτοί που θα έπρεπε...δυστυχώς,και πού αναλίσκονται μόνον σε ´αντιρατσιστικές´κορώνες συμβάλλοντας ουσιαστικά στήν μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση τής κοινωνίας,αλλά και στήν μεγαλύτερη ´μαύρη´εκμετάλλευση τών μεταναστών.

Νομίζω υπάρχει παρανόηση, οι καθηγητές έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως και μόνο, και οδηγήθηκαν στην ψειρού επειδή και μόνο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο όρισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή τους (δηλαδή η απόφασή του να παράγει αμέσως αποτέλεσμα). Όμως η τελευταία αυτή κρίση μπορεί να ανατραπεί με τον προβλεπόμενο τρόπο, και να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Άμα τη τελεσιδικία όμως, το πράμα αλλάζει. Το "σοβαρά οικογενειακά προβλήματα" πιάνει στην παρούσα φάση μόνο γιατί εξακολουθεί να ισχύει ένα κάποιο υπόλειμμα του τεκμηρίου αθωότητας, μέχρι την τελεσίδικη κρίση. Θεωρητικώς (ή και καθόλου θεωρητικώς, αλίμονο) τουλάχιστον μπορεί ακόμη να αθωωθούν.

Καμία παρανόηση. Μπορείς να μου πεις όμως αν στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ένας κλέφτης από το Ζεφύρι καταδικάστηκε πρωτόδικα με τον ίδιο τρόπο που καταδικάστηκαν οι καθηγητές, υπέβαλλε αίτηση για αποφυλάκιση επικαλλούμενος "σοβαρά οικογενειακά προβλήματα" και αποφυλακίστηκε βάσει υπολείμματος τεκμηρίου αθωότητας, μέχρι την τελεσίδικη κρίση;

Και για να μην φανώ τελείως λαϊκιστής, να και ένα άλλο ερώτημα που δεν καταλαβαίνω: Αν είχαν σκοπό να τους βγάλουν από τη φυλακή γιατί στην πρωτόδική του απόφαση το δικαστήριο όρισε τον μη ανασταλτικό χαρακτηρα της έφεσης; Για να γίνει το νταβαντούρι;

Εάν ο κλέφτης από το Ζεφύρι είχε την ανάλογη δημοσιότητα και την κριτική από "μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου", φαντάζομαι πως παρόμοια θα λειτουργούσε και στην περίπτωσή του η δικαιοσύνη. Δεν διαφωνώ ότι πολλές τέτοιες περιπτώσεις απορρίπτονται a priori σχεδόν. Α πριόνι αν θέλεις.
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι ο κλέφτης από το Ζεφύρι πιθανότατα διατηρεί μία επικινδυνότητα να διαπράξει τα ίδια, ενώ η αντίστοιχη επικινδυνότητα των καθηγητών έχει ουσιαστικώς εκμηδενιστεί. Δηλαδή η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης διατηρεί το χαρακτήρα αποκλειστικώς της προκαταβολής τιμωρίας. Εγώ περιμένω τι θα πει το Εφετείο πάντως. Εκεί θα δω εάν θα πρέπει να χειροκροτήσω ή να εξοργιστώ. Για την ώρα βρίσκω ότι πολύ καλά τα είπε το πρωτοβάθμιο.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να τοποθετηθεί ξανά η δικαστική αρχή. Η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου περί ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του, www.areiospagos.gr, με πλήρες σκεπτικό (στην αρχή είναι, μην τρομάζεις, γιατί ολόκληρη η απόφαση είναι πολύ μεγάλη) από το οποίο ο καθένας νομίζω μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, πολύ καλύτερα από την πληροφόρορηση από κανάλια. Νομίζω εφαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας και μόνο έκανε, προσκολλημένος, ομολογουμένως, στο γράμμα του νόμου.
Βέβαια αλλού δεν το κάνει αυτό ο Άρειος Πάγος, όταν ας πούμε διορίζει δημοσίους υπαλλήλους για να διεξάγουν τις εκλογές. Εκεί "ερμηνεύει".

Δεν ζήτησα να τοποθετηθεί επί του θέματος. Εκεί τοποθετήθηκε και ήταν σαφέστατη. Όταν όμως μετά την απόφαση ο Αλαβάνος δημόσια δηλώνει ότι περιφρονεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας στην οποία θέλει να εκλεγεί βουλευτής, και το κόμμα του συνεχίζει να ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ -γιατί αυτή είναι η σωστή λέξη- την απόφαση του Αρείου Πάγου, εμφανίζοντας παντού το ΔΗΚΚΙ ως συνεργαζόμενο κόμμα, τότε ναι περιμένω από τους νομικούς όχι απλά να πάρουν θέση, αλλά να αποκαταστήσουν το κύρος τους. Είναι ή δεν είναι μία από τις τρεις εξουσίες σε αυτόν τον τόπο; Όταν έθεσα τα ερωτήματα αυτά πριν καιρό, μου είπαν να μην τα ψάχνω γιατί δεν θα βρω άκρη. Το πρόβλημα είναι όμως ότι κανείς δεν τα ψάχνει τελικά.

Για το τελευταίο, θεωρητικώς το εκλογικό σώμα έχει την κρίση να κατατάξει την παραπάνω συμπεριφορά.
Αλλά εάν πάλι δεν έχει, κακό δικό του. Σαν τι να κάνει παραπάνω η δικαιοσύνη? Ποιος ξέρει τι θα της σύρουν πάλι.

Εάν ο κλέφτης από το Ζεφύρι είχε την ανάλογη δημοσιότητα και την κριτική από "μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου", φαντάζομαι πως παρόμοια θα λειτουργούσε και στην περίπτωσή του η δικαιοσύνη. Δεν διαφωνώ ότι πολλές τέτοιες περιπτώσεις απορρίπτονται a priori σχεδόν. Α πριόνι αν θέλεις.

Αυτό τώρα κατα πόσο προβλέπεται από κάποιο νόμο να λειτουργεί ως κριτήριο δεν το γνωρίζω... Πάντως το Α πριόνι μου άρεσε...

Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι ο κλέφτης από το Ζεφύρι πιθανότατα διατηρεί μία επικινδυνότητα να διαπράξει τα ίδια, ενώ η αντίστοιχη επικινδυνότητα των καθηγητών έχει ουσιαστικώς εκμηδενιστεί.

Ας μην ξεχνάμε πόσα φάγανε οι καθηγητές. Και ας ψάξουμε λίγο και για κάτι αυτοκινητιστικά ατυχήματα που πάθανε κάποιοι συνάδελφοί τους που ψάχνανε την υπόθεση. Αμφιβάλλω αν ο κλέφτης από το Ζεφύρι μπορέσει να μαζέψει ποτέ του, κλέβοντας κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, όσα μάζεψε ο Μεταξόπουλος και η παρέα του στη πρυτανική τους θητεία... Γιατί για εμένα -αλλά και για τον νόμο φαντάζομαι- το θέμα έχει να κάνει και με την ποσότητα...

Η Υπόθεση τού Παντείου δεν προχώρησε εις βάθος.Και μάλιστα ερευνήθηκε μόνον μία περίοδος.
Και δεν ερευνήθηκαν ,όπως επισημαίνει ο Φώτης ,κάποιοι´Συνεχόμενοι Πνιγμοί´....
Ομως εντελώς ανθρωπιστικά,όταν ένας άνθρωπος έχει ιατρικά τα μαύρα του χάλια δεν ξέρω τι νόημα έχει η παράταση φυλακίσεως

Δεν διαφωνώ καθόλου με τα τελευταία. Αλλά όπως είπα περιμένω να μιλήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Γιατί το Εφετείο Αναστολών, καταρχήν καλά τα είπε, ασχέτως εάν επέλεξε για μία φορά να λειτουργήσει βάσει του πνεύματος και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που του δίνει το γράμμα του νόμου. Τώρα τι θα έλεγε στην περίπτωση του κλέφτη από το Ζεφύρι, αλήθεια είναι επίσης ότι όλοι μπορούμε να πιθανολογήσουμε, λίγο πολύ.